Slut med os

Kasakhstan

Kasakhstan at fokusere på økonomisk diversificering og en grønnere økonomi

DEL:

Udgivet

on

Kasaks præsident Kassym-Jomart Tokayev talte om behovet for større økonomisk diversificering og grønnere løsninger i økonomien på det 33. møde i Foreign Investors 'Council, der var vært den 10. juni i den kasakhiske hovedstad Nur-Sultan.

Rådet består af ledere af 37 store transnationale virksomheder og internationale organisationer samt chefer for nøgleministerier har fungeret som en vigtig platform til at forbinde store udenlandske investorer i Kasakhstan og regeringen og hjælpe nationen med at forbedre investeringsklimaet. 

I løbet af det forløbne år led global handel under dramatiske tab. Kasakhstans omsætning for udenrigshandel faldt 13 procent sidste år og beløb sig til 85 milliarder dollars.

reklame

På trods af denne nedadgående tendens viste Kasakhstans eksport af ikke-råvarer et mindre fald på 2.8 procent til 15 mia. $, Og udenlandske direkte investeringer tjente 18 mia. $.

Sidste år blev der gennemført 41 investeringsprojekter til en værdi af 1.6 mia. $ Og involveret udenlandske investorer.

”Efterhånden som den globale økonomi kommer sig, er Kasakhstan også på vej mod økonomisk opsving. Vores regering forudsiger væksten til mindst 3.5 procent, og vi forventer muligheden for højere vækst, ”sagde Tokayev.

Under sessionen talte Tokayev også om behovet for at øge Kasakhstans jernbanesystem. I 2020 steg mængden af ​​transittogstransport med 17 procent. 

Fem internationale jernbanekorridorer passerer gennem Kasakhstans område, hvilket giver landet mulighed for at udnytte sin strategiske geografiske placering.

91 procent af containere transporteret i 2020 gennem Kasakhstans område tegnede sig for ruten Kina-Europa-Kina.

”Vi kan helt sikkert sige, at Kasakhstan virkelig er blevet et vigtigt led i landtransport mellem Asien og Europa. Kasakhstan er en vigtig og pålidelig partner i gennemførelsen af ​​Kinas Belt and Road-projekt, ”sagde Tokayev.

Tokayev bekræftede også landets forpligtelse til at indføre renere teknologier og fremskynde indsatsen, når landet overgår til en grøn økonomi.

Også premierminister Askar Mamin var understreget fokuseret på overgang til lavemissions- og grønne teknologier og var formand for EU-Kasakhstan på højt plan for dialog om økonomiske og forretningsmæssige spørgsmål (forretningsplatform) den 11. juni.

Arrangementet samlede repræsentanter for erhvervslivet og EU-missionschefer ledet af EU's ambassadør i Republikken Kasakhstan, Sven-Olov Carlsson. Besøgende EUs særlige repræsentant for Centralasiens ambassadør Peter Burian deltog i arrangementet.

Forretningsplatformen på højt niveau supplerer den tekniske dialog mellem EU og Kasakhstan inden for den udvidede partnerskabs- og samarbejdsaftale, især samarbejdsudvalget for handelskonfiguration, der fandt sted i oktober 2020. 

EU har forpligtet sig til klimaneutralitet inden 2050 og omsætter fuldt ud gennemførelsen af ​​Parisaftalen til lovgivning. Ambitiøse mål og afgørende handlinger viser, at EU er og forbliver verdensledende inden for overgangen til grøn økonomi. Klimaudfordringen er i sagens natur global, EU er kun ansvarlig for cirka 10% af alle globale drivhusgasemissioner. EU forventer af sine partnere, at de deler et sammenligneligt ambitionsniveau for at bekæmpe klimaændringerne og er parat til at uddybe samarbejdet med Kasakhstan på dette område, herunder udforske nye muligheder for handel og investeringer.

Læs
reklame

Kasakhstan

Nur-Sultan og Bruxelles øger dialogen på menneskerettighedsområdet

Udgivet

on

På initiativ af Kasakhstans ambassade i Belgien afholdt Kasakhstans kommissær for menneskerettigheder HE Elvira Azimova videosamtaler med HE Mr. Eamon Gilmore, EU's særlige repræsentant for menneskerettigheder. Under samtalen diskuterede de to parter en lang række spørgsmål af fælles interesse for Kasakhstan og Europa -Kommissionen.

Azimova informerede Gilmore og hans kolleger i detaljer om det arbejde, hendes kontor udførte for at beskytte borgerrettigheder og friheder i Kasakhstan, samt om interaktion med officielle agenturer og NGO'er. I den forbindelse diskuterede de to sider forskellige former for samarbejde mellem kontorer for kommissæren for menneskerettigheder i Kasakhstan og EU's særlige repræsentant for menneskerettigheder, herunder inden for rammerne af den eksisterende dialog mellem EU og Kasakhstan og EU-Centralasien mekanismer i den menneskelige dimension.

Kollegerne udvekslede også synspunkter om resultaterne af Azimovas første arbejdstur til Bruxelles i midten af ​​juli 2021, herunder hendes bilaterale aftaler med ledelsen og medlemmer af de relevante strukturer i Europa-Parlamentet.

reklame

Kilde - Republikken Kasakhstans ambassade til Kongeriget Belgien

Læs

Kasakhstan

Vælgerne går til landdistrikts valg for første gang i Kasakhstan

Udgivet

on

Vælgerne i Kasakhstans landdistrikter gik til valgurnerne i weekenden i meget efterlengtede lokale valg, der ses som et yderligere skridt i landets vej mod et fuldt fungerende demokrati, skriver Colin Stevens.

For første gang nogensinde fik folk i landsbyer, bosættelser og små byer chancen for at vælge lokale ledere eller akims (borgmestre).

I alt 2,297 kandidater konkurrerede om 730 borgmestersæder. Den endelige liste blev reduceret fra oprindeligt 2,582 kandidater. De formelle resultater forventes offentliggjort senere på ugen.

reklame

Under et nyt system, der blev indført af præsident Kassym-Jomart Tokayev, kunne enhver borger i alderen 25 år og derover køre til stillingen som lokal borgmester. I alt 878 kandidater eller 38.2 procent repræsenterede et af landets almindelige politiske partier, men afgørende, at mere end 60% af kandidaterne, i alt 1,419, løb som uafhængige snarere end med støtte fra et politisk parti.

Ifølge eksperter var de mest aktive beboere fra de østlige Kasakhstan og Zhambyl regioner, hvor valgdeltagelsen oversteg 90 procent. Mens det laveste antal vælgere var i Almaty-regionen. Afstemningen blev overvåget af mere end 2,000 observatører. De rapporterede dog ikke om alvorlige overtrædelser.

Observatører siger, at valget har skabt yderligere muligheder for aktive borgere til at udnytte deres potentiale, og at præsidentens politiske reformer har skabt stor interesse for det kazakiske samfund.

Valget ses som et vigtigt skridt i bestræbelserne på gradvist at liberalisere Kasakhstans politiske system, som i næsten tre årtier har været domineret af formandskabet.

Tokayev kom til magten i 2019 efter den overraskende fratræden af ​​Nursultan Nazarbayev, der havde styret nationen på 19 millioner siden uafhængighed og valget ærer et nøgleløfte, han afgav på det tidspunkt.

En velplaceret kilde på den kasakhstanske ambassade til EU fortalte dette websted, at valg af landdistrikter var et "meget vigtigt øjeblik, der åbner en ny fase af politisk modernisering i vores land."

Valgkampen havde delvist fokuseret på både de sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser, der opstår som følge af Covid-19-pandemien.

Meget af kampagnen fandt sted online på sociale medier, da den nuværende situation er underlagt pandemiske begrænsninger. Men man håber også, at dette kan give en reel ny drivkraft til digital politisk demokratisering for de unge generationer, da halvdelen af ​​den kasakhiske befolkning er under 30 år.

Præsidenten annoncerede initiativet til at afholde lokalvalg i sin tale til nationen sidste år, og mindre end et år er gået til dette bliver en realitet.

Kazak-kilden fortsatte: ”Valget af akims i landdistrikter åbner nye muligheder for borgerne til direkte at påvirke udviklingen af ​​deres bosættelser. De danner nye langsigtede principper i det offentlige forvaltningssystems funktion og ændrer kvalitativt karakteren af ​​forholdet mellem stat og samfund. ”

Valgkampen havde efter sigende vakt stor interesse blandt borgerne og dyrket øget politisk konkurrence. Særligt bemærkelsesværdigt var det høje antal uafhængige kandidater.

”Generelt vil disse lokalvalg bidrage til yderligere demokratisering af landet,” tilføjede kilden.

Kilden understregede valgets "strategiske betydning" og sagde, at de markerede "alvorlige institutionelle ændringer" i det lokale regeringssystem i landet.

”Sammen med vedtagelsen af ​​en ny lov om fredelige forsamlinger og liberaliseringen af ​​lovgivningen om valg bidrager indførelsen af ​​direkte valg af akims til en forøgelse af kasakhstans politiske kultur og politiske deltagelse.”

Han håber også, sagde han, at valget også vil bane vejen for en ny generation af embedsmænd og forbedringer af statsapparatet.

"Alt dette sammen vil give en positiv drivkraft til den videre udvikling af det lokale regeringssystem og er en progressiv forandring i landet. De viser tydeligt, at præsidentens initiativer og beslutninger gradvist implementeres og nyder bred opbakning i samfundet."

Han påpeger, at der allerede er vedtaget 10 nye love om politiske reformer, siden præsidenten kom til magten, og flere flere er på vej.

Yderligere kommentarer kommer fra Axel Goethals, administrerende direktør ved det europæiske institut for asiatiske studier i Bruxelles, der mener, at valget "vil fortsætte de stadige fremskridt hen imod en mere sammenhængende demokratisk struktur i nationen".

Goethals fortalte dette sted, at valget skulle betragtes som en proces med 'kontrolleret demokratisering', og det var opmuntrende at se "tegn på forbedring", der inkluderer et "spirende flerpartisystem og bevægelse mod mere komplet repræsentation og politisk konkurrence".

Goethals tilføjede: "Kasakhstan under præsident Tokayev har også gjort meget positive indgreb i at øge den generelle repræsentation og civilsamfundets deltagelse i sin demokratiske proces. Denne valg- og afstemningsproces skal betragtes i en bredere sammenhæng i et land, der stadig er under udvikling. Som en tidligere sovjetstat bevæger Kazakhstan sig langsomt mod et mere åbent demokratisk system. Dette er en proces, der ikke kan ske natten over og kræver en mere gradvis tilgang for at undgå pludselige eller tvungne ændringer, der kan resultere i ustabilitet, da det også er en del af en læringskurve for demokratisering for vælgerne, kandidaterne, de politiske partier såvel som for institutionerne i Kasakhstan.

”Præsident Tokayev har vist reel forpligtelse og beslutsomhed for at forbedre det socio-økonomiske struktur i Kasakhstan gennem politisk modernisering. Dette er bygget på arven og reformerne iværksat af hans forgænger Nursultan Nazarbayev, den første præsident for Republikken Kasakhstan. ”

Andetsteds fortalte MEP Andris Ameriks, næstformand for den centralasiatiske delegation i Europa-Parlamentet EU Reporter: ”Resultaterne af valget er meget vigtige for Kasakhstan.

”På et tidspunkt, hvor hele verden stadig kæmper med en pandemi, der har forårsaget stor social uro og provokeret nationale regeringer, er det vigtigt, at disse valg giver et reelt eksempel på gensidig tillid mellem folket og myndighederne.”

Fraser Cameron, tidligere EU-kommissionær og nu direktør for det Bruxelles-baserede EU / Asien Center, er enig og sagde, at valget "skulle markere endnu et skridt fremad i Kasakhstans stadige fremskridt mod et mere åbent og demokratisk samfund".

Læs

Kasakhstan

Middle Corridor agter at styrke og bidrage med handel og samarbejde mellem EU og Asien

Udgivet

on

Da mange læsere måske har kendskab til den øgede rolle, som de transeurasiske jernbanekorridorer spiller, især gennem linsen i den faktiske EU-politik mod målene om at øge jernbaneandelen inden for transportsektoren og gøre økonomierne mere holdbare og renere vi finder det ganske i tide og koordineret i harmoni med intentionerne med den internationale transkaspiske internationale transportrute (TITR eller Middle Corridor) at bidrage til disse ambitiøse mål og blive en partner for EU i denne retning, skriver International Association Trans-Caspian International Transport Route Generalsekretær Rakhmetolla Kudaibergenov.

Historie og fakta

I februar 2014 blev koordinationsudvalget for udvikling af TITR oprettet med det oprindelige medlemskab af infrastrukturvirksomhederne i Aserbajdsjan, Georgien og Kasakhstan (3 jernbaner, 3 havne og skibsfart). Blandt koordineringsudvalgets aktiviteter var først og fremmest erfaringerne med det internationale koordinerede arbejde, der dannede effektive tarifsatser for containertransport, transport af almindelig gods (brændstof, gasolie, korn, metaller osv.) Og tilrettelæggelsen af ​​den første pilot containertog "Nomad Express" i 2015-2016.

reklame

Deltagerne i Koordineringsudvalget besluttede desuden at oprette Den Internationale Forening "TITR" med hovedkvarter i Astana, som har startet sine aktiviteter siden februar 2017.

Nu efter 4 år efter oprettelsen blev TITR-foreningen kendt og anerkendt. I dag er det repræsenteret af otte lande (Ukraine, Polen, Kina, Tyrkiet og Rumænien tiltrådte) og 8 statslige og private virksomheder-medlemmer. Det er nonprofit-tilknytning med de usædvanligt kommercielle mål:

  • Tiltrækning af transit- og udenrigshandel til TITR,
  • Udvikling af integrerede logistikprodukter langs korridoren,
  • Udvikling af en integreret løsning (teknologi) til transportprocessen på tværs af TITR,
  • Fremme af TITR's konkurrenceevne i sammenligning med alternative ruter
  • Drift af en effektiv toldpolitik, optimering af omkostninger,
  • Reduktion af administrative barrierer i forbindelse med grænse- og toldprocedurer og i forbindelse med forsendelsesbehandling.

Definitionen af ​​TITR er, som det følger af navnet, al jernbanefragt mellem Aserbajdsjans og Kasakhstans havne ved Det Kaspiske Hav af alle typer gods og retning (transit, import og eksport). Så TITR leverer sin service til transport af gods fra Kina og de centralasiatiske lande mod Europa og Afrika samt i den modsatte retning. Med hensyn til i dag er den betydelige del af lasten en bred vifte af eksport fra Kasakhstan, herunder petrokemikalier, LPG, jernholdige og ikke-jernholdige metaller, kul, kulkoks, ferrolegeringer, korn, oliefrø, bælgfrugter og mange andre.

Den væsentligste forskel i Middle Corridor er, at vi ikke kun leverer containertjeneste, men også vognforsendelser og projektfragt. Det er almindeligt kendt, at den vigtigste drivkraft for vækst i trafikken i retning af Kina - Europa er blevet "tilskud" fra Kinas regering, men da udviklingen af ​​vores rute finder sted med deres ubetydelige deltagelse, viser dette vores store margin på sikkerhed og beredskab til eventuelle markedsændringer, der kan blive endnu mere gunstige for os. Desuden fordi lastbasisens potentiale er meget højt i absolut alle retninger.

I løbet af det sidste 2020, COVID-19-pandemien, har der ikke været nogen stop eller afbrydelser i TITR's arbejde. Selvfølgelig er kun almindeligt velkoordineret arbejde for alle deltagere i TITR, en klar teknologi til organisering af containertog, reduceret transporttid og konkurrencedygtige takster nøglen til den opnåede succes. I 2016 passerede kun 122 containere i TEU vores rute, og i 2020 er der allerede omkring 21 TEU-containere.

Som ved resultaterne af 5 måneder i 2021 beløb godstransporten langs TITR sig til 218 tusind tons, ud af det er 120 tusind tons eller 55% en transit gennem Kasakhstan, hvilket er 14% mere end i samme periode i 2020 Transport af varer i denne retning udføres hovedsageligt i containere. Forøgelsen af ​​vest-østrafikken med 2 gange skyldes levering af kød og biprodukter fra USA til Kirgisistan og Usbekistan, sukker til Tadsjikistan og Kirgisistan, natriumtetraborat fra Tyrkiet til Kina. Den vestgående trafikmængde i 5 måneder af 2021 udgjorde 83 tusind tons, hvilket er næsten det samme som i samme periode året før. Mens dens struktur er blevet ændret, herunder en stigning til 3,4 gange trafik af tomatpuré fra Kina til Italien og en fordoblet mængde valnødder fra Kina til Tyrkiet.

Fra 1. januar 2021 til i dag er der gået 47 containertog langs ruten i vestgående retning og 4 tog på gangen i Tyrkiet - Kina. Den samlede mængde containertrafik udgjorde derfor i 5 måneder af 2021 9674 TEU eller 27% højere end i 5 måneder i 2020.

Nyt knudepunkt i Aktau og perspektiverne og mulighederne for den europæiske forretning

Som et nyt vækstpunkt på det logistiske kort over Eurasien forventes Aktau (i den vestlige del af Kasakhstan) i fremtiden at blive anerkendt og effektiv som Khorgos tørre havn ved Khorgos - Altynkol-grænsepunktet mellem Kina og Kasakhstan.


Rakhmetolla Kudaibergenov, generalsekretær, International Association “Trans-Caspian International Transport Route”

På vegne af foreningen byder vi velkommen og forsøger at støtte en stærkere og hurtigere udvikling af Aktau Hub's logistiske magt, da dens succes naturligvis vil betyde, at en last fra EU lige er passeret gennem TITR og allerede har givet værdi til dets medlemmer langs ruten, inden lasten distribueres yderligere i retningen mod det sydlige Rusland, Kina eller de centralasiatiske lande.

Her vil jeg bemærke, at Kasakhstans side ville være glade for at møde udenlandske investeringer i regionen og især byde de europæiske varmt velkommen. Hele spektret af gunstig behandling for investorerne kan opdages her startende fra den prioriterede sektor inden for transport og logistik, for eksempel omkostningsvenlig oplagring af gods produceret og rettet mod SNG og asiatiske lande og til et nyt produktionsanlæg fuldt åbent hvorfra de producerede varer efterfølgende kan sendes til verdensmarkederne.

Vi ønsker en hurtig yderligere integration af Middle Corridor i det globale transportlogistiksystem og internationale forbindelser. Transit- og transportpotentiale i TITR-landene vil føre til den fælles synergi og udviklingen af ​​logistiksystemer i dannelsen af ​​en ny arkitektur af transkontinentale korridorer.

Hele handelen mellem Kasakhstan og EU i 2020 er 23,7 milliarder USD (inklusive eksport - 17.7 milliarder USD og import - 6 milliarder USD). I alt eksporterer Kasakhstan ca. 160 millioner tons forskellige laster både til sine nærliggende naboer og til verdensmarkederne, herunder ca. 85 millioner tons med jernbane og ca. 75 millioner tons med rørledninger. Så der er stadig et stort potentiale for gensidigt fordelagtigt partnerskab, ser vi med brugen af ​​Sortehavets maritime linjer, Marmaray-lastetunnel og forbindelse til Europas transportkorridor-system.

Når vi henvender os til det europæiske erhvervssamfund, ønsker vi at give en ny drivkraft til en forøgelse af forretningsnetværk og afsløre den brede vifte af muligheder i Middle Corridor som Europas og Asiens handels- og transportbro, vi er åbne for nye tilbud og projekter på vores rute, klar til at styrke handelsforbindelserne mellem lande øst og vest for Det Kaspiske Hav.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending