Følg os

Libanon

'Afskyeligt angreb mod Omar Harfouch, vi giver solidaritet og støtte'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

"Vores ven Omar Harfouch, æret medlem af Scientific
udvalg af vores institut, leder af den libanesiske tredje republiks parti, mand, liberal og
moderat, og vores gæst for lidt over en måned siden til en konference om Libanons fremtid i Deputeretkammeret, meddelte i dag, at han risikerer at blive arresteret, hvis han vendte tilbage til Libanon."
sagde Alessandro Bertoldi, administrerende direktør for Milton Friedman Institute.

De politiske myndigheder ved magten i Libanon siges at have udstedt en arrestordre mod ham, uden at der er rejst nogen anklage fra retsmyndighederne, men begrundet denne vilkårlige handling med ordene "Samarbejde med fjenden!!!", og dette fordi Harfouch holdt en konference i Europa-Parlamentet, hvor - ifølge dem - "israelere" var til stede

Omar Harfouchs internationale kampagne for fred, sekularisme, demokrati, frihed og borgerrettigheder i Libanon, såvel som hans kamp mod korruption, det sekteriske politiske system og ekstremisterne, har åbenbart forstyrret nogle politikere, der styrer landet. Denne sag er chokerende, og vi vil indtrængende opfordre de libanesiske myndigheder til øjeblikkeligt at genoverveje deres beslutning, i modsat fald vil vi rejse vores protest i alle internationale institutionelle fora.

Respekt for borgerrettigheder og retsstatsprincippet i Libanon skal være en bekymring for hele det internationale samfund. Til vores ven Harfouch, vores støtte, vores solidaritet og vores opmuntring til at fortsætte sit engagement: vi forbliver ved hans side, mere overbeviste end før."

Alessandro Bertoldi er administrerende direktør for Milton Friedman Institute,
en organisation inspireret af den amerikanske Nobelpris og engageret i dialog og fred.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending