Slut med os

Rusland

Putin kalder amerikanske påstande om ransomware et forsøg på at skabe problemer før topmødet

Udgivet

on

Præsident Vladimir Putin (billedet) sagde fredag ​​(4. juni), at forslagene om, at den russiske stat var knyttet til højt profilerede ransomware-angreb i USA, var absurd og et forsøg på at skabe problemer før hans topmøde i denne måned med den amerikanske præsident Joe Biden, Reuters.

Et hack af brasiliansk kødpakker JBS's faciliteter i USA, rapporteret i denne uge, er det tredje sådanne ransomware-hack i landet, siden Biden tiltrådte i januar.

JBS fortalte Det Hvide Hus, at det stammer fra en kriminel organisation, der sandsynligvis er baseret i Rusland.

Det Hvide Hus sagde onsdag, at Biden, som skal føre samtaler med Putin i Genève den 16. juni, forventes at drøfte hacking angreb med den russiske leder for at se, hvad Moskva kunne gøre for at forhindre sådanne cyberangreb.

Amerikanske embedsmænd har talt om kriminelle bander med base i Østeuropa eller Rusland som de sandsynlige synder. Men Kreml-kritikere har peget fingeren på den russiske stat selv og sagt, at den må have kendskab til angrebene og muligvis endda lede dem.

Putin talte ved siden af ​​St Petersburg Economic Forum og fortalte Ruslands statslige tv-kanal One, at ideen om russisk statsinddragelse var absurd.

”Det er bare vrøvl, det er sjovt,” sagde Putin. "Det er absurd at beskylde Rusland for dette."

Han sagde, at han dog blev opmuntret af, hvad han sagde, var nogle menneskers bestræbelser på at sætte spørgsmålstegn ved indholdet af sådanne beskyldninger og forsøge at finde ud af, hvad der virkelig foregår.

”Gudskelov er der mennesker med sund fornuft, der stiller (sig selv) dette spørgsmål og stiller spørgsmålet til dem, der forsøger at fremprovokere en ny konflikt inden vores møde med Biden,” sagde Putin.

Putin priste Biden som en erfaren politiker og sagde, at han forventede, at topmødet i Genève blev afholdt i en positiv atmosfære, men ikke forventede nogen gennembrud.

Mødet ville være mere om at forsøge at kortlægge en vej til at genoprette voldsramte bånd mellem USA og Rusland, der er anstrengt af alt fra Ruslands fængsel af Kreml-kritikeren Alexei Navalny til Ukraine til Syrien, sagde han.

Tidligere på fredag ​​fortalte Putin det samme økonomiske forum, at USA åbent forsøgte at holde Ruslands udvikling tilbage og beskyldte Washington for at anvende dollaren som et redskab til økonomisk og politisk konkurrence.

"Vi er ikke uenige med USA. De har kun et punkt af uenighed - de vil holde vores udvikling tilbage, de taler offentligt om dette," sagde Putin til forummet.

”Alt andet stammer fra denne position,” sagde han.

Putin stillede også spørgsmålstegn ved, hvad han sagde, var den hårde måde, som amerikanske myndigheder havde behandlet nogle mennesker, der blev tilbageholdt under stormen af ​​Capitol i januar af tilhængere af Donald Trump.

Rusland

Kreml-kritiker Alexei Navalnys websted blokeret af regulator inden valget

Udgivet

on

By

Den russiske oppositionspolitiker Alexei Navalny deltager i et møde for at markere 5-året for oppositionspolitiker Boris Nemtsovs mord og protestere mod foreslåede ændringer til landets forfatning i Moskva, Rusland, den 29. februar 2020. REUTERS / Shamil Zhumatov / File Photo

Russiske myndigheder blokerede adgangen til fængslede Kreml-kritikere Alexei Navalnys (billedet) websted mandag (26. juli) i op til parlamentsvalget, deres seneste forsøg på at sidestille sine allierede, der blev kastet af Kreml som USA-støttede problemer, skriv Maxim Rodionov, Alexander Marrow, Olzhas Auyezov, Andrew Osborn og Vladimir Soldatkin.

Flytningen, det seneste kapitel i en langvarig nedbrydning af præsident Vladimir Putins mest fremtrædende indenlandske modstander, blokerede også hjemmesiderne i Rusland for 48 andre personer og organisationer tilknyttet Navalny.

Den russiske internetregulator Roskomnadzor sagde i en erklæring til Reuters, at den havde handlet for at blokere navalny.com - en af ​​Navalnys bevægelses vigtigste hjemmesider - og de andre på anmodning fra anklageren.

En russisk domstol besluttede i sidste måned, at organisationer, der var knyttet til Navalny, var "ekstremistiske" baseret på beskyldninger fra Moskvas øverste anklager, der sagde, at de forsøgte at fremme en revolution ved at forsøge at destabilisere den socio-politiske situation i Rusland, en anklage, de nægtede.

Kendelsen forbød dem i realiteten og forhindrede Navalnys allierede i at deltage i september valg til Statsdumaen, parlamentets underhus.

Roskomnadzor sagde, at de steder, den havde blokeret, havde hjulpet de bevægelser, der er omfattet af domstolsforbudet, med at distribuere propaganda og fortsætte ulovlige aktiviteter.

På grund af fordømmelsen sagde Navalnys hold på sociale medier, at det forventede, at myndighederne snart ville målrette mod dets såkaldte smarte afstemningswebsted, som rådgiver folk om, hvordan de skal stemme taktisk i september for at forsøge at sætte kandidater fra det regerende Forenede Rusland-parti af.

Det sagde også, at dets ressourcer på YouTube, hvor det offentliggør undersøgelser af påstået korruption blandt Ruslands regerende elite, var under pres.

Google svarede ikke straks, da de blev spurgt, om Roskomnadzor havde bedt den om at fjerne Navalny-relateret materiale, og hvordan det kunne håndtere en sådan anmodning. Google Inc.s alfabet (GOOGL.O) ejer YouTube.

Maria Pevchikh, der har arbejdet med nogle af Navalnys mest højtprofilerede efterforskninger, sagde, at de russiske myndigheders træk havde målrettet placeringen af ​​individuelle Navalny-allierede, dem, der nu er nedlagte kampagnehovedkvarter, samt websteder designet til at afsløre korruption i sektorer som vejbygning.

"De har blokeret alle sider, der er linket til os," skrev Pevchikh på Twitter. "De har simpelthen besluttet at rense os fra det russiske internet."

Navalny-allierede fremhævede, hvilke af deres websteder der stadig fungerede, og opfordrede folk til at downloade deres smarte stemmeapplikation.

Navalny, Putins mest fremtrædende indenlandske kritiker, soner en 2-1 / 2-årig fængselsstraf for overtrædelser af prøveløsladelse, som han siger blev trumfet op. Hans fængsel har øget belastningen i Ruslands forhold til Vesten, hvilket har krævet, at han skal frigøres.

USA og Storbritannien har fordømt foranstaltningerne mod Navalnys allierede som et ubegrundet slag mod den russiske politiske opposition.

Læs

Rusland

Putin siger, at den russiske flåde kan udføre 'uundgåelig strejke', hvis det er nødvendigt

Udgivet

on

By

Den russiske flåde kan opdage enhver fjende og starte en "uundgåelig strejke", hvis det er nødvendigt, sagde præsident Vladimir Putin søndag (25. juli), uger efter at et britisk krigsskib vred Moskva ved at passere Krim-halvøen, skriver Andrey Ostroukh, Reuters.

"Vi er i stand til at opdage enhver under vandet, over vandet, luftbåren fjende og, hvis det er nødvendigt, udføre en uundgåelig strejke mod den," sagde Putin ved en flådagsparade i Skt. Petersborg.

Putins ord følger en hændelse i Sortehavet i juni, da Rusland sagde, at de havde affyret advarselsskud og kastet bomber i vejen for et britisk krigsskib for at jage det ud af Krim-farvandet.

Den russiske flådes krigsskibe ses klar til Navy Day-paraden i Sankt Petersborg, Rusland den 25. juli 2021. Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Kreml via REUTERS
Ruslands præsident Vladimir Putin, forsvarsminister Sergei Shoigu og øverstkommanderende for den russiske flåde Nikolai Yevmenov deltager i flådedagens parade i Sankt Petersborg, Rusland 25. juli 2021. Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Kreml via REUTERS

Ruslands præsident Vladimir Putin og forsvarsminister Sergei Shoigu deltager i Navy Day-paraden i Sankt Petersborg, Rusland 25. juli 2021. Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Kreml via REUTERS

Storbritannien afviste Ruslands beretning om hændelsen og sagde, at de mente, at skud, der var affyret, var en på forhånd annonceret russisk "gunnery-øvelse", og at ingen bomber var blevet kastet.

Rusland annekterede Krim fra Ukraine i 2014, men Storbritannien og det meste af verden anerkender Sortehavshalvøen som en del af Ukraine, ikke Rusland.

Putin sagde i sidste måned, at Rusland kunne have sænket det britiske krigsskib HMS Defender, at det beskyldte for ulovligt at komme ind i dets territoriale farvande uden at starte den tredje verdenskrig og sagde, at USA spillede en rolle i "provokationen". Læs mere.

Læs

coronavirus

Skub for at få forsigtige russere vaccineret efterlader nogle COVID-klinikker korte

Udgivet

on

By

Folk stiller op for at modtage vaccine mod coronavirus sygdommen (COVID-19) på et vaccinationscenter i ZZZed klubben i Vladimir, Rusland 15. juli 2021. REUTERS / Polina Nikolskaya

Alexander forsøgte tre gange i løbet af 10 dage for at få sin første dosis af Ruslands Sputnik V-coronavirusvaccine i sin hjemby Vladimir. To gange løb forsyningerne ud, da han stod i køen, skriver Polina Nikolskaya.

"Folk stiller op fra kl. 4, selvom centret åbner kl. 10," sagde den 33-årige, da han endelig kom ind i walk-in-vaccinationsrummet i byen, hvor middelalderlige kirker med guldkuppel tiltrækker folkemængder af turister i det normale. flere år.

En tredje bølge af COVID-19-infektioner har løftet rapporterede daglige dødsfald i Rusland til rekordhøjde i de seneste uger, og den svage efterspørgsel efter vacciner fra en forsigtig befolkning er endelig begyndt at vokse med et stort officielt skub for at øge optagelsen.

Omskifteren udgør en udfordring for Rusland, der har underskrevet kontrakter om at levere Sputnik V til lande rundt om i verden.

Da vaccination nu er obligatorisk i nogle russiske regioner for folk, der arbejder i job, der involverer tæt kontakt med offentligheden såsom tjener og taxachauffører, har der været mangel.

”I sidste øjeblik besluttede vi alle at blive vaccineret på samme tid,” sagde Maria Koltunova, en repræsentant for den regionale Vladimir-sundhedsvagthund Rospotrebnadzor til journalister den 16. juli. ”Dette har forårsaget et problem.”

I slutningen af ​​sidste måned, efter at flere russiske regioner havde rapporteret mangel på vaccinen, beskyldte Kreml dem for voksende efterspørgsel og opbevaringsproblemer, som de sagde ville blive løst i de kommende dage. Læs mere.

Ved udnævnelsesborde for fire klinikker i forskellige byer i den bredere Vladimir-region i sidste uge fik Reuters at vide, at der ikke var skud på dette tidspunkt. De tidligste aftaler, der var tilgængelige, var næste måned, alle sagde, at de ikke kunne give en dato.

Industriministeriet sagde, at det arbejdede med sundhedsministeriet for at lukke efterspørgselsgabet på steder, hvor det var sprunget. Sundhedsministeriet reagerede ikke på en anmodning om kommentar.

Rusland producerer 30 millioner doser pr. Måned, sagde ministeriet, og kan gradvist skalere det op til et månedligt tal på 45-40 millioner doser i løbet af de næste par måneder.

Samlet set er næsten 44 millioner fulde doser af alle vacciner frigivet til vaccination af Ruslands 144 millioner mennesker, sagde industriministeren i sidste uge.

Den russiske premierminister Mikhail Mishustin beordrede regeringen mandag til at kontrollere, hvilke vacciner der var tilgængelige.

Landet leverer ikke data for vaccineeksport, og den russiske direkte investeringsfond (RDIF), der er ansvarlig for markedsføring af vaccinen i udlandet, nægtede at kommentere.

Et laboratorium i Indien sagde i sidste uge, at landets fulde udrulning skulle holdes på vent, indtil den russiske producent leverer lige store mængder af sine to doser, som er forskellige størrelser. Læs more.

Argentina og Guatemala har også rapporteret om forsinkelser i de lovede forsyninger. Læs mere.

På trods af lanceringen af ​​sin vaccineudrulning i januar og godkendelse af fire hjemmevoksede vacciner til husholdningsbrug, havde Rusland kun givet ca. 21% af hele befolkningen et skud inden 9. juli ifølge data fra sundhedsminister Mikhail Murashko, skønt det kun tæller voksne, ville det være højere.

Kreml citerede tidligere 'nihilisme' blandt befolkningen; nogle russere har citeret mistillid, både med hensyn til nye stoffer og regeringsprogrammer.

UNDER PRES

Omkring 12% af de 1.4 millioner mennesker i Vladimir-regionen 200 km øst for Moskva var blevet vaccineret den 125. juli, viser data fra lokale embedsmænd. Nogle mennesker sagde, at den pludselige stigning i efterspørgslen efter skud skyldtes en mængde regeringspolitikker.

Disse omfattede et ugelangt regionalt krav for at bevise vaccination mod eller nylig genopretning fra COVID-19 med QR-koder for at komme ind på caféer og andre steder. Politikken blev annulleret på grund af et råb fra forretningen og mangel på vaccine. Læs mere

Regionen beordrede også nogle offentlige virksomheder og servicesektorer til at inokulere mindst 60% af deres ansatte med en dosis inden 15. august. Cafeejere Dmitry Bolshakov og Alexander Yuriev sagde, at mundtlige henstillinger kom tidligere.

Tredjegangs heldig vaccinemodtager Alexander, der kun gav sit fornavn på grund af problemets følsomhed, sagde, at han havde stået i kø for skuddet af sig selv, efter at hans lokale klinik sagde, at det ikke kunne tilbyde et indtil slutningen af ​​august.

Men ni ud af 12 personer, som Reuters henvendte sig til byens vaccinationscentre, sagde, at de ikke ønskede at blive vaccineret, men var blevet presset af deres arbejdsgivere. Det lokale guvernørskontor og sundhedsafdelingen reagerede ikke straks på anmodninger om kommentarer.

I en Vladimir-café ved navn ZZZed havde ejer Yuriev sammen med embedsmænd oprettet et center for vaccinationer startende med byens restaurantarbejdere. Folk udfyldte deres samtykkeerklæringer, der sad ved baren under en diskobold.

”Vi har nu en kø på omkring 1,000 mennesker,” sagde Yuriev. Med efterspørgslen op, er mangel på skud den næste hindring. ”Vi er begrænset af manglen på vacciner i regionen,” sagde han.

Den fungerende leder af den lokale sundhedsvagt, Yulia Potselueva, fortalte journalister den 16. juli, at problemet med vaccineforsyning ville blive løst i den nærmeste fremtid.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending