Følg os

Rusland

Hvad kan man forvente af et muligt møde mellem de amerikanske og russiske præsidenter?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Præsident Bidens nylige tilbud om at mødes med præsident Putin i midten af ​​juni til forhandlinger er stadig blandt de største nyhedshistorier i det internationale nyhedsfeed. Analytikere og journalister undrer sig over, hvor i Europa dette møde vil finde sted. Topmødets placering er dog naturligvis ikke det vigtigste i den kommende begivenhed. Dagsordenen for disse forhandlinger skal være grundlæggende, især i betragtning af Washingtons hårde retorik mod Moskva og den igangværende række nye sanktioner, skriver Alex Ivanov, Moskva-korrespondent.

På den ene side, som sekretær Blinken sagde i et nylig interview med BBC News: "Washington ønsker et stabilt forhold til Moskva."

Men på samme tid lover den amerikanske side at reagere på Ruslands "uansvarlige og destabiliserende opførsel".

reklame

Blinken sagde også, at USA på et G7-møde for nylig i Storbritannien fokuserede på Ruslands indblanding i sine valg og hackingangreb gennem softwarefirmaet SolarWinds, der tilskrives den russiske side. Derudover blev situationen omkring oppositionslederen Alexei Navalny, der i øjeblikket er i fængsel og erklæret en "samvittighedsfange" i Vesten, drøftet.

Tidligere opfordrede G7-udenrigsministrene til stabile og forudsigelige forbindelser med Moskva. Før det blev den amerikanske præsident Joe Biden advaret mod at kæmpe med Rusland.

Blinken sagde Bidens ønske om at drøfte stabiliseringen af ​​forbindelserne mellem Moskva og Washington med den russiske præsident Vladimir Putin. Han tilføjede, at De Forenede Stater ikke forsøger at forværre forbindelserne med Rusland, men vil reagere på de trin, som de anser for uvenlige. Ifølge lederen af ​​udenrigsministeriet “vil en direkte samtale mellem lederne komme begge lande til gode”.

reklame

Det russisk-amerikanske topmøde forventes at finde sted i midten af ​​juni i Europa - skønt der endnu ikke er nogen officiel bekræftelse, og Kreml har ikke travlt med at svare på Washingtons forslag. Placeringen er ikke valgt endnu. Hovedstæderne i Finland, Østrig og endda Tjekkiet er navngivet (på trods af den voksende skandale over Ruslands beskyldninger om involvering i eksplosionen ved et ammunitionsdepot i den tjekkiske by Vrbetice). Kreml betragter på sin side alle disse samtaler som "for tidlige". Indtil videre nævnes kun foreløbige datoer - 15.-16. Juni.

Det vides, at Biden på dette tidspunkt vil være i Europa i flere dage som en del af en stor turné. Han vil deltage i G7-topmødet i British Cornwall (11.-13. Juni) og NATO-topmødet i Bruxelles (14. juni). Og i status som "leder af den vestlige verden" agter Biden at gå til et møde med Putin.

Hvad vil Biden diskutere i Europa lige før mødet med Putin? Det samme, som netop blev diskuteret i London på G7-udenrigsministermødet: imødegåelse af Rusland og Kina. Dette vil også blive drøftet på NATO-topmødet - "Ruslands aggressive handlinger og internationale ændringer inden for sikkerhedssfæren forbundet med styrkelsen af ​​Kina."

Uanset hvad analytikere og journalister måtte tænke, er det usandsynligt, at mødet mellem lederne af Rusland og USA, hvis det finder sted, fører til et gennembrud i forbindelserne. Kløften mellem Moskva og Washington er for bred. Som det er kendt, blev den russiske ambassadør i Amerika Anatoly Antonov tilbagekaldt til Rusland for mere end en måned siden (siden 17. marts) "til konsultationer".

Moskva gør det klart, at Antonov ikke forventes at vende tilbage til Washington i den nærmeste fremtid. Rusland forventer, at De Forenede Stater "tager i det mindste nogle skridt for at normalisere forholdet." Det menes, at ambassadøren blev inviteret til Rusland til konsultationer, efter at Biden reagerede positivt på et spørgsmål om, at Putin var en "morder".

Udenrigsministeriet sagde, at Antonov blev inviteret til at søge efter "måder at forbedre" forbindelserne mellem Rusland og USA. Ministeriets officielle repræsentant Maria Zakharova sagde på det tidspunkt, at Moskva ønskede at forhindre den "irreversible nedbrydning" af de bilaterale forbindelser.

Efter ankomsten til Moskva sagde ambassadør Antonov, at diplomaterne har meget arbejde at gøre for at analysere den nuværende tilstand af russisk-amerikanske forbindelser. Rusland er fast besluttet på ikke at lade dem "falde i afgrunden," tilføjede Antonov.

Uanset hvad politikere og journalister måtte forvente af Bidens foreslåede møde, er Washingtons liste over klager for lang til endda kort at berøre alle emner under samtalerne. Samtidig må man ikke glemme, at Kreml kategorisk er uenig i de forskellige beskyldninger og udsagn fra Det Hvide Hus. Desuden mener Moskva, at Amerika bevidst "driller" Rusland for at forhindre styrkelse af dets udenrigspolitik og økonomiske positioner i Europa og verden. Det bedste eksempel på dette er Washingtons aggressive angreb på Nord Stream 2-energiprojektet, forsøg på at forringe Moskvas handlinger i Syrien på alle måder. En yderligere faktor er de allerede traditionelle beskyldninger mod Rusland om at blande sig i de interne politiske processer i USA, først og fremmest præsidentvalget.

Hvis vi tilføjer dette de diametralt modsatte tilgange fra Rusland og Amerika til situationen i Ukraine og det berygtede spørgsmål om Krim, er chancerne for at opnå ethvert kompromis eller endog tilnærmelse af begge siders holdninger fortsat små.

Biden gentager sandsynligvis sit berømte "mantra" om, at Rusland vil "betale en høj pris" for at angribe amerikanske interesser. Den russiske side vil igen afgive udtalelser om grundløsheden i de amerikanske beskyldninger mod Moskva.

Under alle omstændigheder, hvis mødet finder sted, bliver det et bestemt milepælsøjeblik, som skal bekræfte eller afkræfte Washingtons reelle beredskab til at opbygge en "normal dialog" med Moskva. Skønt, som mange i Rusland tror, ​​en sådan beredskab fra den amerikanske side ville være en stor overraskelse, hvis amerikanernes ord desuden bekræftes af sagen.

Moldova

Russiske valg på moldovisk område

Udgivet

on

Et trods for en suveræn og uafhængig stat, sådan beskrev embedsmænd fra Udenrigsministeriet fra Republikken Moldova sidste uges beslutning fra Den Russiske Føderation om at åbne valgsteder i den udbryderiske transnistriske region, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

Transnistrien er en ikke -anerkendt udbryderstat beliggende i den smalle stribe land mellem floden Dnjester og den moldovisk -ukrainske grænse, der er internationalt anerkendt som en del af Republikken Moldova.

Den russisk støttede region har været striden mellem Rusland og Republikken Moldova lige siden Moldova fik sin uafhængighed i august 1991.

reklame

Det russiske føderale valg, der fandt sted i slutningen af ​​sidste uge, genoplivede debatten om Transnistrien, hvilket fik moldoviske embedsmænd til at reagere.

”Udenrigsministeriet og europæisk integration beklager, at på trods af den holdning, som de moldoviske myndigheder konsekvent har givet udtryk for, har den russiske side handlet på en måde, der ikke svarer til princippet om suverænitet og territorial integritet i Republikken Moldova og det bilaterale juridiske rammer ”, sagde embedsmænd i Chisinau i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen fra moldaviske myndigheder står der videre, at embedsmænd opfordrede russisk side til at afstå fra at åbne de 27 valgsteder i den transnistriske region i Republikken Moldova.

reklame

Moldoviske diplomater "har siden 30. juli anmodet om, at Rusland ikke åbner valgsteder på lokaliteter under kontrol af forfatningsmyndighederne i Republikken Moldova i betragtning af også umuligheden af ​​at sikre de nødvendige sikkerhedsbetingelser for valgets gennemførelse", viser pressemeddelelsen.

Politiske kyndige i Republikken Moldova hævdede, at regeringen undgik en hårdere tone i forhold til Moskva for at undgå at komplicere situationen.

Armand Gosu sagde til EU Reporter, professor i statsvidenskab og ekspert i den tidligere sovjetregion, at valget til den russiske duma, der blev afholdt på Moldovas område, repræsenterer "utvivlsomt en krænkelse af Republikken Moldovas suverænitet. Moskva forhandlede direkte med Tiraspol (hovedstaden i Transnitria) om åbning og drift af valgsteder på den separatistiske republiks område, hvilket svarer til ikke at anerkende Moldovas suverænitet og territoriale integritet. ”

Rusland har tidligere været involveret i at organisere valg i udbryderregionen Transnistrien. På trods af protester i Chiisinău har Rusland fortsat med at øge antallet af valgsteder i den transnistriske separatistenklave ved hvert valg i de seneste år.

Ud over Transnistrien åbnede russiske myndigheder valgsteder i Chisinau, hovedstaden i Moldova, samt byerne Comrat og Balti. Det er det største antal valgsteder, der åbnes af Rusland uden for dets grænser.

Rusland har hidtil tilbudt mere end 220,000 russiske pas i Transnistrien, hvilket betyder, at omkring to tredjedele af de borgere, der bor på venstre bred af Dnjestr, allerede er russiske statsborgere. Men ifølge data fra myndigheder i Transnistrien var valgdeltagelsen ikke lyserød, hvilket viste, at kun 27,000 mennesker stemte i separatistregionen.

Men for Transnistrien handler dette valg om at glæde Putin.

”For separatistledere er det vigtigt at bevise deres loyalitet over for Kreml ved at levere så mange stemmer som muligt til Putins parti”, sagde Gosu til EU Reporter.

Armand Gosu kommenterede også karakteren af ​​det russiske valg og sagde, at "valget i Rusland hverken er fair eller afspejler vælgernes vilje."

Den samme opfattelse delte Pasa Valeriu, der arbejder for den moldoviske NGO, WatchDog.MD, der fortalte EU Reporter, at ”Jeg kan ikke kalde det, der sker i Rusland, som et valg. Det er intet mere end en fidus. Derfor hører spørgsmålet om en sikker valgproces i Transnistrien under samme kategori. ”

Valget i sidste uge i Transnistrien til den russiske duma blev bredt offentliggjort af den lokale administration og dens sponsorerede medier.

Det blev fremstillet som meget vigtigt for udbryderregionen og blev brugt til at fremvise Ruslands afgørende rolle, dets hjælp og støtte til regionen. Virkeligheden tegner en anden historie med Ruslands bistand samt handel med Transnistrian, en af ​​de fattigste regioner i Europa, der er faldet støt i løbet af de sidste år.

Læs

Rusland

Rusland ansvarlig for Litvinenko -drab, regler for europæiske rettigheder

Udgivet

on

By

En kopi af The Litvinenko Inquiry Report ses under en pressemøde i London, Storbritannien, 21. januar 2016. REUTERS/Toby Melville/Files

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afgjorde tirsdag (21. september), at Rusland var ansvarlig for 2006-drabet på den tidligere KGB-officer Alexander Litvinenko, der døde en kvalmende død, efter at han blev forgiftet i London med Polonium 210, en sjælden radioaktiv isotop, skriver Guy Faulconbridge og Michael Holden.

Kreml-kritiker Litvinenko, 43, døde uger efter at have drukket grøn te med polonium-210 på Londons overdådige Millennium-hotel i et angreb, som Storbritannien længe har bebrejdet Moskva.

I sin dom konkluderede Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMRK), at Rusland var ansvarlig for drabet.

reklame

"Det fandt ud af, at Litvinenkos attentat kunne tilregnes Rusland," hedder det i sin erklæring.

Rusland har altid nægtet enhver indblanding i Litvinenkos død, der faldt de anglo-russiske forbindelser til et lavpunkt efter den kolde krig.

En langvarig britisk undersøgelse konkluderede i 2016, at den russiske præsident Vladimir Putin sandsynligvis godkendte en russisk efterretningsoperation for at myrde Litvinenko.

reklame

Det fandt også ud af, at den tidligere KGB-livvagt Andrei Lugovoy og en anden russer, Dmitry Kovtun, udførte drabet som led i en operation, der sandsynligvis blev ledet af Ruslands føderale sikkerhedstjeneste (FSB), hovedfølgeren til KGB i sovjetiden.

EMRK var enig. Begge mænd har altid nægtet at være involveret.

"Retten fandt det ud over rimelig tvivl fastslået, at mordet var blevet udført af hr. Lugovoy og hr. Kovtun," hedder det i afgørelsen.

"Den planlagte og komplekse operation, der involverede indkøb af en sjælden dødelig gift, rejsearrangementet for parret og gentagne og vedvarende forsøg på at administrere giften indikerede, at Litvinenko havde været målet for operationen."

Også den konkluderede, at den russiske stat var skyld i det, og at hvis mændene havde udført en "useriøs operation", ville Moskva have oplysninger til at bevise denne teori.

"Regeringen havde imidlertid ikke gjort noget seriøst forsøg på at give sådanne oplysninger eller modvirke de britiske myndigheders konklusioner," hedder det i afgørelsen.

Læs

Rusland

Europa fordømmer atmosfæren af ​​frygt omkring russiske valg

Udgivet

on

Forespurgt om denne uges Duma og regionale valg i den russiske føderation, sagde Peter Stano, talsmand for EU's External Action Service, at valget havde fundet sted i en atmosfære af frygt. EU har bemærket, at uafhængige og pålidelige kilder har rapporteret om alvorlige overtrædelser af valgloven.

Stano sagde, at valg, uanset hvor de finder sted i verden, bør afvikles på en fri og fair måde. Han sagde, at valget havde fundet sted uden troværdig international observation, og at EU beklagede Ruslands beslutning om alvorligt at reducere og begrænse størrelsen og formatet af OSCE - Kontor for Demokratiske Institutioner og Menneskerettighedsmission og derved forhindre dets udsendelse.  

Stano sagde, at indsatsen mod oppositionspolitikere, civilsamfundsorganisationer, civilsamfundsaktivister, menneskerettighedsaktivister, uafhængige medier og mod journalister forud for valget var rettet mod at dæmpe kritisk opposition og fjerne konkurrence. 

reklame

Europa -Kommissionen opfordrer Den Russiske Føderation til at overholde sine forpligtelser inden for rammerne af FN og Europarådet med hensyn til beskyttelse af menneskerettigheder og demokratiske værdier, som også omfatter afholdelse af frie og retfærdige valg. 

Ukraine

Talsmanden tilføjede, at Europa -Kommissionen aldrig vil anerkende valget på ulovligt annekteret Krim og udtrykte også bekymring over, at borgere i Ukraine i de ukrainske områder, der i øjeblikket er besat, fik pas og fik lov til at stemme. Stanton sagde, at dette stred imod ånden i Minsk -aftalerne.

reklame

På spørgsmålet om, hvorvidt EU vil anerkende valgresultaterne, sagde Stano, at dette var en national kompetence og op til de enkelte medlemslande, men tilføjede, at det kan være noget, EU's udenrigsministre diskuterer, når de mødes i aften i New York, hvor de mødes til FN's generalforsamling. EU's højtstående repræsentant Josep Borrell mødes igen med sin russiske kollega Sergey Lavrov på et af mange bilaterale møder, der er planlagt i denne uge.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending