Følg os

Polen

MEP Kolaja: Pegasus blev brugt til at spionere på polsk opposition, journalister og offentlige anklagere

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I dag (21. september) afsluttedes missionen for Europa-Parlamentets PEGA-udvalg for at undersøge brugen af ​​Pegasus-spyware i Polen. Udvalget og dets Piratparti-medlem Marcel Kolaja, medlem og kvæstor af Europa-Parlamentet, registrerede beretninger om alvorlige brud på national lovgivning og EU-lovgivning i forbindelse med køb, brug og overvågning af spyware. PEGA-udvalget beklager, at den polske regering nægtede at besvare spørgsmål vedrørende disse alvorlige påstande.

Pegasus blev erhvervet ulovligt af den polske regering og brugte mindst 5 millioner euro fra Justice Support Fund dedikeret til ofrestøtte. "Ifølge høringerne fra de sidste par dage er det klart, at den polske regering har købt spywaren ulovligt. Desværre nægtede den polske regering at samarbejde, så vi kender ikke det samlede antal ofre og antallet af inficerede enheder. PEGA-udvalget undersøger også, i hvor mange medlemsstater Pegasus-spywaren blev brugt. Kun få medlemsstater er kommet frem, så vi kan ikke engang sige, om de stadig bruger det," slutter Piratpartiets MEP Marcel Kolaja efter sine tre dage. mission.

Ifølge møder under missionen blev Pegasus-softwaren brugt i mere end 60 tilfælde. Softwaren i sig selv er i stand til næsten ikke at efterlade spor, hvilket gør den næsten umulig at blive opdaget. Ifølge undersøgelsen blev ofrene spioneret på selv under de mest intime øjeblikke eller valgkampagner. Manglende skridt fra den polske regering "Der er mangel på konkrete skridt fra den polske regerings side til at løse problemet. Vi er også nødt til at lægge pres på Europa-Kommissionen, og den skal handle. Det er også vigtigt at involvere Rådet for Den Europæiske Union, hvor Tjekkiet har præsidentposten til udgangen af ​​året. Jeg er også bekymret for integriteten af ​​valget i Polen næste år," forklarer Kolaja de næste skridt i efterforskningen af ​​skandalen.

På spørgsmål fra PEGA-udvalget har langt de fleste af medlemsstaterne ikke kommenteret på, om de har købt og brugt eller stadig bruger Pegasus eller lignende spyware. Ingen af ​​medlemmerne af den polske regering deltog i undersøgelsen. Baggrund: Pegasus er et spyware udviklet af det israelske cyberspionagefirma NSO Group. Det er blevet købt af 14 europæiske regeringer i de sidste par år. Nu er politikere fra regeringspartier anklaget for at bruge spyware på oppositionspolitikere og journalister. Pegasus udnytter sikkerhedssårbarheder og kan bruges skjult til at styre mobile enheder med iOS- og Android-systemer. Spywaren er i stand til at læse tekstbeskeder, optage opkald, indsamle adgangskoder, styre enheden, spore placering og endda bruge kameraet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending