Slut med os

Pakistan

Udenrigsminister taler til Europa-Parlamentets Udenrigsudvalg (AFET)

Udgivet

on

Udenrigsminister Makhdoom Shah Mahmood Qureshi talte til Europa-Parlamentets (EPET) udenrigsudvalg (EP) på invitation fra sin formand, MEP David McAllister, den 26. maj. Udenrigsministeren fik følgeskab af fru Zartaj Gul, statsminister for Klima forandring; Mr. Mian Farrukh Habib, statsminister for information og transmission; Malik Ehsan Ullah Tiwana, formand for den nationale forsamlings stående komité for udenrigsanliggender; Fru Andleeb Abbas, parlamentarisk udenrigsminister; Maleeka Bokhari, parlamentarisk sekretær for lov og retfærdighed; Lal Chand Malhi, parlamentarisk sekretær for menneskerettigheder; Udenrigsminister og højtstående embedsmænd i Udenrigsministeriet. Udenrigsministerens tale blev efterfulgt af en meningsudveksling med medlemmerne af Europa-Parlamentet (MEP'er), der tilhører forskellige politiske grupper.

Udenrigsministeren takkede formanden og medlemmerne af AFET for at opfordre ham til at tale til det prestigefyldte udvalg i EU-parlamentet. Han understregede vigtigheden af ​​regelmæssige parlamentsudvekslinger mellem Pakistan og EU.

I sine bemærkninger uddybede udenrigsminister Qureshi forskellige aspekter af forholdet mellem Pakistan og EU og den regionale og internationale udvikling. Han erklærede, at den strategiske engageringsplan for Pakistan og EU (SEP) havde indledt en ny fase i partnerskabet ved at give et solidt fundament og en ramme for flerdimensionelt samarbejde mellem de to sider.

Han fremhævede det enorme potentiale i yderligere udvidelse af båndet mellem Pakistan og EU på forskellige områder og formidlede Pakistans vilje til fortsat at arbejde for et produktivt og konstruktivt partnerskab.
Understreger vigtigheden af ​​handel og økonomisk samarbejde understregede udenrigsminister Qureshi, at EU's GSP Plus-facilitet over for Pakistan havde været gensidig fordel og spillet en vigtig rolle i væksten i samhandelen mellem de to sider. Han bekræftede Pakistans tilsagn om en effektiv gennemførelse af GSP Plus-relaterede internationale konventioner. Han værdsatte også EU's støtte til Pakistan i kampen mod COVID-19-pandemien.

Udenrigsminister Qureshi udtrykte skuffelse over vedtagelsen af ​​Europa-Parlamentets beslutning om blasfemilove i Pakistan og understregede vigtigheden af ​​at forstå de særlige følelser og ærbødighed muslimer har for den hellige profets (PBUH) personlighed. Ytringsfriheden kunne ikke bruges til at skade andres religiøse følelser, og forsætlig provokation og opfordring til had og vold skal være universelt forbudt. Udenrigsministeren understregede, at fremmedhad og islamofobi var stigende, og Pakistan og EU skulle arbejde sammen for fredelig sameksistens og interreligiøs og kulturel harmoni.

Udenrigsminister Qureshi understregede, at fred og stabilitet i Afghanistan er altafgørende for at realisere Pakistans vision om regional økonomisk integration. Pakistan ønsker at afslutte den afghanske konflikt gennem en afghansk-ledet og afghansk-ejet forhandlet politisk løsning. Pakistan har spillet og spiller fortsat en nøglerolle i at lette den afghanske fredsproces. Den aktuelle fredsproces er en historisk mulighed, og alle afghanske partier bør arbejde konstruktivt for at sikre en inklusiv, bred og omfattende løsning.

Udenrigsminister Qureshi fastholdt, at Jammu og Kashmir-striden fortsat er den største enkelt hindring i vejen for at opbygge varig og varig fred i Sydasien. I stedet for at reagere positivt på Pakistans åbning for fred, gik Indien ensidigt og ulovligt over for at ændre status som IIOJK, som er et FN-anerkendt omstridt område, og skabte miljøet. Det påhviler Indien at skabe et aktivt miljø. Pakistan er fortsat forpligtet til den fredelige løsning af Jammu- og Kashmir-tvisten i overensstemmelse med FN's Sikkerhedsråds resolutioner og ønsker fra Kashmir-folket. Udenrigsministeren fremhævede Indiens desinformationskampagne mod Pakistan som afsløret af EU Disinfolab og opfordrede EU til ikke at lade navnene på dets institutioner misbruges af tredjelande.

Formanden for AFET, MEP David McAllister, fremhævede i sine bemærkninger vigtigheden af ​​forbindelserne mellem Pakistan og EU og Parlamentets interesse i yderligere at styrke dette partnerskab. Han takkede udenrigsministeren for hans detaljerede meningsudveksling med AFET-udvalget.

Medlemmer af AFET-udvalget og delegationschefer for forbindelser med tredjelande og regioner deltog i sessionen. AFET-udvalget med 71 medlemmer er et af de mest fremtrædende og indflydelsesrige udvalg i Europa-Parlamentet. Den fører tilsyn med og giver vejledning til EU's fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik og spiller en vigtig rolle i spørgsmål vedrørende menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder samt færdiggørelse af EU's internationale aftaler.

Pakistan

Fintech-revolution lige uden for Pakistans dørtrin

Udgivet

on

Sølvbeklædningen, der fulgte med coronaviruspandemien, var den hurtige bevægelse mod digitalisering i forskellige sektorer af økonomien, der tidligere havde bevæget sig i en skildpaddetempo. Finansiel inkludering af landdistrikterne er især afgørende for et hurtigere tempo i økonomisk vækst, som landet har brug for at udvikle, og Fintech-revolutionen giver muligheder for at få mange af disse tidligere ikke-bankede mennesker ind, rapporter Global Village Space.

Pakistans fintech-revolution: Lyder fedt, men forstår du, hvad det betyder?

I det væsentlige henviser det til teknologi, der understøtter bank- og finansielle tjenester. Ok, det er en start! Men hvad er nyt ved dette - ved vi ikke alle, at fortællere har computere, som de benytter sig af, når vi indbetaler eller tager kontanter ud af banken.

På det enkleste kan det have betydet, at, men i det væsentlige henviser den fintech, vi refererer til, mere korrekt til al teknologi, der hjælper dig med at udføre dine bankbehov generelt uden hjælp fra en person. Så det kan være så simpelt som at kontrollere din saldo eller overføre dine midler i din telefonapp.

Hvad betyder det for pakistanere?

Kæmpe aftale. Syvoghalvfjerds procent af landet er stadig fysisk uden bank og ikke økonomisk inkluderet på grund af flere årsager, herunder at bankkontorer ikke kan dække alle dele af landet; ved 10 filialer pr. 100,000 voksne er Pakistans bankdækning lav sammenlignet med gennemsnittet på 16.38 i Asien.

Det betyder, at et stort antal mennesker ikke har adgang til finansiering, og alt, hvad der følger med, herunder landbrugslån, traktorlån, maskinlån, billån, pant, landmændsforsikring og SMV-udvikling forhindres af manglende adgang til kapital og så videre.

Dette forhindrer enkeltpersoner i at deltage i økonomiske aktiviteter, der kan ændre deres liv og generelt hæmme økonomisk vækst. Ifølge Access to Finance Survey er landet stadig overvejende kontantbaseret.

Kun 23% af den voksne befolkning i Pakistan har adgang til formelle finansielle tjenester, og endnu mindre er det kun 16% af voksne pakistanere, der har en bankkonto. Black Swan-begivenheden kendt som COVID-19 forvandlede hurtigt lande som Pakistan til det digitale enogtyvende århundrede i den finansielle sektor.

Banker, der plyndrede sammen og talte om digitale tegnebøger, grenløs bankvirksomhed blev skubbet til øjeblikkelig handling, da de opfordrede forbrugerne til at 'forblive sikre og blive hjemme' og bruge deres internetbanktjenester; det fungerede som en ekstraordinær katalysator for digitalisering og e-handel.

PTI-regeringen har lanceret et "Digital Pakistan-initiativ", der dækker alle sektorer, herunder landbrug, sundhedspleje, uddannelse, handel, handel, offentlige tjenester og finansielle tjenester.

Kæmpe penge, der blev brugt under Ehsaas-programmet, blev sendt som digitale betalinger, og regeringen brugte dette (regering til personbetalinger (G2P)) som en mulighed for at få de tidligere ikke-bankede befolkninger ind i den finansielle sektor.

Pakistans digitalisering gjorde en logaritmisk acceleration, da digitale løsninger blev nødvendige, især under nedlukningen. Pakistans statsbank kører også gennem hurtigere ændringer med tilgængeligheden af ​​øjeblikkelige betalinger via deres Raast-system.

Fintech har påvirket mange områder som bank, forsikring, lån, personlig finansiering, elektriske betalinger, lån, venturekapital og formueforvaltning, for at nævne nogle få. Mange nye startups er startet i marken og har påtaget sig etablerede spillere og skaber ofte et konkurrencepræget miljø, der gavner forbrugerne.

Ifølge MarketScreener forventes den globale finansielle sektor at være 26.5 billioner dollars i 2022, og Fintech-industrien er værd omkring 1 procent af branchen.

Ifølge en Goldman Sachs-undersøgelse blev det anslået, at den globale fintech-industri til sidst muligvis kunne forstyrre indtægter fra op til 4.7 billioner dollars fra finansielle tjenester. PwC estimerede i 2020, at op til 28% af bank- og betalingstjenesterne ville være i risiko for forstyrrelser på grund af nye forretningsmodeller, der blev frembragt af fintech.

Fintech i Pakistan

Ifølge Pakistan Telecommunication Authority bruger hele 101 millioner mennesker internettet i Pakistan, 46% har adgang til bredbåndstjenester og 85% af Pakistans befolkning har mobilforbindelser, der tegner sig for 183 millioner mobilabonnementer, en høj penetration i befolkningen.

Pakistan tilbyder enorme forretningsmuligheder i betalingssektoren for banker og andre fintech-enheder, herunder opstart og telekommunikation, til at udnytte den høje mobilindtrængning i landet ved at tilbyde finansielle tjenester via mobile enheder, apps og webtjenester.

En elektronisk tegnebog kunne bruges til forskellige betalingstransaktioner, såsom modtagelse af betalinger inklusive pengeoverførsler, lønninger og betaling af regninger sammen med telefonopfyldninger. Ifølge McKinsey Consulting kan omkostningerne ved at tilbyde kunder digitale konti være 80-90 procent lavere end ved brug af fysiske filialer.

Neobanks ramte landet for flere år siden, da telekomgiganterne indså, at de kunne komme ind i denne industri og udfordre de traditionelle banker. Neobanks er grundlæggende internetbaserede banker, der er virtuelle banker, der udelukkende opererer online uden traditionelle fysiske filialnetværk og nogen af ​​omkostningerne forbundet med dette.

Ifølge en rapport fra Verdensbanken fra 2019 vil Pakistans digitale finansielle tjenester opleve et boom på 36 milliarder dollars og bidrage med 7% til BNP, hvis der indføres en gateway til detailbetalinger i realtid.

I øjeblikket har filialfri bankvirksomhed, selv med teleselskaberne, ikke gjort et stort spring; fra marts 2021 forbliver de gennemsnitlige daglige transaktioner omkring 6,604,143, og det samlede antal transaktioner i kvartalet var kun 594 millioner, med værdien af ​​transaktioner omkring Rs. 1.8 billioner.

Hvem vil tjene de ubetjente?

Ifølge en rapport fra Verdensbanken fra 2016 siger 27.5 millioner pakistanske voksne, at afstanden til en finansiel institution er en væsentlig barriere for adgang til finansielle tjenester. Ankomsten af ​​filialfrie bankudbydere til markedet har tilføjet omkring 180,000 aktive agenter siden 2008 til de eksisterende 100,000 bankfilialer, men dette hjælper kun lidt med manglen på økonomiske berøringspunkter for befolkningen.

Desuden viser en Karandaz-rapport, at banker stadig tilbyder 80 procent af de eksisterende finansielle tjenester, mens de kun tjener 15 procent af befolkningen. På markeder, hvor denne mangel på finansielle tjenesteudbydere eksisterer, ser vi i stigende grad nystartede virksomheder, der kommer ind for at levere dette behov for hurtigere, effektive, uden ekstraordinær tilknyttede betalingstjenester, især blandt små og mellemstore virksomheder og ikke-bankede personer.

Siden introduktionen af ​​Electronic Money Institute (EMI) -reglerne af SBP i april 2019 har flere pakistansk-baserede opstartsvirksomheder henvendt sig til SBP for godkendelse - herunder Finja, Nayapay, Sadapay og AFT - alle er på forskellige stadier af godkendelse fra at opnå en pilotgodkendelse til en principgodkendelse fra SBP.

Flere fintech-startups og andre virksomheder forbereder sig på at erhverve EMI-licenser for at frigøre potentialet i digitale finansielle tjenester. EMI-licensen tillader kun fintechs at give kunderne en konto med daglige og månedlige transaktionsgrænser.

De har ikke tilladelse til at levere udlån eller opsparingsprodukter; virksomheder, der også ønsker at gøre det, skal vælge filialfri bankvirksomhed eller ansøge om en ikke-bankfinansiel institution (NBFI) hos Securities and Exchange Commission i [1] Pakistan (SECP).

Finja blev for nylig den første fintech, der fik begge lovgivningslicenser: en EMI-licens under SBP's område og en udlånslicens til et NBFC (ikke-bankfirma) under SECP. Ikke alle fintechs søger at konkurrere med banker.

Finja bygger for eksempel partnerskaber med banker ved at samarbejde med dem og skabe udlåns- og betalingsprodukter til at betjene et segment, som de måske ikke har målrettet mod tidligere.

For nylig investerede HBL 1.15 mio. $ I Finja og sagde, at dette proaktivt ville genopfinde banken til at blive et "teknologivirksomhed med en banklicens". Banken bemærkede, at investeringer i Finja ville tjene to af bankens strategiske prioriteter, nemlig at foretage investeringer i digital finansiel integration og i udviklingsfinansieringsselskaber, der er involveret i landbrug og SMV'er.

Siden april 2020 har Finja øget sin digitale udlånsportefølje med 550% og udbetalt over 50,000 digitale lån til mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder. Der er ingen tvivl om, at SBP er ivrig efter at sikre, at fintech-virksomheder hjælper med sit mål om at øge finansiel integration gennem nye og ofte innovative digitale betalingsrammer.

Forordningerne fra 2019 giver en klar ramme for EMI'er, der søger at servicere offentligheden og fastsætter minimumstjenestestandarder og krav til disse virksomheder for at sikre, at betalingstjenester gives til forbrugerne robust og omkostningseffektivt og giver en basislinje for kundebeskyttelse.

Continue Reading

afghanistan

Imran Khan: Pakistan er klar til at være en partner for fred i Afghanistan, men vi er ikke vært for amerikanske baser

Udgivet

on

Pakistan er klar til at være en partner for fred i Afghanistan med De Forenede Stater - men når amerikanske tropper trækker sig tilbage, vil vi undgå at risikere yderligere konflikt, skriver Imran Khan.

Vores lande har den samme interesse i det langmodige land: en politisk løsning, stabilitet, økonomisk udvikling og benægtelse af ethvert tilflugtssted for terrorister. Vi er imod enhver militær overtagelse af Afghanistan, som kun vil føre til årtiers borgerkrig, da Taliban ikke kan vinde hele landet og alligevel skal indgå i enhver regering for at det skal lykkes.

Tidligere lavede Pakistan en fejl ved at vælge mellem krigende afghanske partier, men vi har lært af den erfaring. Vi har ingen favoritter og vil arbejde med enhver regering, der nyder det afghanske folks tillid. Historien viser, at Afghanistan aldrig kan styres udefra.

Vores land har lidt så meget under krigen i Afghanistan. Mere end 70,000 pakistanere er dræbt. Mens USA leverede 20 mia. $ I støtte, har tab til den pakistanske økonomi oversteget 150 mia. $. Turisme og investeringer tørrede op. Efter at have tilsluttet sig den amerikanske indsats, blev Pakistan målrettet som en samarbejdspartner, hvilket førte til terrorisme mod vores land fra Tehreek-e-Taliban Pakistan og andre grupper. Amerikanske droneangreb, som jeg advarede mod, vandt ikke krigen, men de skabte had for amerikanerne og hævede terrorgruppernes rækker mod begge vores lande.

Mens Jeg argumenterede i årevis at der ikke var nogen militær løsning i Afghanistan, pressede USA for første gang Pakistan for at sende vores tropper ind i de halvautonome stammeområder, der grænser op til Afghanistan, i den falske forventning om, at det ville afslutte oprøret. Det gjorde det ikke, men det fortrængte internt halvdelen af ​​befolkningen i stammeområderne, 1 millioner mennesker alene i det nordlige Waziristan med skader på milliarder af dollars og ødelagte hele landsbyer. Den "sikkerhedsmæssige" skade på civile i denne angreb førte til selvmordsangreb mod den pakistanske hær og dræbte mange flere soldater end de Forenede Stater mistede i Afghanistan og Irak sammen, mens de opdrættede endnu mere terrorisme mod os. Alene i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen blev 500 pakistanske politimænd myrdet.

Der er mere end 3 millioner afghanske flygtninge i vores land - hvis der er yderligere borgerkrig i stedet for en politisk løsning, vil der være mange flere flygtninge, der destabiliserer og yderligere udarmede grænseområderne ved vores grænse. De fleste af Taliban er fra den pashtunske etniske gruppe - og mere end halvdelen af ​​pashtunerne bor på vores side af grænsen. Vi indhegner endda nu næsten helt denne historisk åbne grænse.

Hvis Pakistan ville blive enige om at være vært for amerikanske baser, hvorfra man skulle bombe Afghanistan, og der fulgte en afghansk borgerkrig, ville Pakistan igen blive målrettet mod hævn af terrorister. Vi har simpelthen ikke råd til dette. Vi har allerede betalt for tung en pris. I mellemtiden, hvis USA med historiens mest magtfulde militære maskine ikke kunne vinde krigen indefra Afghanistan efter 20 år, hvordan ville Amerika gøre det fra baser i vores land?

Pakistans og De Forenede Staters interesser i Afghanistan er de samme. Vi ønsker en forhandlet fred, ikke borgerkrig. Vi har brug for stabilitet og en afslutning på terrorisme rettet mod begge vores lande. Vi støtter en aftale, der bevarer de udviklingsgevinster, der er opnået i Afghanistan i de sidste to årtier. Og vi ønsker, at økonomisk udvikling og øget handel og forbindelse i Centralasien skal løfte vores økonomi. Vi går alle ned i kloakken, hvis der er yderligere borgerkrig.

Dette er grunden til, at vi har gjort en række rigtige diplomatiske tunge løft for at bringe Taliban til forhandlingsbordet, først med amerikanerne og derefter med den afghanske regering. Vi ved, at hvis Taliban forsøger at erklære en militær sejr, vil det føre til endeløs blodsudgydelse. Vi håber, at den afghanske regering også vil vise mere fleksibilitet i forhandlingerne og stoppe med at bebrejde Pakistan, da vi gør alt, hvad vi kan, undtagen militær handling.

Det er også derfor, vi var en del af det nylige "Udvidede Troika ”fælles erklæringersammen med Rusland, Kina og USA entydigt erklærede, at enhver indsats for at påtvinge en regering med magt i Kabul ville være imod os alle og også fratage Afghanistan adgang til den udenlandske bistand, den har brug for.

Disse fælles erklæringer markerer første gang fire af Afghanistans naboer og partnere har talt med én stemme om, hvordan en politisk løsning skal se ud. Dette kunne også føre til en ny regional kompakt for fred og udvikling i regionen, som kunne omfatte et krav om at dele efterretninger og arbejde med den afghanske regering for at imødegå nye terrortrusler. Afghanistans naboer vil love ikke at lade deres territorium blive brugt mod Afghanistan eller noget andet land, og Afghanistan vil love det samme. Kompakten kunne også føre til en forpligtelse til at hjælpe afghanere med at genopbygge deres land

Jeg mener, at fremme af økonomisk forbindelse og regional handel er nøglen til varig fred og sikkerhed i Afghanistan. Yderligere militær handling er forgæves. Hvis vi deler dette ansvar, Afghanistan, en gang synonymt med “God kamp”Og regionale rivaliseringer, kunne i stedet fremstå som en model for regionalt samarbejde.

Imran Khan er Pakistans premierminister. Først offentliggjort i Washington Post.

Continue Reading

Pakistan

Begivenhed arrangeret af Pakistans ambassade, Bruxelles for at fremme turisme og kulturel mangfoldighed i landet

Udgivet

on

Pakistans ambassade i Bruxelles var vært for et arrangement i Pakistan House for at fremme Pakistans kultur og turismepotentiale. Et stort antal livsstils- og rejsepåvirkere, der har millioner af online-tilhængere, deltog i receptionen.

I sine indbydende bemærkninger sagde Pakistans ambassadør i Belgien, Luxembourg og Den Europæiske Union Zaheer A. Janjua, at Pakistan er velsignet med majestætiske landskaber, rig og forskelligartet kultur og historisk arv.

Han understregede regeringens bestræbelser på at fremme turisme og udvikling af turistmål i landet. Han fremhævede, at British Backpacker Society, Forbes og Conde Nast Traveler havde rangeret Pakistan som det bedste eventyrrejser i verden.

Ambassadør Janjua understregede vigtigheden af ​​sociale og digitale medier og sagde, at disse platforme er blevet et vigtigt element i vores daglige liv. Folk i Pakistan bruger aktivt sociale medier fora til at dele deres perspektiver på alle livets facetter, herunder kultur, litteratur, musik, film, politik, uddannelse, sundhed og turisme.

Han understregede, at regeringen også brugte disse sociale medieapplikationer til at forbedre sin rækkevidde, formidle politikker, sikre gennemsigtighed og lette borgerne, herunder deres feedback på socioøkonomiske spørgsmål.

Han inviterede deltagerne til at besøge Pakistan og opleve den fortryllende skønhed, kulturelle mangfoldighed og den ordsprogende gæstfrihed i Pakistan.

Arrangementet omfattede også en introduktion til pakistansk køkken og kultur. Et hjørne blev arrangeret med traditionelle armbånd og mehndi.

Indflydelsesrige på sociale medier værdsatte begivenheden og den pakistanske kultur og køkken.

Continue Reading
reklame
reklame

trending