Følg os

Rusland

Rusland skal stå til ansvar for alle krigsforbrydelser i Ukraine

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rusland, som betragter sig selv som USSR's juridiske efterfølger og nazismens landevinder, ved at begå aggression mod Ukraine i dag sammenlignes med Hitlers Nazityskland. Moskva har vedtaget nazismens blodigste praksis, især den brutale behandling af krigsfanger, tortur og mord på civile og tvangsdeportation af ukrainere, herunder børn, til Rusland.

Det er et år siden den russiske hærs brutale bombardement af Dramateatret i Mariupol, hvor mindst 600 civile blev dræbt, inklusive børn, som havde søgt tilflugt der fra den konstante beskydning af deres hjemby. Den dag kastede et russisk fly to kraftige bomber på Dramateaterets bygning. Russerne lod sig ikke engang afskrække af, at der stod et stort skilt med "Børn" på pladsen foran bygningen. Transparency Internationals forskning bekræftede, at angrebet kom fra et russisk fly og kaldte det en krigsforbrydelse, da der ikke var noget militært mål i eller i nærheden af ​​lokalerne.

Ødelæggelsen af ​​Mariupols dramateater var dog ikke den eneste brutale krigsforbrydelse mod det ukrainske folk, den russiske hær udførte massehenrettelser af civile i regionerne Kyiv, Kharkiv og Kherson. Der var tilfælde af seksuel vold mod civile, herunder børn.

For eksempel, ifølge Reuters, er en sådan sag voldtægt af et fire-årigt barn og hans mor af russiske soldater fra den 15. uafhængige motoriserede riffelbrigade i Brovary-distriktet i Kyiv-regionen i marts sidste år. Til dato er der allerede efterforsket 11 straffesager, hvor ofrene er piger mellem 4 og 17 år. Det er ikke kun voldtægt, men også forskellige former for seksuel vold. I halvdelen af ​​de registrerede tilfælde var børnenes mødre også ramt.

Et år er gået siden Ruslands fuldskala krig mod Ukraine, og den russiske hær fortsætter med at udføre massebeskydning af Ukraines kritiske infrastruktur, tvangsdeportere ukrainske børn til Rusland og bruge forbudte våben, herunder fosfor og klyngeammunition.

Alene i den sidste måned fjernede russerne 3,000 børn fra de besatte områder, hvilket bragte det samlede antal op på 16,000. Den russiske hær har udført 15 storstilede angreb på Ukraines kritiske og civile infrastruktur i løbet af de seneste fem måneder og affyret mere end 800 krydsermissiler. Forbudte våben bliver fortsat brugt. For eksempel brugte russiske tropper fosforvåben nær Chasovyi Yar i Donbas.

Rusland må stå til ansvar for sine krigsforbrydelser mod det ukrainske folk. Til dette formål bør det internationale samfund organisere en særlig domstol for at retsforfølge russiske krigsforbrydere.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending