Følg os

Energi

Metsola om Ukraine: Vi er nødt til at adskille os fra russisk energi 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Roberta Metsola har opfordret EU's ledere til at forpligte sig til et langsigtet engagement, når det kommer til Ukraine, herunder at sikre energiuafhængighed for EU, EU-anliggender.

Parlamentets formand talte ved begyndelsen af ​​et europæisk topmøde den 30. maj, der var dedikeret til at diskutere konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine. Selvom den offentlige mening i øjeblikket går ind for et stærkt svar, sagde Metsola, at vi skulle være parate til at fortsætte den samme tilgang, selv når dette bliver vanskeligere.

"Vi skal forblive standhaftige og begynde at planlægge vores langsigtede engagement i regionen ud over umiddelbarheden af ​​nødhjælp til Ukraine," sagde hun. "Europa skal føre og skal forblive i spidsen."

Præsidenten sagde, at det var vigtigt at give Ukraine kandidatstatus til EU-medlemskab, da dette kan transformere lande: "Hvad Ukraine har brug for lige nu, er håb og perspektiv, ellers vil vi tvinge Kiev til at se andre steder hen.

"Vi er på et tidspunkt, hvor EU skal blive en reel global magt for demokrati - med flaget for liberale demokratier i en verden, der bliver mere kompliceret og farligere.

"Ingen siger, at det bliver nemt eller ligetil, men det er det værd."

Metsola opfordrede EU's stats- og regeringschefer til at fortsætte med sanktioner og finde enighed om nye. Da Hviderusland har støttet Rusland i dets ulovlige krig, bør landet også stå over for sanktioner.

reklame

Præsidenten understregede vigtigheden af ​​at finde måder at transportere korn ud af Ukraine på: "Vi har et presserende behov for at finde måder at få korn til at flytte ud af Ukraine til, hvor der er mest brug for det i verden."

Krigen i Ukraine fremhæver også vigtigheden af ​​energiuafhængighed for EU og fremskynde den grønne omstilling, sagde Metsola. "Vores mål skal forblive at adskille os fra russisk energi. Vi skal ikke være dem, der blinker, men der er en grænse for, hvor meget fleksibilitet vi kan tillade uden at miste troværdighed over for vores befolkninger og se svage ud over for et Rusland, som vi ved, ikke viser respekt for svaghed. .

Med hensyn til sikkerhed og forsvar sagde præsidenten: "Der vil være en nødvendighed for at øge vores forsvarsbudgetter, og vi er nødt til at se, hvordan vi bedre kan omdirigere fælles midler til at forbedre vores forsvarskapacitet."

Find ud af mere 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending