Følg os

Antisemitisme

Antisemitiske fordomme udbredt i Grækenland, viser undersøgelse, men græsk parlamentsmedlem insisterer på, at staten har kæmpet meget antisemitisme i de sidste par år

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En omfattende undersøgelse af antisemitiske fordomme i 16 europæiske lande, som blev frigivet i sidste uge inden for rammerne af et møde med jødiske ledere i Bruxelles, viser, at Grækenland sammen med Polen og Ungarn er det land, hvor befolkningen har mest negative følelser over for jøderne, og hvor antisemitiske fordomme er udbredt, skriver Yossi Lempkowicz.

Ifølge undersøgelsen, bestilt af Action and Protection League (APL), en partnerorganisation for European Jewish Association, mener mere end en tredjedel af de adspurgte grækere, at "jøder aldrig vil være i stand til fuldt ud at integrere sig i samfundet".

Troen på et "hemmeligt jødisk netværk, der påvirker politiske og økonomiske anliggender i verden" deles af 58% af grækerne. Derudover har omkring 36% af grækerne '' temmelig negative følelser '' over for jøder.

Undersøgelsen globalt viser, at der i vesteuropæiske lande er mere anti-israelsk stemning, mens der i østeuropæiske lande (herunder Grækenland) er mere traditionel antisemitisme og anti-jødedom.

reklame

"Grækenland skiller sig ud som det land, hvor antisemitiske fordomme er de mest nærværende, selvom jeg ikke tror, ​​at Grækenland er det mindst sikre land for jøder," sagde rabbiner Shlomo Koves, leder af APL, under en præsentation af undersøgelsen.

"De bekymrende resultater af undersøgelsen viser, at antisemitisme er dybt forankret i Europa," sagde rabbiner Menachem Margolin, formand for EJA, som præsenterede en 10-punkts handlingsplan for de jødiske ledere på konferencen.

Bedt af European Jewish Press om at kommentere resultaterne vedrørende hans land, Konstantinos Karagounis (afbilledet), medlem af det græske parlament og tidligere minister, understregede, at den græske stat siden 1980'erne, en periode med antisemitisme og anti-zionisme, har gjort en enorm drejning, som har resulteret i at gøre Israel til en af ​​sine vigtigste allierede.

reklame

'' Resultaterne af undersøgelsen er ret forstyrrende, men vi har kæmpet meget antisemitisme i de sidste par år ved at gøre loven mere streng, hvilket synes at være meget effektiv, '' sagde han.

'' Vi viser nultolerance over for nynazister og ekstremister, '' tilføjede han

Han bemærkede, at undersøgelsen viser, at andelen af ​​antisemitiske fordomme er meget høj, især for græske mennesker, der er mere ældre (mere end 50/60 år gamle). '' Det har at gøre med opfattelser. '' Den optimistiske del er, at procentdelen for den yngre generation er meget lav. Det gør mig optimistisk og viser, at hvis vi giver mere uddannelse, og hvis vi informerer mere til befolkningen, især de unge, tror jeg, at vores kamp vil være meget effektiv, '' sagde Karagounis.

'' En anden god ting er, at vi ikke har nogen voldelige hændelser mod jøder i Grækenland, men selvfølgelig har vi stadig meget arbejde at gøre, '' tilføjede han.

Han beskrev båndene mellem sit land og Israel (og Cypern) som '' meget stærkt ''. '' Vi deler de samme værdier, '' tilføjede han.

'' Nu kan vi tale om et land, der har omfavnet sin jødiske arv, anerkendt ødelæggelsen af ​​dets jødiske samfund af nazisterne, anerkendt dets iboende fejl. Grækenland er nu et land, der aktivt bekæmper antisemitisme gennem uddannelse, gennem lovgivning og naturligvis gennem offentlige udtalelser, ”sagde Karagounis.

Sidste søndag besøgte Europa-Kommissionens næstformand, Margaritis Schinas, det jødiske museum i Thessaloniki (Salonika). Under sit besøg forsikrede Schinas, der er fra den nordgræske by, jødiske samfund i Europa om, at EU vil støtte dem i lyset af moderne trusler.

”Som vicepræsident vil jeg forsikre de jødiske samfund i Europa om, at EU ikke vil efterlade dem ubeskyttet mod de mange moderne trusler, der overskygger deres liv i dag. Vi vil garantere deres sikkerhed, vi vil styrke deres uddannelse og kultur, vi vil gøre alt for at bevare den historiske hukommelse om Holocaust, især nu hvor de sidste overlevende forlader os uden deres personlige historier, ”sagde han.

Hans besøg på det jødiske museum i Salonika kom få dage efter præsentationen af ​​EU's første strategi for bekæmpelse af antisemitisme og bevarelse af jødisk liv.

Del denne artikel:

Antisemitisme

83 år efter Krystallnatten advarer jødisk leder: Europa kan blive 'Judenfrei' om 10 år

Udgivet

on

"Der er flere jøder i Europa, der tror, ​​at der ikke vil være mere jødisk samfund her om et årti, end dem, der tror, ​​at der stadig er håb," erklærede rabbiner Menachem Margolin, formand for European Jewish Association., skriver Yossi Lempkowicz.

"Jeg siger ikke, at du om ti år ikke vil være i stand til at se jøder i Europa, men jeg er meget bekymret for muligheden for at have jødisk tilstedeværelse om ti år fra nu," tilføjede han, da han talte til 160 ministre, parlamentarikere og diplomater. fra hele Europa, som var samlet i to dage i Krakow, Polen, for at diskutere måder at øge Holocaust-uddannelse og erindring, bekæmpe antisemitisme og udvikle værktøjer til at bekæmpe hadefulde ytringer og opfordringer i sociale netværks tidsalder.

Mødet omfattede også en rundvisning i Auschwitz-Birkenau dødslejre, hvor der blev afholdt en lystændingsceremoni og kransenedlæggelse i nærværelse af rabbiner Meir Lau, tidligere overrabbiner i Israel og præsident for Yad Vashems råd, Holocaust-mindesmærket i Jerusalem .

Blandt talerne på konferencen var den marokkanske kultur- og ungdomsminister Mohamed

reklame

Mehdi Bensaid, Roberta Metsola, næstformand for Europa-Parlamentet, Ungarns videnskabs- og undervisningsminister Zoltan Maruzsa, undervisningsminister i Rheinland-Pfalz Stefanie Hubig, den britiske udenrigsminister for uddannelse, Nadhim Zahawi, samt formændene for Sloveniens parlamenter og Montenegro.

Konferencen fandt sted den 83rd årsdagen for Krystallnatten, natten til det knuste glas, da nazisterne den 9. november 1938 startede de anti-jødiske pogromer ved at dræbe jøder, afbrænde 1400 synagoger og ødelægge butikker ejet af jøder i hele Tyskland og Østrig.

»Europa bekæmper antisemitisme, men det vinder ikke endnu. Hvis denne opadgående tendens fortsætter, vil flere og flere jøder søge et fristed i Israel i stedet for at blive på et kontinent, der ikke kan tage ved lære og katastrofale fejltagelser fra sin fortid. Vi er endnu ikke i staten Judenfrei, men desværre nærmer vi os det,'' understregede rabbiner Margolin.

reklame

Han bemærkede, at jøder, der søger at spise i overensstemmelse med deres religions skikke, ikke kan gøre det i visse lande på grund af love, der forbyder kosher-slagtning. Og i nogle byer på kontinentet kan jøder ikke gå sikkert i deres traditionelle tøj.

"Uddannelse, sagde han, er den mest effektive vaccine til at bekæmpe verdens ældste og mest virulente virus."

I en tale til symposiet i en video fra Jerusalem sagde Israels premierminister Naftali Bennett: "I middelalderen blev jøder forfulgt på grund af deres religion. I det 19. og 20. århundrede blev jøder udskældt på grund af deres race, og i dag bliver jøder angrebet. på grund af deres nationalstat, Israel."

"Det er bekymrende, at der skal være en konference om antisemitisme i Auschwitz så hurtigt efter Holocaust," sagde den israelske premierminister og tilføjede, at "så længe Israel forbliver stærkt, vil jøder rundt om i verden være stærke."

Den britiske udenrigsminister for uddannelse, Nadhim Zahawi, udtalte, at: "Holocaust var en fiasko for menneskeheden og retfærdigheden. Den værste begivenhed i historien. Intet kan slette smerten. Jeg kan mærke smerten, fordi hele min familie er flygtet fra Saddam Husseins styre. Som kurdere måtte vi flygte. Vi flygtede, da jeg var 7 år gammel, fra Irak til Storbritannien."

Symposiet i Krakow blev efterfulgt af et besøg i Auschwitz-Birkenau dødslejre, hvor en ceremoni for stearinlys og kransenedlæggelse fandt sted.

Han tilføjede: "Jeg forstår den vigtige rolle, britiske lærere spiller i holocaust-undervisning. At lære om historie er noget, vi helliggør i Storbritannien. På grund af coronaen steg virtuelle besøg i Auschwitz. Vi har nultolerance over for antisemitisme og racisme. Anti -haduddannelse er vores topprioritet i Storbritannien. Jeg opfordrer universiteterne til at vedtage IHRA-definitionen af ​​antisemitisme," sagde han i en henvisning til antisemitisme på campusser.

Den tyske undervisningsminister i delstaten Rheinland-Pfalz, Stefanie Hubig, sagde: "Jeg arbejder hårdt for at bevare mindet om Holocaust i skolerne. Vi arbejder på at bringe lærere til at besøge mindesteder og fremme jødisk undervisning i skolerne. Det er alt sammen vigtigt, fordi der desværre stadig er grunde til, at vi skal fortsætte med at huske."

I en besked fra Rabat understregede den marokkanske kultur- og ungdomsminister, Mohamed Mehdi Bensaid, at denne konference finder sted på et tidspunkt, hvor flere og flere radikale ideologier, der fremmer antisemitisme, islamofobi og fremmedhad, blomstrer. "Så længe faren for radikalisme svæver over verden, har vi alle en pligt til at minde og undervise vores yngre generation i Marokko og rundt om i verden om Holocausts mørke kapitel i menneskehedens historie."

Kálmán Szalai, sekretær for European Action and Protection League (APL) identificerede uddannelse som et vigtigt middel til at reducere antisemitiske fordomme og understregede, at "den viden, der gives videre til nye generationer, grundlæggende kan påvirke valget af værdier i voksenlivet".

En nylig undersøgelse foretaget af APL viste vedvarende anti-jødiske fordomme i befolkningen i flere lande i Europa.

Del denne artikel:

Læs

Antisemitisme

Fransk jødisk leder: »Mens de europæiske institutioner og politikere bruger betydelige ressourcer og ikke sparer kræfter i kampen mod antisemitisme, forbedres situationen i Europa ikke. Værre, det forværres '

Udgivet

on

"Mens de europæiske institutioner og politikere bruger betydelige ressourcer og ikke sparer kræfter i kampen mod antisemitisme, forbedres situationen i Europa ikke. Værre er det, at det forværres," sagde Joel Mergui (billedet), formand for Central Israelite Consistory of France, da han tirsdag (12. oktober) talte til en konference i Bruxelles med jødiske ledere arrangeret af European Jewish Association (EJA), skriver Yossi Lempkowicz.

"Det er på tide at se kendsgerningerne i øjnene. Bekæmpelse af antisemitisme kan ikke reduceres til at isolere og straffe antisemitiske handlinger. Denne straf er naturligvis afgørende. Gerningsmænd til antisemitiske handlinger bør aldrig blive ustraffet. Men for at det skal være virkelig effektivt, skal kampen mod antisemitisme komme til roden af ​​problemet, «tilføjede han.

Mergui sagde, at Europa skal iværksætte konkrete initiativer inden for uddannelse for at bekæmpe anti-jødiske stereotyper. "Det skal også værdsætte arv og bidrag fra jødedommen og ustanseligt minde om, at jødisk spiritualitet er en integreret del af europæisk kultur."

Hans bemærkninger kom, da en ny omfattende undersøgelse af antisemitiske fordomme i 16 europæiske lande blev afsløret forud for konferencen. Undersøgelsesresultaterne synes at være temmelig foruroligende. Action and Protection League (AP)-partnere i EJA-bestilte undersøgelsen med IPSOS SA under ledelse af professor András Kovács fra Centraleuropæisk universitet i Wien-Budapest, idet de tog 16 europæiske lande og stillede respondenterne direkte spørgsmål og fulgte der hvor det syntes nødvendigt. De adspurgte lande er Østrig, Belgien, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Italien, Letland, Holland, Polen, Rumænien, Slovakiet, Spanien, Sverige og Det Forenede Kongerige. Blandt de foruroligende tal er: Næsten en tredjedel af respondenterne i Østrig, Ungarn og Polen sagde, at jøder aldrig vil være i stand til fuldt ud at integrere sig i samfundet. Næsten en tredjedel var enig i, at der er et hemmeligt jødisk netværk, der påvirker politiske og økonomiske anliggender i verden. (Rumænien - 29%; Frankrig - 28%; Tjekkiet - 23%). I Spanien sagde 35%, at israelere opfører sig som nazister over for palæstinenserne; 29% sagde det samme i Holland; og 26% var enige i erklæringen i Sverige. I Letland sagde godt en tredjedel - 34% - at jøder udnytter Holocausts offer for deres eget formål; 23% var enige i Tyskland; og 22% var enige i Belgien. En fjerdedel af alle de adspurgte var enige i erklæringen om, at Israels politik får dem til at forstå, hvorfor nogle mennesker hader jøder.

reklame

"Jøder rundt om i Europa er nødt til at foreslå specifikke handlingsplaner for deres regeringer såvel som på EU-plan," sagde rabbiner Shlomo Koves, grundlægger af APL og initiativtager til undersøgelsen. "Vi er nødt til at tage vores skæbne i vores hænder, hvis vi vil have, at vores børnebørn skal kunne leve i Europa om 20-50 år fra nu," tilføjede han.

På den to dage lange Bruxelles-konference deltog snesevis af fremtrædende europæiske jødiske ledere, parlamentarikere og diplomater fra hele kontinentet, herunder EU-kommissionens næstformand Margiritis Schinas, samt præsidenten for Israel Isaac Herzog og ministeren for diaspora-anliggender Nachman Shai, der vil tale til sammenkomsten fra Jerusalem. Europa-Kommissionen præsenterede i sidste uge den første EU-strategi nogensinde om bekæmpelse af antisemitisme og fremme jødisk liv.

Med antisemitisme bekymrende stigende, i og uden for Europa, har strategien til hensigt at opstille en række foranstaltninger, der artikuleres omkring tre søjler: at forhindre alle former for antisemitisme; at beskytte og fremme det jødiske liv og fremme forskning, uddannelse og erindring om Holocaust.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Antisemitisme

Topjødiske og svenske ledere fejrer det lokale jødiske samfund

Udgivet

on

Forud for en skelsættende global konference sluttede topjødiske og svenske ledere sig til Malmö Synagoge i dag for at fejre det lokale jødiske samfunds historie og liv, især dets modstandsdygtighed i en periode med øget antisemitisme i regionen.

Synagogebegivenheden, der blev arrangeret af World Jewish Congress, sammen med den officielle

Rådet for svenske jødiske samfund og det jødiske samfund i Malmø blev afholdt dagen før den 13. oktober Malmø Internationale Forum om Holocaust -erindring og bekæmpelse af antisemitisme.

Det internationale forum, hvor stats- eller regeringschefer i omkring 50 lande deltager, vil fokusere på at identificere og gennemføre konkrete skridt til bekæmpelse af antisemitisme og andre former for had og fremme af Holocaust -uddannelse og erindring.

reklame

WJC's præsident Ronald S. Lauder, den svenske premierminister Stefan Löfven og jødiske kommunale ledere delte deres indsigt på tirsdagens synagoge-samling om Sveriges jøders rige historie og næste skridt i kampen mod nutidens udtryk for had mod jøder lokalt og nationalt niveauer.

I sine bemærkninger til synagogen, Amb. Lauder sagde:

”Jeg har beskæftiget mig med antisemitisme, siden jeg blev involveret i den jødiske verden. Det er det meste af mit voksne liv. Jeg har været vidne til det, jeg har talt med for mange ofre for antisemitisme. Jeg har også selv været målet for det. Jeg har set folk miste livet ... fordi de tilfældigvis var jøder. ”

reklame

Amb. Lauder sagde også: ”Jeg er klar over, at der skal findes et retfærdigt og rimeligt forlig med det palæstinensiske folk. Jeg har forfulgt en tostatsløsning i årevis, og jeg har aldrig opgivet denne idé. To stater for to personer er den eneste måde, hvorpå denne lange konflikt endelig kan komme til en retfærdig konklusion. ”

Han tilføjede: "Alle skolebørn skal lære om Holocaust og forstå, hvordan det opstod, og hvor had i sidste ende fører." Han fortsatte med at gå ind for en national helligdag den 27. januar, den dag Auschwitz blev befriet i 1945, for skoler verden over for at undervise i Holocaust.

”Der er stadig så meget, der skal gøres. Jeg er ikke naiv; Jeg indser, at hadet til jøder har været med os i 2,000 år og aldrig vil forsvinde helt. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre denne virus i at sprede sig. Vi bifalder den svenske premierminister og regeringen for at tage de første skridt. Og jeg takker dig for din hjælp til det jødiske samfund her med at beskytte dets synagoger, dets skole og dets folk, ”Amb. Lauder sluttede.

I de senere år har antisemitisme forekommet regelmæssigt i Malmø, Sveriges tredjestørste by, især på dets skoler, og har vundet international opmærksomhed. Sveriges førende ledere har lovet at afsætte ressourcer til demokratiforstærkende initiativer på skoler og andre uddannelsessteder. I slutningen af ​​marts 2022 overtager landet formandskabet for International Holocaust Remembrance Alliance og har lovet at åbne det svenske holocaustmuseum inden juli 2022.  

"I denne uge samles vi her i Malmø for at huske historiens mørkeste kapitel, menneskehedens mørkeste kapitel," sagde Löfven. ”Det foregik ikke på svensk jord; Da jøder begyndte at forlade Tyskland efter 1933, var de fleste lande, inklusive Sverige, imidlertid tilbageholdende med at tage imod mere end en håndfuld jødiske flygtninge. ”

Han sagde også: "Hvert Shabbatlys tændt, hver sang på jiddisch eller ladino og hver svensk jøde, der bærer en kippah eller en Davidsstjerne med stolthed, er en holdning mod had."

Dr. Nachman Shai, Israels minister for diaspora, fortalte publikum, at Israel stod bag det jødiske samfund i Malmø.

"Det er ethvert jødisk individs ret at leve et fuldt og stolt jødisk liv, uanset hvor de vælger," sagde han. "Derudover bør du have mulighed for stolt og aktivt at have relationer til Israel ... uden at blive betvivlet."

Ann Katina, formand for det jødiske samfund i Malmø, overgik ceremonien, mens hun diskuterede den pulserende historie om det jødiske liv i Malmø. Fællesskabet fejrer sit 150 -års jubilæum i næste måned.

"Det jødiske liv i Sverige er mere end antisemitisme," sagde Katina og tilføjede, at et jødisk læringscenter vil åbne i synagogen "med det formål at øge kendskabet til jødisk kultur, religion, historie, Holocaust og antisemitisme." Hun sluttede sig til Aron Verständig, formand for det officielle råd for svenske jødiske samfund, takker lokalsamfundet for dets støtte og dedikation til uddannelse.

Umiddelbart efter afslutningen af ​​forumet 13. oktober blev Amb. Lauder og premierminister Löfven vil slutte sig til en Holocaust -overlever, der repræsenterer det jødiske samfund i Malmø, for at reflektere over forløbet og fortsætte samtalen om, hvordan man kan afslutte antisemitisme. Medier, der ønsker at deltage i dette arrangement, skal allerede have legitimationsoplysninger for at deltage i Malmø Forum.

Efter onsdagens konference vil WJC's internationale møde for særlige udsendinge og koordinatorer, der bekæmper antisemitisme (SECCA), indkaldes for at udveksle synspunkter, dele bedste praksis og politikker og evaluere fremskridt i den fælles kamp mod antisemitisme. SECCA-forum består af embedsmænd, der har til opgave at bekæmpe antisemitisme, med deltagere fra snesevis af lande og fra organisationer som Europa-Kommissionen, International Holocaust Remembrance Alliance, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa og FN.

Om den jødiske verdenskongres

 Verdens jødiske kongres (WJC) er International organisation repræsenterer jødiske samfund i 100 lande over for regeringer, parlamenter og internationale organisationer.

Twitter | Facebook

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending