Følg os

Holocaust

European Roma Holocaust Memorial Day: Erklæring af præsident von der Leyen, vicepræsident Jourová og kommissær Dalli

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

På Roma Holocaust Memorial Day i dag (2. august), Europa-Kommissionen Præsident Ursula von der Leyen, Værdier og gennemsigtighed Næstformand Věra Jourová og ligestillingskommissær Helena Dalli sagde: ”I dag markerer vi den europæiske roma -holocaust -mindedag. Vi respekterer hundredtusinder af romaofre for Holocaust og fornyer vores indsats og engagement for romaers ligestilling, inklusion og deltagelse.

"At huske forfølgelsen af ​​romaer er en europæisk kollektiv pligt, der minder os om behovet for at tackle deres vedvarende forskelsbehandling. Had, racistisk motiveret vold og etnisk profilering har ingen plads i vores Union, der bygger på respekten for de grundlæggende rettigheder.

”I dag inviterer vi igen medlemslandene til at forpligte sig til vores EU's strategiske ramme for romaer for ligestilling, inklusion og deltagelse fra oktober 2020. Sammen kan vi gøre EU mere lige, især for medlemmer af dets største etniske minoritet. ”

reklame

Baggrund

I 2015 erklærede Europa-Parlamentet den 2. august som den årlige europæiske roma-holocaust-mindedag for at mindes de 500,000 europæiske romaer-hvilket repræsenterer mindst en fjerdedel af deres samlede befolkning på det tidspunkt-myrdet i det nazistisk besatte Europa.

Den 2. august 2019 sluttede Věra Jourová, daværende kommissær for retfærdighed, til mindehøjtideligheden i Auschwitz-Birkenau for at markere 75-året for udryddelsen af ​​de sidste tilbageværende romaer i koncentrationslejren i Auschwitz-Birkenau.

reklame

I år taler kommissær Dalli via videomeddelelse ved den officielle virtuelle Holocaust -mindehøjtidelighed på European Holocaust Memorial Day of Roma and Sinti, på initiativ af Central Council of German Sinti and Roma.

Mere information

Romers ligestilling, inklusion og deltagelse i EU

EU's roma strategiske rammer

Holocaust

Hollandsk kommune væmmes over unge mennesker, der protesterer mod corona -foranstaltninger i nazistiske uniformer

Udgivet

on

Munuenby Urk, i Holland, har udtrykt afsky over billeder, hvor omkring 10 unge mennesker marcherede gennem byen i nazistiske uniformer i lørdags protesterede mod COVID-19-foranstaltninger, NLTider rapporteret, skriver Yossi Lempkowicz.

Billeder online viser en af ​​dem iført fangerstriber og en Davidsstjerne, mens de andre retter falske våben mod ham.

”Denne adfærd er ikke kun meget stødende og ekstremt upassende, men også skadelig for store befolkningsgrupper. Med denne smagløse handling er en grænse meget klart blevet krydset, hvad angår Urk kommune, 'sagde kommunen i en erklæring.

reklame

"Vi forstår, at disse unge mennesker vil gøre deres stemme hørt om virkningen af ​​de nuværende og kommende coronavirusforanstaltninger," sagde byens borgmester Cees van den Bos og tilføjede, at '' denne diskussion finder ikke kun sted i Urk, men hele vejen igennem vores land.''

Han fortsatte: '' Vi forstår imidlertid ikke, hvordan de gør det. Ikke kun Urk kommune, men hele samfundet afviser fuldstændig denne måde at protestere på. ”

Anklagemyndigheden sagde, at den undersøger, om der er begået en strafbar handling.

reklame

Rabbi Menachem Margolin, formand for European Jewish Association (EJA), en gruppe, der repræsenterer hundredvis af lokalsamfund på tværs af kontinentet, sagde, at denne hændelse '' understreger det massive arbejde, der stadig er at gøre inden for uddannelse. ''

'' De unges handlinger i Urk, en del af en voksende tendens til at sammenligne Covid -restriktioner og skubbe tilbage mod vaccination, der søger at drage paralleller mellem regeringens forsøg på at dæmme op for virussen og den nazistiske behandling af jøder, viser det massive stykke arbejde, der stadig skal udføres i uddannelsesmæssige tilbud om, hvad der virkelig skete under Holocaust, '' sagde han.

'' Uanset hvor høje følelser der løber, kan den jødiske oplevelse af holocaust aldrig bruges til at drage nogen sammenligning, simpelthen fordi intet kan sammenlignes med det i Europa, '' tilføjede Margolin.

Ifølge nyhedswebstedet Hart van Nederland undskyldte de unge mandag. I et brev skrev de. "Det var absolut ikke vores hensigt at vække minder om Anden Verdenskrig." Men de klargjorde ikke, hvad deres hensigt var. ”Vi vil understrege, at vi absolut ikke er antisemitiske eller imod jøder, eller støtter det tyske regime. Vores oprigtige undskyldning, ”skrev de.

Dette er ikke den første hændelse omkring coronavirus i Urk. I januar blev a GGD -testcenter i landsbyen blev tændt. I marts journalister blev angrebet af kirkegængere der fortsatte med at gå i kirke på trods af coronavirus -foranstaltninger.

Læs

Europa-Kommissionen

Europadækkende mindedag for ofrene for alle totalitære og autoritære regimer: Erklæring fra næstformand Jourová og kommissær Reynders

Udgivet

on

På mindedagen for hele Europa for ofrene for alle totalitære og autoritære regimer i dag (23. august) udsendte næstformand for værdier og gennemsigtighed Věra Jourová og justitskommissær Didier Reynders følgende erklæring: “For over firs år siden, den 23. august 1939 , blev Molotov-Ribbentrop-pagten underskrevet mellem Tyskland og Sovjetunionen lige før anden verdenskrig brød ud. For mange markerede denne skæbnesvangre dag begyndelsen på en cyklus med nazistisk og sovjetisk besættelse og vold. På denne dag hylder vi dem, der blev offer for totalitære regimer i Europa, og dem, der kæmpede mod sådanne regimer. Vi anerkender alle ofrenes og deres familiers lidelse samt den varige effekt, som denne traumatiske oplevelse efterlod på de følgende generationer af europæere. Lad os arbejde sammen, så vores fælles fortid gør os stærkere for den fælles fremtid - og ikke driver os fra hinanden. Frihed fra totalitarisme og autoritarisme er ikke givet. Det er noget, vi skal stå op for hver dag på ny. Det er kernen i det europæiske ideal. Sammen med retsstatsprincippet og demokratiet er denne frihed kernen i de europæiske traktater, vi alle har underskrevet. Vi skal fortsat stå sammen om disse grundlæggende europæiske værdier. ”

Den fulde erklæring er tilgængelig online.

reklame

Læs

Tyskland

100-årig tidligere dødslejrvagt skal til retssag i Tyskland

Udgivet

on

En tom plads ses i den tidligere nazistiske koncentrationslejr i Sachsenhausen på 75-årsdagen for dens frigørelse af sovjetiske og amerikanske tropper under spredningen af ​​coronavirus-sygdommen (COVID-19) nær Berlin, Tyskland, 17. april 2020. Billedet taget med en drone. REUTERS/Hannibal Hanschke

En 100-årig tidligere vagt i Sachsenhausen nazistiske koncentrationslejr nær Berlin vil stå til retssag i efteråret, 76 år efter afslutningen af ​​Anden Verdenskrig, tysk ugeblad Welt am Sonntag rapporteret, skriver Arno Schuetze, Reuters.

Byretten i Neuruppin indrømmede anklager om medvirken til drab i 3,500 sager, og retssagen forventes at starte i oktober. Tiltalte burde kunne stå for retten i 2 til 2-1/2 timer om dagen, fortalte en domstolsordfører til avisen.

reklame

Retten var ikke tilgængelig for kommentarer i weekenden.

Den anklagede, der ikke blev navngivet i overensstemmelse med tyske medielove vedrørende mistænkte, skulle have arbejdet som lejrvagt fra 1942 til 1945 i Sachsenhausen, hvor omkring 200,000 mennesker blev fængslet og 20,000 myrdet.

Mens antallet af mistænkte i nazistiske forbrydelser svinder, anklagere forsøger stadig at bringe enkeltpersoner for retten. En skelsættende dom i 2011 ryddede vejen til flere retsforfølgelser, da arbejde i en koncentrationslejr for første gang blev fundet at være begrundelse for skyld uden bevis for en bestemt forbrydelse.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending