Følg os

israel

"Flere civile i Gaza blev dræbt af palæstinensiske islamiske jihad-raketter end af israelske angreb"

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

"Tæt på en tredjedel af de palæstinensere, der døde i det seneste udbrud af vold mellem Israel og Gaza-militante, kan være blevet dræbt af vildfarne raketter affyret af den palæstinensiske side, ifølge en israelsk militær vurdering, der synes at være i overensstemmelse med uafhængig rapportering fra The Associated Presse," skrev AP i et tweet sidste mandag (8. august) en dag efter, at der blev indgået en våbenhvile i konflikten mellem Israel og den palæstinensiske Jihad Islamic (PIJà med mægling af Egypten, skriver Yossi Lempkowicz.

"Dette Associated Press tweet er ikke beregnet til at retfærdiggøre, minimere eller relativisere handlinger eller lidelser i den igangværende Gaza-konflikt," tilføjede nyhedsbureauet. "Vi deler dette, da "bagslag"-ofre forårsaget af Islamisk Jihad enten blev udeladt eller undervurderet. Vi opfordrer dig til at se videoen fra vores gårsdagens briefing med håb om at tilføje perspektiv om Islamisk Jihad."

Den israelske hær sagde, at 47 palæstinensere blev dræbt i løbet af de tre dages kampe - mindst 14 af dem af Islamisk Jihad-affyrede raketter, der ikke lykkedes. Ingen i Gaza med direkte kendskab til de pågældende eksplosioner var villige til at tale om dem offentligt, sagde Associated Press. "Men direkte tv-optagelser viste raketter, der kommer til kort i tætpakkede boligkvarterer. Og AP-besøg på stederne for to eksplosioner, der dræbte i alt 12 mennesker, støttede mistanken om, at de var forårsaget af raketter, der gik ud af kurs."

Under en direkte udsendelse den 7. august, Libanons Mayadeen TV fanget en palæstinensisk islamisk jihad-raket, der fejlede og faldt ned i et Gaza-kvarter. Korrespondenten kan høres bede kameramanden om at afværge kameraet. Ifølge Associated Press udstedte Hamas og trak derefter omfattende restriktioner tilbage for udenlandske journalister, der arbejder i Gaza-striben i kølvandet på konflikten. Restriktionerne omfattede et forbud mod dækning af PIJ-raketter, der faldt til kort i Gaza og forårsagede skader og dødsfald, samt en generel regel, der kræver, at Jerusalem får skylden for den seneste eskalering, ifølge rapporten. Volden begyndte fredag ​​(5. august), da Israel indledte en bølge af forebyggende luftangreb mod den palæstinensiske islamiske jihad, den næststørste terrorgruppe i Gaza-striben, på grund af, hvad IDF beskrev som en overhængende trussel mod israelske civile, der bor i nærheden af ​​Gaza. grænse. En højtstående chef for PIJ blev dræbt såvel som flere af deres operatører, der planlagde angrebet.

"Fra vores efterretningstjeneste vidste vi, at de havde konkrete planer om at udføre et angreb mod israelske civile tæt på grænsen til Gaza. Vi så, at denne trussel var overhængende. Det er derfor, vi fredag ​​eftermiddag (5. august) udførte forebyggende angreb mod disse specifikke mennesker, der planlagde dette angreb mod vores civile," sagde en israelsk embedsmand.

"Operationen havde to hovedmål: defensiv, at beskytte Israels borgere mod spærreilden af ​​raketter og offensiv: at skade PIJ's militære kapaciteter ved angreb med præcise styrede våben rettet mod våbenlagre, raketkastere og produktionsfaciliteter."

"Det er et lands grundlæggende pligt at forhindre sådanne angreb og beskytte sine borgere." Da en våbenhvile trådte i kraft søndag aften, havde PIJ, en terrorgruppe støttet og finansieret af Iran, affyret 1,170 raketter og morterer mod det sydlige og centrum af Israel fra Gaza, og israelske fly havde ramt snesevis af formodede terrorister. mål. "Af det samlede antal raketter, der blev affyret, landede 20% af dem eller 180 for at være præcis i Gaza-striben, hvilket forårsagede ofre blandt befolkningen," sagde den israelske embedsmand.

reklame

Ifølge ham blev flere civile i Gaza dræbt af PIJ-raketter end af israelske angreb. Israel hævdede sejren delvist, fordi det dræbte to højtstående PIJ-kommandører, og fordi ingen israelere blev dræbt eller alvorligt såret. Iron Dome-systemet opsnappede 97 % af de raketter, som terrorgruppen opsendte. Luftangrebene beskadigede også PIJ's kapaciteter og ødelagde raketaffyringsramper og deres produktionsfaciliteter.

"Vi har beskadiget PIJ's militære kapaciteter med minimale skader og begrænsede civile tab. Ethvert civilt offer er en tragedie, og det er blevet undersøgt. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at undgå dem, men der har været raketopsendelser fra skolegårde eller lejligheder og det er næsten umuligt ikke at forårsage nogen skade,” sagde embedsmanden.

Han bemærkede, at flere luftangreb mod PIJ-befalingsmænd, som vist i en video på sociale medier, er blevet forsinket, da IDF opdagede tilstedeværelsen af ​​en enkelt civil person i nærheden af ​​målet (se video nedenfor). Den Palæstinensiske Islamiske Jihad er en ældre organisation end den anden terrorgruppe, Hamas, der styrer Gaza-striben. "Det er en meget radikal og farlig organisation, der ikke har nogen ambition om at blive hersker over noget palæstinensisk territorium, i modsætning til Hamas," forklarede Kobi Michael, seniorforsker ved Institut for Nationale Sikkerhedsstudier (INSS) i Tel Aviv. under en online briefing for journalister arrangeret af Europe Israel Press Association mandag.

"Deres eneste dagsorden, deres 'raison d'être', er at lede den væbnede modstand mod Israel.'' Siden det sidste årti blev det en ren proxy for Iran. PIJ-lederen, Ziyad Nakhalah, var (og er stadig) i Teheran i de tre dage Israels operation mod gruppen. Selvom det er en sunni-gruppe, bruger det iranske shiitiske teokrati dem (og den anden sunni-gruppe i Gaza, Hamas) som redskaber til at destabilisere Mellemøsten og angribe Israel. På trods af disse ligheder, er det vigtigt at fremhæve forskellene mellem de to grupper: Hamas, som har regeret i Gaza siden det tog magten for femten år siden efter en militær magtovertagelse, hvor snesevis af palæstinensere fra Fatah blev dræbt, er også en terrororganisation, men også en politisk , social og religiøs bevægelse.

Dets umiddelbare mål er at besejre Fatah og overtage det palæstinensiske selvstyre, som styrer Vestbredden. PIJ har ingen sådanne ambitioner og svarer mere til den traditionelle plan for en terrororganisation. Det blev grundlagt i begyndelsen af ​​firserne, mens Hamas blev oprettet senere. I løbet af de sidste par år, i kølvandet på Den Palæstinensiske Myndigheds svaghed, er PIJ blevet stærkere på Vestbredden – især i den nordlige del – og har været ansvarlig for en bølge af terrorangreb mod israelere. Ifølge Kobi Michael er årsagen til den høje procentdel af fejl i raketudsendelser, at PIJ's tekniske kapacitet er meget lavere end Hamas eller Hizbollahs.

"Raketter, de producerer, er af lav kvalitet," sagde han. "De, der har nået afstande på 80 til 100 kilometer ind i det israelske territorium, er ikke blevet fremstillet af PIJ, men er iransk fremstillet og er blevet introduceret til Gaza gennem Sinai og maritime ruter," tilføjede han.

Hamas, som er hovedorganisationen, der kontrollerer Gaza, er forblevet på sidelinjen af ​​konflikten og har ikke deltaget aktivt. "Det er et stærkt tegn på, hvor meget de forstod, at det var et resultat af PIJ-beslutninger, der var dårlige for det palæstinensiske folk i Gaza. Det er derfor, vi forventer, at Hamas har kontrol over Gaza og har meget strammere kontrol med Islamisk Jihad. Vi forventer, at Hamas, lige så meget som de ønsker, fortsætter med at nyde den velstand, de havde i det sidste år, med over 40,000 palæstinensiske arbejdere, der dagligt rejser ind i Israel, sørger for, at situationen i Gaza forbliver rolig og stabil, og at der ikke er nogen trusler mod Israelske civile fra den anden side af grænsen,« understregede den israelske embedsmand.

En dag efter våbenhvilen trådte i kraft, genåbnede Israel Keren Shalom kommercielle krydsning mellem Israel og Gaza for at tillade lastbiler med brændstof og andre vitale varer at komme ind i striben. "Vi gik for at forbedre livet for de 2 millioner mennesker, der bor i Gaza på mange måder, vand, elektricitet, spildevand, men også at tillade et stigende antal palæstinensere fra Gaza at komme ind i Israel for at arbejde," sagde den israelske embedsmand.

"Jeg vil gerne understrege, hvor kompliceret det er, eftersom Hamas, som kontrollerer Gaza, konstant opfordrer palæstinensere til at udføre terrorangreb mod Israel. Men samtidig går folk ind i Israel og arbejder i en række forskellige jobs. Mens hver af de er sikkerhedsscreenet, der er en potentiel risiko for, at de har ondartede hensigter."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending