Følg os

Myanmar

Menneskerettighedsbrud i Myanmar og Rwanda

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa -Parlamentet har vedtaget to resolutioner om menneskerettighedssituationer i Myanmar og Rwanda, PLENAR MØDE KATASTROFEDROI.

Menneskerettighedssituationen i Myanmar, herunder situationen for religiøse og etniske grupper

Parlamentet fordømmer det burmesiske militærs (Tatmadaw) udbredte voldelige reaktion på enhver form for protest og de grove krænkelser af menneskerettighederne, det fortsat begår mod folket i Myanmar, efter statskuppet den 1. februar i år. MEP'er siger, at disse igangværende overgreb og handlinger udgør kriminalitet mod menneskeheden.

reklame

De fordømmer også specifikt målsætningen for etniske og religiøse minoriteter i landet med hyppige angreb på kirker, moskeer, skoler og medicinske faciliteter og arrestation af religiøse ledere.

Derudover er MEP'er rystet over angrebene, chikane, tilbageholdelsen og torturerne af sundhedspersonale i Myanmar og udtrykker frygt for, hvordan den humanitære krise er blevet forværret af en tredje bølge af COVID-19 i landet.

Resolutionen opfordrer til øjeblikkelig og ubetinget frigivelse af præsident Win Myint, statsråd Aung San Suu Kyi og alle andre arresteret af Tatmadaw på grundløse anklager under og efter kuppet.

reklame

Det opfordrer til sidst EU -landene gennem Rådet til fortsat at indføre målrettede og robuste EU -sanktioner med det formål at afbryde den burmesiske juntas økonomiske livslinjer samt kræve, at medlemsstaterne fortsætter målrettede restriktive foranstaltninger mod dem, der er ansvarlige for kup.

Teksten blev vedtaget med 647 stemmer for, 2 imod og 31 hverken for eller imod. For yderligere oplysninger er den fulde version tilgængelig her.

Sagen om Paul Rusesabagina i Rwanda

MEP'er fordømmer på det kraftigste den ulovlige anholdelse, tilbageholdelse og domfældelse af menneskerettighedsforkæmper Paul Rusesabagina i Rwanda, som de mener overtræder international og rwandisk lov.

Rusesabagina, en belgisk statsborger og bosiddende i USA, hvis historie blev fortalt i filmen fra 2004 Hotel Rwanda, blev dømt og idømt 25 års fængsel af en rwandisk domstol den 29. september. Han blev erklæret skyldig i ni terrorrelaterede anklager og blev strafferetligt ansvarlig for aktiviteter, der tilskrives Rwandas bevægelse for demokratisk forandring / National Liberation Front (MRCD-FLN), en koalition af oppositionspolitiske partier og dens militære fløj.

Parlamentet betragter sagen om Rusesabagina som et eksempel på de krænkelser af menneskerettighederne, der finder sted i Rwanda, idet MEP'er sætter spørgsmålstegn ved dommens retfærdighed og kræver hans øjeblikkelige løsladelse af humanitære årsager.

Den rwandiske regering, kræver MEP'er, skal garantere hr. Rusesabagins fysiske integritet og psykiske velbefindende og give ham mulighed for at tage den medicin, han har brug for. Rwandas regering skal respektere den belgiske regerings ret til at yde konsulær bistand til Rusesabagina for at sikre hans helbred og adgang til et ordentligt forsvar.

Teksten blev vedtaget med 660 stemmer for, 2 imod og 18 hverken for eller imod. Det vil være tilgængeligt i sin helhed her (07.10.2021).

Yderligere information

Myanmar

EU afsætter yderligere 9 millioner euro til at støtte de mest sårbare i Myanmar efter statskuppet

Udgivet

on

By

EU har intensiveret sit svar for at hjælpe de trængende i Myanmar i forbindelse med det nylige militærkup med tildeling af yderligere 9 mio. EUR i humanitær nødhjælp til støtte for de mest sårbare. Den kritiske forstærkning af EU's reaktion kommer oven på en finansieringspakke på 11.5 mio. EUR, der blev leveret i starten af ​​2021 til støtte for de vigtigste humanitære behov og katastrofeberedskabsbehov i landet, hvilket bringer EU's humanitære bistand i Myanmar til i alt 20.5 mio. i 2021 indtil videre.

Krisestyringskommissær Janez Lenarčič sagde: "Den voldelige militærjunta, der har væltet den legitime regering i Myanmar, har været nådesløs med at dræbe uskyldige civile i grove overtrædelser af international humanitær lov, der forværrer den allerede dystre humanitære krise, som fordrevne og konfliktrammede befolkninger står over for. EU fordømmer de foragtelige voldshandlinger fra statskuppet og bekræfter i mellemtiden sin vilje til fortsat at yde stærk humanitær støtte gennem sine humanitære partnere direkte til den mest sårbare befolkning, som også står over for tilbagevendende naturlige farer, der yderligere øger deres behov. På denne vigtige og presserende tid viser EU sig for befolkningen i Myanmar ved kraftigt at styrke sin støtte til humanitær bistand. ”

Finansieringen vil blive brugt til at imødekomme presserende humanitære behov inden for sektorerne nødhjælpsstøtte, beskyttelse, fødevaresikkerhed og nødhjælp i flere sektorer. Gennem denne yderligere tildeling styrker EU sin reaktionskapacitet i de konfliktområder, hvor den er aktiv, og også i bymiljøer, hvor uforskammet vold har været brugt af Myanmars sikkerhedsstyrker. Den ekstra finansiering vil også yde humanitær hjælp til dem, der flygter i kamp mellem etniske væbnede grupper og de væbnede styrker i Myanmar, med midler afsat til at tackle de voksende regionale konsekvenser af krisen, herunder i Thailand. Al EU-humanitær finansiering ydes i overensstemmelse med de humanitære principper om menneskehed, neutralitet, upartiskhed og uafhængighed og kanaliseres direkte gennem NGO'er, FN-agenturer og Røde Kors. EU yder ikke humanitær bistand til de ulovlige militære myndigheder.

reklame

Baggrund

Konflikt i Myanmar er skæmmet af udbredte krænkelser af international humanitær og menneskerettighedslov, hvilket resulterer i betydelige humanitære behov. Mere end 336,000 mennesker i Myanmar er internt fordrevet, hvoraf et stort flertal er i situationer med langvarig fordrivelse i staterne Rakhine, Kachin, Kayin og Shan med begrænset adgang til basale tjenester. Anslået 600,000 Rohingya-folk forbliver i Rakhine-staten, hvoraf omkring 126,000 effektivt er begrænset til lejre eller lejrlignende omgivelser, der blev oprettet i 2012 og derfor stadig ikke kan bevæge sig frit. Begrænset humanitær adgang til flere områder hæmmer internationale bistandsorganisationers evne til at yde afgørende hjælp til mennesker i nød. Tilbagevendende naturfarer øger også sårbarheden for mennesker, der bor i katastrofebenede områder.

Siden 1994 har EU ydet 287 mio. EUR i humanitær bistand til Myanmar med 19 mio. EUR afsat i 2020. EU samarbejder med pålidelige og uafhængige humanitære partnere for at imødekomme de mest sårbare menneskers behov for beskyttelse, mad, ernæring og sundhed, især Rakhine, Chin, Kachin og Shan stater. Efter volden i august 2017 har EU intensiveret sin humanitære bistand i form af mad, ernæringsmæssig pleje, sundhedspleje, vand og sanitet, koordinering og beskyttelse, herunder minedannelse. De humanitære behov øges som et resultat af statskuppet den 1. februar 2021, da sikkerhedsstyrker bruger vilkårlig vold mod civile og kampstigninger mellem etniske væbnede grupper og de væbnede styrker i Myanmar.

reklame

EU vil nøje overvåge den humanitære situation i Myanmar i lyset af den nylige udvikling for at styrke den humanitære reaktion yderligere, hvis det er nødvendigt.     

Mere information

Myanmar Factsheet

Læs

Myanmar

EU godkender Magnitsky-sanktioner mod menneskerettighedsovertrædere i Kina, Nordkorea, Libyen, Rusland, Sydsudan og Eritrea

Udgivet

on

Rådet besluttede i dag (22. marts) at indføre restriktive foranstaltninger over for 11 personer og fire enheder, der er ansvarlige for alvorlige menneskerettighedskrænkelser og krænkelser i forskellige lande rundt om i verden. 

Dette er anden gang, EU bruger sin nye menneskerettigheds sanktionsordning, der blev oprettet den 7. december 2020. Første gang var listen over fire russiske personer, der var knyttet til protesterne og anholdelsen af ​​Alexander Navalny.

De overtrædelser, der er målrettet mod i dag, inkluderer store vilkårlige tilbageholdelser af især uigurer i Xinjiang i Kina, undertrykkelse i Den Demokratiske Folkerepublik Korea, udenretslige drab og tvangsforsvindinger i Libyen, tortur og undertrykkelse af LGBTI-personer og politiske modstandere i Tjetjenien i Rusland og tortur, udenretslig, kortfattet eller vilkårlig henrettelse og drab i Sydsudan og Eritrea.

reklame

I henhold til EU's globale menneskerettighedssanktionsregime er de noterede enkeltpersoner og enheder underlagt en aktivfrysning i EU. Derudover er børsnoterede enkeltpersoner omfattet af et rejseforbud til EU, og det er forbudt for EU-personer og enheder at stille midler til rådighed, direkte eller indirekte, for de nævnte.

reklame
Læs

Myanmar

EU retter sig mod foranstaltninger over for det burmesiske militær

Udgivet

on

Demonstranter i burma

Efter militærkuppet i Myanmar / Burma den 1. februar 2021 opfordrede EU's udenrigsministre i dag (22. februar) til de-eskalering af den nuværende krise med en øjeblikkelig afslutning på undtagelsestilstanden, genoprettelse af den legitime civile regering og åbningen af ​​det nyvalgte parlament. EU siger, at det står med det burmesiske folk.

De rådet opfordrede igen militærmyndighederne til straks og ubetinget at frigive præsident U Win Myint, statsrådgiver Daw Aung San Suu Kyi og alle dem, der er blevet tilbageholdt eller arresteret i forbindelse med kuppet og sagde, at myndighederne skulle udvise maksimal tilbageholdenhed og afstå fra brugen af ​​vold.

Mens EU er parat til at støtte dialogen med alle vigtige interessenter for at løse situationen, erklærede Rådet, at EU er rede til at vedtage restriktive foranstaltninger rettet mod dem, der er direkte ansvarlige for militærkuppet og deres økonomiske interesser. 

reklame

Skønt det i konklusionerne fremgår, at EU vil fortsætte med at gennemgå alle sine politiske redskaber, når situationen udvikler sig, herunder sin politik for udviklingssamarbejde og dets handelspræferencer, gjorde EU's højtstående repræsentant Josep Borrell det klart, at han var imod at annullere 'alt undtagen våben' handelsaftale, da det ville skade befolkningen, især kvinder, og ikke ville have indflydelse på militæret. Han sagde, at det var bedre at målrette mod militæret og dets økonomiske interesser.

EU vil fortsat yde humanitær bistand og vil forsøge at undgå foranstaltninger, der kan påvirke befolkningen i Myanmar negativt, især de mennesker, der er under de mest sårbare omstændigheder.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending