Følg os

Kreml

Kreml -politik: MEP'er opfordrer til en EU -strategi til fremme af demokrati i Rusland

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Foreign Affairs Committee siger, at EU må skubbe tilbage mod Ruslands aggressive politikker, samtidig med at det lægger grundlag for samarbejde med et fremtidigt demokratisk land, KATASTROFE .

I en ny vurdering af retningen af ​​de politiske forbindelser mellem EU og Rusland gør MEP'erne det klart, at Parlamentet skelner mellem det russiske folk og præsident Vladimir Putins regime. Det sidste er, siger de, et "stagnerende autoritært kleptokrati ledet af en præsident for livet omgivet af en kreds af oligarker".

MEP'erne understreger imidlertid, at Rusland kan have en demokratisk fremtid, og at Rådet skal vedtage en EU -strategi for et fremtidigt demokratisk Rusland, der omfatter incitamenter og betingelser for at styrke demokratiske indenlandske tendenser.

reklame

Teksten blev godkendt med 56 stemmer for, ni imod med fem hverken / eller.

Arbejd med ligesindede partnere for at styrke demokratiet

MEP'er oplyser, at EU skal oprette en alliance med USA og andre ligesindede partnere for at modvirke Ruslands og Kinas bestræbelser på at svække demokratiet på verdensplan og destabilisere den europæiske politiske orden. Det bør forudse sanktioner, politikker til bekæmpelse af ulovlige finansielle strømme og støtte til menneskerettighedsaktivister.

reklame

Støtte til Ruslands nabolande

Med hensyn til Ruslands aggression og indflydelse på EU's østlige nabolag skal EU fortsat støtte såkaldte "østlige partnerskabslande" for at fremme europæiske reformer og grundlæggende friheder, siger MEP'er. Disse bestræbelser bør også tjene til at tilskynde russere til at støtte demokrati.

MEP'er foreslår også at bruge konferencen om Europas fremtid til at forberede EU -institutionerne på et fornyet momentum i europæisk integration af EU's østlige nabolag.

Reducer EU's energiafhængighed til Rusland og bekæmper "beskidte penge" derhjemme

I teksten hedder det endvidere, at EU skal reducere sin afhængighed af russisk gas og olie og andre råvarer, i hvert fald mens præsident Putin er ved magten. Den europæiske grønne aftale og styrkelse af nye ressourcer vil spille en afgørende geopolitisk rolle i denne henseende.

MEP'er siger, at EU også skal opbygge sin kapacitet til at afsløre og stoppe strømmen af ​​beskidte penge fra Rusland, samt til at afsløre ressourcer og finansielle aktiver for det russiske regimes autokrater og oligarker gemt i EU -medlemsstaterne.

Bekymringer forud for parlamentsvalget i Rusland i 2021

Medlemmerne slutter med at sige, at EU skal være parat til at tilbageholde anerkendelse af det russiske parlament, hvis parlamentsvalget i 2021 anses for at have været afholdt i strid med demokratiske principper og folkeret.

»Rusland kan være et demokrati. EU skal udarbejde et omfattende sæt principper, en strategi, baseret på de grundlæggende værdier, som EU fremmer. At forsvare 'demokrati først' i EU's forbindelser med Rusland er vores første opgave. EU og dets institutioner skal arbejde ud fra den antagelse, at ændringer er mulige i Rusland. Det har også brug for mere mod til at indtage en stærk holdning over for Kreml-regimet, når det kommer til at forsvare menneskerettigheder; det er det, strategisk engagement med det russiske folk handler om. Det handler om at afslutte indenlandsk undertrykkelse, returnere valget til folket og frigøre alle politiske fanger, ”sagde ordføreren Andrius Kubilius (EPP, Litauen) efter afstemningen.

Næste skridt

Rapporten vil nu blive underlagt afstemning i Europa-Parlamentet som helhed.

Mere information 

Alexei Navalny '

Rusland rammer Navalny med ny tiltale, der kan føje til fængselsstraf

Udgivet

on

By

Russiske myndigheder annoncerede onsdag (11. august) en ny tiltale mod Kreml -kritikeren Alexei Navalny, det seneste skridt i et angreb forud for parlamentsvalget i september, der kan tilføje op til tre år til hans fængselsstraf, skriv Andrey Ostroukh, Alexander Marrow, Tom Balmforth og Anton Zverev.

Navalny, præsident Vladimir Putins hårdeste indenrigskritiker, afsoner en 2-1/2-års dom for overtrædelser af prøveløsladelser, han kalder trumfet. Han blev anholdt efter at have flyvet tilbage fra Tyskland, hvor han var kommet sig efter en nerveforgiftning.

Navalny og hans allierede har været udsat for pres i årevis, men hans politiske netværk blev forbudt i juni, efter at en domstol formelt stemplede hans anti-korruptionsgrundlag og regionale kampagnegrupper som ekstremistiske. Læs mere.

reklame

Efterforskningsudvalget, der efterforsker alvorlige forbrydelser, sagde i en erklæring, at Navalny var blevet anklaget for at oprette en organisation, der "krænker borgernes personlighed og rettigheder", en forbrydelse, der kan straffes med op til tre års fængsel.

Det sagde, at hans Anti-Corruption Foundation havde tilskyndet russerne til at bryde loven og deltage i uautoriserede protester, der krævede hans løsladelse i januar, som myndighederne sagde var ulovlige.

Oppositionspolitikerens allierede, der poster på sociale medier under navnet Team Navalny, beskrev anklagen som "den seneste meningsløse anklagelse".

reklame

"Ingen krænker personlighed og rettigheder for borgere som Putin selv og alle hans håndlangere, herunder undersøgelsesudvalget," sagde de på Telegram messenger.

Sigtelsen kommer en dag efter, at undersøgelsesudvalget tirsdag meddelte en ny kriminel efterforskning af to tætte Navalny -allierede, der er hjemmehørende i udlandet, for at rejse midler til hans politiske netværk. Læs mere.

Søndag (8. august) rapporterede russiske medier, at Lyubov Sobol, en tæt allieret fra Navalny, havde forladt Rusland og fløjet til Tyrkiet. Hun har ikke kommenteret sit opholdssted, og hendes allierede har afvist at kommentere.

Læs

Forsvar

Kreml siger, at NATO-medlemskab for Ukraine ville være 'rød linje'

Udgivet

on

By

Kreml sagde torsdag (17. juni), at ukrainsk medlemskab af NATO ville være en "rød linje" for Moskva, og at det var bekymret over samtalen om, at Kiev en dag kan få en handlingsplan for medlemskab, skriv Anton Zverev og Tom Balmforth, Reuters.

Kreml-talsmand Dmitry Peskov fremsatte bemærkningerne en dag efter, at den amerikanske præsident Joe Biden og den russiske præsident Vladimir Putin havde holdt samtaler i Genève. Peskov sagde, at topmødet generelt havde været positivt.

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskiy sagde mandag (14. juni), at han ønskede et klart "ja" eller "nej" fra Biden om at give Ukraine en plan om at blive medlem af NATO. Læs mere.

reklame

Biden sagde, at Ukraine var nødt til at udrydde korruption og opfylde andre kriterier, før det kunne deltage.

Peskov sagde, at Moskva fulgte situationen nøje.

”Dette er noget, vi ser meget nøje på, og dette er virkelig en rød linje for os - med hensyn til udsigten til, at Ukraine bliver medlem af NATO,” fortalte Peskov radiostationen Ekho Moskvy.

reklame

”Dette (spørgsmålet om en medlemsplan for Ukraine) vækker naturligvis vores bekymringer,” sagde han.

Peskov sagde, at Moskva og Washington på Genève-topmødet var enige om, at de var nødt til at føre samtaler om våbenkontrol så hurtigt som muligt.

Biden og Putin blev enige om på topmødet at indlede regelmæssige forhandlinger for at forsøge at lægge grunden til fremtidige våbenkontrolaftaler og risikoreducerende foranstaltninger.

Ruslands viceminister for udenrigsminister sagde tidligere torsdag (17. juni), at Moskva forventede, at disse samtaler med Washington ville starte inden for få uger. Kommentarerne fremsatte han i et avisinterview, der blev offentliggjort på Udenrigsministeriets hjemmeside torsdag.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending