Følg os

Pakistan

EU opfordrede til at handle om 'fortsatte krænkelser af rettigheder' fra Pakistan

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Koalitionens talsmand Andy Vermaut

EU -institutionerne er blevet opfordret til at handle hastende i tilfælde af Pakistans påståede fortsatte krænkelser af menneskerettighederne. En koalition af respekterede menneskerettigheds -NGO'er, der går sammen under paraplyen Human Rights Without Frontiers (HRWF), leverede et brev til EU's højtstående repræsentant Josep Borrell, hvor han opfordrede til at standse Pakistans GSP+ -status, hvilket giver landet fortrinsret til handelsret med EU på grundlag af "fortsatte krænkelser af menneskerettighederne" .  

I brevet, der blev leveret i hånden til Borrells kontorer i Bruxelles, et tidligere spansk parlamentsmedlem, onsdag, fremhævede NGO'erne især misbruget af Pakistans blasfemilove. Dette har for nylig set et otte år gammelt barn anklaget for blasfemi "mod profeten" for en lovovertrædelse med en obligatorisk dødsdom. Brevet følger efter en nylig konference om sagen, der også var vært for Presseklubben i Bruxelles, som blev behandlet af tidligere EU -kommissær Jan Figel, MEP Peter van Dalen og andre.  

reklame

En britisk parlamentsgruppe har siden erklæret sin støtte til kampagnen, ledet af HRWF. En af arrangørerne af brevet fortalte dette websted, at der er særlig bekymring for Pakistans nuværende lands blasfemilove og den manglende respekt for formodningen om uskyld. Brevet, der blev overdraget til Borrell, EU's chef for udenrigsanliggender, henviser til artikel 12 i et europæisk parlaments fælles forslag til beslutning, dateret 28. april og vedtaget med 681 stemmer. Dette lover "straks at gennemgå Pakistans berettigelse til GSP+ -status i lyset af aktuelle begivenheder, og om der er tilstrækkelig grund til at indlede en procedure for midlertidig tilbagetrækning af denne status og de fordele, der følger med, og rapportere til Europa -Parlamentet om denne sag hurtigst muligt ”.  

På den seneste konference hørte man, at af de fordele, der blev givet som følge af den nuværende aftale med Pakistan, tilkom kun omkring 20% ​​til EU, hvilket efter konferencens opfattelse ikke forårsagede nogen væsentlig potentiel skadelig økonomisk indvirkning på EU eller medlemsstaterne . Indførelsen af ​​den obligatoriske dødsdom for dem, der er fundet skyldige i blasfemi mod profeten, især i forbindelse med sådanne anklager, der for nylig er blevet rettet mod et otte år gammelt barn, gør efter konferencens opfattelse den nuværende GSP+ -status, som Pakistan "moralsk og politisk uholdbar."  

Under konferencen blev navnene læst op af 47 fanger, der i øjeblikket er tilbageholdt på blasfemi -anklager i Pakistan. De er: Mubashir Ahmed; Gulab Ahmed; Ahtesham Ahmed; Zahid Ahmed; Ahmed Waqar; Anwar; Islam; Mailik Ashraf; Anwar Ashgar; Ahmed Ashgar; Noor Ashgar; Malik Ashraf; Kausar Ayub; Amud Ayub; Taimur; Siya; Raza; Zafar Bati; Md. Safi; Md. Shehzad; Rehmat Ali; Som om; Md. Aslam; Arif Mehdi; Junaid; Hafeez; Abdul Hamid; Md. Faruq; Hayai Bin; Malik; Md. Humayan Faysal; Aftab Mastargil; Nadeem James; Arif Massih; Saudi Issaq; Abdul Karim; Imran Massih; Yakub; Ishfaq Massih; Saba Massih; Bashir; Mastan Mushtaq; Shamsuddin; Md. Yussaf; Inayat Rasool; Iqbal og Md. Aslam.

reklame

Listen omfatter Ahmediyyas, shiaer, hinduer og kristne. Seksten af ​​disse er blevet idømt en dødsdom. I brevet, der blev sendt til Borrell onsdag, hedder det, at "Derfor ønsker vi at spørge den højtstående repræsentant - som tidligere har udtalt, at suspension af Pakistans GSP+ -status er et mål for de sidste foranstaltninger - hvad hans nuværende holdning er i denne henseende?" I brevet, der ses på dette websted, hedder det videre, at “da Pakistans adfærd klart overtræder kravet om, at GSP+ -modtagere ratificerer 27 internationale konventioner, er det klart, at det er i strid med, at vi respektfuldt spørger, hvordan den højtstående repræsentant kan retfærdiggøre fortsættelsen af Pakistans GSP+ -status? ” Ingen fra EU -Udenrigstjenesten var umiddelbart tilgængelige for kommentarer til dette websted onsdag (15. september).  

afghanistan

Skyld ikke Pakistan på resultatet af krigen i Afghanistan

Udgivet

on

Da jeg så de seneste kongreshøringer om Afghanistan, blev jeg overrasket over at se, at der ikke blev nævnt Pakistans ofre som amerikansk allieret i krigen mod terror i mere end to årtier. I stedet fik vi skylden for Amerikas tab, skriver Pakistans premierminister Imran Khan (billedet).

Lad mig sige det klart. Siden 2001 har jeg gentagne gange advaret om, at den afghanske krig ikke kunne vindes. I betragtning af deres historie ville afghanerne aldrig acceptere en langvarig udenlandsk militær tilstedeværelse, og ingen udenforstående, herunder Pakistan, kunne ændre denne virkelighed.

Desværre forsøgte efterfølgende pakistanske regeringer efter 9/11 at glæde USA i stedet for at påpege fejlen ved en militærdomineret tilgang. Desperat efter global relevans og indenlandsk legitimitet accepterede Pakistans militærdiktator Pervez Musharraf ethvert amerikansk krav om militær støtte efter 9/11. Dette kostede Pakistan og USA dyrt.

reklame

Dem, som USA bad Pakistan om at målrette mod, inkluderede grupper, der var uddannet i fællesskab af CIA og vores efterretningsagentur, ISI, for at besejre Sovjet i Afghanistan i 1980'erne. Dengang blev disse afghanere hyldet som frihedskæmpere, der udførte en hellig pligt. Præsident Ronald Reagan underholdt endda mujahideen i Det Hvide Hus.

Da sovjeterne blev besejret, forlod USA Afghanistan og sanktionerede mit land og efterlod over 4 millioner afghanske flygtninge i Pakistan og en blodig borgerkrig i Afghanistan. Fra dette sikkerhedsvakuum opstod Taleban, mange født og uddannet i afghanske flygtningelejre i Pakistan.

Spol frem til 9/11, hvor USA havde brug for os igen - men denne gang mod de meget aktører, vi i fællesskab havde støttet for at bekæmpe udenlandsk besættelse. Musharraf tilbød Washington logistik og flybaser, tillod et CIA -fodaftryk i Pakistan og endda vendte det blinde øje til amerikanske droner, der bombede pakistanere på vores jord. For første gang nogensinde fejede vores hær ind i de semiautonome stammeområder ved grænsen mellem Pakistan og Afghanistan, som tidligere havde været brugt som opstillingssted for den antisovjetiske jihad. De voldsomt uafhængige pashtun -stammer i disse områder havde dybe etniske bånd med Taleban og andre islamistiske militanter.

reklame

For disse mennesker var USA en "okkupant" af Afghanistan ligesom Sovjet, der fortjente den samme behandling. Da Pakistan nu var Amerikas samarbejdspartner, blev vi også anset for skyldige og angrebet. Dette blev meget værre af over 450 amerikanske droneangreb på vores område, hvilket gjorde os til det eneste land i historien, der blev så bombarderet af en allieret. Disse strejker forårsagede enorme civile tab og øgede den anti-amerikanske (og anti-pakistanske hær) stemning yderligere.

Matricen blev støbt. Mellem 2006 og 2015 erklærede næsten 50 militante grupper jihad over den pakistanske stat og udførte over 16,000 terrorangreb på os. Vi led mere end 80,000 tab og tabte over 150 milliarder dollars i økonomien. Konflikten drev 3.5 millioner af vores borgere fra deres hjem. De militante, der flygtede fra pakistansk terrorbekæmpelse, kom ind i Afghanistan og blev derefter støttet og finansieret af indiske og afghanske efterretningsagenturer og iværksat endnu flere angreb mod os.

Pakistan måtte kæmpe for sin overlevelse. Som en tidligere CIA -stationschef i Kabul skrev i 2009, begyndte landet "at revne under det ubarmhjertige pres, der direkte blev udøvet af USA." Alligevel fortsatte USA med at bede os om at gøre mere for krigen i Afghanistan.

Et år tidligere, i 2008, mødte jeg daværende Sens. Joe Biden, John F. Kerry og Harry M. Reid (blandt andre) for at forklare denne farlige dynamik og understrege nytten af ​​at fortsætte en militær kampagne i Afghanistan.

Alligevel rådede politisk hensigtsmæssighed i Islamabad i hele perioden efter 9/11. Præsident Asif Zardari, utvivlsomt den mest korrupte mand, der har ledet mit land, fortalte amerikanerne at fortsætte med at målrette mod pakistanere, fordi "sikkerhedsskader bekymrer jer amerikanere. Det bekymrer mig ikke. ” Nawaz Sharif, vores næste premierminister, var ikke anderledes.

Mens Pakistan for det meste havde besejret terrorangrebet i 2016, fortsatte den afghanske situation med at forværres, som vi havde advaret om. Hvorfor forskellen? Pakistan havde en disciplineret hær og efterretningsagentur, som begge nød populær støtte. I Afghanistan blev den manglende legitimitet for en outsiders langvarige krig forstærket af en korrupt og uduelig afghansk regering, der blev set som et marionetregime uden troværdighed, især af landlige afghanere.

Tragisk nok, i stedet for at se denne virkelighed i øjnene, skabte de afghanske og vestlige regeringer en bekvem syndebuk ved at bebrejde Pakistan og beskyldte os fejlagtigt for at tilbyde sikre havne til Taleban og tillade dets frie bevægelighed over vores grænse. Hvis det havde været sådan, ville USA så ikke have brugt nogle af de 450 plus droneangreb til at målrette mod disse formodede helligdomme?

For at tilfredsstille Kabul tilbød Pakistan imidlertid en fælles grænseoverskuelighedsmekanisme, foreslog biometrisk grænsekontrol, foreslog indhegning af grænsen (hvilket vi nu stort set har gjort alene) og andre foranstaltninger. Hver idé blev afvist. I stedet intensiverede den afghanske regering fortællingen om "skyld Pakistan", hjulpet af indisk drevne falske nyhedsnetværk, der driver hundredvis af propaganda-afsætningsmuligheder i flere lande.

En mere realistisk fremgangsmåde ville have været at forhandle med Taleban meget tidligere og undgå flovheden over sammenbruddet af den afghanske hær og Ashraf Ghani -regeringen. Pakistan er bestemt ikke skyld i, at 300,000 plus veluddannede og veludstyrede afghanske sikkerhedsstyrker ikke så nogen grund til at bekæmpe de let bevæbnede Taleban. Det underliggende problem var en afghansk regeringsstruktur, der mangler legitimitet i den gennemsnitlige afghaners øjne.

I dag, med Afghanistan på et andet vejkryds, må vi se fremad for at forhindre endnu en voldelig konflikt i landet i stedet for at fastholde fortidens skyldspil.

Jeg er overbevist om, at det rigtige for verden nu er at engagere sig i den nye afghanske regering for at sikre fred og stabilitet. Det internationale samfund vil se, at store etniske grupper indgår i regeringen, respekt for alle afghanernes rettigheder og forpligtelser om, at afghansk jord aldrig mere skal bruges til terrorisme mod noget land. Talebanledere vil have større grund og evne til at holde fast ved deres løfter, hvis de er sikret den konsekvente humanitære og udviklingsbistand, de har brug for for at styre regeringen effektivt. At give sådanne incitamenter vil også give omverdenen yderligere gearing til fortsat at overtale Taleban til at opfylde sine forpligtelser.

Hvis vi gør dette rigtigt, kunne vi opnå, hvad Doha -fredsprocessen hele tiden havde til formål: et Afghanistan, der ikke længere er en trussel mod verden, hvor afghanere endelig kan drømme om fred efter fire årtiers konflikt. Alternativet - at opgive Afghanistan - er blevet prøvet før. Som i 1990'erne vil det uundgåeligt føre til en nedsmeltning. Kaos, massemigration og en genoplivet trussel om international terror vil være naturlige konsekvenser. At undgå dette må helt sikkert være vores globale imperativ.

Denne artikel optrådte først i Washington Post.

Læs

Kashmir

Kashmir: En voldsom strid

Udgivet

on

Vores regering trådte i funktion i 2018 og fokuserede på at opfylde løftet om at levere Naya Pakistan til vores vælgere. Vi ønskede at give uddannelse, job og bedre sundhedsydelser ved at udnytte vores tilslutningsinfrastruktur til at fremme regional handel og investeringer. Vi vidste, at dette ville kræve et fredeligt kvarter, skriver Pakistans udenrigsminister Makhdoom Shah Mahmood Qureshi.

Kort efter sit valg erklærede premierminister Imran Khan derfor, at Pakistan "vil tage to skridt mod fred, hvis Indien tager et." Han håbede, at Pakistan og Indien ville bekæmpe fattigdom i stedet for hinanden.

Desværre har regeringen for premierminister Narendra Modi i Indien ingen interesse i fred. Indiens regeringsparti, Bharatiya Janata Party, er gennemsyret af det racistiske, hadfyldte Hindutva trosbekendelse af Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), en paramilitær organisation, hvis grundfædre skrev beundrende om Hitler og Mussolini.

reklame

BJP -regeringen trives med at tilskynde til had og vold mod religiøse mindretal - især muslimer - og opbygger politisk kapital ved at sable rasle mod Pakistan. Indiens hang til brinkmanship bragte vores to atomvåbnede lande på randen af ​​krig i februar 2019. Hvis tragedien blev afværget, var det kun på grund af Pakistans tilbageholdenhed og nej tak til Indien.

Vi troede, at en tæt børste med krig ville have ædru Modi -regeringen. Men vi havde undervurderet, i hvilket omfang RSS -ideologi havde inficeret den indiske regerings DNA.

New Delhi fortsatte med at afvise Pakistans tilbud om dialog om kernestriden mellem Jammu og Kashmir samt andre spørgsmål, der skaber vigtighed for vores forhold. Det ser ud til, at premierminister Modi forvekslede Pakistans ønske om fred med svaghed.

reklame

Den aug. 5, 2019 indførte Indien en væbnet belejring og kommunikationsafbrydelse på indisk ulovligt besat Jammu & Kashmir (IIOJK). Siden da er tusinder af Kashmirier, herunder mindreårige, blevet anholdt og tortureret. Populære Kashmiri-ledere, ligesom den 91-årige Ali Shah Geelani, har altid været i den modtagende ende af indisk statsundertrykkelse. Denne gang skånede Indien ikke engang de politiske ledere, herunder tre tidligere chefministre, som af almindelige Kashmirer ses som enablere for den indiske besættelse.

Mere end 8 millioner kashmirier er fortsat indsatte i den største udendørs fangelejr i verden i dag, hvor 900,000 indiske militære og paramilitære styrker står vagt over dem. Ingen troværdig observatør eller menneskerettighedsorganisation kan besøge dem, så deres stemmer ikke bliver hørt. Indien har forbudt amerikanske senatorer i at besøge Kashmir. Det har tilbageholdt og deporteret et siddende britisk parlamentsmedlem, fordi hun havde kritiseret indiske krænkelser af menneskerettighederne i Kashmir.

Siden august 5 sidste år, den første årsdag for Indiens militære belejring og lockdown i IIOJK, har dens sikkerhedsstyrker dræbt 390 Kashmirier. Alene i 2021,

omkring 85 Kashmirier er blevet myrdet i udenretslige drab. Indiske sikkerhedsstyrker arrangerer rutinemæssigt falske møder for at dræbe unge Kashmiri -demonstranter og bruge pillepistoler mod kvinder og børn og blinde og lemlæstelse af hundredvis.

Som Pakistan havde advaret, fortsætter den indiske regering med vedtagelsen af ​​ulovlige foranstaltninger for at gennemføre demografiske ændringer i Kashmir. Forflytning af lokalbefolkningen af ​​ikke-indbyggere i et internationalt omstridt område er en overtrædelse af folkeretten og især den fjerde Genève-konvention. Hele spektret af politisk lederskab i Kashmir har afvist disse skridt fra den indiske regering for at oprette "nybyggerkolonier".

Hr. Modis handlinger har landet Indien og regionen i en blind vej. Forvirret over sin manglende evne til at knuse Kashmiris 'kamp for selvbestemmelse, leder Indien efter en ny generation af samarbejdspartnere blandt Kashmiri-ledelsen for at give sin besættelse en legitimitet. I mellemtiden fortsætter en systematisk kampagne for at slette Kashmir -folkets religiøse, kulturelle og sproglige identitet hurtigt.

Også dette vil mislykkes -ligesom alle andre forsøg på at ophæve Kashmiris krav om uafhængighed er mislykkedes.

Hvad vil den indiske regering så gøre? Vil det genoplive den velkendte bogey af "grænseoverskridende terrorisme" for at smøre Kashmiri-frihedskampen? Vil det skabe endnu en krise med Pakistan for at aflede opmærksomheden fra den uendelige strøm af skandaler (herunder de seneste afsløringer om Indiens forsøg på at spionere efter premierminister Imran Khan), der bliver ved med at rokke ved BJP-regeringen?

Indien har ambitioner om at være en stormagt. Det har faktisk magtfulde mestre, der ønsker at hjælpe Indien med at blive en stormagt, men ser den anden vej, når Indien håner de demokratiske værdier og menneskerettigheder, som de går ind for.

Det påhviler det internationale samfund at kalde Indien ud for sine grusomheder mod Kashmir -folket og skubbe det mod en fredelig løsning af Kashmir -striden. Mens en svag våbenhvile har holdt på tværs af kontrollinjen siden februar, er situationen stadig spændt. Og da situationen i Afghanistan hurtigt forværres, er fornyede regionale spændinger over Kashmir i ingen interesse.

Der er kun en løsning. Indien skal vende sine handlinger fra august tilbage 5, 2019, og skabe betingelser for en resultatorienteret dialog med Pakistan og de legitime repræsentanter for Kashmiri-folket til løsning af denne mangeårige tvist.

Befolkningen i Sydasien - en af ​​de fattigste regioner i verden - længes efter fred, velstand og en bedre fremtid for deres børn. De bør ikke holdes som gidsel for Indiens stædige afvisning af at se virkeligheden i øjnene: at der ikke kan være fred i Sydasien uden den fredelige løsning af Jammu- og Kashmir -striden i overensstemmelse med de relevante FN -sikkerhedsrådsresolutioner og Kashmir -folkets ønsker.

Læs

Pakistan

Konferencen fortalte pakistanske blasfemilove 'lig med etnisk udrensning'

Udgivet

on

En konference om Pakistans kontroversielle blasfemilove fik at vide, at lovgivningen er blevet sidestillet med etnisk udrensning. Blasfemilovene, mens de foregiver at beskytte islam og det muslimske flertal i Pakistans religiøse følsomhed, er "vagt formuleret og vilkårligt håndhævet af politiet og retsvæsenet". Som sådan tillader de, endda invitere, misbrug og chikane og forfølgelse af mindretal i Pakistan, blev begivenheden i Bruxelles presseklub fortalt.

Men på trods af sådanne bekymringer "hjælper EU ikke ofrene, og der skal lægges pres på Pakistan for at ophæve sine love. Konferencen om Pakistans meget kontroversielle og bredt fordømte blasfemilovgivning fandt sted i regi af Alliance internationale pour la défense des droits et des libertés.

Det juridiske grundlag for blasfemiloven, brugen af ​​lovene til at retfærdiggøre etnisk udrensning og de særlige virkninger på kvinder blev alle drøftet. Ved åbning af debatten sagde Paulo Casada, tidligere MEP, grundlægger og administrerende direktør for Sydasien Demokratisk Forum: ”Dette er et meget vigtigt emne, og vi har haft at gøre med i lang tid. Folk beskyldes for blasfemi uden noget fundament. Dette skyldes angreb på advokater og den ganske fanatiske og absurde atmosfære i landet.

reklame

"EU er nødt til at gøre mere for at fremhæve dette emne, der er blevet værre, ikke bedre."

Jürgen Klute, tidligere MEP og kristen teolog, sagde: ”Jeg tror, ​​at kristendom og islam har meget til fælles: troen på, at du skal optræde foran guddommelig dom i slutningen af ​​din tid, så vi må stærkt argumentere mod denne blasfemi love. Hvordan kan et menneske beslutte eller estimere, hvad en blasfemi er? Du skal overlade sådanne beslutninger til din Gud. Vi kan argumentere imod disse love af menneskerettighedsgrunde og også af religiøse grunde. ”

Manel Msalmi, rådgiver for internationale anliggender for parlamentsmedlemmer fra Det Europæiske Folkeparti i Europa-Parlamentet, sagde: ”Parlamentet og betydeligt Kommissionen og Rådet har hver fordømt forfølgelse i Pakistan. Hundredes er blevet anklaget i henhold til disse love, der søger at begrænse talen kunne ses som stødende. Disse love har altid været et problem, men situationen er blevet værre. Det er vigtigt at bemærke, at sådanne love anvendes mod religiøse mindretal i stater som Pakistan. Sådanne angreb er også almindelige online, især mod journalister. Pakistan har endda opfordret til indførelse af sådanne love i andre muslimske lande med en boykot af stater, hvor blasfemi sker. Denne praksis går hånd i hånd med målretning mod religiøse grupper. Menneskerettigheder misbruges i Pakistan. ”

reklame

En anden hovedtaler, Willy Fautré, direktør, Human Rights Without Frontiers, takkede arrangørerne for at fremhæve problemet. Han fokuserede på sagen om et kristent par, der siden 2013 er blevet fængslet med blasfemi, før han blev erklæret uskyldig af Pakistans højesteret og løsladt for et par måneder siden. På trods af en beslutning fra Europa-Parlamentet i april med fokus på deres sag er intet EU-land klar til at give dem politisk asyl.

Han sagde, at i HRWF-databasen over FORB-fanger, "har vi dokumenteret 47 tilfælde af troende af alle trosretninger i Pakistan, der er i fængsel på grundlag af blasfemilovene." Disse inkluderer 26 kristne, 15 sunnimuslimer, 5 Ahmadier og 1 shiamuslim. Fautre tilføjede: "Der er helt sikkert flere."

Nogle 16 er blevet dømt til døden, 16 er blevet idømt livsvarig fængsel, 10 har været i fængsel i årevis og venter stadig på retssag, og i fire tilfælde er status som fange ukendt. Sagen om Asia Bibi, der blev dømt til døden ved hængning i 2010 og til sidst blev frikendt for manglende bevismateriale af højesteret i Pakistan efter at have brugt mange år på dødsrækken er velkendt. Da hun blev løsladt, skjulte hun sig for at undgå at blive dræbt af ekstremistiske grupper.

Hun forsøgte at søge asyl i Frankrig og til andre EU -medlemsstater, men uden resultat. Hun var endelig velkommen i Canada. Fautre sagde: "Jeg vil gerne have her til at fokusere på dette punkt."

Den 29. april 2021 vedtog Europa-Parlamentet en beslutning om blasfemilove i Pakistan, især sagen Shagufta Kausar og Shafqat Emmanuel og sagde i sit allerførste punkt: ”Mens Shagufta Kausar og Shafqat Emmanuel, et kristent par, blev fængslet i 2013 og dømt til døden i 2014 for blasfemi; der henviser til, at de er blevet anklaget for at have sendt "blasfemiske" sms'er til en mosképræst, der fornærmede profeten Muhammed ved hjælp af et sim -kort registreret i Shaguftas navn; der henviser til, at begge de tiltalte konsekvent har benægtet alle beskyldninger og mener, at hendes nationale identitetskort med vilje blev misbrugt. ”

Europa -Parlamentet sagde, at det "stærkt fordømmer fængsling og idømmelse af Shagufta Kausar og Shafqat Emmanuel samt den fortsatte forsinkelse af deres appelhøring; opfordrer de pakistanske myndigheder til straks og ubetinget at løslade dem og give dem og deres advokat tilstrækkelig sikkerhed nu og efter løsladelse; opfordrer Lahore High Court til at afholde appelforhandlingen uden forsinkelse og til at afslutte dommen i overensstemmelse med menneskerettighederne ”.

Nogle 681 MEP'er stemte for beslutningen, og kun tre MEP'er stemte imod den. Fautre tilføjede: ”Det kristne par blev endelig løsladt efter at have tilbragt 8 år i fængsel. De lever i skjul for deres sikkerhed. De vil nu gerne finde et sikkert tilflugtssted i et EU-land, men de har ikke modtaget noget forslag fra dem, og deres ansøgninger om visum gennem forskellige europæiske ambassader er for det meste forblevet ubesvaret eller er blevet afvist fordi de gemmer sig for deres sikkerhed, har de intet job og intet bevis for indkomst. De diplomatiske missioner har ikke foreslået dem en alternativ proces for at få aslum. ”

Han fortalte konferencen: ”Indtil nu var Tyskland den eneste ambassade, der officielt svarede Shagufta Kausar og Shafqat Emmanuel, men de sagde, at de ikke kunne være til nogen hjælp. Denne mulighed er snævert begrænset til undtagelsestilfælde, der er af særlig eksemplarisk politisk betydning, for eksempel personer, der har været aktive i menneskerettigheder eller opposition arbejder særligt fremragende og mangeårigt og er således direkte udsat for en massiv trussel mod deres fysisk integritet og kan bæredygtigt undgå en sådan trussel udelukkende ved at blive optaget i Tyskland.

”Den eneste måde at bede om politisk asyl på ville være at ulovligt krydse flere grænser og ankomme til et EU-land, hvor de kunne ansøge om asyl. De forestiller sig ikke en sådan farlig løsning.

”Igen, i dette tilfælde undlader EU-lande konkret at hjælpe forfulgte kristne på udkig efter et sikkert tilflugtssted og vende døve til deres anmodninger. De er hverken proaktive eller reaktive. Deres forhindringsløb, der startede i 2013 i Pakistan, er langt fra afsluttet.

”General Pervez Musharraf efterfulgte Zia med støtte fra USA og dets allierede. Musharraf undlod ikke kun at bringe ændringer i landets blasfemilove, han tillod også ekstremistiske grupper at fortsætte arbejdet under nye navne. ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending