Slut med os

Kina

Det er på tide, at vi begynder at diskutere Kinas indflydelse i Letland

Udgivet

on

I sidste uge blev den berømte estiske havforsker og forsker ved Tallins tekniske universitet Tarmo Kõuts dømt til fængsel for at have spioneret for en kinesisk efterretningstjeneste. Han havde adgang til estiske og NATO-klassificerede oplysninger i nogen tid, og i løbet af de sidste tre år modtog han 17,000 euro for at aflevere disse oplysninger til Kina, skriver NRA-journalist Juris Paiders.

Hvis du spørger mig, er det en latterlig sum penge at forråde dit moderland og havne bag tremmer. Samtidig er jeg ret sikker på, at vores egne landsmænd ville være villige til at krydse vores land til en endnu lavere pris.

Kõuts blev også assisteret af en kvinde - en tidligere kendt golfspiller og ejer af et konsulentfirma. Hun havde rejst en hel del de seneste år, også til Kina. Det er muligt, at det var under en af ​​hendes ture til Hongkong, at hun blev rekrutteret af kinesiske efterretningsofficerer.

Det skal bemærkes, at ture til Kina er den mest almindelige måde, hvorpå lettere bliver rekrutteret til at arbejde for kinesiske efterretningstjenester. Dette gøres normalt efter det samme mønster, som sovjetiske chekister brugte til at rekruttere naive vestlige rejsende - den lokale Beijing-ambassade vælger omhyggeligt de potentielle "turister" og tilbyder dem at tage på en tur til det "misforståede" og eksotiske himmelret. Disse “turister” bliver oftest bedt om at deltage i en international begivenhed, et forum eller en konference, hvor kinesiske efterretningstjenester derefter vælger de mest egnede påvirkningsagenter fra hele verden.

Disse “turister” er sandsynligvis medlemmer af et bestemt erhverv - journalister, politikere og forskere. For at bevare hemmeligholdelse kan Beijing muligvis ikke tilbyde rejsen til Kina til den person, det er interesseret i, men i stedet for en af ​​deres slægtninge, det være sig deres ægtefælle, børn eller forældre.

Da de vender tilbage til deres hjemland, beder den kinesiske ambassade “turisterne” om at tilbagebetale den generøse rejse med loyalitet. Oprindeligt kan det være en simpel post på sociale medier, der skildrer Kina i et positivt lys. Derefter måske et interview med en lokal medier for at tale om velstanden i Kina. I særlige tilfælde skal du muligvis tilbagebetale tjenesten ved at forråde dit land. Sidstnævnte skæbne blev oplevet af den naive estiske videnskabsmand Kõuts.

Dette er, hvordan Kina er i stand til at rekruttere loyale påvirkningsagenter, som senere kan bruges til at udføre indflydelsesoperationer.

Lokale journalister bliver bedt om at offentliggøre artikler, der favoriserer Kina, eller vedligeholde blogs og sociale mediesider, der udbreder samarbejde med Beijing. I nogle tilfælde udarbejdes propagandaartiklerne ved hjælp af ambassaden eller nyhedsbureauet Xinhua, og alt hvad den rekrutterede journalist skal gøre, er at "låne" kineserne sit navn og sin status. De dygtigste af læsere har allerede bemærket, at artikler, der er pro-Kina, har dukket op Neatkarīgā Rīta Avīze og diena, og lejlighedsvis også i nogle medier fra Kreml.

Rekrutterede politikere er også forpligtet til at bevise deres loyalitet. Dette gøres normalt ved at stemme om emner, der er til gavn for Beijing, eller undertiden ved at rapportere om indenlandske processer og intriger, der finder sted i regeringshaller. De af jer, der følger politik, ved, at i de senere år har flere lettiske politikere fra forskellige partier besøgt Kina, for kun for derefter at udbrede samarbejdet med Kina ved at rose de fremskridt og den bemærkelsesværdige orden, de var vidne til der.

Jeg vil ikke nævne nogen navne, men de partier, de repræsenterer, inkluderer de sædvanlige mistænkte, dvs. Concord, Union of Greens and Farmers og Letlands Russian Union samt den pseudo-patriotiske National Alliance. Jeg har også personligt været vidne til, at der blandt disse forkyndere af nationale værdier også er mennesker, der efter deres "tur" til det storslåede Kina er villige til at rose kommunismens overlegenhed over de "liberale" værdier i Europa.

Og til sidst tilbydes forskere også langsigtet samarbejde med kinesiske efterretningstjenester, og dette indebærer normalt deling af følsomme oplysninger. Dette kaldes ”videnskabelig spionage”.

Kõuts-sagen er den første af sin art i Estland og måske endda alle de baltiske stater, når en person er blevet fanget i spionage ikke for Moskva, men Beijing. Måske er dette den første høje profil i Baltikum, der involverer Kinas indflydelse ud af de mange, der uundgåeligt kommer.

Jeg har allerede en kandidat til at møde en lignende skæbne som Kõuts - i stedet for at afsløre personens navn vil jeg bare sige, at fremragende viden om geografi ikke garanterer, at en person har et godt moralsk kompas.

Kina

Video dræbte PLA Star: Tegnefilm og popstjerner sidste udvej for at tiltrække "baby" soldater

Udgivet

on

Det sker, men sjældent, at et totalitært regime accepterer sine fejl offentligt, og det også når hele verdens øjne er rettet mod dets mindste trin. Så når den seneste folketælling viser et massivt fald i fødsler i hele Kina, er det grund til at være bekymret. CCP har længe tippet sit eget horn om succesen med sin One Child-politik, der 'stabiliserede' deres befolkning på 1.4 mia. Men et stort antal har deres egen malthusiske logik - skriver Henry St George.

Selvom det tilsyneladende er modstridende, er en stor befolkning en velsignelse for ethvert land, forudsat at den håndteres ordentligt. Nu er det samme alvidende parti blevet tvunget til at trække sine tidligere udsagn og falske proklamationer tilbage og tvunget til at 'liberalisere' deres børneopdragelsespolitik for at tillade op til tre børn pr. Familie. Desværre kan fødslen ikke øges med et tryk på en knap, og den kan heller ikke planlægges med fem års intervaller. Tvang, den CCP's foretrukne politik i alle dens udenlandske og indenlandske forhold, har ingen større indflydelse på dette aspekt.

CCP's politik om at begrænse fertilitetsgraden for kinesiske kvinder i 1979 førte til et fald fra 2.75 i 1979 til 1.69 i 2018 og til sidst 1.3 ifølge den seneste folketælling. For at et land skal forblive i den 'optimale' zone for balance mellem unge og ældre, skal satsen være nær eller lig med 2.1, et fjernt mål at nå på kort sigt uanset incitamenter. CCP ændrede deres politik i 2013, da de tillod par, selv enlige børn, at få to børn. Denne bizarre begrænsning blev fjernet helt i 2016, og nu tillader politikken op til tre børn. Dette er i total kontrast til den umenneskelige bestræbelse fra KKP for at begrænse fødselsraterne for uiguriske kvinder i Xinjiang-regionen. Ved hjælp af vasektomi og kunstige redskaber kraftigt er befolkningen i Uighur blevet reduceret til den laveste siden 1949, hvilket ikke er andet end folkedrab. For at sætte et nummer på det kunne kinesiske præventionskontrol skære mellem 2.6 til 4.5 millioner fødsler af uigurerne og andre etniske minoriteter i det sydlige Xinjiang inden for 20 år, op til en tredjedel af regionens forventede mindretalsbefolkning. Allerede er officielle fødselsrater faldet med 48.7% mellem 2017 og 2019.

Befolkningsfaldet har været så alvorligt, at præsident Xi Jinping var nødt til at afholde et krisemøde for CCP's Centralkomite den 01. juni, hvor han forsøgte at tilskynde fødsel af mere end et barn i den kommende 14. femårsplan (2021 -25). Ordlyden på konferencen og de politiske beslutninger peger imidlertid på en diktatorisk måde at gennemføre denne såkaldte incitamentisering på. "Uddannelse og vejledning" vil blive givet til familie- og ægteskabsværdier, og en national langsigtet og mellemlang sigt "Befolkningsudviklingsstrategi" vil blive implementeret. Denne politik er blevet styrt stærkt på Weibo, hvor de almindelige kinesiske borgere har afvist de stigende omkostninger ved uddannelse og ophold, hvilket understøtter aldrende forældre, mangel på dagplejefaciliteter og for lang arbejdstid.

Virkningen af ​​denne politik har været mest følt i People's Liberation Army (PLA). Selvom det ikke har efterladt nogen sten uændret for at fremvise sit forstyrrende potentiale over for USA og Indien, hvad angår et 'informeret' og 'intelligentiseret' krigsbekæmpelsespotentiale, er sandheden, at det kæmper for at bevare rekrutter med tilstrækkelig intellekt og tekniske færdigheder. De fleste kinesiske unge med endda et iota af muligheder for jobmuligheder i teknologivirksomheder holder sig langt væk fra PLA. PLA har været nødt til at ty til filmfremstilling, producere rapvideoer og anmode om støtte fra filmstjerner for at tiltrække og fastholde Gen Z-ungdommen i sine rækker. I modsætning til de tidligere generationer af PLA-rekrutter, hvoraf de fleste var fra bondefamilier og vant til vanskeligheder og fulgte ordrer uden at sætte spørgsmålstegn ved dem, er de nye rekrutter teknologisk kyndige og er de eneste med evne til at betjene PLAs nye militære legetøj, uanset om de er AI, hypersoniske missiler eller droner. På grund af vægten på civil-militær fusion har PLA været i stand til at modernisere sit militær hurtigt, men har glemt, at militæret er lige så godt som dets soldater og officerer. Desperationen efter rekruttering kan skyldes, at højde- og vægtnormer er blevet fortyndet, professionelle psykoterapeuter bringes ind for at rådgive dem, og exo-skeletter og droner bruges til at sikre, at tropperne står over for minimale trængsler. Alt dette er fremragende træningsmetoder til en fredstidshær, men sådan 'mollycoddling' og forringede fysiske standarder vil føre til en rut i krigstid.

Ét-barn-politikken fra 1979 indebærer også, at mere end 70% af PLA-tropper er fra et-barnfamilier, og dette antal stiger til 80%, når det kommer til kamptropper. Selv om det er en åben hemmelighed, at mere end fire PLA-soldater døde i Galwan-dalen sammenstød med indiske tropper sidste år, har KKP formået at holde denne kendsgerning hemmelig, opmærksom på mulighederne for sociale og politiske forstyrrelser, der kan ødelægge dens vellykkede greb om informationsformidling. Selv de fire soldaters død skabte et enormt oprør på sociale mediewebsteder i Kina på trods af at de var stærkt censureret. Bloggere og journalister, der argumenterer for det modsatte, er enten blevet fængslet eller forsvundet. Dette er en naturlig reaktion i et samfund, der har været holdt i et informationsvakuum i de sidste 20 år, og som er blevet fodret med myten om dets egen usårlighed og uovervindelighed. Den sidste krig, som Kina kæmpede, var i 1979, og det også med forhærdede Mao-æra-soldater beruset af kommunistisk ideologi. Det moderne kinesiske samfund har ikke set krig eller dens eftervirkninger. Når deres egne 'dyrebare' børn begynder at falde, vil klaget chokere KKP ud af magten.

Continue Reading

Kina

Litauen vender sig mod Kinas aggression

Udgivet

on

Det er for nylig blevet kendt, at Litauen har besluttet at afslutte det økonomiske og politiske samarbejdsformat '17 +1 'mellem Kina og de central- og østeuropæiske lande, da det mener, at formatet er splittende, skriver Juris Paiders.

Den litauiske udenrigsminister fortalte medierne: ”Litauen ser ikke længere sig selv som medlem af '17 +1 'og vil ikke deltage i nogen af ​​formatets aktiviteter. Fra et EU-synspunkt er dette et splittende format, derfor vil jeg opfordre alle medlemsstater til at stræbe efter et mere effektivt samarbejde med Kina som en del af '27 +1 '[format]. ”

17 + 1-formatet blev oprettet for yderligere samarbejde mellem Kina og 17 europæiske lande - Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Tjekkiet, Grækenland, Kroatien, Estland, Letland, Litauen, Montenegro, Polen, Rumænien, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Ungarn og Nordmakedonien. Litauen sluttede sig til formatet i 2012.

Kritikere af formatet mener, at det underminerer EU-enhed, mens dets tilhængere siger, at det er et værdifuldt instrument til at opretholde forbindelserne med Kina, da Litauen ikke har de samme muligheder for at opretholde bilaterale kontakter på højt niveau med Beijing som de større europæiske lande har . Det er unødvendigt at tilføje, at velfærden for tilhængerne af formatet direkte afhænger af Beijings penge.

Kinas investeringer i Litauen og bilateral handel er ikke særlig betydelige, men sidste år oplevede en hidtil uset stigning i Kinas godstrømme via litauiske jernbaner.

Litauiske efterretningstjenester har advaret om, at Kina ønsker at øge sin globale indflydelse ved at sikre udenlandsk økonomisk støtte til politiske spørgsmål, der er vigtige for Beijing. Alle tre baltiske stater har offentligt givet udtryk for lignende følelser vedrørende Kinas aktiviteter i regionen.

I midten af ​​maj besluttede Europa-Parlamentet (EP) ikke at drøfte investeringskontrakten mellem EU og Kina, før de sanktioner, som Kina har indført over for MEP'er og forskere, forbliver i kraft.

Det litauiske parlament vedtog en beslutning der fordømte forbrydelser mod menneskeheden i Kina og Uyghur-folkemordet.

Litauen har også opfordret FN til at indlede en undersøgelse af Uyghur-”genuddannelseslejre” i Xinjiang samt bedt Europa-Kommissionen om at gennemgå forholdet til Kinas kommunistiske ledelse.

Som svar udtrykte den kinesiske ambassade, at den ovennævnte beslutning er en ”politisk charade af lav kvalitet”, der er baseret på løgne og misinformation, og beskylder også Litauen for at blande sig i Kinas interne anliggender. Imidlertid bruger Kina også Litauens marginale medier til at male sig selv i et positivt lys. I de følgende uger kan vi forvente, at de resterende baltiske stater og Polen også trækker sig tilbage fra 17 + 1-formatet, hvilket uden tvivl vil fremkalde en negativ reaktion fra de kinesiske ambassader.

Continue Reading

Kina

TMview-databasen udvides til det kinesiske marked

Udgivet

on

Den 19. maj lancerede Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO) og China National Intellectual Property Administration (CNIPA) officielt optagelsen af ​​kinesiske varemærker i TMview. Efter parternes undertegnelse af aftalen om udveksling af IP-oplysninger i september 2020 gjorde intens teknisk samarbejde mellem EU og Kinas intellektuelle ejendomskontorer lanceringen mulig. Over 32 millioner registrerede kinesiske varemærker er nu tilgængelige online under TMview one-stop shop.

CNIPA-kommissær Shen Changyu og EUIPO-administrerende direktør Christian Archambeau afholdt et virtuelt møde for at fejre optagelsen af ​​kinesiske varemærker i TMview.

Archambeau sagde: "Go-live af kinesiske varemærkedata i TMview-databasen er en hyldest til det gensidigt fordelagtige samarbejde mellem Kina og Europa generelt og mere specifikt mellem Kinas nationale intellektuelle ejendomsadministration og Den Europæiske Unions kontor for intellektuel ejendomsret.

"Dette er et velkomment skridt fremad i effektiviteten og gennemsigtigheden af ​​det globale varemærkesystem, da ca. 28 millioner kinesiske varemærker nu er tilgængelige for en gratis flersproget søgning via internettet. Dette vil hjælpe kinesiske og europæiske virksomheder, af alle størrelser, herunder de små og mellemstore virksomheder, der i stigende grad tackler de globale markeder. "

TMview dækker i øjeblikket EU og andre regioner over hele verden. Efter optagelsen af ​​kinesiske registrerede varemærker vil TMview stige fra over 62 millioner til mere end 90 millioner varer fra 75 IP-kontorer. Med andre ord vil omkring 28 millioner varemærker registreret i Kina være tilgængelige i den globale TMview-database.

Inkluderingen af ​​kinesiske varemærker i TMview var mulig takket være støtten fra IP-nøgle Kina, et EU-finansieret projekt, der fremmer immaterielle rettigheder i Kina og samarbejder med lokale myndigheder.

Om TMVIEW

TMview er et internationalt informationsværktøj, der bruges af IP-samfundet til at søge på varemærker i givne lande. Takket være TMview kan virksomheder og praktikere konsultere detaljer om et varemærke som f.eks. Land, varer og / eller tjenester, type og registreringsdato.

TMview indeholder varemærkeansøgninger og registrerede varemærker fra alle EU-nationale IP-kontorer, EUIPO og en række internationale partnerkontorer uden for EU.

Om EUIPO

EUIPO er et decentraliseret EU-agentur med base i Alicante, Spanien. Den administrerer registreringen af ​​EU-varemærket (EUTM) og det registrerede EF-design (RCD), som begge yder beskyttelse af intellektuel ejendomsret i alle EU-lande. EUIPO gennemfører også samarbejdsaktiviteter med de nationale og regionale kontorer for intellektuel ejendomsret i EU.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending