Følg os

Polen

Midt i energikrigen er den polske vindindustrisektor i modstrid med regeringens regler

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Repræsentanter for den polske vindmølleindustri er ikke tilfredse med den nyligt vedtagne ændring, som regulerer certificeringen af ​​havvindmølleprojekter i polske maritime områder.

Oliwia Mroz fra Polish Wind Energy Association fortalte EU Reporter, at den nye ændring indfører en overdreven byrde for investorer med dets nye certificeringssystem.

"Ifølge indholdet af denne forskrift skal ikke kun offshore-delen af ​​investeringen (fundament, turbine, offshore-strømkabler) certificeres, men også onshore-delen af ​​el-evakueringsinfrastrukturen, herunder sektionen af ​​onshore. kabel og transformerstationen placeret på land. Ingen steder i verden gælder sådanne regler, hverken på vækstmarkeder eller på erfarne markeder”, fortsatte hun med at sige.

Den polske præsidents kontor ser anderledes på tingene. I en pressemeddelelse udsendt sidste torsdag tilbyder certificeringssystemet "passende mekanismer til overvågning af design, konstruktion og drift" af vindmølleparker og udstyr.

De tre typer certifikater, der repræsenterer stridspunktet mellem industri og beslutningstagere, udfylder følgende roller: et designoverensstemmelsescertifikat, der bekræfter byggeprojektets overensstemmelse med de tekniske standarder, som en vindmøllepark skal opfylde; et certifikat, der bekræfter, at byggeprocessen er i overensstemmelse med byggeprojektet; og et certifikat for driftssikkerhed, der bekræfter fuldstændigheden og rigtigheden af ​​dokumentationen inden for korrekt vedligeholdelse og servicering af en havvindmøllepark eller sæt af enheder.

Den første skal udstedes på ubestemt tid, den anden - for en periode på højst 5 år, og den tredje - for en periode på højst 5 år og vil kræve fornyelse senest 3 måneder før udløbet af den driftssikkerhedscertifikat.

Den polske vindenergiforening, en sammenslutning, som omfatter virksomheder, der er aktive på vindenergimarkedet i Polen, fortalte EU Reporter, at certifikaterne repræsenterer en overdreven byrde for investoren, såvel som store organisatoriske komplikationer. Dette kan omsættes til både omkostninger og timing af investeringer og opnåelse af vores lands energipolitiske mål, sagde PWEA til EU Reporter.

reklame

Polen ændrer søsikkerhedsloven

Ændringen til søfartssikkerhedsloven underskrevet af den polske præsident i sidste uge vil give et nyt system, der bruges til at sende strøm fra en havvindmøllepark til land i den polske eksklusive økonomiske zone i Østersøen.

Dette vil ændre reglerne vedrørende Polens havområder og systemet for søfartsadministration.

For at være mere præcis er der indført et krav, der betyder, at en ny tilladelse til opførelse eller brug af kunstige øer, strukturer og indretninger i polske baltiske områder nu er påkrævet. Tilladelsen til anordninger, der anvendes til krafttransport til fastlandet, kan desuden kun udstedes, når ansøgeren opfylder de foreløbige betingelser. Loven træder i kraft 14 dage fra datoen for dens bekendtgørelse.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending