Følg os

coronavirus

Russiske forskere siger, at Sputnik V klarer sig godt mod COVID-mutationer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Et russisk forsøg, der tester effektiviteten af ​​genvaccination med Sputnik V-skuddet for at beskytte mod nye mutationer af coronavirus, giver stærke resultater, sagde forskere lørdag (27. februar), skriver Polina Ivanova.

Sidste måned bestilte præsident Vladimir Putin en gennemgang inden 15. marts af russisk producerede vacciner for deres effektivitet mod nye varianter, der spredte sig i forskellige dele af verden.

”(A) nylig undersøgelse foretaget af Gamaleya Center i Rusland viste, at genvaccination med Sputnik V-vaccine fungerer meget godt mod nye coronavirusmutationer, herunder de britiske og sydafrikanske stammer af coronavirus,” sagde Denis Logunov, en vicedirektør for center, som udviklede Sputnik V-skuddet.

reklame

Resultaterne af forsøget forventes offentliggjort snart, men dette var den første indikation på, hvordan testene går. Ingen yderligere oplysninger var tilgængelige endnu.

Såkaldte virale vektorskud - såsom Sputnik V og et skud udviklet af AstraZeneca - bruger harmløse modificerede vira som køretøjer eller vektorer til at bære genetisk information, der hjælper kroppen med at opbygge immunitet mod fremtidige infektioner.

Genvaccinationen brugte det samme Sputnik V-skud baseret på de samme adenovirusvektorer. Retssagen viste, at dette ikke påvirkede effektiviteten, sagde Logunov i en erklæring til Reuters.

reklame

Nogle forskere har rejst den mulige risiko for, at kroppen også udvikler immunitet over for selve vektoren, idet de anerkender den som en indtrænger og forsøger at ødelægge den.

Men udviklere af Sputnik V var uenige i, at dette ville medføre langsigtede problemer.

”Vi mener, at vektorbaserede vacciner faktisk er bedre til fremtidige genvaccinationer end vacciner baseret på andre platforme,” sagde Logunov.

Han sagde, at forskerne fandt ud af, at antistoffer, der var specifikke for vektorerne, der blev brugt af skuddet - hvilket kunne generere en anti-vektorreaktion og underminere selve skuddets arbejde - aftog "så tidligt som 56 dage efter vaccinationen".

Denne konklusion var baseret på et forsøg med en vaccine mod ebola udviklet tidligere af Gamaleya Institute ved hjælp af den samme tilgang som for Sputnik V-skuddet.

Vektorimmunitet er ikke et nyt problem, men er under fornyet kontrol, da virksomheder inklusive Johnson & Johnson forventer regelmæssige COVID-19-vaccinationer, som årlige influenzaskud, kan være nødvendige for at bekæmpe nye varianter af coronavirus.

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending