Slut med os

Forsiden

Innovationer i #Russia vs. udlandet: skift og perspektiver

DEL:

Udgivet

on

Ifølge forretnings- og økonomiske data for 200 lande var det russiske innovationsindeks i 2019 på niveauet 37,5 ud af 100 - skriver Ekaterina Petrova, direktør for GenerationS-virksomhedens accelerator.

Global Innovation Index indfanger elementer i den nationale økonomi, der muliggør innovative aktiviteter, såsom:

reklame

Institutioner, Human capital and research, Infrastructure, Market sofiness, Business sofinessiness

To output-søjler, der fanger faktiske beviser for innovationsudgang er:

Viden og teknologi output, kreative output

Ekaterina Petrova, direktør for GenerationS

Ekaterina Petrova, direktør for GenerationS

Den fulde rapport, data og dokumentation er tilgængelig på Global innovation index. Interessante fakta, men sammenlignet med sidste års resultater for Rusland steg tallet ikke, men tværtimod faldt et par point ned. For at analysere, hvorfor der er en sådan tendens, og hvorfor innovationsindikatorer stadig er temmelig lave i forhold til andre lande, er vi nødt til at grave dybere.

Når du nævner ordet "opstart" har du automatisk tilknytning til Silicon Valley eller Israel - to hovedsteder, hvor innovationer sker hurtigt og vokser mest, og nye teknologier blomstrer og inspirerer hele verden. Vi hørte mange succeshistorier om, hvordan nystartede virksomheder fik deres ”måltidsbillet” og skaleret deres forretning. Og de fleste af disse historier skete langt uden for Rusland.

 

For unge nystartede virksomheder til at finde deres investor eller forretningsengel, den der vil tro på dem og deres forretning, bliver nogle gange en lang vanskelig proces. At søge efter den rigtige er som at søge efter nålen i høstakken. Og som en accelerator ser vi, hvor mange nystartede virksomheder, der kæmper for at finde den støtte og økonomiske hjælp, der gør det muligt at komme deres forretning fremad. Og i mange tilfælde beslutter start-ups at søge sådan støtte i udlandet, fordi investoraktiviteten i Rusland endnu ikke har nået det vestlige eller europæiske niveau. Mere end 70 GenerationS-alumner (det er sådan, vi kalder startups, der bestod accelerationsprogrammet), skalerede deres forretning i udlandet med succes. Så en af ​​hovedårsagerne til, at vi ser "hjernelækage" fra Rusland, er manglen på investorer til unge nystartede virksomheder.

 

Rusland har mange byer med såkaldt høj innovationsrate, så det er ikke kun Moskva og Sankt Petersborg, vi taler om, Novosibirsk, Tomsk, Ekaterinburg og mange andre regionale byer har et meget veludviklet innovationsøkosystem præsenteret af technoparker, inkubatorer, acceleratorer og innovationsknudepunkter. Disse institutioner hjælper startups på et tidligt tidspunkt, vejleder dem og bidrager også i forbindelse med potentielle investorer eller industrielle partnere. Som en virksomhedsaccelerator forsøger vi også at finde alle mulige måder til at hjælpe nystartede virksomheder med at vokse deres forretning og nå det nye niveau.

 

Vi ser, hvordan innovationsmetoden skifter i Rusland. Programmerne, der tager sigte på at udvikle innovationer inden for visse områder såsom digitalisering, er godkendt på regeringsniveau. Flere og flere russiske virksomheder indrømmer, at for at komme videre og være konkurrencedygtige er de nødt til at "få venner" med nystartede virksomheder og ikke kun udvikle en innovationsstrategi, men også integrere den i forretningsplanen, gøre en innovationsstrategi til en af ​​dens nøgler søjler. Derudover er det vigtigt at virkelig handle og implementere løsninger, at vedtage et paradigme for virkelig at være innovativ for ikke at virke innovativ. Her kommer virksomhedsacceleratorer, som hjælper virksomheder med ikke kun at søge efter egnede startups, der forbedrer forretningsprocesser, men også bringer noget viden inden for innovationskultur. Fordi enhver innovation, der implementeres i virksomheden, skal forstås på alle niveauer - det er afgørende, at alle medarbejdere kender og forstår behovet for at integrere nye teknologier og løsninger.

 

I 2018 blev GenerationS markeret som den bedste virksomhedsaccelerator i Europa ifølge Corporate Start-up Summit 2018, og i 2019 trådte vores accelerator TOP-5 af de bedste statlige acceleratorer i verden ifølge UBI Global. En sådan anerkendelse på internationalt niveau betyder meget for os, fordi vi arbejder for resultatet og den reelle værdi for virksomhederne såvel som for nystartede virksomheder. Vores kunders portefølje varierer fra top russiske virksomheder til de rigtige internationale giganter inden for FMCG og industri.

 

Jeg vil sige, at når det kommer til innovation og udvikling af et innovationsøkosystem i Rusland, der gør det mere, lad os sige opstart venlige og støttende, er vi i begyndelsen af ​​vores rejse. Ja, det er ikke så hurtigt som i USA eller Israel, men folks tankegang ændrer sig, regeringens tankegang ændrer sig, og virksomhedernes tankegang ændrer sig også - med alle disse aspekter, der skifter til den positive retning, kan vi sige, at vi bevæger os mod virkelig lys innovativ fremtid ”.

 

 

 

 

 

 

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame
Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending