Følg os

Nigeria

Guvernør Yahaya Bello: Gør en forskel i Kogi State, Nigeria

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Når en omtale af Kogi-staten, Nigeria er lavet i medierne, masser af insinuationer, fortydninger og understrømme spiller ud, især i de sociale medier om den beskedne og beskedne guvernør i staten, guvernør Yahaya Adoza Bello - skriver Babawale A. Ọmogbolahan

Den kløftede, altid smilende og hyggelige guvernør for sammenflydningsstaten betyder forskellig personlighed for forskellige mennesker. Ligesom de forskellige personer, der rører ved forskellige dele af en elefant, vil beskrive det gigantiske dyr ud fra deres perspektiv på det, er personagen til den yngste guvernør, der nogensinde er demokratisk valgt i Nigerias historie, ikke forskellig fra elefantens syllogisme - guvernør Yahaya Bello er den elefant fra Nigerias politiske rum.

Sagen med Kogi-statsguvernør Yahaya Bello, GYB, som han med kærlighed kaldes, er tilfældet med et himmelsk kismet, der ikke kan undermineres uanset hvilke shenanigans, hvad enten det er jordisk eller jordisk gjort for at omgå det. Hans fremtidige kandidat til All Progressives Congress (APC) til statsvalget 2016 var rent guddommelig. Der er ingen benægtelse af den ubestridelige kendsgerning, at Kogi State er en af ​​Nigerias bedst bevarede hemmelighed med guldminer og formuer. Guvernøren har i de sidste fem (5) år vendt og stadig forbedret statens formuer. Siden han tiltrådte sit embede har Gateway-staten til Federal Capital Territory opnået en hidtil uset Midas-berøring, der adskiller sig fra det, staten var kendt for.

reklame

Kogi-staten var kendt for at være den mindst udviklende på trods af at den var den mest begavede naturligt blandt alle Føderationens stater. Med over 42 mineralressourcer til rådighed i staten før guvernør Yahaya Bello's overhøjde blev Kogi-staten beskrevet som bagudvendt og tilbagevendende i statskomitéen. På trods af at den var strategisk placeret og levedygtig for velstand, var staten økonomisk komatøs, socialt torpid, forretningsmæssigt træg og politisk ustabil, ligesom drab, maims og brandstiftere var den anden af ​​dagen. Fremkomsten af ​​Yahaya Bello var en velsignelse i forklædning for Kogites, da han straks svingede til handling, blev han svoret på kontoret ved at opstille en plan, der ville sætte staten på en vej med stadige fremskridt. Hans milepælsresultater kan ses i sikkerhed, økonomi, finansiering, investeringskørsel, infrastrukturer, sundhed, uddannelse, politik, diaspora-engagement, blandt andet empowerment af kvinder.

SIKKERHED

Før han tiltrådte, var usikkerheden i staten i spidsen. Røveri og kidnapning blev begået med hensynsløs opgivelse. Rejsende, der normalt ville passere gennem staten for at forbinde den nordlige del af landet, var under konstant belejring. Fra Ibillo til Ogori Msgongo, Lambata til Okene, Kabba-Bunu til Lokoja, Idah gennem Ajaokuta blandt andre ruter var mareridt for pendlere på transit. Som om det ikke var nok, var staten berygtet for at være hovedkontoret for Boko Haram-oprørerne. Statshovedstaden, Lokoja, blev brugt som en base af de religiøse ekstremister for at udklække deres skændige aktiviteter. Faktisk var Kogi-staten, hvor Boko Haram-vampyrerne producerede deres IED'er. Og dette var gået i årevis, før guvernør Yahaya Bellos direkte ledelse kom for at fjerne disse kriminelle.

reklame

I dag har guvernør Yahaya Bello ændret sikkerhedsfortællingerne. Han sørgede for over 200 brugte køretøjer til sikkerhedspatrulje mod kriminelle aktiviteter i staten, mens over 500 motorcykler blev leveret til sikkerhedsoperationer for at give sikkerhedsagenter adgang til baglandet, hvor de fleste af de afskyelige forbrydelser begås. Vigilante-militærerne og -kvinderne bruger motorcyklerne til at få adgang til vanskelige terræn, hvor kriminelle regerede som terrorherrer, da disse placeringer er utilgængelige. Bortset fra dette anskaffede Gov. Bellos administration sofistikerede gadgets til Operation Total Freedom (OPT), der blev oprettet af administrationen for at udrydde kriminelle aktiviteter i staten.

Denne tunge investering i kommunikationsgadgets og uddannelse af sikkerhedsoperatører, indførelsen af ​​Security Whistle Blower Policy, udsatte mange af de kriminelle. Vigilante Service Operation (VSO) og domesticering af strafferetsloven var alle medvirkende til den fremragende sikkerhed for liv og ejendom i staten. OPT-gesten stimulerede yderligere indsamlingen af ​​intelligens, da den blev sømløs, og ejendomme, der var udbytte af kriminalitet, blev ødelagt for at tjene som afskrækkende virkning for andre. Statistisk set faldt kriminelle aktiviteter i staten med over 92 procent suppleret med guvernørens nultolerance over for enhver form for kriminalitet og hans insisteren på ikke at forhandle med banditter! En synergi rettet mod at supplere den føderale regerings bestræbelser på sikkerhedsarkitektur så opførelsen af ​​Army Forward Operation-baser forskellige steder i staten for at forbedre sikkerheden for liv og ejendom.

POLITIK

Efterfølgerne til fremkomsten af ​​det daværende oppositionsparti, All Progressives Congress, APC, var staten skarpt opdelt efter etniske linjer og endda religiøs farve, som blev yderligere forstærket af den uenighed, politikerne plantede i folks sind mod hinanden. Imidlertid blev de første tre udnævnelser af guvernøren umiddelbart efter hans indvielse den 27. januar 2016 spredt over de tre senatoriske distrikter i staten. I sin første periode, HE Hon. Edward Onoja fra Kogi East, som i dag er stedfortrædende guvernør, blev den første stabschef (CoS) i staten, der kom ud af en anden politisk zone end guvernørens.

I modsætning til hvad der var opnåeligt med de tidligere statsledere før Yahaya Bello, ville han gå videre for at ændre status quo. Hans Chief Press Secretary (CPS) blev udnævnt fra den vestlige del af staten, mens hans Special Assistant (SA) på Media blev udnævnt fra Kogi Central. Det var en ny daggry i Kogi-staten, en ny begyndelse og en pause fra normen. Det var tid til at foretage individuelle forskelle, omforme mentaliteten hos Kogi-folket. Folket var glade for at have et forenet samlingspunkt som guvernør. Projekter blev fordelt på de tre senatoriske distrikter i staten, og regeringsinstitutionerne blev ført ind i en ny vej til vækst og udvikling. Alle udnævnelser under hans administration var spredt over staten - en situation, der har bidraget til at nedbryde barrieren for etnisk chauvinisme.

SUNDHED

En anden sektor i staten, der har modtaget et enormt engagement fra statsguvernøren, er sundhedssektoren. Kvalitets sundhedspleje har haft en enorm støtte fra guvernør Yahaya Bello. Bortset fra det ved at blive afsluttet avancerede medicinske diagnostiske center i staten, der uden tvivl vil blive det bedste i landet, har der været mange andre sundhedsfordeleprogrammer i staten, hvoraf den ene er er Healthcare Plus-konceptet, der er blevet hyldet som en sundhedsordning for chef d'oeuvre i hele Føderationen.

Healthcare Plus var en indgrebsmekanisme, der blev indført for at hjælpe gravide kvinder og ammende mødre. Den tidligere sundhedsminister, prof. Isaac Adewole, beskrev ordningen som en af ​​landets bedste sundhedspolitikker. Programmet har gjort det muligt for gravide kvinder at få adgang til gratis medicinske tjenester i hele staten. Dette blev udtænkt for at konfrontere det enorme antal børne- og mødredødsfald, der ikke var udbredt i Kogi-staten, men over hele landet. Dette er uanset levering af gratis moder- og nyfødte sundhedsydelser inklusive henvisninger, hvor og når det er nødvendigt.

Guvernør Yahaya Bello-ledede administration i Kogi-staten har påbegyndt en massiv modernisering af hele statens sundhedsudstyr, hvoraf nogle inkluderer renovering, ombygning og genudrustning af 21 eksisterende primære sundhedscentre (et pr. Lokal regering) med sol -drevne borehuller og elektrificering for at hjælpe succesen med Healthcare-Plus-programmet. Det anføres også, at Healthcare-Plus var en mikrokosmos af guvernørens statslige sundhedsforsikringsordning (SHIS). Administrationen har foretaget masser af rekruttering, træning og genuddannelse af sundhedsarbejdere på forskellige specialiteter.

Nogle af guvernørens andre interventionsprogrammer inkluderer, men er ikke begrænset til, følgende:

 • Afslutning af det hidtil forladte Confluence Advanced Medical Diagnostic and Imaging Center (CAMDIC). Nyt udstyr betalt for og ekstra udstyr blev for nylig anskaffet til at betjene masserne
 • Ombygning af College of Nursing, Obangede med en fortjent ansigtsløftning. Det gamle College of Nursing, Obangede, en monoteknisk sundhedsinstitution i staten, er blevet godkendt til at blive omdannet til en polytechnic med indførelsen af ​​nye kurser såsom tandpleje og jordemødre
 • Renovering af statens zonerhospital i Kabba (Kogi West), Idah (Kogi East) og Okene (Kogi Central). Dette har gjort det let for folk at få adgang til sundhedsydelser af høj kvalitet uden nødvendigvis at belejre de medicinske faciliteter i hovedstaden
 • Opførelse af et hyttehospital i Kpareke, ikke at glemme den massive renovering og opførelse af nye vandrerhjem og klinik ved sygeplejeskolen, Obangede.
 • Opførelse af en administrativ blok på School of Health Technology, Idah for at sikre en gnidningsløs drift af institutionen

LANDBRUG

Landbruget har været vidne til en massiv og hidtil uset revolution under den nuværende administration i sammenflydningsstaten. Statsregeringen under guvernør Yahaya Bellos honcho-skib indtastede den føderale regerings landbrugsrenæssancepolitik, som havde til formål at sikre fødevaretilstrækkelighed og fremme af ikke-oliesektoren, hvilket var med til økonomisk transformation. I dag er Kogi State blevet landbrugshub i Nigeria med tilvejebringelse af et befordrende miljø og nødvendig støtte fra State Honcho for at gøre sektoren til drivkraft for statsøkonomien.

Guvernør Yahaya Bello-ledet ledelse har formået at tilskynde de unge til at gå ind i landbrug gennem orientering, sensibilisering, mekanisering, subsidieindgange, gødning, kontinuerlig træning og mange andre understøttelser. I staten i dag kan mange unge prale af en karriere inden for landbrug og er stolte over at blive kaldt landmænd i modsætning til det, der var opnåeligt i de forløbne år. Dette har i virkeligheden hjulpet drastisk med at ændre de unges tankegang i de 21 kommunale områder i staten til at engagere sig i landbrug.

ØKONOMI

I erkendelse af den skræmmende opgave, der var foran ham ved starten af ​​hans administration i 2016, havde guvernøren brug for en plan, der ville afstemme staten til den økonomiske el-dorados vej. Guvernøren ville derfor omplacere statens Bureau of Public / Private Partnership (BP3) for at engagere den private verden i virksomheder, der hidtil blev brugt som ledningsrør til at bedrage staten. I dag har Præsidiet været i stand til at lette nogle blue-chip-aftaler, der har merværdi for staten såvel som at hæve hendes respektabilitet i erhvervslivet. Guvernør Yahaya Bello har brugt BP3-initiativet til at forbedre Kogi-statens accept i erhvervslivet og det internationale samfund.

Statens skattereformer under Yahaya Bello Administration har påvirket statens økonomi positivt. Det er tilstrækkeligt at fastslå uden tvivl om, at det uden reformerne ville have været umuligt at overleve de mange understrømme, især når landet selv gled ned i recession. Staten ville have været dårligere stillet efter at have været ødelagt af økonomisk depression forårsaget af fortidens hensynsløse låntagning og stjæling. Efter embedsovertagelse tildelte guvernøren statens bestyrelse for interne indtægter autonomi. Det blev Kogi State Internal Revenue Service (KSIRS). Med opførelsen af ​​et nyt indtægtshus bortset fra den æstetiske skønhed til statens hovedstad - Lokoja, blev der anvendt kompetente hænder til at drive statens skattereform, der senere astronomisk ville øge statens indtægtsgrundlag ved hjælp af en digital applikation.

Kogi-staten er i dag flyttet fra denne stat med en latterlig skam månedlig internt genereret indtægt (IGR) på N350million fra den tidligere administration til N1.3Billion. Det massive resultat i statens indtægtsgrundlag var et resultat af en målrettet ledelse af en ungdommelig guvernør med en klar vision om at omplacere staten holistisk.

POWER

Grundlaget for enhver levedygtig økonomi er adgang til magt (energi). Elektricitet spiller en meget vigtig rolle i et forsøg på at garantere industrialisering og udvikling. Magt er en katalysator for den økonomiske genoplivning og næring for enhver regering. Dette vidste den Bello-ledede ledelse og ville derfor ikke efterlade nogen sten uberørt i at gribe ind i elektrificeringsprojektet i staten. Nogle af de elektrificeringsprojekter, som statsguvernøren har påbegyndt, inkluderer de undernoterede;

 • Elektrificeringsprojekt i Agassa by, der ligger inden for Okene Local Government Area i staten
 • Afslutning af elektrificeringsprojektet Lokoja (Banda) -Kotonkarfe, som har startet industriel udvikling for at fremme produktion og skabe job samt forbedre folks levestandard
 • Elektrificeringsprojekt for Abejukolo i Omala Local Government Area
 • Intervention for at genoprette magten til Ogori-samfundet i Kogi Central
 • Kogi øst før guvernør Yahaya Bellos opstigning på kontoret var 90% i mørke. I dag er historien ændret, da ca. 80% af hele Kogi East nu har strøm i mindst 18 timer om dagen med levering af en 33KVA transformer til Senatorial District.

DIASPORA ENGAGEMENT

Først for nylig i en meget abonneret regelmæssig vConference, virtuel konference, arrangeret af Det Forenede Kongeriges kapitel i All Progressives Congress, APC under ledelse af prins Ade Omole via Zoom, var guvernør Yahaya Bello gæst, hvor han holdt enhver deltager tryllebundet omkring hans administrations investeringskørsel for at bringe nigerianere såvel som udenlandske investorer interesseret fra diasporaen til at komme og investere i staten. Det højt profilerede, virtuelt rådhusmøde, der var meget abonneret, så guvernøren fremhæve sin forvaltning i de sidste fem (5) år såvel som hvad hans administration agter at gøre for Kogi-folket i den sidste del af hans progressive lederskab.

På den virtuelle konference, der blev overværet af nigerianere, der bor i Tyskland, Rusland, Sydafrika, Det Forenede Kongerige, De Forenede Stater samt andre lande i Europa, Asien, Afrika og Amerika, opregnede guvernøren nogle af de områder, interesserede investorer kunne komme ind at drage fordel af statsregeringens forretningsvenlige miljø til også at omfatte landbrug, magt, mineralressourcer, kultur (sammenløb), sundhed og uddannelse.

KVINDERBESKRIVELSE

Hvis der findes nogen guvernør eller statsregering, der har givet kvinder en fremtrædende plads i politik, kan ingen konkurrere med Numero Uno i Confluence State, guvernør Yahaya Adoza Bello. Den selvformede, bløde tale progressive guvernør chokerede landet for nylig, da han opmuntrede og støttede kvinder som stedfortrædere for mandlige formænd for lokale regeringer i staten. Det er at vise hans usædvanlige tapperhed for at give de kvindelige folk styrke.

Bortset fra at bemyndige kvinder som stedfortrædende lokale regeringsformænd, er guvernør Yahaya Bellos ADC og sekretær for statsregeringen (SSG) kvinder, mens honchoen med ansvaret for Kogi State Investment Agency, en uafhængig paratatal for statsregeringen, er under ledelse af en kvinde . Alle disse træk er en henvisning til den ubestridelige kendsgerning, at hr. Guvernør er kvindevenlig.

UDDANNELSE

Et af fokuspunkterne i Yahaya Bello-administrationen er uddannelsessektoren. Dette, hans ledelse har haft en alvorlig indvirkning og er fortsat med at gøre en indtrængen i uddannelsessektoren. Guvernøren har på alle måder vist, at han mener, at den bedste ressource i ethvert samfund og bolværk for udvikling er uddannelse. Hvis det kunne fungere for Singapore og bragte el-dorado til landet i dag, mener guvernør Bello, at Kogi-staten ikke burde være anderledes. Nogle af disse fremskridt, som guvernøren har gjort inden for sektoren, inkluderer, men ikke begrænset til, følgende:

 • Ombygning af ældre skoler i hele staten for at opfylde internationale standarder. Dette er en løbende opgave
 • Opførelse af biblioteksudvidelse ved Kogi State College of Education (teknisk), Kabba
 • Løbende konstruktion af GYB Model Primary Schools over de 239 afdelinger i staten
 • Afslutning af vandrerhjemmets boligprojekt på Government Science Secondary School, Icheke, Omala Local Government Area
 • Flere byggeprojekter ved Kogi State University, Anyigba samt Kogi State Polytechnic, Lokoja
 • Omstrukturering af Undervisningsministeriet og alle agenturer under det for at garantere robust og sund uddannelse for Kogi-statens indbyggere.

INFRASTUKTURELLE STRIDER

Et kig på stativets kroge og kroge har været vidne til kvantevejsprojekter fra statens agentur sadlet med et sådant ansvar. Kogi State Road Maintenance Agency (KOGROMA) har overtaget moderne og moderne udstyr til at hjælpe med at levere projekter i verdensklasse. Det hidtil dødelige og forældede udstyr er siden blevet erstattet for at give staten en passende infrastruktur efter mange års hensynsløs nedlæggelse.

Herunder er en liste over nogle vejprojekter udført af Yahaya Bello-administrationen. Det er dog vigtigt at fastslå, at disse projekter er udtømmende, da der er mange andre, der stadig modtager opmærksomhed fra statsregeringen;

 • Anlæg af Ankpa township road
 • Opførelse og rehabilitering af Ijowa-Jege-Ife-Olukotun-vejen
 • Rehabilitering af Shintaku-Gboloko-Dekina-vejen i Dekina Local Government, Kogi East Senatorial District
 • Opførelse og rehabilitering af Lokoja township road

Afslutningsvis har Kogi statsguvernør Yahaya Bello klaret sig ærværdigt godt for befolkningen i staten. Hans progressive og prisværdige aktiviteter er groft underrapporteret af de almindelige medier. Imidlertid har det statslige mediemaskineri, især det nye sociale mediehold, forsøgt deres bedste for at projicere en guvernør af misundelsesværdig kaliber og hans milepæle på det socio-politiske og økonomiske landskab i Confluence State. Scenen er nu sat for, at den hvide løve skal brøle på nationalt niveau.

Energi

Nigerias olie- og gassektorreform er blevet lov

Udgivet

on

Sidste uge vedtog begge kamre i Nigerias parlament den længe ventede lov om olieindustri (PIB), som vil træde i lov, når den først modtager præsidentvalg, som forventes at følge i de kommende uger. En betydelig reform af olie- og gassektoren har været under overvejelse i godt over et årti, og det nye lovforslag indeholder vigtige bestemmelser for at generere tiltrængt investeringer og genoplive Nigerias energisektor, skriver Colin Stevens.

Reformens hastende karakter har aldrig været større som et resultat af Nigerias afhængighed af olie- og gassektoren for valutaindtægter og offentlige indtægter (henholdsvis 90% og 60%). Da investeringer i den private sektor globalt i stigende grad kanaliseres til renere energikilder, skrumpes puljen af ​​tilgængelige investeringer sammen med den globale pandemi. For at et land som Nigeria, der har de næststørste oliereserver på kontinentet, skal gå over fra fossile brændstoffer er der dog behov for betydelige investeringer for at støtte udviklingen af ​​infrastruktur og menneskelig kapital.

Den nuværende administrations forpligtelse til at reformere

reklame

Som et resultat har præsident Muhammadu Buharis administration gjort vedtagelsen af ​​dette lovforslag til en nøgleprioritet i dette begreb, der adresserer vejspærringerne, som ifølge en KPMG-rapport, har tidligere forhindret, at det blev vedtaget i 2008, 2012 og 2018. Det nuværende lovforslag søger at indføre ændringer i royalty-ordninger og skattemæssige betingelser for at berolige udenlandske olieproducenter samt imødegå bekymringerne i de samfund, hvor olie udvindes. Udenlandske olieproducenter som Chevron, ENI, Total og ExxonMobil har alle tilstandd at investeringer i milliarder af dollars er blevet holdt tilbage på grund af den langsomme fremgang i regningen, hvilket giver lokale interessenter tillid til, at gennemførelsen af ​​regningen vil føre til en bølge af investeringer.

En anden vigtig vejspærring, som den nuværende administration har formået at navigere over, var holdningen fra værtssamfund, der tidligere var sidelinjeret under processen og forsøgte at blokere lovens passage. Petroleum Host Community Development (PHCD) forsøger at imødegå deres bekymringer ved at give direkte sociale og økonomiske fordele ved petroleumsoperationer til værtssamfund og skabe en ramme til støtte for vedvarende udvikling via oprettelse af en tillid, gennem hvilken samfund vil kræve en 3 % andel af regional olieformue genereret gennem produktion.

Regeringsreformer

reklame

Behovet for regeringsreformer er også ofte blevet nævnt som en hindring for indre investeringer i sektoren. I henhold til det nye lovforslag vil det eksisterende nigerianske National Petroleum Corporation (NNPC) overgå fra et statsejet til et aktieselskab, hvilket giver større gennemsigtighed og effektivitet. Formel segmentering af industrien i opstrøms- og mellem- og nedstrømsektoren med separate regulatorer vil også give mulighed for klarere tilsyn. Lovens godkendelse er blevet hilst velkommen af ​​landets Center for Transparency Advocacy, som kaldet det “et positivt skridt” i retning af en reformeret energiindustri.

Forbereder sig på energiomstillingen

Inden lovforslaget blev godkendt, opfordrede kommentatorer til flere bestemmelser, der udtrykkeligt adresserer klimaproblemer og baner vejen for diversificering i bæredygtig energiproduktion. Miljøbestemmelser, herunder oprettelse af saneringsfonde og krav til miljøledelsesplaner, er positive skridt, men de opfylder kun og overstiger ikke de grundlæggende internationale standarder og er derfor ikke set som tilstrækkelig ambitiøs.

Der er dog et klart potentiale for Petroleum Investment Bill til at generere betydelige offentlige indtægter, som derefter kan investeres i sektoren for vedvarende energi. Initiativer som regeringens solenergiplan, der vil se 2.3 billioner naira (ca. 4.7 mia. €) af COVIDs økonomiske genopretningsfond dedikeret til installation af fem millioner solsystemer, viser en vilje til at investere i lavemissionsenergiproduktion.

Resultatet af disse reformer, som i vid udstrækning svarer på den store kritik, der er rettet mod Nigerias olie- og gassektor i de seneste årtier, er øget klarhed for potentielle investorer. Når det kombineres med åbningen af ​​den globale økonomi og en bredere forpligtelse til investering i infrastruktur og bæredygtige energiinitiativer, er afslutningen af ​​PIB et godt bud for Nigeria.

Læs

Nigeria

Nigeria afslutter succes med recession

Udgivet

on

Nigerias økonomi har skubbet en global tendens og har med succes afsluttet recession i fjerde kvartal af 2020, skriver Colin Stevens.

Ifølge data fra landets nationale statistikbureau steg BNP med 0.11% i perioden oktober-december, primært understøttet af vækst i landbrug og telekommunikation, som henholdsvis udvidede med 3.4% og 17.6%.

Mens øgede globale oliepriser bidrog til væksten, viser tallene også den stigende betydning af den ikke-rå sektor for Afrikas mest folkerige nation og diversificeringen af ​​landets økonomi. Analytikere bemærker, at tallene kan indikere en vedvarende periode med hurtigere vækst, da verden holder øje med, hvilke lande der opnår et V-formet opsving efter pandemien.

reklame

Vækst i hjemmeproduktet blev også understøttet af landets økonomiske bæredygtighedsplan, et ambitiøst sæt politikker, der blev præsenteret af præsident Buharis administration i juni 2020 for at tackle den øjeblikkelige udfordring af COVID-19-pandemien.

Fokus på infrastruktur og jobskabelse i landbruget og andre arbejdskrævende sektorer har allerede båret frugt, og den økonomiske bæredygtighedsplan er snart ved at gå ind i en ny fase med installation af solenergi i 5 millioner hjem, hvilket yderligere øger beskæftigelsesmulighederne og adgang til magt.

Femi Adesina, speciel rådgiver for præsident Buhari om medier, sagde ”Infrastruktur er, hvor Buhari vil efterlade sine største fodspor. Broer. Skinne. Lufthavne. AKK gasrørledning. Alt skal leveres inden administrationen forlader i 2023. ”

reklame

Parallelt med dette blev der i januar lanceret et nyt jobskabelsesinitiativ rettet mod landets unge, der giver plads til over 700,000 arbejdsløse unge.

Nigerias BNP-tal i slutningen af ​​2020 udfordrede internationale organisationers forventninger såvel som globale tendenser. Lande med større stimuleringspakker, såsom USA og Japan, oplevede en lavere kvartalsvækst end i Nigeria i løbet af perioden. Også i Europa, Spanien og Tyskland erfarne uventede stigninger på henholdsvis 0.4% og 0.1%, mens Frankrigs BNP faldt mindre end forventet, men forblev negativt.

Denne uge oplevede også rapporter, der korruption i Nigeria er faldet dramatiskmed BudgIT, en samfundsadvokatorganisation med fokus på budget- og offentlige finansspørgsmål, er rapportering om betaling af offentlige midler til personlige konti faldet med 94.75 procent.

Mens udviklingen i Nigeria uden tvivl er positiv, er risikoen for yderligere infektionsbølger og en langsom vaccineudrulning truet landets vedvarende opsving og er vanskelige at afbøde. Nigerias National Agency for Food and Drug Administration and Control (NADFAC) godkendte for nylig AztraZeneca-vaccinen til landet og har anmodet om 10 millioner doser fra Verdenssundhedsorganisationens Covax-program. Det er imidlertid uklart, hvornår disse vacciner ankommer og udrulles over hele Nigeria.

Læs

EU

EU støtter genopretning og modstandsdygtighed i #Nigeria med yderligere 50 mio. EUR

Udgivet

on

I margenerne på 7th Tokyo International Conference on Africa Development (TICAD), International Cooperation and Development Commissioner Neven Mimica (billedet), underskrev en ny pakke på 50 millioner euro for at styrke indsatsen i det nordøstlige Nigeria. Ved lejligheden sagde kommissær Mimica: ”Aftalen, der blev underskrevet i dag, øger vores bilaterale samarbejde med Nigeria med 50 millioner euro, hvilket bringer den samlede EU-støtte til landet til 562 millioner euro for 2014-2020. Denne ekstra støtte vil blive koncentreret om det nordøstlige land. Det vil hjælpe med at styrke tidlig genopretning og opbygge konfliktmodstand i berørte og sårbare samfund i staterne Yobe og Borno samt forbedre menneskelig udvikling, social samhørighed og modstandsdygtighed for over 26,000 sårbare husstande og samfund i staten Yobe. ” De projekter, der finansieres af denne ekstra støtte, udvider den allerede omfattende EU-humanitære bistand og udviklingsbistand til de mange ofre for vold og fordrivelse i Nigerias nordøstlige del, samtidig med at de adresserer nogle af de underliggende drivkræfter for voldelig ekstremisme i landet. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending