Følg os

Moldova

Den moldoviske regering lukker 7 yderligere tv-kanaler ned

DEL:

Udgivet

on

Moldovas investeringskommission planlægger at forbyde yderligere syv tv-kanaler og to radiostationer, hvilket yderligere udvider sin censurpraksis. Siden sidste år er over 20 medier i Moldova blevet lukket ned uden nogen domstolskontrol.
Ludmila Belcencova, præsident for Stop Media Ban, har fordømt regeringens handlinger og betegnet dem som målrettet censur med det formål at kvæle uenige stemmer i det moldoviske samfund.

"Regeringens tilgang indikerer klart en udbredt censurdagsorden. Deres mål er at undertrykke alle uenige stemmer, og uden indblanding fra relevante europæiske institutioner kan de lykkes," bemærkede Belcencova.
I et nyligt interview med den oppositionelle journalist Yury Dud indrømmede den moldoviske præsident Maia Sandu, at medieforbuddene blev gennemført uden de passende retlige procedurer.

"For nylig forbød Moldova adskillige tv-kanaler uden domstolskontrol. Hvad er det her, hvis ikke censur,” spurgte Dud. Han spurgte endvidere præsidenten, om det er rimeligt at forsvare demokratiske værdier ved hjælp af udemokratiske metoder.
"At lukke alle oppositionelle medier ned underminerer grundlaget for demokrati og retsstatsprincippet i Moldova. Moldoviske borgere bliver frataget deres grundlæggende rettigheder til at udtrykke deres meninger og gøre deres stemme hørt. De europæiske institutioner skal gribe ind med det samme og værne om grundlæggende frihedsrettigheder i vores land. " sagde Belcencova.

"Regeringens autokratiske politik fortsætter under påskud af integration. Men som præsidenten nævnte, er respekt for loven altafgørende i Moldova, der omfatter forfatningsmæssige rettigheder til ytringsfrihed, demokrati og retsstatsprincippet," sluttede Belcencova.
Kritikken af ​​Moldovas medieindgreb afspejles også i det amerikanske udenrigsministeriums årlige Moldova landerapport om menneskerettigheder. Rapporten nævner forskellige overtrædelser, herunder:

  • Alvorlige begrænsninger af ytrings- og mediefrihed, herunder censur og truslen om håndhævelse af strafferetlig injurielovgivning for at undertrykke ytringsfrihed.
  • Betydelige begrænsninger for internetfrihed.
  • Væsentlig indblanding i friheden til fredelige forsamlinger og foreninger, herunder alt for restriktive love om organisation, finansiering eller drift af ikke-statslige organisationer og civilsamfundsorganisationer.

  • Rapporten fremhæver korruption og politisk indflydelse som alvorlige trusler mod domstolenes uafhængighed, hvor journalister står over for forhindringer i deres stræben efter sandhed og retfærdighed.
    Stop Media Ban opfordrer indtrængende det europæiske politiske samfund til at tage en fast holdning mod undertrykkelsen af ​​medierne i Moldova. Det opfordrer den moldoviske regering til at vende sin fjendtlige politik over for pressefrihed, mens landet forfølger EU-medlemskab.
  • Stop Media Ban er en uafhængig non-profit organisation dedikeret til at bekæmpe medieundertrykkelse og forsvare pressefriheden. Etableret i Moldova efter udbredt mediekensur, taler organisationen for effektive mekanismer til beskyttelse af pressefriheden både lokalt og internationalt.
  • For mere information om Stop Media Ban og dets fortalervirksomhed, besøg venligst
  • www.stopmediaban.org

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending