Følg os

Landbrug

Putins mål for at tæmme fødevarepriser truer kornsektoren

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ører af hvede ses ved solnedgang i en mark nær landsbyen Nedvigovka i Rostov-regionen, Rusland 13. juli 2021. REUTERS / Sergey Pivovarov
En mejetærsker høster hvede i en mark nær landsbyen Suvorovskaya i Stavropol-regionen, Rusland 17. juli 2021. REUTERS / Eduard Korniyenko

Under en tv-session med almindelige russere i sidste måned pressede en kvinde præsident Vladimir Putin på høje fødevarepriser, skriver Polina Devitt og Darya Korsunskaya.

Valentina Sleptsova udfordrede præsidenten om, hvorfor bananer fra Ecuador nu er billigere i Rusland end indenlandsk producerede gulerødder og spurgte, hvordan hendes mor kan overleve på en "eksistensløn" med omkostningerne til hæfteklammer som kartofler så høje, ifølge en optagelse af den årlige begivenhed.

Putin erkendte, at høje madomkostninger var et problem, herunder med "den såkaldte borschkurv" med basale grøntsager, der skyldte på de globale prisstigninger og indenlandske mangler. Men han sagde, at den russiske regering havde taget skridt til at løse problemet, og at andre foranstaltninger blev drøftet uden at uddybe det.

reklame

Sleptsova repræsenterer et problem for Putin, der er afhængig af bredt offentligt samtykke. De stejle stigninger i forbrugerpriserne foruroliger nogle vælgere, især ældre russere med små pensioner, der ikke ønsker at vende tilbage til 1990'erne, da en himmelsk stigende inflation førte til madmangel.

Det har fået Putin til at skubbe regeringen til at tage skridt til at tackle inflationen. Regeringens skridt har inkluderet en afgift på hvedeeksport, som blev indført i sidste måned på permanent basis, og loft over detailprisen på andre basale fødevarer.

Men ved at gøre dette står præsidenten over for et hårdt valg: når han forsøger at afværge utilfredshed blandt vælgere til stigende priser, risikerer han at skade Ruslands landbrugssektor, idet landets landmænd klager over, at de nye skatter fraråder dem at foretage langsigtede investeringer.

reklame

Bevægelserne fra Rusland, verdens største hvedeeksportør, har også fodret inflationen i andre lande ved at øge kornomkostningerne. En stigning i eksportafgiften, der blev afsløret i midten af ​​januar, sendte for eksempel globale priser til deres højeste niveau i syv år.

Putin står ikke over for nogen øjeblikkelig politisk trussel forud for parlamentsvalget i september, efter at de russiske myndigheder gennemførte en voldsom nedbrydning af modstandere, der var knyttet til fængslet i Kreml-kritikeren Alexei Navalny. Navalnys allierede er forhindret i at deltage i valget og forsøger at overtale folk til at stemme taktisk for alle bortset fra det regerende pro-Putin-parti, selvom de andre største partier i strid alle støtter Kreml i de fleste større politiske spørgsmål.

Imidlertid er fødevarepriserne politisk følsomme, og det er en del af Putins mangeårige kernestrategi at indeholde stigninger for at holde folk stort set tilfredse.

"Hvis prisen på biler stiger kun et lille antal mennesker," sagde en russisk embedsmand, der er fortrolig med regeringens fødevareinflationspolitik. "Men når du køber mad, du køber hver dag, får det dig til at føle, at den samlede inflation stiger dramatisk, selvom det ikke er tilfældet."

Som svar på Reuters spørgsmål sagde Kreml-talsmand Dmitry Peskov, at præsidenten var imod situationer, hvor prisen på indenlandske produkter "stiger urimeligt."

Peskov sagde, at det ikke havde noget at gøre med vælgernes valg eller stemning, idet han tilføjede, at det havde været en konstant prioritet for præsidenten selv inden valget indtil valget. Han tilføjede, at det var op til regeringen at vælge, hvilke metoder der skulle bekæmpe inflationen, og at den reagerede både på sæsonbetingede prisudsving og globale markedsforhold, som er blevet påvirket af coronaviruspandemien.

Ruslands økonomiministerium sagde, at de foranstaltninger, der blev indført siden starten af ​​2021, har bidraget til at stabilisere fødevarepriserne. Sukkerpriserne er steget med 3% indtil videre i år efter 65% vækst i 2020, og brødpriserne er steget med 3% efter 7.8% vækst i 2020, sagde det.

Sleptsova, der er statsfjernsyn identificeret som fra byen Lipetsk i det centrale Rusland, svarede ikke på en anmodning om kommentar.

Forbrugerinflationen i Rusland er steget siden begyndelsen af ​​2020, hvilket afspejler en global tendens under COVID-19-pandemien.

Den russiske regering reagerede i december, efter at Putin offentligt kritiserede den for at være langsom til at reagere. Den fastsatte en midlertidig afgift på hvedeeksport fra midten af ​​februar, inden den indførtes permanent fra 2. juni. Den tilføjede også midlertidige detailpriser på sukker og solsikkeolie. Hætterne på sukker udløb den 1. juni, dem til solsikkeolie er på plads indtil den 1. oktober.

Men forbrugerinflationen - som inkluderer mad såvel som andre varer og tjenester - er fortsat stigende i Rusland, en stigning på 6.5% i juni fra året før - det er den hurtigste sats på fem år. Samme måned steg fødevarepriserne med 7.9% fra året før.

Nogle russere ser regeringens indsats som utilstrækkelig. Da reallønningerne falder såvel som den høje inflation, falder ratings for det herskende Forenede Rusland-parti ved et flerårigt lavpunkt. Læs mere.

Alla Atakyan, en 57-årig pensionist fra badebyen Sochi i Sortehavet, fortalte Reuters, at hun ikke syntes, at foranstaltningerne havde været tilstrækkelige, og at det havde en negativ indvirkning på hendes syn på regeringen. Prisen på gulerødder "var 40 rubler (0.5375 $), derefter 80 og derefter 100. Hvordan kommer det?" spurgte den tidligere lærer.

Moskva pensionist Galina, der spurgte, at hun kun skulle identificeres ved sit fornavn, klagede også over stejle prisstigninger, inklusive brød. ”Den elendige hjælp, som folk har fået, er næsten intet værd,” sagde 72-åringen.

På spørgsmålet fra Reuters, om dets foranstaltninger var tilstrækkelige, sagde økonomiministeriet, at regeringen forsøgte at minimere de pålagte administrative foranstaltninger, fordi for stor indblanding i markedsmekanismer generelt skaber risici for forretningsudvikling og kan medføre produktmangel.

Peskov sagde, at "Kreml anser regeringens handling for at bremse prisstigninger for en række landbrugsprodukter og fødevarer som meget effektiv."

LANDBRUGSFRIKTION

Nogle russiske landmænd siger, at de forstår myndighedernes motivation, men ser skatten som dårlige nyheder, fordi de mener, at russiske handlende betaler dem mindre for hveden for at kompensere for de øgede eksportomkostninger.

En direktør ved en stor landbrugsvirksomhed i det sydlige Rusland sagde, at skatten ville skade rentabiliteten og betyde færre penge til investering i landbrug. ”Det giver mening at reducere produktionen for ikke at skabe tab og hæve markedspriserne,” sagde han.

Enhver indvirkning på investering i landbrugsudstyr og andre materialer vil sandsynligvis ikke blive klar før senere på året, hvor efterårssæsonen begynder.

Den russiske regering har investeret milliarder af dollars i landbrugssektoren i de seneste år. Det har boostet produktionen, hjulpet Rusland med at importere mindre mad og skabt arbejdspladser.

Hvis landbrugsinvesteringerne skaleres ned, kan landbrugsrevolutionen, der forvandlede Rusland fra en nettoimportør af hvede i slutningen af ​​det 20. århundrede, muligvis begynde at komme til en ende, sagde landmænd og analytikere.

"Med skatten taler vi faktisk om det langsomme forfald af vores vækstrate snarere end revolutionære skader natten over," sagde Dmitry Rylko i det Moskva-baserede IKAR-landbrugskonsulentfirma. "Det vil være en lang proces, det kan tage tre til fem år."

Nogle kan se virkningen hurtigere. Landbrugsvirksomhedslederen plus to andre landmænd fortalte Reuters, at de planlagde at reducere deres hvedesåarealer i efteråret 2021 og i foråret 2022.

Ruslands landbrugsministerium fortalte Reuters, at sektoren fortsat er meget rentabel, og at overførslen af ​​indtægter fra den nye eksportafgift til landmændene vil støtte dem og deres investeringer og derfor forhindre et fald i produktionen.

Den russiske embedsmand, der kender regeringens fødevareinflationspolitik, sagde, at afgiften kun fratager landmændene det, han kaldte en overdreven margen.

"Vi er for, at vores producenter tjener penge på eksporten. Men ikke til skade for deres største købere, der bor i Rusland," sagde premierminister Mikhail Mishustin til underhuset i maj.

Ifølge de handlende kunne de russiske hvede også gøre russisk hvede mindre konkurrencedygtig. De siger, at det skyldes, at afgiften, som har ændret sig regelmæssigt i de seneste uger, gør det sværere for dem at sikre et rentabelt forward-salg, hvor forsendelser muligvis ikke finder sted i flere uger.

Det kunne få de oversøiske købere til at søge andre steder til lande som Ukraine og Indien, fortalte en erhvervsdrivende i Bangladesh Reuters. Rusland har i de senere år ofte været den billigste leverandør for større hvedekøbere som Egypten og Bangladesh.

Salget af russisk hvede til Egypten har været lavt, siden Moskva indførte den permanente skat i begyndelsen af ​​juni. Egypten købte 60,000 tons russisk hvede i juni. Det havde købt 120,000 tons i februar og 290,000 i april.

Priserne på russisk korn er stadig konkurrencedygtige, men landets skatter betyder, at det russiske marked er mindre forudsigeligt med hensyn til udbud og prisfastsættelse og kan føre til, at det mister en del af sin andel på eksportmarkederne generelt, sagde en højtstående embedsmand i Egypten, verdens top hvedekøber.

($ 1 = 74.4234 rubler)

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending