Følg os

Moldova

Det internationale center for beskyttelse af menneskerettigheder og demokrati skal være vært for skelsættende frihedskonference i Chisinau, Moldova

DEL:

Udgivet

on

Det Internationale Center for Beskyttelse af Menneskerettigheder og Demokrati (ICPHRD) vil indkalde til en skelsættende konference i Chisinau, Moldova, den 25. junith at tage fat på presserende spørgsmål relateret til ytringsfrihed, regeringsførelse, retsstatsprincippet og retsvæsenet, som er afgørende for Moldovas demokratiske fremgang.

I betragtning af de betydelige udfordringer, Moldova står over for, herunder korruption og begrænset pressefrihed, som hindrer landets fremskridt hen imod stabilitet og demokrati, understreger ICPHRD vigtigheden af ​​internationalt samarbejde og udveksling af ekspertise for effektivt at løse disse systemiske spørgsmål.

ICPHRD er en NGO dedikeret til at fremme de grundlæggende værdier om demokrati og menneskerettigheder i Moldova og efterfølgende på tværs af grænser. Konferencen begynder med åbningsreplikker af ICPHRD-grundlægger Stanislav Pavlovschi, tidligere justitsminister i Moldova, dommer i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og førende menneskerettighedsforkæmper.

Pavlovschi, der skal understrege den kritiske betydning af ytringsfrihed, udtalte forud for begivenheden "Ytringsfrihed er en grundlæggende rettighed, uden hvilken det er umuligt at informere borgerne om tingenes tilstand i landet, og i sidste ende uden hvilken Eksistensen af ​​en demokratisk stat bliver til en illusion Fra dette synspunkt repræsenterer denne konference et vigtigt skridt i retning af yderligere udvikling af det demokratiske regime i Republikken Moldova og yderligere tilføjer, at "uafhængig journalistik og åben dialog spiller en nøgle. rolle i at fremme et ægte demokratisk samfund."

Konferencen vil fokusere på emnet "Ytringsfrihed som et grundlæggende element i alle nutidige demokratiske samfund", med udgangspunkt i EU's vejledende principper. Målet med konferencen vil være at etablere handlingsrettede reformstrategier, øge offentlighedens bevidsthed om den rolle, uafhængig journalistik spiller i demokratier, øge forståelsen af ​​Moldovas medier og demokratiske udfordringer og styrke partnerskaber mellem nøgleinteressenter fra hele Moldova, Europa og USA. Ved at fremme disse diskussioner sigter ICPHRD på at katalysere meningsfuld forandring og støtte den igangværende udvikling af demokratiske institutioner i Moldova og videre.

Især ytringsfrihed er en kritisk bekymring, især med Moldovas kommende præsidentvalg i oktober og det efterfølgende parlamentsvalg i 2025. At sikre frie og retfærdige valg er umuligt uden at beskytte ytringsfriheden, hvilket gør forsvaret af journalisters rettigheder til en top prioritet.

reklame

Konferencen vil tiltrække en mangfoldig gruppe af deltagere, herunder politiske beslutningstagere, journalister, akademikere, forskere, jurister og civilsamfundsaktivister fra Moldova, EU, Storbritannien og USA.

Denne konference repræsenterer en central platform for dialog, videndeling og samarbejde for at fremme regeringsførelse og retsstatsprincippet i Moldova. Ved at samle internationale og lokale eksperter sigter ICPHRD mod at støtte Moldovas rejse mod en mere demokratisk og velstående fremtid.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending