Slut med os

Brexit

UK opfordrer EU til at gå videre efter Brexit-handel med Nordirland

Udgivet

on

Storbritannien fortalte Den Europæiske Union onsdag (9. juni), at tiden løber ud for at finde løsninger, der letter post-Brexit-handel med Nordirland og siger, at enhver yderligere juridisk handling fra blokken ikke ville "gøre livet lettere" for folk i provinsen, Reuters.

Siden udgangen af ​​EU i slutningen af ​​sidste år afsluttedes, har Storbritanniens forhold til det forsuret sig, idet begge sider anklager hinanden for at handle i ond tro over en del af deres handelsaftale, der dækker varebevægelser til Nordirland.

Den britiske Brexit-minister David Frost mødte Europa-Kommissionens vicepræsident Maros Sefcovic i London for at forsøge at løse uoverensstemmelser med hensyn til Nordirland-protokollen, men indtil videre har måneder med forhandlinger gjort lidt for at bryde dødvandet.

Bruxelles beskylder London for at have brudt aftalen ved ikke at gennemføre kontroller af nogle varer, der flytter fra Storbritannien til provinsen Nordirland, og har indledt sagsanlæg over den britiske regerings ensidige forlængelse af en responstid.

London siger, at det ikke har noget valg, fordi nogle af kontrollerne hæmmer forsyningerne til nordirske supermarkeder. Det peger på stigende spændinger blandt pro-britiske unionister i provinsen.

"Når jeg møder Maros Sefcovic senere i dag, vil min besked være klar: tiden er kort, og der er brug for praktiske løsninger nu for at få protokollen til at fungere," sagde Frost i en erklæring og opfordrede til fleksibilitet til at finde løsninger ", der nyder tilliden fra alle samfund. ".

"Yderligere trusler om retssager og gengældelse fra EU vil ikke gøre livet lettere for shopperen i Strabane, der ikke kan købe deres yndlingsprodukt."

Hans ord var et svar på en artikel, som Sefcovic skrev i avisen Telegraph tirsdag, da han advarede Storbritannien om, at EU "ikke ville være genert til at reagere hurtigt, bestemt og beslutsomt", hvis den mente, at Storbritannien overtrådte sine juridiske forpligtelser. Læs mere.

London og Bruxelles siger, at de vil finde løsninger, men beskylder hinanden for ikke at engagere sig i forskellige konkurrerende forslag.

Nådeperioden for nogle varer udløber den 30. juni, og en talsmand for premierminister Boris Johnson sagde tirsdag (8. juni), at der ikke var "nogen som helst sag for at forhindre kølet kød i at blive solgt i Nordirland".

"Hvad der er brug for er pragmatisme og sund fornuftsløsninger til at løse problemerne, som de er foran os," sagde Frost. "Dette arbejde er vigtigt. Og det er stadig mere presserende."

Brexit

Tidligere EU Brexit-forhandler Barnier: Det britiske omdømme står på spil i Brexit-rækken

Udgivet

on

By

Leder af taskforce for forbindelser med Det Forenede Kongerige, Michel Barnier, deltager i debatten om handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK under anden dag af et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, Belgien 27. april 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, Den Europæiske Unions tidligere Brexit-forhandler, sagde mandag (14. juni), at Det Forenede Kongeriges omdømme stod på spil med hensyn til spændinger over Brexit.

EU-politikere har beskyldt den britiske premierminister Boris Johnson for ikke at respektere forpligtelser vedrørende Brexit. Den voksende spænding mellem Storbritannien og EU truede med at overskyde topmødet i Group of Seven søndag med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Storbritannien. Læs mere

”Det Forenede Kongerige skal være opmærksom på sit omdømme,” sagde Barnier til France Info radio. "Jeg vil have, at Johnson respekterer hans underskrift," tilføjede han.

Continue Reading

Brexit

Tysklands Merkel opfordrer til en pragmatisk tilgang til Nordirland

Udgivet

on

By

Tysklands kansler Angela Merkel (billedet) opfordrede lørdag til en "pragmatisk løsning" på uenigheder om en del af Brexit-aftalen, der dækker grænsespørgsmål med Nordirland, Reuters Læs mere.

Premierminister Boris Johnson sagde, at Storbritannien vil gøre "hvad som helst der kræves" for at beskytte sin territoriale integritet i en handelskonflikt med EU og truer med nødforanstaltninger, hvis der ikke findes nogen løsning.

EU er nødt til at forsvare sit fælles marked, sagde Merkel, men på tekniske spørgsmål kunne der være en vej fremad i tvisten, fortalte hun en pressekonference under en gruppe med syv ledere-topmøde.

”Jeg har sagt, at jeg går ind for en pragmatisk løsning for kontraktlige aftaler, fordi et hjerteligt forhold er af største betydning for Storbritannien og EU,” sagde hun.

Henviste til en samtale, hun havde med den amerikanske præsident Joe Biden om geopolitiske spørgsmål, sagde Merkel, at de var enige om, at Ukraine fortsat skal forblive et transitland for russisk naturgas, når Moskva gennemfører den kontroversielle Nord Stream 2-gasledning under Østersøen.

Rørledningen på 11 milliarder dollars vil føre gas direkte til Tyskland, noget Washington frygter kunne underminere Ukraine og øge Ruslands indflydelse på Europa.

Biden og Merkel mødes i Washington den 15. juli, og belastningen af ​​bilaterale forbindelser forårsaget af projektet vil være på dagsordenen.

G7 søgte lørdag at imødegå Kinas voksende indflydelse ved at tilbyde udviklingslandene en infrastrukturplan, der ville konkurrere med præsident Xi Jinpings multi-billion dollar-bælte- og vejinitiativ. L5N2NU045

På spørgsmål om planen sagde Merkel, at G7 endnu ikke var klar til at specificere, hvor meget finansiering der kunne stilles til rådighed.

”Vores finansieringsinstrumenter er ofte ikke så tilgængelige som udviklingslandene har brug for dem,” sagde hun

Continue Reading

Brexit

Macron tilbyder Storbritanniens Johnson 'Le reset', hvis han holder sit Brexit-ord

Udgivet

on

By

Den franske præsident Emmanuel Macron tilbød lørdag (12. juni) at nulstille forholdet til Storbritannien, så længe premierminister Boris Johnson står ved Brexit-skilsmisseaftalen, som han underskrev med Den Europæiske Union, skriver Michel Rose.

Siden Storbritannien afsluttede sin udtræden af ​​EU i slutningen af ​​sidste år, er forbindelserne med blokken og især Frankrig blevet forsuret, og Macron er blevet den mest kritiske kritiker af Londons nægtelse af at respektere betingelserne for en del af sin Brexit-aftale.

På et møde i gruppen af ​​syv rige nationer i det sydvestlige England fortalte Macron Johnson, at de to lande havde fælles interesser, men at bånd kun kunne forbedres, hvis Johnson holdt sit ord om Brexit, sagde en kilde.

"Præsidenten fortalte Boris Johnson, at der skulle foretages en nulstilling af det fransk-britiske forhold," sagde kilden, der talte på betingelse af anonymitet.

”Dette kan ske, forudsat at han holder sit ord med europæerne,” sagde kilden og tilføjede, at Macron talte på engelsk til Johnson.

Elysee-paladset sagde, at Frankrig og Storbritannien delte en fælles vision og fælles interesser i mange globale spørgsmål og "en fælles tilgang til den transatlantiske politik".

Johnson vil møde den tyske kansler Angela Merkel senere på lørdag, hvor hun også kunne rejse tvisten om en del af EU-skilsmisse, der kaldes Nordirland-protokollen.

Den britiske leder, der er vært for G7-mødet, ønsker, at topmødet skal fokusere på globale spørgsmål, men har stået på sin handel med Nordirland og opfordrer EU til at være mere fleksibel i sin tilgang til at lette handlen til provinsen fra Storbritannien .

Protokollen sigter mod at opbevare provinsen, der grænser op til EU-medlemmen Irland, i både Det Forenede Kongeriges toldområde og EU's indre marked. Men London siger, at protokollen er uholdbar i sin nuværende form på grund af den forstyrrelse, den har forårsaget af leverancer af hverdagsvarer til Nordirland.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending