Følg os

Nordirland

Den britiske regering vil lægge vejen frem til Nordirland-protokollen til Parlamentet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Statsminister ved kabinetskontoret, Lord Frost (billedet), og udenrigsminister for Nordirland (SoSNI), Brandon Lewis, har i dag (8. juli) talt i tænketanken om den politiske udveksling om vejen frem på Nordirlands protokol.

Både Lord Frost og SoSNI bekræftede regeringens forpligtelse til at beskytte Belfast-aftalen (langfredag) i alle dens dimensioner. De sagde, at protokollen ikke opfyldte dens mål om at minimere indvirkningen på hverdagen i Nordirland og lette samhandelen mellem Nordirland og Storbritannien.

Lord Frost meddelte, at regeringen overvejer de næste skridt og vil redegøre for sin tilgang til protokollen til parlamentet inden sommerferien.

reklame

Lord Frost sagde:

”Den nuværende situation er ikke i overensstemmelse med den omhyggelige balance i Belfast-aftalen (Langfredag) og er ikke, hvordan protokollen skal fungere. Denne politiske virkelighed skal anerkendes og behandles. Denne regering kan ikke bare ignorere den virkelighed og stå ved, når tingene bliver mere anspændte og sværere. 

”Vi foretrækker altid en enighedstilgang frem for at løse denne situation. Vi er overbeviste om, i betragtning af alt det, vi har været igennem i de sidste par år, at der er måder at finde balance og finde de nødvendige justeringer. At arbejde på denne måde er den ansvarlige ting at gøre, og det er den bedste måde at opfylde regeringens forpligtelser over for alle i Nordirland. Men selvfølgelig forbliver alle muligheder på bordet. 

reklame

"Så vi overvejer vores næste skridt, vi diskuterer med alle dem med interesse, og jeg kan i dag sige, at vi vil redegøre for vores tilgang til Parlamentet på en overvejet måde inden sommerferien. 

”Prisen, der tilbydes for os alle, hvis vi kan genskabe en ny balance på en måde, der fungerer for os alle, er, at vi kan sætte forbindelserne mellem Storbritannien og EU på en ny bane, der bevæger sig ud over den nuværende spændinger, der bevæger sig ud over de sidste par års udfordringer og realiserer det virkelige, ægte potentiale for venligt samarbejde ”.

Statssekretær for Nordirland sagde: ”Virkningen af, hvordan protokollen fungerer, mærkes på tværs af samfund, der går rundt i deres daglige liv. Dette distraherer fra den vigtige opgave at realisere Nordirlands enorme økonomiske potentiale.

”Nordirland har reelle økonomiske styrker, og vi bør fokusere på, hvordan vi kan øge innovation, lukke kvalifikationsgabet, øge eksporten og udnytte mulighederne i den grønne industrielle revolution. 

"Min vision for Nordirland handler om at opbygge en fælles og stabil fremtid for alle mennesker i Nordirland og udnytte de positive forbindelser mellem fred, sikkerhed og velstand."

Nordirland

'Jeg har ikke brug for nogen politisk sejr her, jeg vil finde en løsning' - Šefčovič

Udgivet

on

Europa -Kommissionens næstformand Maroš Šefčovič aflagde sit første besøg i Nordirland i denne uge. I slutningen af ​​to dages intense møder med erhvervslivet, civilsamfundet og lokale politikere lagde han frem til sin tilgang på et pressemøde i slutningen af ​​sit besøg: ”Jeg har ikke brug for nogen politisk sejr her, jeg vil finde en løsning, som ville repræsentere en win-win for alle, først og fremmest for befolkningen i Nordirland. ”

"Min største takeaway var engagement, med fokus på at løse problemer og fortsætte vores kontakter," sagde Šefčovič. "Vi er klar til at gå den ekstra mil for at lede efter løsninger, og vi håber, at vi kan gøre det i en rolig og konstruktiv atmosfære."

Han sagde, at han i løbet af de sidste to dage havde hørt meget om SPS, adgang til varer, især medicin og involvering af nordirske interessenter. Imidlertid tilføjede han, at folk ikke blev ved med at ophøre med at føre tilsyn med EU -domstolen, a sine qua non at nyde den frie bevægelighed for varer. 

reklame

”Jeg har ikke hørt fra nogen, der syntes, at det ville være en god idé at gå glip af chancen for at være en del af det største indre marked i verden uden omkostninger, for folk her ved, at for eksempel Norge betaler mere end 3 milliarder euro for at være på markedet for hvert finansielt finansielt overslag. ” Han opfordrede politikerne til at fokusere på menneskers dagligdag og erhvervslivets interesser. 

Šefčovič understregede EU's urokkelige engagement i befolkningen i Nordirland, men opfordrede til ærlighed: ”EU kan ikke bebrejdes omkostningerne ved Brexit. Brexit gjorde det nødvendigt at finde en aftale om, hvordan man undgår en hård grænse på øen Irland. Efter år med lange, komplekse forhandlinger fandt vi en løsning med Storbritannien i form af protokollen. ”

“Fjernelse af protokollen løser ingen problemer. Det er den bedste løsning, vi fandt sammen med Storbritannien for at imødegå den unikke situation på øen Irland og udfordringerne skabt af den type brexit, som den nuværende britiske regering valgte. Manglende anvendelse af protokollen vil ikke få problemer til at forsvinde, men blot fjerne værktøjerne til at løse dem. ”

reklame

Om Storbritanniens beslutning om ensidigt at forlænge afdragsperioder sagde han: ”EU har demonstreret sin velvilje. Tidligere på ugen reagerede vi køligt og roligt på Storbritanniens erklæring om fortsættelse af eksisterende afdragsperioder.

”Vi gjorde dette for at skabe en konstruktiv atmosfære for vores igangværende diskussioner.

Afslutningsvis, lad mig understrege en vigtig ting: Vores overordnede mål er at etablere et positivt og stabilt forhold til Storbritannien.

"Efter fem år, hvor klarhed og stabilitet ofte har manglet, har vi nu et solidt grundlag for at samarbejde - udtrædelsesaftalen og handels- og samarbejdsaftalen."

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen fastlægger praktiske løsninger til medicinforsyning i Nordirland inden for rammerne af protokollen om Irland / Nordirland og til sundheds- og plantesundhedsforanstaltninger

Udgivet

on

Den 26. juli offentliggjorde Kommissionen en række 'ikke-papirer' inden for medicin og sundheds- og plantesundhedsforanstaltninger inden for rammerne af gennemførelsen af ​​protokollen om Irland / Nordirland. Et ikke-papir specifikt om lægemidler indeholder Kommissionens foreslåede løsning for at sikre en fortsat langvarig forsyning af medicin i Nordirland fra eller gennem Storbritannien. Dette ikke-papir blev delt med Storbritannien før foranstaltningspakken meddelte Kommissionen den 30. juni 2021 for at tage fat på nogle af de mest presserende spørgsmål i forbindelse med gennemførelsen af ​​protokollen i alle samfund i Nordirland.

Vicepræsident Maroš Šefčovič sagde: ”Disse løsninger har en utvetydig fællesnævner - de blev skabt med det centrale formål at gavne befolkningen i Nordirland. I sidste ende handler vores arbejde om at sikre, at de hårdt tjente gevinster fra Langfredagsaftalen (Belfast) - fred og stabilitet i Nordirland - beskyttes, samtidig med at vi undgår en hård grænse på øen Irland og opretholder integriteten af ​​EU-enheden Marked."

Løsningen på lægemidler indebærer, at EU ændrer sine egne regler inden for rammerne af protokollen, således at de lovgivningsmæssige overholdelsesfunktioner for lægemidler, der udelukkende leveres til det nordirske marked, kan være permanent placeret i Storbritannien under forudsætning af specifikke betingelser, der sikrer, at lægemidlerne berørte distribueres ikke yderligere i EU's indre marked. De her omhandlede lægemidler er primært generiske og receptfri produkter. Løsningen demonstrerer Kommissionens engagement over for befolkningen i Nordirland og Langfredagsaftalen (Belfast) med et lovgivningsforslag forventet i det tidlige efterår for at være i stand til at afslutte lovgivningsprocessen til tiden.

reklame

De andre ikke-papirer, der offentliggøres i dag, vedrører en løsning, som Kommissionen har identificeret for at lette bevægelsen af ​​hjælpehunde, der ledsager personer, der rejser fra Storbritannien til Nordirland, og et forslag fra Kommissionen om at forenkle flytningen af ​​husdyr fra Storbritannien til Nordirland og for at afklare reglerne for animalske produkter fra EU, der flyttes til Storbritannien til opbevaring, inden de sendes til Nordirland. Alle disse papirer, der beskriver de fleksibiliteter, der tilbydes af Kommissionen, er blevet delt med de britiske og EU-lande og er tilgængelige online.

reklame
Læs

Brexit

EU støtter Irland, da Storbritannien søger løsninger på Nordirlands protokol dilemma

Udgivet

on

Den kontroversielle Nordirlandsprotokol, der er en del af EU / UK's udtrædelsesaftale, viser intet tegn på at løse sig selv snart. Som Ken Murray rapporterer fra Dublin, Europa-Kommissionen er ikke villig til at vende tilbage, mens briterne fortsætter med at søge efter en åbning for at få sig ud af et aftalt dokument, som de selv hyldede i december sidste år.

Det er syv måneder, siden den britiske regering pralede meget, da Brexit formelt blev underskrevet og forseglet i Bruxelles med smil og jubel før jul rundt.

Som britisk chefforhandler, Lord David Frost, twitrede juleaften 2020: ”Jeg er meget glad og stolt over at have ledet et stort britisk hold til at sikre dagens fremragende aftale med EU.

reklame

”Begge sider arbejdede utrætteligt dag efter dag under udfordrende forhold for at få verdens største og bredeste aftale på rekordtid. Tak til alle, der fik det til at ske. ”

Man kan tænke sig at læse hans ord om, at den britiske regering håbede på at leve lykkeligt, når aftalen var gennemført. Imidlertid er alt ikke planlagt.

Under Brexit-tilbagetrækningsaftalen skabte Nordirland-protokollen, som er et bilag til EU / UK-aftalen, et nyt handelsarrangement mellem GB og Nordirland, der, selvom det er på øen Irland, faktisk er i Det Forenede Kongerige.

reklame

Formålet med protokollen er, at visse genstande, der flyttes fra GB til NI, f.eks. Æg, mælk og kølet kød, skal gennemgå havnekontrol for at ankomme til øen Irland, hvorfra de kan sælges lokalt eller flyttes videre til republikken, der forbliver i Den Europæiske Union.

Som arbejderklassens protestantiske unionister eller britiske loyalister i Nordirland ser det, svarer protokollen eller den teoretiske handelsgrænse i det Irske Hav til endnu et trinvis skridt mod et forenet Irland - som de heftigt er imod - og markerer yderligere isolation fra Storbritannien, hvor deres loyalitet er til.

Tidligere leder af det demokratiske unionistiske parti Edwin Poots sagde, at protokollen har sat ”absurde barrierer, der er sat i handlen med vores største marked [GB]”.

En afdragsfri periode fra 1. januar til 30. juni blev aftalt for at give mulighed for, at foranstaltningerne kunne træde i kraft, men sådan har været fjendtligheden i Nordirland over for protokollen, denne periode er nu forlænget indtil udgangen af ​​september for at finde måder for acceptabelt kompromis for at holde alle sider glade!

Protokollen og dens implikationer, som det ser ud til, at Storbritannien ikke tænkte igennem, har vred medlemmer af det unionistiske samfund så meget i Nordirland, protester på gaden hver anden nat siden den tidlige sommer, er blevet et almindeligt syn.

Sådan er følelsen af ​​forræderi over for London over for protokollen, britiske loyalister har truet med at tage deres protester til Dublin i den irske republik, et skridt, som mange ville se som provokerer en undskyldning for vold.

Lojalistaktivist Jamie Bryson taler videre Pat Kenny Show on Newstalk Radio i Dublin sagde for nylig: ”Spar for der er en ganske bemærkelsesværdig vending med hensyn til Nordirland-protokollen i de kommende uger ... Jeg kan forestille mig helt sikkert, at disse protester vil blive taget syd for grænsen, bestemt efter den 12. juli.”

12 juliy, en dato, der ses i Nordirland som markering af toppen af ​​Orange Order-marcheringssæsonen, er kommet og gået. Indtil videre har de, der er imod protokollen i Nordirland, endnu ikke krydset grænsen, der adskiller det nordlige fra det sydlige Irland.

Efterhånden som presset øges fra regeringen i London fra britiske fagforeningsfolk i Nordirland og handlende, der føler, at deres forretning vil lide meget, når protokollets fulde indhold træder i kraft, har Lord Frost desperat forsøgt at ændre og blødgøre aftalen han forhandlede og priste maksimalt i december sidste år.

Den samme aftale, skal det tilføjes, blev vedtaget i Underhuset med 521 stemmer mod 73, et tegn måske på, at den britiske regering ikke udførte sin due diligence!

Blandt de synlige konsekvenser af Brexit i Nordirland er lange forsinkelser for lastbilchauffører i havne, hvor nogle store supermarkedskæder klager over tomme hylder.

Følelsen i Dublin er, at hvis COVID-19-foranstaltninger ikke var på plads, ville de reelle virkelige konsekvenser af Brexit sandsynligvis være mere hårde i Nordirland, end de allerede er.

Med pres på Lord Frost for at ordne dette politiske dilemma så hurtigt som muligt fortalte han Westminster-parlamentet i sidste uge, "vi kan ikke fortsætte som vi er".

Ved at offentliggøre det, der havde titlen 'A Command Paper', fortsatte det frimodigt med at sige, "EU's inddragelse i politiet for aftalen" skaber bare mistillid og problemer ".

Avisen foreslog endda afskaffelse af tæppe toldpapirer for handlende, der solgte fra Storbritannien til NI.

I stedet ville et "tillid og verificer" -system, kaldet en "ærlighedskasse", gælde, hvorved erhvervsdrivende ville registrere deres salg i et let berøringssystem, der muliggjorde inspektion af deres forsyningskæder, et forslag, som uden tvivl sendte smuglere i seng med et smil på ansigtet!

Selve forslaget om en "ærlighedsboks" må have lød underholdende og ironisk i Nordirland, hvor Boris Johnson i 2018 lovede delegerede på DUP's årlige konference, at "der ikke ville være nogen grænse i Det Irske Hav" kun for ham, at han efterfølgende ville vende tilbage på hans ord!

Med EU-kommissionspræsident Ursula Von Der Leyen, der i sidste uge bekræftede over for den britiske premierminister Boris Johnson, at der ikke vil være nogen genforhandling af aftalen, ser Det Forenede Kongeriges side ud til at gøre sig ultra upopulær igen med de protestantiske unionister og irske nationalistiske samfund i det nordlige Irland.

Da britiske protestantiske fagforeningsfolk i Nordirland er vrede over protokollen, er irske katolske nationalister også rasende over London, efter at udenrigsministeren for NI Brandon Lewis annoncerede forslag om at standse alle efterforskninger af mord begået under urolighederne før 1998.

Hvis de blev implementeret, ville familierne til dem, der døde i hænderne på britiske soldater og sikkerhedstjenester, aldrig få retfærdighed, mens de, der døde af handlinger udført af britiske loyalister og irske republikanere, ville lide den samme skæbne.

Taoiseach Micheál Martin, der talte i Dublin, sagde "de britiske forslag var uacceptable og svarede til forræderi [til familierne."

Med den amerikanske præsident Joe Biden, en mand med irsk arv, der sidste år sagde, at han ikke vil underskrive en handelsaftale med Storbritannien, hvis London gør noget for at underminere fredsaftalen fra Nordirland fra 1998, ser det ud til, at Boris Johnson-administrationen er faldende antal venner i Bruxelles, Berlin, Paris, Dublin og Washington.

Samtaler om at gennemgå vilkårene i den nordirske protokol ser ud til at genoptages i de kommende uger.

Med EU-signalering er den ikke villig til at rykke ud, og den amerikanske regering sidder med Dublin, London befinder sig i et vanskeligt dilemma, som vil kræve noget bemærkelsesværdigt at flygte fra.

Som en opkalder til et Dublin-radiotelefonprogram i sidste uge bemærkede spørgsmålet: ”Nogen skal fortælle briterne, at Brexit har konsekvenser. Du får det, du stemmer på. ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending