Følg os

Kina

Det litauiske cybersikkerhedsbureau finder, at kinesiske telefoner risikerer lækage af personlige data

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

National Cyber ​​Security Center under ministeriet for nationalt forsvar (NKSC) i Litauen gennemførte en sikkerhedsundersøgelse af de kinesiske producenter Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G og OnePlus 8T 5G smart 5G -enheder, der sælges i Litauen.

“Denne undersøgelse blev indledt for at sikre sikker brug af 5G mobile enheder, der sælges i Litauen, og den software, der er indeholdt i dem i vores land. Tre kinesiske producenter er blevet udvalgt, der har tilbudt 5G -mobilenheder til litauiske forbrugere siden sidste år, og som er blevet identificeret af det internationale samfund for at udgøre visse cybersikkerhedsrisici, ”siger Margiris Abukevičius, viceminister for nationalt forsvar.

Undersøgelsen identificerede fire vigtige cybersikkerhedsrisici. To vedrører gadgets installeret på producentens enheder, en om risikoen for lækage af personlige data og en om mulige begrænsninger i ytringsfriheden. Tre risici blev identificeret på Xiaomis enhed, en på Huawei, og der blev ikke identificeret nogen sårbarheder vedrørende cybersikkerhed på OnePlus 'mobile enhed.

reklame

Risici for gadgets -producenter

Ved at analysere Huaweis 5G-smartphone-ydeevne fandt forskerne, at enhedens officielle app-butik, App App, som ikke finder den brugeranmodede app, automatisk omdirigerer den til tredjeparts e-mail. butikker, hvor nogle gadget -antivirusprogrammer er blevet bedømt som ondsindede eller inficeret med vira. Forskere har også tilskrevet cybersikkerhedsrisici til Xiaomis Mi Browser. Det bruger ikke kun standard Google Analytics -modulet i andre browsere, men også de kinesiske sensordata, som indsamler og periodisk sender op til 61 parameterdata om de handlinger, der udføres på brugerens telefon.

”Efter vores mening er dette virkelig overflødige oplysninger om brugerhandlinger. Det faktum, at disse rige statistiske oplysninger sendes og gemmes i en krypteret kanal på Xiaomi -servere i tredjelande, hvor den generelle databeskyttelsesforordning ikke finder anvendelse, er også en risiko, ”sagde Dr. Tautvydas Bakšys.

reklame

Begrænsninger i ytringsfriheden

Ved at analysere Xiaomi -enhedens ydeevne fandt forskerne, at den havde den tekniske evne til at censurere det indhold, der blev downloadet til den. Selv flere producenters gadgets på din telefon, herunder Mi Browser, modtager med jævne mellemrum en producentens liste over blokerede søgeord. Når den registrerer, at det indhold, du vil sende, indeholder ord på listen, blokerer enheden automatisk dette indhold.

På tidspunktet for undersøgelsen omfattede listen 449 søgeord eller grupper af søgeord med kinesiske tegn, såsom "Free Tibet", "Voice of America", "Democratic Movement" "Longing Taiwan Independence" og mere.

"Vi fandt ud af, at indholdsfiltreringsfunktionen var deaktiveret på Xiaomi -telefoner, der blev solgt i Litauen og ikke udførte indholdscensur, men listerne blev sendt periodisk. Enheden har den tekniske mulighed for at aktivere denne filtreringsfunktion eksternt når som helst uden brugerens viden og for at begynde at analysere det downloadede indhold. Vi udelukker ikke, at listen over blokerede ord ikke kun kan udarbejdes på kinesisk, men også med latinske tegn, ”tilføjede Bakšys.

Risiko for lækage af personlige data

Risikoen for lækage af personlige data er blevet identificeret på en Xiaomi -enhed, når en bruger vælger at bruge Xiaomi Cloud -tjenesten på Xiaomi -enheden. For at aktivere denne service sendes en krypteret SMS -registreringsmeddelelse fra enheden, som ikke gemmes nogen steder senere. "Efterforskerne kunne ikke læse indholdet af denne krypterede meddelelse, så vi kan ikke fortælle dig, hvilke oplysninger enheden sendte. Denne automatiske afsendelse af meddelelser og skjulningen af ​​deres indhold fra producenten udgør potentielle trusler mod sikkerheden for brugerens personlige data, for uden hans viden kan data om ukendt indhold indsamles og overføres til servere i tredjelande, "tilføjede Bakšys.

Litauen har allerede pådraget sig Kinas rancor; i august krævede Beijing, at det ville tilbagekalde sin ambassadør, efter at det havde oprettet et repræsentationskontor i Taiwan, der hævder, at Taiwan (Republikken Kina) er en del af Kina (Folkerepublikken Kina).

Kina

Klimaindsats: Fælles pressemeddelelse mellem EU og Kina om bekæmpelse af klimaændringer forud for COP26

Udgivet

on

Efter deres anden miljø- og klimadialog på højt plan den 27. september 2021 bekræftede Kommissionens koncerndirektør Frans Timmermans og vicepremier i Folkerepublikken Kina Han Zheng deres engagement i Parisaftalen og et vellykket resultat af COP26 i Glasgow. I en fælles pressemeddelelse understregede de, at det var vigtigt at handle med det samme, især i lyset af den sjette vurderingsrapport fra det mellemstatslige panel om klimaændringer. De bekræftede også, at miljø- og klimadialogen på højt niveau fortsat vil være en central platform mellem EU og Kina for at styrke handlinger og bilateralt miljøsamarbejde og i kampen mod klimaændringer. Under deres sidste møde diskuterede de forskellige aspekter af de globale klima- og biodiversitetskriser med fokus på den kommende UNFCCC COP26 i Glasgow og på COP15 i konventionen om biologisk mangfoldighed i Kunming. Flere detaljer om diskussionen er tilgængelige her

reklame

Læs

Kina

Kina stiller strenge repræsentationer til Australien om Taiwan -kommentarer

Udgivet

on

By

Det kinesiske udenrigsministerium sagde mandag (11. oktober), at Kina har indgivet strenge repræsentationer til Australien over "upassende" kommentarer fra den tidligere australske premierminister Tony Abbott om Taiwan, skrive Yew Lun Tian og Ryan Woo, Reuters.

Abbott besøgte i sidste uge Taiwan, som hævdes af Kina, i en personlig egenskab, mødte den taiwanske præsident Tsai Ing-wen og fortalte et sikkerhedsforum, at Kina kan slå ud med sin økonomiske afmatning og finanser "knirkende". Læs mere.

"De relevante ord og handlinger fra den australske politiker går imod One China -princippet og sender et alvorligt forkert signal," sagde Zhao Lijian, en talsmand i det kinesiske udenrigsministerium, til en regelmæssig mediebriefing. "Kina er stærkt imod dette. Vi har fremsat strenge repræsentationer over for Australien."

reklame

Læs

Kina

Korruption i Kinas retskammer

Udgivet

on

CCPs tidligere justitsminister Fu Zhenghua er nu under sigtelse for alvorlige disciplinære krænkelser - han havde tidligere indledt en politisk motiveret retsforfølgelse mod fremtrædende dissident Guo Wengui AKA Miles Kwok, skriver Louis Auge.

I de seneste dage har det kinesiske kommunistparti signaleret, at det har til hensigt at fortsætte sine bestræbelser mod korruption, selv midt i de højere grupper af regeringspartiets juridiske og retslige sfærer. Kampagnen, der blev lanceret af præsident Xi Jinping i 2018 med sloganet "Saohei chu'e", der betyder "feje sort og eliminere ondskab", har i løbet af de sidste tre år været rettet mod et svimlende antal angiveligt korrupte statslige aktører.

Kinas lovgiver har hyldet kampagnen som en kæmpe succes - efter at have afsløret næsten 40,000 påståede kriminelle celler og korrupte virksomheder, og mere end 50,000 kommunistpartier og embedsmænd er blevet straffet for angiveligt at have hjulpet dem, ifølge officiel statistik. Og Beijing viser ingen tegn på at bremse sin forfølgelse af enkeltpersoner, som de opfatter som faldet i stykker af systemet - selv i toppen.

reklame

I det, der opfattes som det seneste show af Kinas jernnæve mod korruption i det politiske og juridiske system, blev det i weekenden annonceret, at Fu Zhenghua, vicedirektør for social- og juridiske udvalg i Chinese People's Political Consultative Conference ( CPPCC) - Kinas øverste politiske rådgivende organ - er under disciplinær- og tilsynsundersøgelse for formodede overtrædelser af CCP -protokollen.

Inden han tiltrådte sin stilling i CPPCC, havde Fu fungeret som justitsminister og vicepolitichef for Beijing kommunale politiafdeling, hvor han blev rost af CCP -hierarkiet for at slå ned på byens sexindustri og tjene sig en forfremmelse til koncerndirektør for offentlig sikkerhed.

Han var også kendt for at slå hårdt ned på fremtrædende og succesrige familier. I 2014 gennemførte Mr. Fu a, hvad mange kritikere opfattede som politisk motiveret retsforfølgelse mod Guo Wengui AKA Miles Kwok, en højt profileret CCP -dissident, der nu lever i eksil i USA. Hr. Kwok afslørede efterfølgende, at Fu havde beordret en undersøgelse af familiens økonomi til Wang Qishan, landets nuværende vicepræsident, hvilket fik rygter til at hvirvle om Fu's politiske fremtid.

reklame

Anklagerne mod ham holdt dog ikke fast - med Fu fortsatte med at blive forfremmet til stillingen som justitsminister - men hans vej op ad CCP's magt rækker ser nu ud til at være løbet tør for vej. Han er ikke den eneste højtstående embedsmand, der har mærket Beijing's vrede for nylig. Nyheder om efterforskningen kom få dage efter, at CCP meddelte, at den var ved at udvise tidligere viceminister for offentlig sikkerhed Sun Lijun, idet han havde anklaget ham for at "danne klikker og kabaler til at overtage en central afdeling", og for at have opbevaret en privat samling af fortrolige dokumenter.

Hvad angår Fu, meddelte Centralkommissionen for Disciplininspektion (CCDI) - det regerende kommunistpartis anti -korruption vagthund - ganske enkelt, at han er under efterforskning for "alvorlige krænkelser af partidisciplin og lov". Udtalelsen med én sætning gav ikke yderligere oplysninger om anklageskriftet.

Ifølge CNN, meddelelsen blev hilst velkommen af ​​en lang række figurer online, fra politimænd og fængselsbetjente til efterforskende journalister, menneskerettighedsadvokater og intellektuelle. Ingen tvivl om, at åbenlyse CCP -kritikere som hr. Kwok også mildest talt har følt sig berettiget af udviklingen.

I de seneste måneder har præsident Xi øget sit partis klemme over stigende politiske stjerner og alt for magtfulde embedsmænd. Men det usædvanlige ved hr. Fu's skæbne er, hvor højt og bredt - med andre ord enstemmigt - det fejres, både af mennesker, der arbejder for regimet, og af dem, der har været udsat for dets undertrykkelse.

Efter nyheder om hans fald sagde flere veteranundersøgelsesjournalister på sociale medier, at de havde været målrettet af hr. Fu for deres hårdtslående rapporter om emner lige fra ulovlig tilbageholdelse af andragere til korruption i lokale myndigheder.

"Målene for Fu Zhenghua's nedbrud er mennesker, der er kernen i Kinas civilsamfund. Derfor er hele landets intellektuelle sektor og den brede offentlighed alle begejstrede for (hans fald fra nåde)," sagde Wu Qiang, politisk analytiker i Beijing. "Hans magtovertagelse repræsenterede den aggressive iron-fist-tilgang, der har præget Kinas regeringsførelse i løbet af det sidste årti."

Fu's aggressive tilgang blev også anvendt på politifolk og fængselsbetjente, hvoraf mange har fejret hans undergang på sociale medier. Kommentarer henviser til Fu's indførelse af drakoniske arbejdsvilkår for embedsmænd på indgangsniveau, f.eks. Ikke at lade fængselsbetjente tage pauser i løbet af nattevagter.

Nogle analytikere har foreslået, at denne serie af seneste udrensninger viser faldende tillid fra det kinesiske lederskab til landets indenlandske sikkerhedsagenturer. Med Wu Qiangs ord: ”Det er meget svært for Beijing at have politisk tillid. Dette er den største krise i dets regeringsførelse ". For kritikere som Miles Kwok er det også et tegn på, at brudderne i regeringspartiets centrum er begyndt at udvide sig. Om det er kløft, der kan broes, er nogens gæt.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending