Følg os

Moldova

Ny juridisk udfordring: Meta smækkede med retssag over censur i Moldova

DEL:

Udgivet

on

Den moldoviske politiker Ilan Shor og hans juridiske team forbereder en retssag mod Meta, virksomheden, der blandt andet ejer sociale medieplatforme Facebook og Instagram, efter lukningen af ​​flere konti forbundet med den moldoviske opposition.

På 6 junith, lukkede Meta adskillige Facebook- og Instagram-konti af moldoviske oppositionelle politikere og sendte advarsler ud til konti, der fulgte dem. Lukningerne kommer i lyset af det kommende moldoviske præsidentvalg, som skal finde sted i løbet af efteråret og svarer til den moldoviske regerings bestræbelser på at begrænse oppositionens muligheder for at deltage i valget. I løbet af det seneste år har den moldoviske regering lukket over 60 medier i landet og forhindret tusindvis af politiske kandidater fra flere oppositionelle partier i at stille op til valg. Disse handlinger er blevet kritiseret af internationale menneskerettighedsgrupper såvel som EU.

"Det er skandaløst, at Zuckerberg og Meta blander sig i vores nationale valg og gør det muligt for den moldoviske regering at undertrykke oppositionen og forhindre dem i at udøve deres demokratiske rettigheder. Vi vil udfordre ethvert forsøg på at kontrollere ytringsfriheden og forsvare vores borgers retten til frie og retfærdige valg,” lyder en udtalelse fra Political Bloc Victory, ledet af Ilan Shor.

Meta har et mønster af censurering af oppositionelle synspunkter rundt om i verden. Mest bemærkelsesværdigt forbød Meta i 2020 den amerikanske præsident Donald Trumps konti - kun for at genindsætte konti to år senere.

I Vietnam har virksomheden gjort gentagne indrømmelser til Vietnams autoritære regering, rutinemæssigt censureret dissens og tilladt dem, der ses som trusler af regeringen, at blive tvunget væk fra platformen[1]. I Indien er virksomheden blevet beskyldt for at støtte regeringens indsats for at underminere kritiske røster og uafhængige medier[2]. Det samme misbrug fra meta er blevet rapporteret i flere afrikanske lande[3].

"De vigtigste sociale medieplatforme er kontrolleret af nogle få private virksomheder, ved at give dem magten til kollektivt at forbyde borgere, når de vil, giver vi dem i sidste ende muligheden for at afvikle vores forfatningsmæssigt beskyttede institutioner og friheder. Vores retskrav har til formål at forsvare alles grundlæggende ret til at udtrykke deres synspunkter og udfordre samarbejdet mellem disse virksomheder og autoritære regeringer." siger Aureliu Colenko, en advokat i Ilan Shors team.

reklame

[1] https://www.washingtonpost.com/world/2023/06/19/facebook-meta-vietnam-government-censorship/

[2] https://www.wsj.com/articles/facebook-services-are-used-to-spread-religious-hatred-in-india-internal-documents-show-11635016354

[3] https://www.cima.ned.org/blog/the-facebook-papers-how-authoritarian-governments-are-pressuring-platforms-to-stifle-free-speech/

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending