Slut med os

Rusland

Domstolen forbyder Kreml-kritikeren Navalnys netværk i knockout før valget

Udgivet

on

En russisk domstol forbød onsdag den 9. juni grupper, der var knyttet til fængslet Kreml-kritiker Alexei Navalny, efter at have erklæret dem ”ekstremistiske”, et skridt, der forbyder hans allierede fra valg og yderligere vil presse bånd mellem USA og Rusland inden et nøje overvåget topmøde, skriver Vladimir Soldatkin og Andrew Osborn.

Præsident Vladimir Putin og USAs præsident Joe Biden er på grund af forhandlinger i Genève i næste uge med Navalnys skæbne og angrebet på hans bevægelse helt sikkert på dagsordenen.

Washington, som har bedt Moskva om at befri Navalny, fordømte domstolens afgørelse, idet udenrigsministeriet kaldte det "særligt foruroligende". Kreml siger, at sagen er rent indenlandsk og ikke Bidens forretning. Det har portrætteret Navalny som en US-støttet problemfremstillingsvirksomhed, noget Navalny har benægtet.

Onsdagens afgørelse, det sidste kapitel i en langvarig nedbrydning af Putins hårdeste indenlandske modstander, leverer et sidste hammerslag til et stort politisk netværk, som Navalny opbyggede gennem mange år for at forsøge at udfordre den russiske leders magtgreb.

Putin, 68, har været ved magten som enten præsident eller premierminister siden 1999. Navalny, i fængsel for overtrædelse af prøveløsladelse i forbindelse med en underslæbssag, som han siger blev trumfet op, havde sat en modig udfordring op mod Putin via gadeprotester og graftundersøgelser, som han havde håbet ville medføre en lederskift.

Den juridiske sag mod Navalnys netværk blev anlagt af kontoret for Moskvas øverste anklager, der havde beskyldt Navalny og hans allierede for at forsøge at fremme en revolution ved at forsøge at destabilisere den socio-politiske situation i Rusland med deres aktivitet.

En talsmand for Moskvas anklagemyndighed fortalte reportere onsdag, at han var tilfreds med den afgørelse, der havde anerkendt, at Navalnys allierede havde organiseret ulovlige gademøder, der var endt i masseuro.

Efter en 12.5 timers juridisk høring bag lukkede døre sagde Navalnys advokater i en erklæring, at de ville appellere, og at beviserne fra anklagerne ikke havde været tilfredsstillende.

De juridiske krænkende spejle, de tidligere førte mod højreekstreme grupper, islamistiske organisationer og Jehovas Vidner, som også blev erklæret "ekstremistiske" af domstole og forbudt.

Den russiske oppositionspolitiker Alexei Navalny deltager i et møde for at markere 5-året for oppositionspolitiker Boris Nemtsovs mord og for at protestere mod foreslåede ændringer til landets forfatning i Moskva, Rusland 29. februar 2020. REUTERS / Shamil Zhumatov / File Photo
Den russiske oppositionspolitiker Alexei Navalny deltager i et møde for at markere 5-året for oppositionspolitiker Boris Nemtsovs mord og for at protestere mod foreslåede ændringer til landets forfatning i Moskva, Rusland 29. februar 2020. REUTERS / Shamil Zhumatov / File Photo

Navalny og hans allierede benægtede anklagerens anklager og kastede dem som et forsøg på at forsøge at knuse deres politiske modstand mod det regerende Forenede Rusland-parti inden parlamentsvalget i september.

I en meddelelse, der blev offentliggjort på Navalnys Instagram-konto, tilsyneladende udarbejdet i forventning om, hvad der var en bredt forventet afgørelse, blev Navalny citeret for at opfordre sine tilhængere til ikke at blive modløse.

"Vi kommer ikke nogen steder," lyste beskeden.

"Vi fordøjer dette, ordner tingene, ændrer og udvikler os. Vi tilpasser os. Vi træder ikke tilbage fra vores mål og ideer. Dette er vores land, og vi har ikke et andet."

Anklagerens anmodning afslutter formelt aktiviteten i et netværk af grupper oprettet af Navalny (45), der tjener en fængselsstraf på 2-1 / 2 år, noget mange vestlige lande har portrætteret som politisk motiveret hævn for hans politiske anti-Kreml-aktiviteter. .

Specifikt målretter dommen Navalny's Anti-Corruption Foundation, som har produceret højt profilerede undersøgelser af påstået officiel korruption, og Navalnys regionale kampagnehovedkvarter, der tidligere har mobiliseret til at organisere anti-Kreml-protester.

Myndighederne har nu den formelle beføjelse til at fængselaktivister og fryse deres bankkonti, hvis de fortsætter deres aktiviteter. Sagen havde allerede bedt Navalnys allierede om at suspendere grupperne allerede før afgørelsen.

I op til dommen, Putin sidste uge underskrevet lovgivning der forhindrede medlemmer af "ekstremistiske organisationer" i at stille op til deres valg.

Kombineret med onsdagens afgørelse afslutter den nye lovgivning håb fra nogle Navalny-allierede om at stille op til parlamentet.

De siger, at de vil forsøge at bruge en smart eller taktisk afstemningsstrategi i stedet for at forsøge at underminere støtten til det pro-Kreml-herskende parti, en strategi, som Kreml-kilder har forringet.

coronavirus

Skub for at få forsigtige russere vaccineret efterlader nogle COVID-klinikker korte

Udgivet

on

By

Folk stiller op for at modtage vaccine mod coronavirus sygdommen (COVID-19) på et vaccinationscenter i ZZZed klubben i Vladimir, Rusland 15. juli 2021. REUTERS / Polina Nikolskaya

Alexander forsøgte tre gange i løbet af 10 dage for at få sin første dosis af Ruslands Sputnik V-coronavirusvaccine i sin hjemby Vladimir. To gange løb forsyningerne ud, da han stod i køen, skriver Polina Nikolskaya.

"Folk stiller op fra kl. 4, selvom centret åbner kl. 10," sagde den 33-årige, da han endelig kom ind i walk-in-vaccinationsrummet i byen, hvor middelalderlige kirker med guldkuppel tiltrækker folkemængder af turister i det normale. flere år.

En tredje bølge af COVID-19-infektioner har løftet rapporterede daglige dødsfald i Rusland til rekordhøjde i de seneste uger, og den svage efterspørgsel efter vacciner fra en forsigtig befolkning er endelig begyndt at vokse med et stort officielt skub for at øge optagelsen.

Omskifteren udgør en udfordring for Rusland, der har underskrevet kontrakter om at levere Sputnik V til lande rundt om i verden.

Da vaccination nu er obligatorisk i nogle russiske regioner for folk, der arbejder i job, der involverer tæt kontakt med offentligheden såsom tjener og taxachauffører, har der været mangel.

”I sidste øjeblik besluttede vi alle at blive vaccineret på samme tid,” sagde Maria Koltunova, en repræsentant for den regionale Vladimir-sundhedsvagthund Rospotrebnadzor til journalister den 16. juli. ”Dette har forårsaget et problem.”

I slutningen af ​​sidste måned, efter at flere russiske regioner havde rapporteret mangel på vaccinen, beskyldte Kreml dem for voksende efterspørgsel og opbevaringsproblemer, som de sagde ville blive løst i de kommende dage. Læs mere.

Ved udnævnelsesborde for fire klinikker i forskellige byer i den bredere Vladimir-region i sidste uge fik Reuters at vide, at der ikke var skud på dette tidspunkt. De tidligste aftaler, der var tilgængelige, var næste måned, alle sagde, at de ikke kunne give en dato.

Industriministeriet sagde, at det arbejdede med sundhedsministeriet for at lukke efterspørgselsgabet på steder, hvor det var sprunget. Sundhedsministeriet reagerede ikke på en anmodning om kommentar.

Rusland producerer 30 millioner doser pr. Måned, sagde ministeriet, og kan gradvist skalere det op til et månedligt tal på 45-40 millioner doser i løbet af de næste par måneder.

Samlet set er næsten 44 millioner fulde doser af alle vacciner frigivet til vaccination af Ruslands 144 millioner mennesker, sagde industriministeren i sidste uge.

Den russiske premierminister Mikhail Mishustin beordrede regeringen mandag til at kontrollere, hvilke vacciner der var tilgængelige.

Landet leverer ikke data for vaccineeksport, og den russiske direkte investeringsfond (RDIF), der er ansvarlig for markedsføring af vaccinen i udlandet, nægtede at kommentere.

Et laboratorium i Indien sagde i sidste uge, at landets fulde udrulning skulle holdes på vent, indtil den russiske producent leverer lige store mængder af sine to doser, som er forskellige størrelser. Læs more.

Argentina og Guatemala har også rapporteret om forsinkelser i de lovede forsyninger. Læs mere.

På trods af lanceringen af ​​sin vaccineudrulning i januar og godkendelse af fire hjemmevoksede vacciner til husholdningsbrug, havde Rusland kun givet ca. 21% af hele befolkningen et skud inden 9. juli ifølge data fra sundhedsminister Mikhail Murashko, skønt det kun tæller voksne, ville det være højere.

Kreml citerede tidligere 'nihilisme' blandt befolkningen; nogle russere har citeret mistillid, både med hensyn til nye stoffer og regeringsprogrammer.

UNDER PRES

Omkring 12% af de 1.4 millioner mennesker i Vladimir-regionen 200 km øst for Moskva var blevet vaccineret den 125. juli, viser data fra lokale embedsmænd. Nogle mennesker sagde, at den pludselige stigning i efterspørgslen efter skud skyldtes en mængde regeringspolitikker.

Disse omfattede et ugelangt regionalt krav for at bevise vaccination mod eller nylig genopretning fra COVID-19 med QR-koder for at komme ind på caféer og andre steder. Politikken blev annulleret på grund af et råb fra forretningen og mangel på vaccine. Læs mere

Regionen beordrede også nogle offentlige virksomheder og servicesektorer til at inokulere mindst 60% af deres ansatte med en dosis inden 15. august. Cafeejere Dmitry Bolshakov og Alexander Yuriev sagde, at mundtlige henstillinger kom tidligere.

Tredjegangs heldig vaccinemodtager Alexander, der kun gav sit fornavn på grund af problemets følsomhed, sagde, at han havde stået i kø for skuddet af sig selv, efter at hans lokale klinik sagde, at det ikke kunne tilbyde et indtil slutningen af ​​august.

Men ni ud af 12 personer, som Reuters henvendte sig til byens vaccinationscentre, sagde, at de ikke ønskede at blive vaccineret, men var blevet presset af deres arbejdsgivere. Det lokale guvernørskontor og sundhedsafdelingen reagerede ikke straks på anmodninger om kommentarer.

I en Vladimir-café ved navn ZZZed havde ejer Yuriev sammen med embedsmænd oprettet et center for vaccinationer startende med byens restaurantarbejdere. Folk udfyldte deres samtykkeerklæringer, der sad ved baren under en diskobold.

”Vi har nu en kø på omkring 1,000 mennesker,” sagde Yuriev. Med efterspørgslen op, er mangel på skud den næste hindring. ”Vi er begrænset af manglen på vacciner i regionen,” sagde han.

Den fungerende leder af den lokale sundhedsvagt, Yulia Potselueva, fortalte journalister den 16. juli, at problemet med vaccineforsyning ville blive løst i den nærmeste fremtid.

Continue Reading

Landbrug

Putins mål for at tæmme fødevarepriser truer kornsektoren

Udgivet

on

By

Ører af hvede ses ved solnedgang i en mark nær landsbyen Nedvigovka i Rostov-regionen, Rusland 13. juli 2021. REUTERS / Sergey Pivovarov
En mejetærsker høster hvede i en mark nær landsbyen Suvorovskaya i Stavropol-regionen, Rusland 17. juli 2021. REUTERS / Eduard Korniyenko

Under en tv-session med almindelige russere i sidste måned pressede en kvinde præsident Vladimir Putin på høje fødevarepriser, skriver Polina Devitt og Darya Korsunskaya.

Valentina Sleptsova udfordrede præsidenten om, hvorfor bananer fra Ecuador nu er billigere i Rusland end indenlandsk producerede gulerødder og spurgte, hvordan hendes mor kan overleve på en "eksistensløn" med omkostningerne til hæfteklammer som kartofler så høje, ifølge en optagelse af den årlige begivenhed.

Putin erkendte, at høje madomkostninger var et problem, herunder med "den såkaldte borschkurv" med basale grøntsager, der skyldte på de globale prisstigninger og indenlandske mangler. Men han sagde, at den russiske regering havde taget skridt til at løse problemet, og at andre foranstaltninger blev drøftet uden at uddybe det.

Sleptsova repræsenterer et problem for Putin, der er afhængig af bredt offentligt samtykke. De stejle stigninger i forbrugerpriserne foruroliger nogle vælgere, især ældre russere med små pensioner, der ikke ønsker at vende tilbage til 1990'erne, da en himmelsk stigende inflation førte til madmangel.

Det har fået Putin til at skubbe regeringen til at tage skridt til at tackle inflationen. Regeringens skridt har inkluderet en afgift på hvedeeksport, som blev indført i sidste måned på permanent basis, og loft over detailprisen på andre basale fødevarer.

Men ved at gøre dette står præsidenten over for et hårdt valg: når han forsøger at afværge utilfredshed blandt vælgere til stigende priser, risikerer han at skade Ruslands landbrugssektor, idet landets landmænd klager over, at de nye skatter fraråder dem at foretage langsigtede investeringer.

Bevægelserne fra Rusland, verdens største hvedeeksportør, har også fodret inflationen i andre lande ved at øge kornomkostningerne. En stigning i eksportafgiften, der blev afsløret i midten af ​​januar, sendte for eksempel globale priser til deres højeste niveau i syv år.

Putin står ikke over for nogen øjeblikkelig politisk trussel forud for parlamentsvalget i september, efter at de russiske myndigheder gennemførte en voldsom nedbrydning af modstandere, der var knyttet til fængslet i Kreml-kritikeren Alexei Navalny. Navalnys allierede er forhindret i at deltage i valget og forsøger at overtale folk til at stemme taktisk for alle bortset fra det regerende pro-Putin-parti, selvom de andre største partier i strid alle støtter Kreml i de fleste større politiske spørgsmål.

Imidlertid er fødevarepriserne politisk følsomme, og det er en del af Putins mangeårige kernestrategi at indeholde stigninger for at holde folk stort set tilfredse.

"Hvis prisen på biler stiger kun et lille antal mennesker," sagde en russisk embedsmand, der er fortrolig med regeringens fødevareinflationspolitik. "Men når du køber mad, du køber hver dag, får det dig til at føle, at den samlede inflation stiger dramatisk, selvom det ikke er tilfældet."

Som svar på Reuters spørgsmål sagde Kreml-talsmand Dmitry Peskov, at præsidenten var imod situationer, hvor prisen på indenlandske produkter "stiger urimeligt."

Peskov sagde, at det ikke havde noget at gøre med vælgernes valg eller stemning, idet han tilføjede, at det havde været en konstant prioritet for præsidenten selv inden valget indtil valget. Han tilføjede, at det var op til regeringen at vælge, hvilke metoder der skulle bekæmpe inflationen, og at den reagerede både på sæsonbetingede prisudsving og globale markedsforhold, som er blevet påvirket af coronaviruspandemien.

Ruslands økonomiministerium sagde, at de foranstaltninger, der blev indført siden starten af ​​2021, har bidraget til at stabilisere fødevarepriserne. Sukkerpriserne er steget med 3% indtil videre i år efter 65% vækst i 2020, og brødpriserne er steget med 3% efter 7.8% vækst i 2020, sagde det.

Sleptsova, der er statsfjernsyn identificeret som fra byen Lipetsk i det centrale Rusland, svarede ikke på en anmodning om kommentar.

Forbrugerinflationen i Rusland er steget siden begyndelsen af ​​2020, hvilket afspejler en global tendens under COVID-19-pandemien.

Den russiske regering reagerede i december, efter at Putin offentligt kritiserede den for at være langsom til at reagere. Den fastsatte en midlertidig afgift på hvedeeksport fra midten af ​​februar, inden den indførtes permanent fra 2. juni. Den tilføjede også midlertidige detailpriser på sukker og solsikkeolie. Hætterne på sukker udløb den 1. juni, dem til solsikkeolie er på plads indtil den 1. oktober.

Men forbrugerinflationen - som inkluderer mad såvel som andre varer og tjenester - er fortsat stigende i Rusland, en stigning på 6.5% i juni fra året før - det er den hurtigste sats på fem år. Samme måned steg fødevarepriserne med 7.9% fra året før.

Nogle russere ser regeringens indsats som utilstrækkelig. Da reallønningerne falder såvel som den høje inflation, falder ratings for det herskende Forenede Rusland-parti ved et flerårigt lavpunkt. Læs mere.

Alla Atakyan, en 57-årig pensionist fra badebyen Sochi i Sortehavet, fortalte Reuters, at hun ikke syntes, at foranstaltningerne havde været tilstrækkelige, og at det havde en negativ indvirkning på hendes syn på regeringen. Prisen på gulerødder "var 40 rubler (0.5375 $), derefter 80 og derefter 100. Hvordan kommer det?" spurgte den tidligere lærer.

Moskva pensionist Galina, der spurgte, at hun kun skulle identificeres ved sit fornavn, klagede også over stejle prisstigninger, inklusive brød. ”Den elendige hjælp, som folk har fået, er næsten intet værd,” sagde 72-åringen.

På spørgsmålet fra Reuters, om dets foranstaltninger var tilstrækkelige, sagde økonomiministeriet, at regeringen forsøgte at minimere de pålagte administrative foranstaltninger, fordi for stor indblanding i markedsmekanismer generelt skaber risici for forretningsudvikling og kan medføre produktmangel.

Peskov sagde, at "Kreml anser regeringens handling for at bremse prisstigninger for en række landbrugsprodukter og fødevarer som meget effektiv."

LANDBRUGSFRIKTION

Nogle russiske landmænd siger, at de forstår myndighedernes motivation, men ser skatten som dårlige nyheder, fordi de mener, at russiske handlende betaler dem mindre for hveden for at kompensere for de øgede eksportomkostninger.

En direktør ved en stor landbrugsvirksomhed i det sydlige Rusland sagde, at skatten ville skade rentabiliteten og betyde færre penge til investering i landbrug. ”Det giver mening at reducere produktionen for ikke at skabe tab og hæve markedspriserne,” sagde han.

Enhver indvirkning på investering i landbrugsudstyr og andre materialer vil sandsynligvis ikke blive klar før senere på året, hvor efterårssæsonen begynder.

Den russiske regering har investeret milliarder af dollars i landbrugssektoren i de seneste år. Det har boostet produktionen, hjulpet Rusland med at importere mindre mad og skabt arbejdspladser.

Hvis landbrugsinvesteringerne skaleres ned, kan landbrugsrevolutionen, der forvandlede Rusland fra en nettoimportør af hvede i slutningen af ​​det 20. århundrede, muligvis begynde at komme til en ende, sagde landmænd og analytikere.

"Med skatten taler vi faktisk om det langsomme forfald af vores vækstrate snarere end revolutionære skader natten over," sagde Dmitry Rylko i det Moskva-baserede IKAR-landbrugskonsulentfirma. "Det vil være en lang proces, det kan tage tre til fem år."

Nogle kan se virkningen hurtigere. Landbrugsvirksomhedslederen plus to andre landmænd fortalte Reuters, at de planlagde at reducere deres hvedesåarealer i efteråret 2021 og i foråret 2022.

Ruslands landbrugsministerium fortalte Reuters, at sektoren fortsat er meget rentabel, og at overførslen af ​​indtægter fra den nye eksportafgift til landmændene vil støtte dem og deres investeringer og derfor forhindre et fald i produktionen.

Den russiske embedsmand, der kender regeringens fødevareinflationspolitik, sagde, at afgiften kun fratager landmændene det, han kaldte en overdreven margen.

"Vi er for, at vores producenter tjener penge på eksporten. Men ikke til skade for deres største købere, der bor i Rusland," sagde premierminister Mikhail Mishustin til underhuset i maj.

Ifølge de handlende kunne de russiske hvede også gøre russisk hvede mindre konkurrencedygtig. De siger, at det skyldes, at afgiften, som har ændret sig regelmæssigt i de seneste uger, gør det sværere for dem at sikre et rentabelt forward-salg, hvor forsendelser muligvis ikke finder sted i flere uger.

Det kunne få de oversøiske købere til at søge andre steder til lande som Ukraine og Indien, fortalte en erhvervsdrivende i Bangladesh Reuters. Rusland har i de senere år ofte været den billigste leverandør for større hvedekøbere som Egypten og Bangladesh.

Salget af russisk hvede til Egypten har været lavt, siden Moskva indførte den permanente skat i begyndelsen af ​​juni. Egypten købte 60,000 tons russisk hvede i juni. Det havde købt 120,000 tons i februar og 290,000 i april.

Priserne på russisk korn er stadig konkurrencedygtige, men landets skatter betyder, at det russiske marked er mindre forudsigeligt med hensyn til udbud og prisfastsættelse og kan føre til, at det mister en del af sin andel på eksportmarkederne generelt, sagde en højtstående embedsmand i Egypten, verdens top hvedekøber.

($ 1 = 74.4234 rubler)

Continue Reading

Moskva

Rusland kan være et demokrati

Udgivet

on

”EU's strategi over for Rusland skal kombinere to hovedmål: stoppe Kremls eksterne aggression og interne undertrykkelse og på samme tid engagere sig med russerne og hjælpe dem med at opbygge en demokratisk fremtid,” sagde Andrius Kubilius MEP, forfatter til en Europa-Parlamentets betænkning om fremtiden for de politiske forbindelser med Rusland, som afstemmes i dag (15. juli) i Parlamentets udenrigsudvalg.

Rapporten opfordrer EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell til at udarbejde en omfattende strategi for dets forbindelser med Rusland i overensstemmelse med EU's grundlæggende værdier og principper.

”EU og dets institutioner skal ændre deres tankegang og arbejde på den antagelse, at Rusland kan være et demokrati. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet med hensyn til forsvar af menneskerettigheder og demokratiske principper. Det handler om at afslutte indenlandske undertrykkelser, støtte frie og uafhængige medier, frigøre alle politiske fanger og styrke de tilstødende østlige partnerskabslande. At have et stabilt og demokratisk Rusland i stedet for et aggressivt og ekspansionistisk Kreml vil være en fordel for alle, ”tilføjede Kubilius.

Som formand for den parlamentariske forsamling Euronest, der grupperer seks lande i det østlige partnerskab (Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Georgien, Moldova og Ukraine), peger Kubilius især på vigtigheden af ​​det lovgivende valg i Rusland, der er planlagt til september. ”Hvis oppositionskandidaterne ikke får lov til at stille op, skal EU være parat til ikke at anerkende Ruslands parlament og overveje at bede om Ruslands suspension fra internationale parlamentariske forsamlinger,” konkluderede han.

Continue Reading
reklame
reklame

trending