Følg os

Europa-Kommissionen

Præsident von der Leyen om Ruslands militære trussel: 'Vi står fast over for Ukraine'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionens præsident Ursula von der Leyen (billedet) deltog i Europa-Parlamentets plenardebat i Strasbourg om forholdet mellem EU og Rusland, europæisk sikkerhed og Ruslands militære trussel mod Ukraine. Da EU står over for den største opbygning af tropper på europæisk jord siden den kolde krig, sagde præsidenten: "Dette sker på grund af en bevidst politik fra den russiske ledelse. Ukraine er nået så langt. Det har taget vigtige skridt for at bekæmpe korruption, genopbygget sin infrastruktur, skabt nye job til sine talentfulde unge. Vores union har fulgt dem og sammensat den største støttepakke i vores historie. Ukraine er i dag et stærkere, friere og mere suverænt land end i 2014. Det træffer valg om sin egen fremtid. Men det kan Kreml ikke lide, og derfor truer det krig. Vi står fast over for Ukraine. Det handler om ethvert lands ret til at bestemme sin egen fremtid. Vores opfordring til Rusland er krystalklar: vælg ikke krig."

Mens den diplomatiske indsats fortsætter, og EU håber, at Kreml vil beslutte ikke at udløse yderligere vold i Europa, gjorde præsident von der Leyen det klart, at hvis situationen eskalerer, vil Europas reaktion være stærk og samlet, hurtig og robust. Hun skitserede også beredskabsindsatsen i tilfælde af, at den russiske ledelse beslutter at bevæbne energispørgsmålet ved helt eller delvist at afbryde gasforsyningen til EU. Formanden mindede om, at denne krise beviser, at EU er nødt til at investere kraftigt i vedvarende energikilder og diversificere vores energikilder, hvilket stopper vores afhængighed af russisk gas.

Hun henvendte sig til MEP'erne i halvåret og sagde: "Dette er en krise, der er skabt af Moskva. Vi har ikke valgt konfrontation, men vi er forberedte på det. En anden fremtid er mulig. En fremtid, hvor Rusland og Europa samarbejder om deres fælles interesser. En fremtid, hvor frie lande arbejder sammen i fred.”

Læs hele talen online i Engelsk, Fransk Tysk. Se den på EbS.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending