Følg os

coronavirus

Rumænien har den højeste COVID -dødelighed i verden

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sundhedskrisen i Rumænien har taget en dramatisk drejning. Koordinatoren for Rumæniens vaccinationskampagne, Valeriu Gheorghiţă, siger, at Rumænien allerede befinder sig i samme scenario som Italien var sidste år, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

I foråret 2020, ved begyndelsen af ​​COVID -pandemien i Europa, var Italien det mest berørte land. Antallet af infektioner voksede hurtigt, og hospitalerne blev overvældet.

En anden top rumænsk embedsmand, der beskæftiger sig med COVID-pandemi- chefen for landets beredskabsenhed- sagde, at en sammenligning mellem den nuværende situation i Rumænien og i den italienske region Lombardiet ikke er overdrevet og indrømmer, at situationen er meget alvorlig.

Efter en forkert kommunikationskampagne opfordrer alle embedsmænd til, at folk bliver vaccineret og siger, at det er den eneste måde at overvinde den fjerde bølge af pandemien, som er blevet så virulent, fordi Delta -varianten spredes meget lettere.

reklame

Hospital og ICU'er i hele landet er overvældet af medier, der konstant rapporterer, at der ikke er tilgængelige ICU -senge. Situationen er som sådan, at ICU -senge normalt først bliver tilgængelige, når en patient dør.

Den Europæiske Union har hidtil sendt Rumænien 250 iltkoncentratorer og over og 5,000 flasker monoklonale antistoffer, som hjælp fra EU's strategiske reserve, til behandling af COVID -patienter, der er alvorligt syge. Mere end 20 fans og iltkoncentratorer ankom til landet, ifølge en erklæring fra Europa -Kommissionen. EU -kommissæren for krisehåndtering siger, at bistanden også er en form for gensidighed til Rumæniens bestræbelser på at yde bistand til andre EU -lande under pandemien.

“Siden begyndelsen af ​​pandemien har EU's civilbeskyttelsesmekanisme koordineret og medfinansieret levering af over 190 millioner personlige værnemidler og medicinsk udstyr, forstærket hospitaler med yderligere medicinsk personale og leveret vacciner og andet vigtigt udstyr til mere end 55 lande. Desuden oprettede EU en strategisk rescEU medicinsk reserve- og distributionsmekanisme under paraplyen af ​​EU's civilbeskyttelsesmekanisme. Reserven muliggør hurtig levering af medicinsk udstyr, der er vært for Belgien, Danmark, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Rumænien, Slovenien, Sverige og Holland. ”, EF -erklæring læser.

reklame

Regionen Østeuropa er ikke så slem som Rumænien og er langt det værst ramte i Europa. Østeuropa (Litauen, Rumænien, Bulgarien, Bosnien -Hercegovina) viser rødt en stigning i COVID -tilfælde. Disse lande har et stort antal dødsfald i forhold til deres befolkning. Således har Rumænien det højeste gennemsnit på 16.6. Det er det højeste gennemsnit i Europa, men desværre er det ifølge de seneste data også det højeste gennemsnit i verden.

Rumænien følges i Europa af Bulgarien med et gennemsnit på 12.37 dødsfald ifølge Vores verden i data. Litauen har også en temmelig vanskelig situation med et gennemsnit på 10.14 dødsfald, da forekomsten af ​​COVID-19 er høj i dette land.

På den anden side har Vesteuropa, Frankrig, Italien, Storbritannien, Portugal presset pandemien ned med dødeligheden meget lav. I Storbritannien er det under 2, selvom antallet af tilfælde er sammenligneligt med antallet af den tidligere bølge af pandemien. Antallet af dødsfald i Storbritannien, hvor befolkningen stort set er vaccineret, er nu endda 20 gange lavere.

Del denne artikel:

coronavirus

Tyske intensivafdelinger forventer, at COVID-toppunktet rammer hospitaler i julen

Udgivet

on

By

Tyskland vil sandsynligvis nå toppen af ​​sin fjerde bølge af COVID-19-infektioner i midten af ​​december, og det kan betyde 6,000 intensivsenge optaget til jul, sagde landets forening for intensivmedicin (DIVI) onsdag (1. december). skriver Paul Carrel og Emma Thomasson, Reuters.

Andreas Schuppert, en prognoser for DIVI-foreningen, fortalte på et pressemøde, at han var "moderat optimistisk", at toppen af ​​nye tilfælde ville komme i de næste to uger, men advarede om, at det ville tage tid at få sin fulde indflydelse på hospitalerne.

"Det er en ildevarslende situation," sagde DIVI-præsident Gernot Marx til journalister. "Vi vil være klogt i at reagere med det samme. Vi skal være på forkant med situationen."

Omkring 4,600 intensivsenge er i øjeblikket optaget af COVID-19-patienter, sammenlignet med et tidligere højdepunkt på 5,745 den 3. januar, da Tyskland var i fuld lockdown.

reklame

Imidlertid sagde DIVI, at mangel på plejepersonale betyder, at Tyskland nu kun har omkring 9,000 senge, hvor patienter kan modtage kunstigt åndedræt, ned fra 12,000 for et år siden.

Robert Koch Instituttet, Tysklands statslige agentur for infektionssygdomme, rapporterede onsdag 67,186 nye COVID-19-tilfælde, en stigning på 302 fra for en uge siden, og 446 dødsfald, det højeste daglige tal siden 18. februar - hvilket bringer det samlede dødstal til 101,790.

Imidlertid faldt forekomsten af ​​syv dage pr. 100,000 for en anden dag til 442.9 personer, fra 452.2 personer tirsdag.

reklame

Tysklands føderale og regionale regeringer blev tirsdag enige om at tage skridt, herunder at optrappe vaccinationskampagnen og begrænse kontakten, især for uvaccinerede mennesker.

Allerede kritiseret af videnskabsmænd for at handle for sent, blev lederne enige om at tage faste beslutninger torsdag om forslag som at tvinge kunder til at vise bevis for vaccination eller helbredelse i butikker og begrænse antallet af mennesker ved store begivenheder.

Fire personer i det sydlige Tyskland er testet positive for den nyligt identificerede Omicron-coronavirus-variant, selvom de var fuldt vaccineret, oplyser det offentlige sundhedskontor i delstaten Baden-Wuerttemberg.

Tre af de smittede vendte tilbage fra en forretningsrejse til Sydafrika henholdsvis den 26. og 27. november, og den fjerde person er familiemedlem til en af ​​de hjemvendte. Alle fire viste moderate symptomer på COVID-19.

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

ACI EUROPE opfordrer indtrængende regeringer til at overholde WHOs vejledning og afvise generelle rejseforbud

Udgivet

on

Lufthavnshandelsorganet ACI EUROPE har givet sin stærkeste støtte til Verdenssundhedsorganisationens opfordring til et roligt og afbalanceret svar på Omicron-varianten og opfordret regeringerne til at reagere i overensstemmelse hermed. Specifikt udtaler WHO i sin opdaterede COVID-19-rejseråd: "Lande bør fortsætte med at anvende en evidens-informeret og risikobaseret tilgang, når de implementerer rejseforanstaltninger. Generelle rejseforbud vil ikke forhindre den internationale spredning, og de placerer en tung byrde på liv og levebrød Europas lufthavne er i frontlinjen af ​​et lands rejsepolitik.De har på egen hånd set den dramatiske og uforholdsmæssige virkning af rejseforbud og andre ekstreme rejserestriktioner - specielt karantæner - som har ringe effekt på den epidemiologiske situation. "

WHO's utvetydige vejledning til lande om ikke at gå på knæ i indrejseforbud er yderst velkommen. Det opdaterede råd kommer, da ACI EUROPE hilste Europa-Kommissionens nye rejseordningsforslag udstedt i sidste uge, som lægger vægt på en rejsendes sundhedsstatus frem for deres afrejseland. Samfundsmæssige og økonomiske skader opstår, når ekstreme rejserestriktioner som dem, der for nylig er pålagt af nogle lande, tilsidesætter erfaringerne fra pandemien til dato.

ACI EUROPEs generaldirektør Olivier Jankovec sagde: "Vi ved uden enhver tvivl fra erfaringerne fra de seneste 20 måneder, at generelle rejseforbud og karantæner ikke er effektive til at forhindre spredning af nye varianter. Selvom de ikke har nogen indflydelse på den epidemiologiske situation, har de dramatiske konsekvenser for levebrød. Vi opfordrer indtrængende alle lande til at følge WHO-rådene og sørge for, at de følger evidens-informerede og risikobaserede tilgange, når de gennemgår deres rejseregimer, som en del af forholdsregler i forhold til Omicron-varianten. Især bør målrettet test før afrejse foretrækkes frem for rejseforbud og karantæner. Effektiv koordinering og tilpasning på EU-niveau, der involverer alle EØS-lande, Schweiz og også Storbritannien er et must”.

ACI EUROPE pegede også på, at det haster med at opnå større udbredelse af vaccinationer, ikke kun i Europa, men globalt. Jankovec kommenterede: "Det ville være svært ikke at forbinde fremkomsten og spredningen af ​​Omicron-varianten med den nuværende situation med global vaccinationsulighed - hvilket smerteligt beviser pointen om, at 'ingen er sikker, før alle er sikre' som gentagne gange sagt af kommissionsformand von der Leyen. Men det betyder, at EU og andre europæiske lande skal gøre meget mere for at sikre, at COVAX får vacciner hurtigt til lavindkomstlande. Dette kunne potentielt også kræve, at EU tilslutter sig USA med henblik på at udsende patenter og andre intellektuelle ejendomsrettigheder om COVID-19-vacciner og -behandlinger. Sikring af bredere og mere retfærdig adgang til vaccination og behandlinger over hele verden er en absolut forudsætning for effektivt at mindske risikoen for, at andre varianter af bekymring dukker op. Luftfarts- og rejse- og turismesektoren er de mest direkte udsatte for tilbagegang i COVID-19-pandemien. Sådan kan vi bare ikke fortsætte."

reklame

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

Første mistænkte tilfælde af Omicron-variant af COVID-19 opdaget i Schweiz

Udgivet

on

By

Det første sandsynlige tilfælde af Omicron-varianten af ​​COVID-19 er blevet opdaget i Schweiz, sagde regeringen sent søndag (28. november), da landet strammede sine adgangsrestriktioner for at kontrollere spredningen, skriver John Revill, Reuters.

Sagen vedrører en person, der vendte tilbage til Schweiz fra Sydafrika for omkring en uge siden, sagde Federal Office for Public Health på Twitter.

Testning vil afklare situationen i de kommende dage, tilføjede den.

Schweiz har beordret, at rejsende fra 19 lande skal fremvise en negativ test, når de går ombord på en kamp til landet, og skal i karantæne i 10 dage ved ankomsten.

reklame

Listen omfatter Australien, Danmark, Storbritannien, Tjekkiet, Sydafrika og Israel.

Schweiziske vælgere støttede søndag regeringens pandemiske reaktionsplan med et større flertal end forventet i en folkeafstemning, hvilket banede vejen for fortsættelsen af ​​ekstraordinære foranstaltninger for at dæmme op for den stigende bølge af COVID-19-tilfælde. Læs mere.

Omkring 62.01 % stemte for en lov vedtaget tidligere i år om at yde økonomisk støtte til mennesker, der er ramt af COVID-19-krisen, og som lægger grundlaget for certifikater, der beviser COVID-19-vaccination, bedring eller en negativ test. Disse er i øjeblikket påkrævet for at komme ind på barer, restauranter og visse arrangementer.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending