Følg os

Kasakhstan

På det økonomiske forum i Sankt Petersborg svarer Kasakhstans præsident på svære spørgsmål om international dagsorden og relationer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kasakhstans præsident Kassym Jomart Tokayev deltog i plenarmødet ved den 25. udgave af Saint Petersburg International Economic Forum, med titlen "Den nye verden og de nye muligheder."

Den russiske præsident, Vladimir Putin, talte ved plenarmødet sammen med Kasakhstans leder.

deltog også via videokonference. Xi Jinping, Kinas præsident, sendte en videobesked til deltagerne.

Tokayev understregede, at forummet finder sted midt i øget politisk og økonomisk uro. Globale chok som følge af pandemien og voksende geopolitiske spændinger har skabt en ny virkelighed. Regionaliseringens æra har erstattet globaliseringen med alle dens fejl og dyder. Omformatering af gamle økonomiske modeller og handelsruter sker dog i et stigende tempo. Verden ændrer sig hurtigt. Den kasakhiske præsident udtalte, at det meste af tiden ændrer verden sig til det værre.

Tokayev talte om store økonomiske og politiske reformer, der finder sted i Kasakhstan. Disse reformer har til formål at genoplive den offentlige administration og opbygge et nyt og retfærdigt Kasakhstan. " Vi fokuserer vores indsats på at sikre, at økonomisk vækst har en proportional effekt på at forbedre borgernes trivsel. Kasakhstans præsident udtalte, at vi sigter mod bæredygtigt at udvikle handelsmæssige og økonomiske forbindelser, åbne nye produktionsfaciliteter, skabe betingelser for vækst af menneskelige ressourcer og introducere innovationer.

Tokayev opfordrede til at styrke den eurasiske økonomiske union som en prioritet. Tokayev sagde, at det var passende og gavnligt at udvikle en ny EAEU-handelsstrategi under hensyntagen til de nye realiteter. Han sagde, at modsanktioner næppe vil give nogen resultater, og at vi i stedet bør føre en mere aktiv, fleksibel og omfattende handelspolitik med bred dækning af asiatiske markeder og mellemøstlige markeder."

Han understregede også vigtigheden af ​​at udvide handel og økonomisk samarbejde med andre lande. Tokayev sagde, at det var muligt for traditionelt venlige lande som Kina, Indien og stater i Syd- og Sydøstasien at blive store investorer i de regionale økonomier i det næste årti. " Kina er allerede Kasakhstans vigtigste økonomiske og udenrigshandelspartner. I løbet af de sidste 15 år har dette land investeret mere end 22 milliarder dollars i vores økonomi. Præsidenten udtalte, at Kinas multilaterale samarbejde er en vigtig opgave for landet.

reklame

Lederen af ​​Kasakhstan berørte spørgsmål relateret i sin tale.

Klima forandring. Han talte om planer om at udvide mulighederne.

Grønne investeringer tilskyndes, og der søges løsninger på miljøproblemer. Det oplyste formanden vi arbejder på at sænke energiintensiteten af ​​BNP, udvide sektoren for vedvarende energi og reducere transittab i dette afsnit ...,".

Tokayev henviste også til menneskelig kapital af høj kvalitet samt konstruktiv interkulturel dialog som pålidelige kilder til økonomisk vækst. Tokayev bekræftede også sit engagement i Kasakhstans kulturelle mangfoldighed og fremmede inter-civilisatorisk dialog på internationalt plan. Han vil rapportere om septembers næste kongres for ledere af verdens og traditionelle religioner.

Tokayev udtalte det at opbygge et økonomisk stabilt, fredeligt og velstående Eurasien ville være en stærk faktor i bæredygtig udvikling og inklusiv vækst globalt.

Efter oplægsholderne var der en åben diskussion med spørgsmål-og-svar-format.

Tokayev svarede specifikt på spørgsmålet vedrørende Kasakhstans holdning til Ruslands "særlige militæroperation" i UkraineSelvom der er mange meninger, har vi et åbent samfund. FN-pagten er moderne international ret. To principper i FN-pagten var i modstrid. De er territorial integritet og retten til selvbestemmelse. Disse principper er modstridende, så der er mange fortolkninger," sagde han. Han udtalte, at hvis en nation får ret til selvbestemmelse, vil der være mere end 500 lande på Jorden. Vi anerkender ikke Taiwan, Kosovo, Sydossetien , eller Abkhasien. Han erklærede, at dette princip ville være gældende for kvasi-statslige enheder. Disse enheder er efter vores mening Luhansk eller Donetsk."

Tokayev udtalte, at han gerne ville "udtrykke nogle påstande om udtalelser fra en række russiske parlamentsdeputerede", absolut ukorrekte udtalelser om Kasakhstan og unøjagtige udtalelser fra journalister og kunstnere." Tokayev sagde: "Jeg er taknemmelig for, at Vladimir Putin i dag har udtømmende sat ud, i sidste ende vedrørende Kasakhstan og andre lande og især mit land, toplederpositionen, Kreml." Vi har ingen problemer, der kan ophidse på nogen måde, så splid blandt vores folk og derved forårsage skade til vores folk såvel som Den Russiske Føderation. Disse udtalelser er ikke klare for mig. "Jeg forstår ikke, hvorfor disse mennesker, som på en mærkelig måde kommenterer beslutningerne fra den kasakhiske ledelse og begivenhederne i vores land finder sted ", sagde præsident Tokayev.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending