Følg os

Europa-Kommissionen

'Europa kan kun trives, når dets jødiske samfund føler sig trygge og blomstrer,' siger Ursula von der Leyen, da EU præsenterer sin første omfattende strategi nogensinde til bekæmpelse af antisemitisme

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Tirsdag (5. oktober) præsenterede Europa-Kommissionen den første nogensinde EU -strategi for bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødisk liv, skriver Yossi Lempkowicz.

Med antisemitisme bekymrende stigende, i og uden for Europa, fastlægger strategien en række foranstaltninger, der artikuleres omkring tre søjler: at forhindre alle former for antisemitisme; at beskytte og fremme det jødiske liv og fremme forskning, uddannelse og erindring om Holocaust.

Strategien foreslår foranstaltninger til at intensivere samarbejdet med onlinevirksomheder for at bremse antisemitisme online, bedre beskytte offentlige rum og tilbedelsessteder, oprette et europæisk forskningsnav om samtidens antisemitisme og skabe et netværk af websteder, hvor Holocaust skete. Disse foranstaltninger vil blive forstærket af EU's internationale bestræbelser på at lede den globale kamp mod antisemitisme, sagde Kommissionen, EU's udøvende afdeling.

Ursula von der Leyen, formand for Europa -Kommissionen, sagde, at '' i dag forpligter vi os til at fremme det jødiske liv i Europa i al dets mangfoldighed. ''

reklame

Hun tilføjede: '' Vi vil se det jødiske liv blomstre igen i hjertet af vores lokalsamfund. Sådan skal det være. Den strategi, vi præsenterer i dag, er en trinændring i, hvordan vi reagerer på antisemitisme. Europa kan kun trives, når dets jødiske samfund føler sig trygge og blomstrer. ”

Under en pressemøde understregede Margaritis Schinas, Kommissionens næstformand for fremme af vores europæiske livsstil, at '' antisemitisme er uforenelig med EU-værdier og med vores europæiske livsstil. Denne strategi, den første af sin art, er vores engagement i at bekæmpe den i alle dens former og sikre en fremtid for det jødiske liv i Europa og videre. Vi skylder dem, der omkom i Holocaust, vi skylder det til de overlevende, og vi skylder det til kommende generationer. ”

Mod en EU fri for antisemitisme

reklame

Strategien indeholder foranstaltninger, der fokuserer på:

  1. forebyggelse og bekæmpelse af alle former for antisemitisme;
  2. beskytte og fremme jødisk liv i EU;
  3. uddannelse, forskning og erindring om Holocaust.

Nogle af de vigtigste foranstaltninger i strategien omfatter:

  • Forebyggelse og bekæmpelse af alle former for antisemitisme: Ni ud af ti jøder mener, at antisemitisme er steget i deres land, hvor 85% anser det for et alvorligt problem. For at løse dette vil Kommissionen mobilisere EU -midler og støtte medlemsstaterne i udformningen og gennemførelsen af ​​deres nationale strategier. Kommissionen vil støtte oprettelsen af ​​et europæisk netværk af betroede flaggere og jødiske organisationer til fjernelse af ulovlig online hadtale. Det vil også støtte udviklingen af ​​fortællinger, der modvirker antisemitisk indhold online. Kommissionen vil samarbejde med industrien og it-virksomheder for at forhindre ulovlig fremvisning og salg af nazirelaterede symboler, memorabilia og litteratur online.
  • Beskytte og fremme jødisk liv i EU: 38% af jøderne har overvejet at emigrere, fordi de ikke føler sig trygge som jøder i EU. For at sikre, at jøder føler sig trygge og kan deltage fuldt ud i det europæiske liv, vil Kommissionen yde EU -midler til bedre at beskytte offentlige rum og tilbedelsessteder. Den næste indkaldelse af forslag offentliggøres i 2022 og stiller 24 millioner euro til rådighed. Medlemsstaterne opfordres også til at gøre brug af Europols støtte til terrorbekæmpelsesaktiviteter, både online og offline. For at fremme det jødiske liv vil Kommissionen træffe foranstaltninger til at beskytte jødisk arv og øge bevidstheden omkring jødisk liv, kultur og traditioner.
  • Uddannelse, forskning og erindring om Holocaust: I øjeblikket har en europæer ud af 20 aldrig hørt om Holocaust. For at holde hukommelsen i live støtter Kommissionen oprettelsen af ​​et netværk af steder, hvor Holocaust skete, men som ikke altid er kendt, f.eks. Skjulesteder eller skydepladser. Kommissionen vil også støtte et nyt netværk af unge europæiske ambassadører for at fremme erindringen om Holocaust. Med EU -finansiering støtter Kommissionen oprettelsen af ​​et europæisk forskningscentrum om nutidens antisemitisme og jødisk liv i samarbejde med medlemsstaterne og forskningssamfundet. For at fremhæve jødisk arv inviterer Kommissionen byer, der ansøger om titlen som europæisk kulturhovedstad, til at tage fat på deres minoriteters historie, herunder jødisk samfundshistorie.

EU sagde, at det vil bruge alle tilgængelige værktøjer til at opfordre partnerlande til at bekæmpe antisemitisme i EU -nabolaget og videre, herunder gennem samarbejde med internationale organisationer.

'' Det vil sikre, at EU's eksterne midler ikke må blive allokeret forkert til aktiviteter, der tilskynder til had og vold, herunder mod jødiske mennesker. EU vil styrke samarbejdet mellem EU og Israel i kampen mod antisemitisme og fremme revitalisering af jødisk arv verden over, '' sagde Kommissionen.

Næste skridt ?

Strategien vil blive implementeret i perioden 2021-2030.

Kommissionen opfordrede Europa -Parlamentet og EU -rådet til at støtte implementeringen af ​​strategien og vil offentliggøre omfattende gennemførelsesrapporter i 2024 og 2029.

Medlemsstaterne har allerede kommitted at forebygge og bekæmpe alle former for antisemitisme gennem nye nationale strategier eller foranstaltninger under eksisterende nationale strategier og/eller handlingsplaner til forebyggelse af racisme, fremmedhad, radikalisering og voldelig ekstremisme. Nationale strategier bør vedtages inden udgangen af ​​2022 og vil blive vurderet af Kommissionen inden udgangen af ​​2023.

Den europæiske jødiske kongres hilste udgivelsen af ​​EU's strategi velkommen. "Dette er et hidtil uset og vigtigt dokument, der vil fungere som en køreplan for væsentligt at reducere antisemitisme i Europa og videre," sagde EJC's præsident, Moshe Kantor.

"Det er en forpligtelse over for Europas jøder, at vi tilhører og er en vital del af den europæiske fremtid, og kontinentets beslutningstagere vil gøre en yderste indsats for at sikre, at det jødiske liv blomstrer," tilføjede han.

Verdens jødiske kongres præsident, Ronald S. Lauder, hilste også erklæringen velkommen.

"Antisemitisme er et kæmpe problem i Europa, og det er på høje tid, at EU, dets medlemsstater og lokale myndigheder vedtager en omfattende strategi for at tackle de største udfordringer i kampen mod antisemitisme," sagde han.

”Jeg bifalder Kommissionen for at have fremlagt en ambitiøs plan, der omfatter alle aspekter af bekæmpelse af antisemitisme, mindes Holocaust og omfavner det jødiske bidrag til den europæiske livsstil. Jeg ser frem til at samarbejde med Europa -Kommissionen om at få dette i praksis. ”

Del denne artikel:

Biodiversitet

European Business and Nature Summit strømliner biodiversitet til erhvervslivet

Udgivet

on

I dag (1. december) samles politikere og virksomhedsledere på højt niveau på European Business & Nature Summit at opskalere erhvervsindsatsen for naturen forud for den afgørende FN's biodiversitetskonference (COP 15) i foråret 2022. Arrangeret af EU [e-mail beskyttet] perron af Europa-Kommissionen og andre partnere, har topmødet til formål at styrke den voksende bevægelse af virksomheder på tværs af Europa og videre, som sætter naturen og mennesker i centrum for deres genopretningsstrategier.

European Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: "Mens klimakrisen bliver behandlet med hast, er biodiversitetskrisen og truslen om økocid endnu ikke kommet højt nok på den globale dagsorden. Virksomheder erkender i stigende grad, at det haster med at handle, og jeg opfordrer dem til at udtale sig om risikoen for tab af biodiversitet. At genoprette vores forhold til naturen vil afværge økonomiske tab, skabe nye job og sikre en beboelig planet for fremtidige generationer."

Miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: "Virksomheder er en afgørende løftestang i den systemomspændende ændring, der skal ske, hvis vi skal have et stabilt klima og en levende planet, hvor alle kan trives. Jeg regner med, at de vil drive ambitionen om en global biodiversitetsramme, der skal vedtages på Biodiversity COP15, med øget biodiversitetsfinansiering og tilstrækkelig mainstreaming af biodiversitet i alle sektorer."

Topmødet byder på frontløbende virksomheder og finansielle institutioner, der deler erfaringer, eksempler på bedste praksis og initiativer, der har til formål at integrere naturkapital og biodiversitet i virksomhedernes beslutningstagning, og opfordrer andre til at deltage. Arrangementet inviterer nye underskrivere til Finansiering til Biodiversitetsløfte opfordrer globale ledere til at vende naturtab inden for dette årti og forpligter sig til at beskytte og genoprette biodiversiteten gennem deres finansieringsaktiviteter og investeringer. Disse nye underskrivere vil booste gruppen af ​​75 finansielle institutioner, der repræsenterer aktiver på 12 billioner euro. Mere information findes i nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Brint: Europas industri udruller brintprojekter i massiv skala

Udgivet

on

European Clean Hydrogen Alliance har annonceret en pipeline af projekter, som europæisk industri påtager sig for at udrulle den europæiske brintøkonomi i stor skala. Med over 750 projekter er pipelinen et vidnesbyrd om størrelsen og dynamikken i den europæiske brintindustri. Projekter spænder fra ren brintproduktion til dens anvendelse i industri, mobilitet, energi og bygninger. De er placeret i alle fire hjørner af Europa. Formålet med projektpipelinen er at give et overblik over brintprojekter, at fremme fremkomsten af ​​en europæisk brintindustri ved at muliggøre netværk og match-making, at profilere projekter og give dem synlighed, herunder med potentielle investorer. 

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Rent brint spiller en nøglerolle i den grønne omstilling af vores europæiske industri. Vores opskrift til at støtte storstilet udbredelse af rene brintteknologier inden 2030 består af investeringer, en understøttende lovgivningsramme og fremme af partnerskab mellem industri, regeringer og civilsamfundet. Gennem European Clean Hydrogen Alliance har vi udviklet en pipeline af innovative, levedygtige investeringsprojekter langs brintværdikæden, som vi udgiver i dag. Mere end 600 projekter er planlagt til at gå i drift inden 2025. Jeg er overbevist om, at disse banebrydende innovationer vil hjælpe os med at opfylde vores klimamålsætninger, styrke vores industrielle modstandskraft og teknologiske lederskab og bidrage til jobskabelse."

Den Europæiske Alliance for Rent Brint blev oprettet af Kommissionen i juli 2020 til støtte for EU's brintstrategi, med det formål at stimulere udbredelsen af ​​ren brintproduktion og -anvendelse i Europa. En af dets hovedopgaver er at udvikle en investeringsdagsorden og pipeline af investeringsprojekter, der præsenteres i dag under Brint forum. Alliancen offentliggjorde også en rapport, der identificerer barrierer for udbredelsen af ​​rent brint og mulige afbødende foranstaltninger. Det har i øjeblikket over 1500 medlemmer. Det Alliance projekt pipeline er baseret på en samling af projekter fra medlemmer af European Clean Hydrogen Alliance, som efterfølgende blev vurderet af Kommissionen ud fra et sæt veldefinerede kriterier, herunder reduktion af drivhusgasemissioner, minimumsstørrelse og projektmodenhed. Rørledningen er søgbar efter projekttype, lokation, virksomhed og startdato. Mere information om Alliancen her.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Erasmus +

Uddannelse: et rekordbudget på 272 millioner euro til at støtte alliancer mellem europæiske universiteter

Udgivet

on

Kommissionen har annonceret en ny Erasmus+ indkaldelse af forslag til støtte for den videre udbredelse af "European Universities"-initiativet. Med et samlet budget på 272 millioner euro slutter 2022-opkaldet til europæiske Erasmus+-universiteter den 22. marts 2022. Margaritis Schinas, vicepræsident med ansvar for europæisk livsstil, sagde: "Takket være innovative og diversificerede modeller af langsigtede integrerede samarbejde fremmer europæiske universiteter fælles europæiske værdier og en styrket europæisk identitet og hjælper videregående uddannelsesinstitutioner med at opnå et betydeligt spring med hensyn til kvalitet, ydeevne, tiltrækningskraft og international konkurrenceevne.

Denne opfordring er et væsentligt skridt i at støtte videregående uddannelser for en bæredygtig, robust og succesfuld fremtid. Mariya Gabriel, kommissær med ansvar for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, sagde: "I dag hjælper vi europæiske universiteter mere med at styrke deres partnerskaber mellem højere uddannelsesinstitutioner eller skabe nye ved at samle deres styrker. Stærke europæiske universiteter er gavnlige på mange måder: de udstyrer deres studerende, ansatte og forskere med de færdigheder, de har brug for for at imødekomme nutidens samfundsmæssige behov Stærke europæiske universiteter er også afgørende for at udvikle en stærk følelse af at høre til Europa, fremme regional udvikling og gøre Europa mere konkurrencedygtigt og attraktivt på verdensscenen."

Europæiske universiteter støtter systemisk, strukturelt og bæredygtigt samarbejde mellem forskellige videregående uddannelsesinstitutioner i hele Europa, der dækker alle deres missioner: uddannelse, forskning, innovation og tjenester til samfundet. Med udgangspunkt i succesen med de pilotindkaldelser, der blev lanceret i 2019 og 2020, støttet af Horisont 2020 for deres forskningsdimension, sigter 2022-indkaldelsen på at lette fortsættelsen af ​​samarbejdsbestræbelserne for højere uddannelsesinstitutioner, der allerede er engageret i partnerskaber, der er avanceret på institutionelt niveau, såsom dem, der er udvalgt under Erasmus + 2019 European Universities call. Det vil give mulighed for at skabe helt nye alliancer. Videregående uddannelsesinstitutioner har også mulighed for at tilslutte sig eksisterende alliancer. Til denne nye 2022-indkaldelse inviteres de lande i Bologna-processen, som ikke er associeret med Erasmus+-programmet, til at deltage i alliancerne som associerede partnere.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending