Følg os

Kirgisistan

Bakai Bank opnår Moody's anerkendelse på grund af overholdelse af sanktioner mod Rusland

DEL:

Udgivet

on

Medlem af det amerikanske handelskammer, Bakai Bank, overholder sanktioner mod Rusland og driver ansvarlig forretning. Derfor er der ingen vestlige krav mod det.

US Chamber of Commerce Partner Bakai Bank, fra Kirgisistan, demonstrerer, hvordan man følger internationale restriktive foranstaltninger og driver ærlig forretning midt i geopolitiske risici

I slutningen af ​​maj, det internationale ratingbureau Moody's reviderede dets udsigter til Bakai Banks langfristede indlån fra "negative" til "stabile." Nogle analytikere ser dette som en opmuntring til hele banksektoren i Kirgisistan. Dette er særligt relevant på baggrund af USA's og Bruxelles' stigende kontrol af centralasiatiske lande over mistanke om at omgå sanktioner, der er pålagt Rusland for dets krig mod Ukraine.

Kirgisistan er et lille centralasiatisk land med en befolkning på godt 7 millioner mennesker. For kun 33 år siden var det en del af det sovjetiske imperium. Nu er det uafhængige Kirgisistan fanget i dets større naboers økonomiske greb, Rusland og Kina, på grund af dets geografiske placering.

Beijing og Moskva er historisk set Bishkeks vigtigste økonomiske partnere. I 2022 var op til 30 % af Kirgisistans befolkning i den arbejdsdygtige alder beskæftiget i Rusland, hvilket genererede 97 % af alle pengeoverførsler derhjemme, i alt over 2.5 milliarder dollars. Russisk import nåede 33.6%, eksport 24.9%, og Ruslands andel af direkte udenlandske investeringer i Kirgisistan var 17.3%. Naturligvis påvirker enhver økonomisk uro i Moskva Bishkek direkte.

Afbalancere sanktioner og kollaps

Denne situation varede indtil den 22. februar 2023, hvor Rusland indledte militære aktioner mod Ukraine. Tusindvis af sanktioner blev pålagt Moskva. Dette påvirkede i høj grad Kirgisistans økonomi, primært ved at forstyrre langvarige bånd med dets næstmest betydningsfulde partner.

reklame

En fuldstændig afbrydelse af forbindelserne til Rusland ville betyde i det mindste en alvorlig depression for Kirgisistans økonomi i de kommende år. Landets finansielle institutioner stod over for tre kritiske spørgsmål: hvordan man overholder eksisterende sanktioner, undgår sekundære restriktioner og opretholder forretning uden at forårsage et finansielt sammenbrud og potentiel civil uro.

Det er nu tydeligt, at Bakai Bank er en af ​​de kirgisiske banker, der bedst har formået at finde denne delikate balance.

Tidligt i Vestens sanktionskampagne mod Moskva bemærkede Bakai Banks ledelse åbenlyst, at en øjeblikkelig afbrydelse af alle forbindelser med Rusland ville være katastrofal for landets økonomi. Ikke desto mindre vedtog banken et princip om at følge OFAC og anbefalingerne fra andre internationale institutioner.

Banken trak sig ikke tilbage i skyggerne i jagten på uventede uventede profitter eller skabte yderligere ordninger for at omgå restriktionerne. Dets økonomiske interesser kom tilbage til overholdelse af international lov og dets ansvar over for langsigtede partnere og indskydere. Ikke alle finansielle institutioner i Centralasien handlede på samme måde, selv om de burde have gjort det. Bakai Banks tilgang til erhvervslivet under den geopolitiske krise og aktive sanktionsregimer kunne tjene som en eksemplarisk model.

Bakai Bank først til at implementere det amerikanske finansministerium og OFAC-sanktioner 

I sin erklæring var Bakai Bank en af ​​de første kirgisiske finansielle organisationer, der fordømte Ruslands aggression mod Ukraine. Med en beslutsomhed frygtet af nogle asiatiske finansielle institutioner, bekræftede banken sin forpligtelse til at følge OFAC og sanktionsanbefalingerne fra andre autoritative internationale regulatoriske organisationer. Dette skete på et tidspunkt, hvor det stadig så ud til, at konflikten mellem Rusland og Ukraine måske ikke udviklede sig til en længerevarende krig.

Den 15. september 2022 advarede det amerikanske finansministerium om, at udenlandske banker, der indgår aftaler med "Mir"-kortoperatøren, risikerer at støtte Ruslands bestræbelser på at omgå internationale sanktioner. Disse risici opstod som følge af den udvidede brug af dette betalingssystem i udlandet.

Bakai Bank var den første kirgisiske finansielle organisation, der reagerede på dette amerikanske direktiv, som deaktiverede pengeautomater og POS-terminaler for det russiske nationale betalingssystemkort, et væsentligt værktøj for Moskvas internationale indflydelse. Næsten alle ansvarlige finansielle institutioner i Kirgisistan fulgte dette eksempel.

Avanceret teknologi håndhæver sanktioner

Fra begyndelsen af ​​sanktionerne søgte adskillige virksomheder måder at omgå disse restriktioner på. Selv velrenommerede finansielle institutioner blev nogle gange ofre for disse forsøg. For at forhindre dette tog Bakai Bank igen en proaktiv holdning og blev den første kirgisiske bank i 2022 til at vedtage et af de mest avancerede overholdelseskontrolsystemer fra LexisNexis Risk Solutions.

Dens databaser omfatter alle sanktionslister: fra FN's Sikkerhedsråd og OFAC til den europæiske tjeneste for optræden udadtil og det britiske finansministerium. Ifølge virksomheden indeholder dets løsninger flere gange mere information end officielt annoncerede restriktive lister. Automatiserede overholdelseskontrolsystemer identificerer og analyserer også risikorelaterede mediepublikationer og begivenheder. Systemets effektivitet understreges af dets brug af syv af verdens ti største banker.

Efter dette begyndte andre finansielle virksomheder i Kirgisistan også at bruge avancerede teknologier til at bekæmpe forsøg på omgåelse af sanktioner.

Bakai Bank forhindrer enkeltpersoners unddragelse af sanktioner

Man kan udlede meget om en banks omdømme ud fra, hvor ofte svindlere forsøger at udnytte dens navn. For nylig i 2023 dukkede annoncer op på Telegram, der tilbød at udstede Bakai Bank-kort til russiske borgere uden personlig tilstedeværelse i Kirgisistan.

Som svar henvendte banken sig til retshåndhævelsen og lancerede en omfattende informationskampagne for at beskytte sit forretningsomdømme og forklarede, at sådanne handlinger krænker både internationale mandater, herunder dem fra OFAC, og bankens interne politikker. Bankkort kan stadig kun fås personligt på kontoret, og banken understreger jævnligt, at det er umuligt at udføre operationer med Rusland.

Overholdelse af sanktioner og samarbejde med det amerikanske handelskammer

Bakai Banks drift i løbet af de sidste to et halvt år er ret sigende. Dette er historien om en privat finansiel institution, der opererer i et land, der er fanget af to staters pres og indflydelse. Denne mellemstore bank viser efter globale standarder, hvordan man opererer ærligt og gennemsigtigt midt i betydelige geopolitiske risici, og overholder alle internationale sanktioner, mens den forbliver førende inden for sit felt.

I 2022 blev det den største skatteyder blandt kirgisiske banker. I 2023 styrkede den sin position inden for de "fire store" af landets største finansielle institutioner.

Det er dog vigtigt at bemærke, at sanktionerne bliver stadig strengere. USA og EU overvåger, som tidligere nævnt, i stigende grad overholdelsen af ​​sanktionsregimet mod Rusland, især i den centralasiatiske region.

Derfor insisterer Bakai Bank, som medlem af det amerikanske handelskammer, konstant på at forbedre effektiviteten af ​​samarbejdet med amerikanske tilsynsinstitutioner, igen og arbejder for fremtiden.

Oplysninger fra Moody's bruges af det amerikanske regeringssystem, som har et tæt samarbejde. Vores eksperter antyder således, ikke kun med nøgletal, at Bakai Bank ikke vil stå over for problemer i den nærmeste fremtid.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending