Følg os

Rusland

Yderligere fire russiske medier har forbud mod at sende i EU

DEL:

Udgivet

on

Rådet for Den Europæiske Union har besluttet at suspendere udsendelsesaktiviteterne i Den Europæiske Union for fire yderligere medier og anklager dem for at sprede propaganda og støtte krigen mod Ukraine. Det er Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia og Rossiyskaya Gazeta, skriver politisk redaktør Nick Powell.

Rådet kategoriserer disse medier som værende under permanent direkte eller indirekte kontrol af ledelsen af ​​Den Russiske Føderation. Den beskriver dem som "væsentlige og medvirkende til at fremme og støtte Ruslands angrebskrig mod Ukraine og for destabiliseringen af ​​dets nabolande".

I overensstemmelse med chartret om grundlæggende rettigheder vil foranstaltningerne ikke forhindre de målrettede medier og deres personale i at indsamle nyheder, gennem forskning og interviews, eller i at udføre andre aktiviteter i EU bortset fra udsendelser. Rådet citerer Ruslands "systematiske internationale kampagne for medie- og informationsmanipulation, indblanding og alvorlig fordrejning af fakta for at retfærdiggøre og støtte landets fuldskala aggression mod Ukraine og for at styrke dets strategi for destabilisering af dets nabolande og EU og dets medlemslande.

"I særdeleshed har propagandaen, informationsmanipulationen og indblandingsaktiviteterne gentagne gange og konsekvent været rettet mod den ukrainske stat og dens myndigheder, ukrainske borgere, såvel som de europæiske politiske partier, især i valgperioder, såvel som målrettet civilsamfundet, asylansøgere, Russiske etniske minoriteter, kønsminoriteter og de demokratiske institutioners funktion i EU og dets medlemslande”.

I sine konklusioner af 21. og 22. marts 2024 bekræftede Det Europæiske Råd EU's standhaftige støtte til Ukraines uafhængighed, suverænitet og territoriale integritet inden for dets internationalt anerkendte grænser og dets legitime ret til selvforsvar mod den russiske aggression. Det opfordrede også til yderligere skridt til at svække Ruslands evne til at fortsætte sin angrebskrig, herunder ved at styrke sanktionerne.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending