Følg os

Nordirland

Ny DUP-leder har bjerg at bestige

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Det Demokratiske Unionistparti i Nordirland har en ny leder efter fire ugers organiseret kaos. Men som Ken Murray rapporterer fra Dublin, den nye leder af partiet, Sir Jeffrey Donaldson MP (billedet), har et bjerg at klatre for at tackle alvorlige spørgsmål, der i sidste ende kan true hans egen tid som leder af den splittede DUP, mens modstandere Sinn Féin tæller ned dagene til næste års forsamlingsvalg.

En optimist siger måske, 'krisen er forbi', mens en pessimist måske siger 'den er lige lige begyndt.'

Det er det følsomme dilemma, som det pro-britiske demokratiske unionistparti står over for, da det forsøger at tage sig op fra det mudrede politiske gulv efter den mest selvforskyldte blå mærker i sine 50 års eksistens.

reklame

Lørdag sidste stemte partiledelsen 32 mod fire for at vælge Sir Jeffrey Donaldson MP som sin femte leder siden 1971, men mere interessant, sin tredje leder siden 14. majth!

Det fulgte kuppet mod Arlene Foster ledet af landbrugsminister Edwin Poots over hendes beslutning om at undlade at stemme i afstemningen om forbud mod homoseksuel konverteringsterapi!

21 dage efter Poots udstødte hende fra det øverste job, blev han også tvunget til at træde tilbage under ydmygende omstændigheder efter at have accepteret den britiske regerings forslag om at indføre en irsk sproglov uden at have rådført sig med partikollegaer, der var rasende over beslutningen!

reklame

Den 58-årige nye DUP-leder fra Lagan Valley-valgkredsen har arvet noget af et organisatorisk rod.

Selvom han er partileder, men uden sæde i Stormont-parlamentet, er han nødt til at bevare Poots 'valg af Paul Givan i rollen som første minister, noget han siger, han kan leve med i en overskuelig fremtid, men en, der efterlader ham noget ude af løkken, når det kommer til at beskæftige sig med Boris Johnson i London, Micheál Martin i Dublin og Ursula Von Der Leyen i Bruxelles!

Donaldson, der var imod den historiske britisk-irske fredsaftale fra 1998, der forankrede de paramilitære våbenhvile, har et skrivebord fyldt med øjeblikkelige spørgsmål at behandle, som kunne bestemme hans og hans partis fremtid.

Først på dagsordenen er DUP-oppositionen mod Nordirland-protokollen, et omstridt bilag til den britiske tilbagetrækningsaftale med Den Europæiske Union, der ser toldkontrol af varer, der kommer ind i NI fra GB, en indførelse, der af fagforeningsfolk betragtes som at flytte provinsen tættere på et økonomisk forenet Irland.

I en tale til journalister efter godkendelsen af ​​hans nominering til DUP-leder sagde Sir Jeffrey: ”Jeg vil gøre det klart for den irske regering, at deres cheerleading til protokollen simpelthen ikke er acceptabel i betragtning af den skade, den gør for Nordirland, det trækker vores politik baglæns. "

Han lagde skylden for Nordirland-protokollen fast på Dublin-regeringens dør og antydede, at han var parat til at kollapse forsamlingens parlament i Belfast, og fortsatte med at sige, at “Hvis den irske regering er ægte om at beskytte fredsprocessen og beskytte politisk stabilitet i Nordirland, så har de også brug for at lytte til fagforeningsmæssige bekymringer.

”Hvis den irske regering fortsat støtter indførelsen af ​​en protokol, der skader vores forhold til Storbritannien, så skader den implicit forholdet mellem Dublin og Belfast,” sagde han.

Den irske regering har altid insisteret på, at Nordirland-protokollen blev nået mellem Storbritannien og EU i december sidste år, hvilket tyder på, at Dublin får skylden for noget, den ikke havde nogen hånd, handling eller rolle at spille i, bortset fra at give anledning til bekymring for, at en hård told- kontrol ved grænsen til øen Irland kan forværre sovende medlemmer af IRA til at vende tilbage til terrorisme 24 år efter at have tilkaldt våbenhvile i 1997.

I mellemtiden, mens han skubber London og Bruxelles for at mindske indvirkningen af ​​Nordirland-protokollen og afventer en højesterets afgørelse om dens lovlighed, er Jeffrey Donaldson nødt til at finde ud af, hvordan han kan tage plads i Stormont-forsamlingen!

En mulighed er at blive co-optaget til Arlene Fosters Fermanagh-South Tyrone-sæde, hvis hun beslutter at træde tilbage. Forudsat at han kan vælges til Nordirlands forsamling, vil han sandsynligvis bede Paul Givan om at træde tilbage og erstatte ham som første minister.

Hvis ikke, kunne han kun være partileder og isoleret fra denne stilling i nogen tid!

Andetsteds er desillusionerede kolleger såvel som rank and file-medlemmer håbefulde på, at han kan genforene DUP, som har splittet sig ned i midten i lyset af hævet mod sin tidligere leder Arlene Foster med modstandere fra Donaldson og Poots.

Dette kunne blive desto vanskeligere, da Donaldson kan blive tvunget til at nedgradere Edwin Poots 'kolleger, der for nylig blev udnævnt til ministre, samtidig med at de promoverede dem, der støttede ham til lederpositionen, et skridt, der kunne intensivere allerede befæstede positioner!

Donaldson fortalte journalister i sidste weekend, at han vil oprette et "New Century Party Panel" til at levere reformer inden for de næste 12 uger.

Imidlertid er den største test, Sir Jeffrey Donaldson står over for i sin nye rolle, hvordan man genopliver partiets faldende formuer, som er truet på grund af skiftende demografi.

En LucidTalk meningsmåling i maj for Belfast Telegraph avisen satte støtte til det pro-irske enhedsparti Sinn Féin på 25% med DUP efterfølgende på 16%.

Disse er seismiske tal i Nordirland, da de løst oversættes, betyder det, at Sinn Féin sandsynligvis vil være det største parti i Stormont-forsamlingen for første gang, når valget finder sted næste maj, hvilket markerer afslutningen på unionistisk politisk dominans siden 1921, da briterne splittede Irland.

Forudsat at dette sker, vil Sinn Féin indtage den første ministers plads, have de fleste ministerstillinger og vil øge presset på London for at give en samlet Irland-folkeafstemning i de kommende år for at bringe det britiske styre i Nordirland til en formel afslutning!

Donaldson, der mistede to slægtninge til IRA-bevæbnede mænd i separate hændelser, er mere opmærksom end det meste af symbolikken, hvis Sinn Féin indtager den første ministerposition i maj næste år.

Som han ville se det, bombede IRA og skød sig vej gennem 25 år for at få det, de ønskede, og successive regeringer i London siden 1990 lettede nogle af deres krav, en udvikling i udvikling.

At holde Sinn Féin i skak - hvoraf mange medlemmer er tidligere IRA - vil være hans største udfordring i løbet af det næste år.

Manglende overholdelse kunne se ham afsat som DUP-leder af partihardlinere sommeren 2022.

Sir Jeffrey Donaldson MP har et bjerg at bestige.

Nordirland

'Jeg har ikke brug for nogen politisk sejr her, jeg vil finde en løsning' - Šefčovič

Udgivet

on

Europa -Kommissionens næstformand Maroš Šefčovič aflagde sit første besøg i Nordirland i denne uge. I slutningen af ​​to dages intense møder med erhvervslivet, civilsamfundet og lokale politikere lagde han frem til sin tilgang på et pressemøde i slutningen af ​​sit besøg: ”Jeg har ikke brug for nogen politisk sejr her, jeg vil finde en løsning, som ville repræsentere en win-win for alle, først og fremmest for befolkningen i Nordirland. ”

"Min største takeaway var engagement, med fokus på at løse problemer og fortsætte vores kontakter," sagde Šefčovič. "Vi er klar til at gå den ekstra mil for at lede efter løsninger, og vi håber, at vi kan gøre det i en rolig og konstruktiv atmosfære."

Han sagde, at han i løbet af de sidste to dage havde hørt meget om SPS, adgang til varer, især medicin og involvering af nordirske interessenter. Imidlertid tilføjede han, at folk ikke blev ved med at ophøre med at føre tilsyn med EU -domstolen, a sine qua non at nyde den frie bevægelighed for varer. 

reklame

”Jeg har ikke hørt fra nogen, der syntes, at det ville være en god idé at gå glip af chancen for at være en del af det største indre marked i verden uden omkostninger, for folk her ved, at for eksempel Norge betaler mere end 3 milliarder euro for at være på markedet for hvert finansielt finansielt overslag. ” Han opfordrede politikerne til at fokusere på menneskers dagligdag og erhvervslivets interesser. 

Šefčovič understregede EU's urokkelige engagement i befolkningen i Nordirland, men opfordrede til ærlighed: ”EU kan ikke bebrejdes omkostningerne ved Brexit. Brexit gjorde det nødvendigt at finde en aftale om, hvordan man undgår en hård grænse på øen Irland. Efter år med lange, komplekse forhandlinger fandt vi en løsning med Storbritannien i form af protokollen. ”

“Fjernelse af protokollen løser ingen problemer. Det er den bedste løsning, vi fandt sammen med Storbritannien for at imødegå den unikke situation på øen Irland og udfordringerne skabt af den type brexit, som den nuværende britiske regering valgte. Manglende anvendelse af protokollen vil ikke få problemer til at forsvinde, men blot fjerne værktøjerne til at løse dem. ”

reklame

Om Storbritanniens beslutning om ensidigt at forlænge afdragsperioder sagde han: ”EU har demonstreret sin velvilje. Tidligere på ugen reagerede vi køligt og roligt på Storbritanniens erklæring om fortsættelse af eksisterende afdragsperioder.

”Vi gjorde dette for at skabe en konstruktiv atmosfære for vores igangværende diskussioner.

Afslutningsvis, lad mig understrege en vigtig ting: Vores overordnede mål er at etablere et positivt og stabilt forhold til Storbritannien.

"Efter fem år, hvor klarhed og stabilitet ofte har manglet, har vi nu et solidt grundlag for at samarbejde - udtrædelsesaftalen og handels- og samarbejdsaftalen."

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen fastlægger praktiske løsninger til medicinforsyning i Nordirland inden for rammerne af protokollen om Irland / Nordirland og til sundheds- og plantesundhedsforanstaltninger

Udgivet

on

Den 26. juli offentliggjorde Kommissionen en række 'ikke-papirer' inden for medicin og sundheds- og plantesundhedsforanstaltninger inden for rammerne af gennemførelsen af ​​protokollen om Irland / Nordirland. Et ikke-papir specifikt om lægemidler indeholder Kommissionens foreslåede løsning for at sikre en fortsat langvarig forsyning af medicin i Nordirland fra eller gennem Storbritannien. Dette ikke-papir blev delt med Storbritannien før foranstaltningspakken meddelte Kommissionen den 30. juni 2021 for at tage fat på nogle af de mest presserende spørgsmål i forbindelse med gennemførelsen af ​​protokollen i alle samfund i Nordirland.

Vicepræsident Maroš Šefčovič sagde: ”Disse løsninger har en utvetydig fællesnævner - de blev skabt med det centrale formål at gavne befolkningen i Nordirland. I sidste ende handler vores arbejde om at sikre, at de hårdt tjente gevinster fra Langfredagsaftalen (Belfast) - fred og stabilitet i Nordirland - beskyttes, samtidig med at vi undgår en hård grænse på øen Irland og opretholder integriteten af ​​EU-enheden Marked."

Løsningen på lægemidler indebærer, at EU ændrer sine egne regler inden for rammerne af protokollen, således at de lovgivningsmæssige overholdelsesfunktioner for lægemidler, der udelukkende leveres til det nordirske marked, kan være permanent placeret i Storbritannien under forudsætning af specifikke betingelser, der sikrer, at lægemidlerne berørte distribueres ikke yderligere i EU's indre marked. De her omhandlede lægemidler er primært generiske og receptfri produkter. Løsningen demonstrerer Kommissionens engagement over for befolkningen i Nordirland og Langfredagsaftalen (Belfast) med et lovgivningsforslag forventet i det tidlige efterår for at være i stand til at afslutte lovgivningsprocessen til tiden.

reklame

De andre ikke-papirer, der offentliggøres i dag, vedrører en løsning, som Kommissionen har identificeret for at lette bevægelsen af ​​hjælpehunde, der ledsager personer, der rejser fra Storbritannien til Nordirland, og et forslag fra Kommissionen om at forenkle flytningen af ​​husdyr fra Storbritannien til Nordirland og for at afklare reglerne for animalske produkter fra EU, der flyttes til Storbritannien til opbevaring, inden de sendes til Nordirland. Alle disse papirer, der beskriver de fleksibiliteter, der tilbydes af Kommissionen, er blevet delt med de britiske og EU-lande og er tilgængelige online.

reklame
Læs

Brexit

EU støtter Irland, da Storbritannien søger løsninger på Nordirlands protokol dilemma

Udgivet

on

Den kontroversielle Nordirlandsprotokol, der er en del af EU / UK's udtrædelsesaftale, viser intet tegn på at løse sig selv snart. Som Ken Murray rapporterer fra Dublin, Europa-Kommissionen er ikke villig til at vende tilbage, mens briterne fortsætter med at søge efter en åbning for at få sig ud af et aftalt dokument, som de selv hyldede i december sidste år.

Det er syv måneder, siden den britiske regering pralede meget, da Brexit formelt blev underskrevet og forseglet i Bruxelles med smil og jubel før jul rundt.

Som britisk chefforhandler, Lord David Frost, twitrede juleaften 2020: ”Jeg er meget glad og stolt over at have ledet et stort britisk hold til at sikre dagens fremragende aftale med EU.

reklame

”Begge sider arbejdede utrætteligt dag efter dag under udfordrende forhold for at få verdens største og bredeste aftale på rekordtid. Tak til alle, der fik det til at ske. ”

Man kan tænke sig at læse hans ord om, at den britiske regering håbede på at leve lykkeligt, når aftalen var gennemført. Imidlertid er alt ikke planlagt.

Under Brexit-tilbagetrækningsaftalen skabte Nordirland-protokollen, som er et bilag til EU / UK-aftalen, et nyt handelsarrangement mellem GB og Nordirland, der, selvom det er på øen Irland, faktisk er i Det Forenede Kongerige.

reklame

Formålet med protokollen er, at visse genstande, der flyttes fra GB til NI, f.eks. Æg, mælk og kølet kød, skal gennemgå havnekontrol for at ankomme til øen Irland, hvorfra de kan sælges lokalt eller flyttes videre til republikken, der forbliver i Den Europæiske Union.

Som arbejderklassens protestantiske unionister eller britiske loyalister i Nordirland ser det, svarer protokollen eller den teoretiske handelsgrænse i det Irske Hav til endnu et trinvis skridt mod et forenet Irland - som de heftigt er imod - og markerer yderligere isolation fra Storbritannien, hvor deres loyalitet er til.

Tidligere leder af det demokratiske unionistiske parti Edwin Poots sagde, at protokollen har sat ”absurde barrierer, der er sat i handlen med vores største marked [GB]”.

En afdragsfri periode fra 1. januar til 30. juni blev aftalt for at give mulighed for, at foranstaltningerne kunne træde i kraft, men sådan har været fjendtligheden i Nordirland over for protokollen, denne periode er nu forlænget indtil udgangen af ​​september for at finde måder for acceptabelt kompromis for at holde alle sider glade!

Protokollen og dens implikationer, som det ser ud til, at Storbritannien ikke tænkte igennem, har vred medlemmer af det unionistiske samfund så meget i Nordirland, protester på gaden hver anden nat siden den tidlige sommer, er blevet et almindeligt syn.

Sådan er følelsen af ​​forræderi over for London over for protokollen, britiske loyalister har truet med at tage deres protester til Dublin i den irske republik, et skridt, som mange ville se som provokerer en undskyldning for vold.

Lojalistaktivist Jamie Bryson taler videre Pat Kenny Show on Newstalk Radio i Dublin sagde for nylig: ”Spar for der er en ganske bemærkelsesværdig vending med hensyn til Nordirland-protokollen i de kommende uger ... Jeg kan forestille mig helt sikkert, at disse protester vil blive taget syd for grænsen, bestemt efter den 12. juli.”

12 juliy, en dato, der ses i Nordirland som markering af toppen af ​​Orange Order-marcheringssæsonen, er kommet og gået. Indtil videre har de, der er imod protokollen i Nordirland, endnu ikke krydset grænsen, der adskiller det nordlige fra det sydlige Irland.

Efterhånden som presset øges fra regeringen i London fra britiske fagforeningsfolk i Nordirland og handlende, der føler, at deres forretning vil lide meget, når protokollets fulde indhold træder i kraft, har Lord Frost desperat forsøgt at ændre og blødgøre aftalen han forhandlede og priste maksimalt i december sidste år.

Den samme aftale, skal det tilføjes, blev vedtaget i Underhuset med 521 stemmer mod 73, et tegn måske på, at den britiske regering ikke udførte sin due diligence!

Blandt de synlige konsekvenser af Brexit i Nordirland er lange forsinkelser for lastbilchauffører i havne, hvor nogle store supermarkedskæder klager over tomme hylder.

Følelsen i Dublin er, at hvis COVID-19-foranstaltninger ikke var på plads, ville de reelle virkelige konsekvenser af Brexit sandsynligvis være mere hårde i Nordirland, end de allerede er.

Med pres på Lord Frost for at ordne dette politiske dilemma så hurtigt som muligt fortalte han Westminster-parlamentet i sidste uge, "vi kan ikke fortsætte som vi er".

Ved at offentliggøre det, der havde titlen 'A Command Paper', fortsatte det frimodigt med at sige, "EU's inddragelse i politiet for aftalen" skaber bare mistillid og problemer ".

Avisen foreslog endda afskaffelse af tæppe toldpapirer for handlende, der solgte fra Storbritannien til NI.

I stedet ville et "tillid og verificer" -system, kaldet en "ærlighedskasse", gælde, hvorved erhvervsdrivende ville registrere deres salg i et let berøringssystem, der muliggjorde inspektion af deres forsyningskæder, et forslag, som uden tvivl sendte smuglere i seng med et smil på ansigtet!

Selve forslaget om en "ærlighedsboks" må have lød underholdende og ironisk i Nordirland, hvor Boris Johnson i 2018 lovede delegerede på DUP's årlige konference, at "der ikke ville være nogen grænse i Det Irske Hav" kun for ham, at han efterfølgende ville vende tilbage på hans ord!

Med EU-kommissionspræsident Ursula Von Der Leyen, der i sidste uge bekræftede over for den britiske premierminister Boris Johnson, at der ikke vil være nogen genforhandling af aftalen, ser Det Forenede Kongeriges side ud til at gøre sig ultra upopulær igen med de protestantiske unionister og irske nationalistiske samfund i det nordlige Irland.

Da britiske protestantiske fagforeningsfolk i Nordirland er vrede over protokollen, er irske katolske nationalister også rasende over London, efter at udenrigsministeren for NI Brandon Lewis annoncerede forslag om at standse alle efterforskninger af mord begået under urolighederne før 1998.

Hvis de blev implementeret, ville familierne til dem, der døde i hænderne på britiske soldater og sikkerhedstjenester, aldrig få retfærdighed, mens de, der døde af handlinger udført af britiske loyalister og irske republikanere, ville lide den samme skæbne.

Taoiseach Micheál Martin, der talte i Dublin, sagde "de britiske forslag var uacceptable og svarede til forræderi [til familierne."

Med den amerikanske præsident Joe Biden, en mand med irsk arv, der sidste år sagde, at han ikke vil underskrive en handelsaftale med Storbritannien, hvis London gør noget for at underminere fredsaftalen fra Nordirland fra 1998, ser det ud til, at Boris Johnson-administrationen er faldende antal venner i Bruxelles, Berlin, Paris, Dublin og Washington.

Samtaler om at gennemgå vilkårene i den nordirske protokol ser ud til at genoptages i de kommende uger.

Med EU-signalering er den ikke villig til at rykke ud, og den amerikanske regering sidder med Dublin, London befinder sig i et vanskeligt dilemma, som vil kræve noget bemærkelsesværdigt at flygte fra.

Som en opkalder til et Dublin-radiotelefonprogram i sidste uge bemærkede spørgsmålet: ”Nogen skal fortælle briterne, at Brexit har konsekvenser. Du får det, du stemmer på. ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending