Følg os

Europa-Kommissionen

Statsstøtte: Kommissionen godkender ændring af 2022-2027 regionalstøttekort for Rumænien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en ændring af Rumæniens kort for tildeling af regionalstøtte fra 1. januar 2022 til 31. december 2027 inden for rammerne af de reviderede retningslinjer for regionalstøtte.

On 20 December 2021, godkendte Kommissionen regionalstøttekortet for Rumænien for 2022-2027. På 2 December 2022, godkendte Kommissionen Rumæniens territoriale retfærdige overgangsplan, der identificerer de områder, der er berettiget til støtte fra Bare overgangsfond. Områderne er beliggende i regioner, der er berettiget til støtte i henhold til artikel 107, stk. 3, litra a) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (såkaldte "a"-områder), som giver mulighed for støtte til at støtte de mest ugunstigt stillede regioner.

For yderligere at imødegå regionale uligheder muliggør ændringen af ​​Rumæniens regionalstøttekort, der blev godkendt i dag, højere maksimale støttebeløb i disse områder. De maksimale støttebeløb vil stige som følger: i) fra 40 % til 50 % af de støtteberettigede investeringsomkostninger i dele af regionerne Centru og Vest; og (ii) fra 60 % til 70 % af de støtteberettigede investeringsomkostninger i dele af regionerne Sud-Est, Sud-Muntenia og Sud-Vest Oltenia.

Den ikke-fortrolige version af dagens beslutning vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.105733 i State Aid Register om Kommissionens konkurrence internet side. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i Den Europæiske Unions Tidende er anført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending