Følg os

Rusland

Russisk guvernør siger, at ukrainske 'sabotører' krydser grænsen og går ind på russisk territorium

DEL:

Udgivet

on

Guvernøren for Ruslands Belgorod-region sagde mandag (22. maj), at en ukrainsk "sabotagegruppe" var gået ind på russisk territorium i Graivoron-distriktet, der grænser op til Ukraine, og blev afvist af russiske sikkerhedsstyrker.

Ubekræftede rapporter om angreb langt over midnat på hovedbyen i regionen, der grænser op til Ukraine, blev offentliggjort på sociale medier. Rapporter på nogle kanaler sagde, at det lokale hovedkvarter for indenrigsministeriet og FSB-sikkerhedstjenesten var blevet målrettet.

Den ukrainske forretning Hromadske citerede ukrainsk militær efterretningstjeneste for at sige to væbnede russiske oppositionsgrupper, Liberty of Russia Legion og russiske frivillige korps (RVC), udførte angrebet.

Hromadske sagde, at begge var sammensat af russiske statsborgere, der er forpligtet til at bekæmpe Kremls myndigheder. Den ukrainske præsidentrådgiver Mykhailo Podolyak tweetede, at Kiev "overvågede begivenhederne i Belgorod-regionen", men ikke var involveret.

Liberty of Russia Legion er en Ukraine-baseret russisk milits ledet af den russiske oppositionsfigur Ilya Ponomarev, der siger, at den arbejder inde i Rusland for Putins væltning.

Den sagde på Twitter, at den havde "fuldstændig befriet" grænsebyen Kozinka, og fremadrettede enheder var nået til distriktscentret Graivoron, længere mod øst.

"Vi går videre. Rusland vil være frit!" skrev den.

Belgorods regionale guvernør Vyacheslav Gladkov indførte et "bekæmpelse af terrorisme", der tillod myndighederne større beføjelser til at slå ned på folks bevægelser og kommunikation.

reklame

I et indlæg sent på Telegram sagde Gladkov, at i to separate angreb blev huse og administrative bygninger beskadiget i to byer i regionen, Borisovka og Graivoron.

Telegramkanaler, der overvåger Ruslands militære aktivitet, inklusive bloggen Rybar, med mere end en million abonnenter, sagde, at bygninger, der huser indenrigsministeriet og FSB-sikkerhedstjenesten, var blevet angrebet i regionens hovedby, også kendt som Belgorod.

Gladkov nævnte ikke det påståede angreb på Belgorod.

Telegram-kanalen Baza, som har forbindelser til Ruslands sikkerhedstjenester, havde tidligere offentliggjort luftoptagelser, der tilsyneladende viser et ukrainsk pansret køretøj, der rykker frem på grænsen til Graivoron.

Kreml-talsmand Dmitry Peskov sagde, at præsident Vladimir Putin var blevet informeret, og at der var arbejde i gang med at uddrive "sabotørerne", rapporterede det statsdrevne nyhedsbureau RIA Novosti.

I Telegram-opslag tidligere på dagen sagde Gladkov, at den russiske hær, grænsevagter, præsidentens vagt og FSB var i operationen. Han sagde, at mindst otte mennesker var blevet såret og tre huse og en administrativ bygning beskadiget.

I en briefing, der blev streamet på sociale medier, sagde han, at mange beboere var gået, enten i busser eller deres egne køretøjer, og at han havde indført et "bekæmpelsesregime for terroroperationer".

Under udvidede beføjelser fik myndighederne tilladelse til at begrænse aktiviteter og bevægelser og til at suspendere eller begrænse kommunikationstjenester, herunder mobilnetværk og internettet.

VIDEO BESKRIVER FANGET KØRETØJ, SOLDATER

Det russiske frivillige korps offentliggjorde sent mandag videooptagelser, som viste, hvad det sagde var et jagerfly, der inspicerede et erobret pansret køretøj. En anden video viste, hvad den sagde, var jagerfly, der betjener et pansret køretøj på en landevej.

Andre videoer, der blev lagt ud på russiske og ukrainske sociale mediekanaler, viste billeder og video af, hvad der blev beskrevet som tilfangetagne russiske soldater og deres identitetsdokumenter.

Baza sagde, at der var tegn på kampe i tre bosættelser langs hovedvejen, der fører ind til Rusland. "Open Belgorod" Telegram-kanalen sagde, at strøm og vand var blevet afbrudt til flere landsbyer.

Liberty of Russia Legion udgav en video, der viser fem bevæbnede jagerfly.

"Vi er russere, ligesom jer. Vi er mennesker som jer. Vi ønsker, at vores børn skal vokse op i fred," sagde en med ansigtet mod kameraet. "Det er på tide at sætte en stopper for Kremls diktatur."

Hromadske citerede talsmand for den ukrainske militære efterretningstjeneste, Andriy Yusov, for at sige, at operationen ville skabe en "sikkerhedszone" for at beskytte ukrainere mod angreb fra Rusland.

Kreml sagde, at angrebet havde til formål at aflede opmærksomheden fra den østukrainske by Bakhmut, som russiske styrker hævder at have erobret i sin helhed efter mere end ni måneders udmattende kampe.

"Vi forstår udmærket målet med en sådan afledning - at aflede opmærksomheden fra Bakhmut-retningen og minimere den politiske effekt af Bakhmuts tab for den ukrainske side," blev Peskov citeret for at sige.

I begyndelsen af ​​marts rapporterede FSB et indbrud fra Ukraine til Ruslands Bryansk-region.

I videoer, der cirkulerede online på det tidspunkt, sagde bevæbnede mænd, der sagde, at de tilhørte RVC, at de havde krydset grænsen for at bekæmpe det, de kaldte "det blodige Putinite- og Kreml-regime".

RVC blev grundlagt i august sidste år af Denis Kapustin, en Ukraine-baseret russisk nationalist, og annoncerede den 17. maj, at den gik sammen med Liberty of Russia Legion, som kalder sig Freedom of Russia Legion på engelsk.

RVC siger, at det har foretaget mindst tre indfald i Bryansk-regionen siden marts.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending