Følg os

coronavirus

Kommissionen godkender 10 millioner euro maltesisk støttepakke til turistsektoren i forbindelse med coronavirus-udbruddet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har godkendt en maltesisk støttepakke på 10 millioner euro til turisme og direkte relaterede sektorer, der er berørt af coronavirus-udbruddet og restriktive foranstaltninger iværksat for at begrænse spredningen af ​​virussen. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Den offentlige støtte vil være åbent for små og mellemstore virksomheder og mikrovirksomheder, der er aktive i turismesektoren og i direkte beslægtede virksomheder, herunder især sektoren for indkvartering, rejser, turistbegivenheder og kulturarvssteder. Pakken består af tre ordninger, der især skal støtte: (i) tilrettelæggelse af møder, konferencer og udstillinger; (ii) kulturarvssteder; og (iii) licenserede rejsearrangører, der tilbyder pakkerejser til Malta. Under alle ordninger vil støtten tage form af direkte tilskud. Formålet med pakken er at imødekomme modtagernes likviditetsbehov og hjælpe dem med at fortsætte deres aktiviteter under og efter udbruddet.

Kommissionen fandt, at den maltesiske støttepakke er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Især vil støtten (i) ikke overstige 2.3 mio. EUR pr. virksomhed; og ii) vil blive ydet senest den 30. juni 2022. Kommissionen konkluderede, at ordningerne er nødvendige, passende og forholdsmæssige til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b). TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen støttepakken i henhold til EU's statsstøtteregler. Yderligere oplysninger om den midlertidige ramme og andre tiltag, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske konsekvenser af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64380 i EU Statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending