Følg os

Kasakhstan

Kasakhstans befolkning vil nå næsten 21 millioner mennesker i 2030

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Befolkningen i Kasakhstan kan nå op på næsten 21 millioner mennesker i 2030, ifølge Center for Development of Human Resources demografiske prognose, rapporterede pressetjenesten fra det kasakhiske ministerium for arbejde og social beskyttelse den 1. august. Samfund.

"Hvis dødeligheden og fertiliteten forbliver på niveau med 2021, og ekstern og interregional migration - med en gennemsnitlig værdi for 2017 - 2021, vil befolkningen i Kasakhstan nå op på 20.958 millioner mennesker i 2030 og 27.192 millioner mennesker i 2050," sagde Dmitriy. Shumekov, direktør for centerets afdeling for prognoser.

Analysen, som er baseret på indikatorerne for fertilitet, dødelighed og migration, forudser både et positivt (21.5 millioner) og et negativt scenario (20.8 millioner) i 2030.

Det forventes, at befolkningen i 2050 vil variere fra 23.5 til 27.7 millioner mennesker.

Ifølge centret vil befolkningen i 2030 stige mest i Nur-Sultan – med 420,000 mennesker (med 33 procent) til 1.7 millioner mennesker, i Almaty – med 414,000 (med 20 procent) til 2.466 millioner mennesker, i Shymkent – ​​med 369,000 mennesker (med 32 procent), op til 1.5 millioner mennesker.

Hvad angår det regionale niveau, vil den samme indikator i Turkistan-regionen vokse med 207,000 mennesker, hvilket vil have den højeste rate blandt regionerne.

"Det er vigtigt at bemærke, at vores prognose og den nye demografiske prognose fra FN's Department of Economic and Social Affairs (DESA) ligner hinanden," bemærkede Shumekov.

reklame

Centerets eksperter har også udviklet en specifik mekanisme, som giver mulighed for modellering af befolkningen ud over grundlæggende indikatorer, for eksempel stigninger i fødselsraten eller reduktion af dødeligheden med en vis procentdel.

Som rapporteret af ministeriet, ifølge FN-data, vil Indien næste år overgå Kina med hensyn til befolkning, og i 2030 vil den indiske befolkning nå op på 1.515 milliarder mennesker, og der vil være 100 millioner mennesker flere end i Kina.

I 2050 vil Nigeria (377 millioner mennesker) blive det tredje mest folkerige land i verden, USA vil gå ned på fjerdepladsen – 375 millioner mennesker, Pakistan bliver det femte mest folkerige land – 368 millioner mennesker, og Indonesien vil være den sjette – 317 millioner mennesker.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending