Følg os

Rumænien

Rumænien fortjener at være med i Schengen

DEL:

Udgivet

on

Mødet i Rådet for retlige og indre anliggender i morgen vil være vidne til en afstemning om Schengen-adgang for Rumænien.

I øjeblikket ser det ud til, at Østrig er det eneste land, der overvejer at modsætte sig Rumæniens tiltrædelse, hvor Holland og Sverige, som tidligere havde udtrykt forbehold, meddelte, at de vil støtte Rumæniens tiltrædelse.

Et af emnerne for blokering af Rumænien var relateret til migrationsstrømmen gennem det vestlige Balkan, hvor Rumænien angiveligt var et af landene på migranternes rute. Officielle FRONTEX-data modsiger dog åbenlyst de østrigske påstande, da Rumænien ikke er på den hovedrute, som migranterne har valgt for at nå Schengen-området.

Derudover skal det med hensyn til forebyggelse af sekundære bevægelser nævnes, at Rumænien respekterer tilbagetagelsesbestemmelserne og returnerer illegale migranter fra Ungarn og Bulgarien, hvilket understreger et stærkt samarbejde med de ungarske myndigheder.

I sidste uge afgjorde EU-Kommissionen en udvidelse af det grænsefrie Schengen-område til også at omfatte Rumænien, Bulgarien og Kroatien.

I oktober 2022 vurderede 15 EU-medlemsstaters eksperter sammen med tre europæiske agenturer og Europa-Kommissionen Rumæniens tekniske overholdelse af grænseforvaltning og politisamarbejde, Schengen-informationssystemets funktion og hvordan landet implementerer de tilbagevendtes politik.

Konklusionen var klar: Rumænien handlede tilstrækkeligt for en effektiv forvaltning af de ydre grænser. Rumænien sikrer grænseovervågning og -kontrol af høj kvalitet, herunder systematisk kontrol af alle passagerer i relevante databaser, gennem sine uddannede grænsepolitibetjente, grænsekontroludstyr og den nyeste teknologi. Det internationale samarbejde med nabolandene fungerer godt, ligesom det aktive samarbejde med Frontex.

reklame

Derudover er registrering af både asylansøgere og illegale migranter en nøgleprioritet for Rumænien. Landet har været særlig opmærksom på at forbedre sit tilbagesendelsessystem for at bekæmpe ulovlig migration og forhindre uautoriserede sekundære bevægelser. De nødvendige foranstaltninger og værktøjer er blevet iværksat med tilstrækkelige ressourcer i form af personale og infrastruktur for at sikre, at tredjelandsstatsborgere uden opholdsret returneres. Der er en konsekvent tilgang til tilbagevenden og genindlæggelse, fra anholdelse til udsendelse.

Rumænien forvalter det internationale politisamarbejde på en effektiv og aktiv måde og respekterer kravene i Schengen-reglerne på dette område. Rumænien har underskrevet operationelle aftaler med sine naboer, som giver mulighed for grænseoverskridende overvågning og sporing. Schengen-informationssystemet er veletableret i Rumænien.

Rumænien har for nylig bestået to frivillige tekniske evalueringer. Eksperternes rapporter var yderst positive og bekræftede, at landet opfylder alle kravene for at være en del af Schengen-området. Konklusionerne fra missionerne fremhævede, at Rumænien er et eksempel på god praksis på europæisk plan med hensyn til anvendelsen af ​​Schengen-lovgivningen.

Indenrigsministeriets strukturer har ydet en betydelig indsats og lykkedes gennem investeringer og løbende forbedringsarbejde for at opfylde Schengen-reglerne på høje standarder. Opretholdelse af disse høje standarder indebærer et betydeligt forbrug af ressourcer, der er blevet tildelt især fra statsbudgettet, i en gestus af solidaritet over for europæisk sikkerhed og sikkerheden for alle europæiske borgere.

Det er stærke argumenter, der viser, at Rumænien opfylder alle betingelserne for tiltrædelse af Schengen-området. Det er på tide, at Europa handler.

www.politico.eu/article/denying-romania-bulgaria-and-croatias-schengen-bid-will-weaken-the-eu/

www.diepresse.com/6224136/oesterreich-das-ungeschicktere-ungarn?from=rss

www.diepresse.com/6224097/das-inszenierte-bdquoschengenproblemldquo?from=rss

www.derstandard.at/story/2000141491916/nur-oesterreich-ist-noch-gegen-den-schengen-beitritt-rumaeniens.

+sociale medier af artiklen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending