Følg os

israel

Nultolerance over for hadundervisning er ikke til forhandling

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Juni 2021 offentliggørelse om en forsinket gennemgang af palæstinensiske lærebøger af Tysklands Georg Eckert Institute (GEI) var beregnet til at bringe ro i sindet til dem, der længe har mistanke om, at Den Palæstinensiske Myndigheds (PA) pensum ikke opfylder UNESCO standarder. Med udtrykt bekymring over, at læseplanen fastholder konflikter ved at fremme had og vold, sammen med at anvende antisemitiske og militaristiske tropper, blev 225,000 € investeret af EU for at finansiere en tilsyneladende omfattende gennemgang, skrive MEP David Lega (Sverige), MEP Miriam Lexmann (Slovakiet) og MEP Lukas Mandl (Østrig).

Resultaterne og deres præsentation bør være lige så bekymrende som lærebøgerne selv. Blandt disse var et utal af eksempler, der lærer had, tilskynder til vold og afviser fred. På rapportens sider finder man en vifte af alarmerende og skadeligt indhold, fra forherligelse af grusomme terroraktiviteter, såsom kystvejsmassakeren 1978, til negationen af ​​Israel som en legitim enhed, udtrykt gennem kort og nomenklatur. Eksempler er ikke begrænset til undervisning i historie eller borgerlige, med et flydende blik på matematik- og naturfagsbøger, der finder eksempler på vold og død, der bruges til at undervise i emnet, sammen med fremkaldelse af klassiske antisemitiske troper og konspirationer, såsom forræderi og grådighed.

Det er helt klart, at udbredelsen af ​​sådant materiale-som rapporten bemærker, forankrer en fortælling om antagonisme og modstand-på ingen måde opfylder UNESCOs standarder for fred, tolerance og ikke-vold. Hvad der ikke er klart er, hvordan GEI kvadrerer denne kendsgerning med deres dobbelte påstand om, at lærebøgerne "stort set overholder UNESCO -standarder". Selvom det var meningen at det skulle være en gennemgang, endte GEI -rapporten med at tjene som en begrundelse for radikalisering af børn gennem PA -pensum.

reklame

Dette kan opsummeres i en sætning, der blev fundet i begyndelsen af ​​dets resumé, "Palæstinensiske lærebøger produceres og befinder sig i et miljø, der er mættet med løbende besættelse, konflikt og vold, som de igen afspejler".

Hvis vedholdenheden af ​​konflikter genererer nye standarder, der begrunder tilstedeværelsen af ​​tilskyndelse i skolens pensum, hvorfor overhovedet gider undersøge det i henhold til internationale standarder? Effektivt at undskylde brugen af ​​læreplaner til at videreføre vold på grund af den kendsgerning, at den blev skrevet i en konfliktzone, er ikke kun kontraintuitiv, men står i klar modsætning til FN -standarder.

I sine egne politiske anbefalinger vedrørende forebyggelse af tilskyndelse, Kontoret for forebyggelse af folkedrab stater: "Stater bør indføre et uddannelsessystem, der udvikler holdninger og adfærd, der er nødvendige for at imødegå had og fordomme ... herunder moduler om, hvordan man kan forebygge og modstå tilskyndelse". Dette er tydeligvis ikke tilfældet med PA -lærebøger.

reklame

Som medlemmer af Europa-Parlamentet, der frem for alt sætter værdierne tolerance, retfærdighed, solidaritet og ikke-forskelsbehandling, der er nedfældet i Artikel 2 i traktaten om Den Europæiske Union, finder vi tilegnelsen af ​​sådanne "værdier" for at retfærdiggøre had skammelig. Selvom rapporten korrekt identificerer den nyfundne optagelse af europæiske værdier, såsom menneskerettigheder, i pensum, skildrer den disse som et redskab i det palæstinensiske arsenal, der er med til at hjælpe med at delegitimere den israelske "aggressor". Det ignorerer også bekvemt PA'erne afgrundsdækkende indenlandske rekord menneskerettigheder, at opdrage en generation af palæstinensiske børn, der ikke forstår, at vilkårlig anholdelse og tortur ikke er acceptable regeringers svar på kritik.

Tilsyneladende uskadelige begreber som identitet bruges også i hele rapporten til at retfærdiggøre inddragelse af materiale, som hvis det ses i lærebøger i EU, ville minde om mørkere dage i vores historie. Dette inkluderer kort, der udelader staten Israel, der bortforklares i rapporten som "et vigtigt samlende symbol på palæstinensisk identitet", sammen med antisemitiske skildringer, der er forklaret som passende, fordi "staten Israel definerer sig nationalt som en jødisk stat".

En anden problematisk metode anvendt i hele GEI -rapporten er at kvantificere brugen af ​​voldeligt indhold som et middel til at retfærdiggøre dets tilstedeværelse. Når der påpeges tilfælde af tilskyndelse eller antisemitisme, bemærker rapporten således, at de kun forekommer et begrænset antal gange. Europæiske værdier, UNESCO -standarder og almindelig anstændighed går sammen om forståelsen af, at nultolerance for hadundervisning ikke er til forhandling. Hvordan kan vi forvente en fredelig løsning, når eksemplerne, der bruges til at lære matematik til børn i 9. klasse, omfatter beregning af "martyrer" inklusive selvmordsbombere?

Rapporten fejler eller vælger ikke at vurdere og godkende undervisningen i en fredelig løsning på konflikten eller en tostatsløsning, som er EU's politik. Det rationaliserer og undskylder simpelthen PA's beslutning om at undervise i had og "modstand" frem for fredelige, forhandlede beslutninger. Der er ikke potentiale for forsoning i en lærebog, der opfordrer eleverne til at "fjerne usurpatoren [Israel] fra mit land og til at udrydde udlændinge" (GEI forkert oversat udrydde as spark ud, selv om dette er på samme måde antitetisk til en to -staters vision).

Nobels fredsprisvinder Malala Yousafzai omskrevet betydningen af ​​uddannelse godt, da hun sagde: "Uddannelse er den magt, terrorister frygter mest". Omvendt skaber indoktrinering af børn til had en grobund for terrorisme og fastholder endeløse cykler af vold. Det er på tide, at europæiske kolleger tager spørgsmålet om tilskyndelse alvorligt og begynder at lægge pres på vores institutioner for ikke at finansiere projekter, der står i skarp kontrast til de principper, der binde vores EU, "de udelelige, universelle værdier om menneskelig værdighed, frihed, lighed og solidaritet".

Antisemitisme

Antisemitiske fordomme udbredt i Grækenland, viser undersøgelse, men græsk parlamentsmedlem insisterer på, at staten har kæmpet meget antisemitisme i de sidste par år

Udgivet

on

En omfattende undersøgelse af antisemitiske fordomme i 16 europæiske lande, som blev frigivet i sidste uge inden for rammerne af et møde med jødiske ledere i Bruxelles, viser, at Grækenland sammen med Polen og Ungarn er det land, hvor befolkningen har mest negative følelser over for jøderne, og hvor antisemitiske fordomme er udbredt, skriver Yossi Lempkowicz.

Ifølge undersøgelsen, bestilt af Action and Protection League (APL), en partnerorganisation for European Jewish Association, mener mere end en tredjedel af de adspurgte grækere, at "jøder aldrig vil være i stand til fuldt ud at integrere sig i samfundet".

Troen på et "hemmeligt jødisk netværk, der påvirker politiske og økonomiske anliggender i verden" deles af 58% af grækerne. Derudover har omkring 36% af grækerne '' temmelig negative følelser '' over for jøder.

reklame

Undersøgelsen globalt viser, at der i vesteuropæiske lande er mere anti-israelsk stemning, mens der i østeuropæiske lande (herunder Grækenland) er mere traditionel antisemitisme og anti-jødedom.

"Grækenland skiller sig ud som det land, hvor antisemitiske fordomme er de mest nærværende, selvom jeg ikke tror, ​​at Grækenland er det mindst sikre land for jøder," sagde rabbiner Shlomo Koves, leder af APL, under en præsentation af undersøgelsen.

"De bekymrende resultater af undersøgelsen viser, at antisemitisme er dybt forankret i Europa," sagde rabbiner Menachem Margolin, formand for EJA, som præsenterede en 10-punkts handlingsplan for de jødiske ledere på konferencen.

reklame

Bedt af European Jewish Press om at kommentere resultaterne vedrørende hans land, Konstantinos Karagounis (afbilledet), medlem af det græske parlament og tidligere minister, understregede, at den græske stat siden 1980'erne, en periode med antisemitisme og anti-zionisme, har gjort en enorm drejning, som har resulteret i at gøre Israel til en af ​​sine vigtigste allierede.

'' Resultaterne af undersøgelsen er ret forstyrrende, men vi har kæmpet meget antisemitisme i de sidste par år ved at gøre loven mere streng, hvilket synes at være meget effektiv, '' sagde han.

'' Vi viser nultolerance over for nynazister og ekstremister, '' tilføjede han

Han bemærkede, at undersøgelsen viser, at andelen af ​​antisemitiske fordomme er meget høj, især for græske mennesker, der er mere ældre (mere end 50/60 år gamle). '' Det har at gøre med opfattelser. '' Den optimistiske del er, at procentdelen for den yngre generation er meget lav. Det gør mig optimistisk og viser, at hvis vi giver mere uddannelse, og hvis vi informerer mere til befolkningen, især de unge, tror jeg, at vores kamp vil være meget effektiv, '' sagde Karagounis.

'' En anden god ting er, at vi ikke har nogen voldelige hændelser mod jøder i Grækenland, men selvfølgelig har vi stadig meget arbejde at gøre, '' tilføjede han.

Han beskrev båndene mellem sit land og Israel (og Cypern) som '' meget stærkt ''. '' Vi deler de samme værdier, '' tilføjede han.

'' Nu kan vi tale om et land, der har omfavnet sin jødiske arv, anerkendt ødelæggelsen af ​​dets jødiske samfund af nazisterne, anerkendt dets iboende fejl. Grækenland er nu et land, der aktivt bekæmper antisemitisme gennem uddannelse, gennem lovgivning og naturligvis gennem offentlige udtalelser, ”sagde Karagounis.

Sidste søndag besøgte Europa-Kommissionens næstformand, Margaritis Schinas, det jødiske museum i Thessaloniki (Salonika). Under sit besøg forsikrede Schinas, der er fra den nordgræske by, jødiske samfund i Europa om, at EU vil støtte dem i lyset af moderne trusler.

”Som vicepræsident vil jeg forsikre de jødiske samfund i Europa om, at EU ikke vil efterlade dem ubeskyttet mod de mange moderne trusler, der overskygger deres liv i dag. Vi vil garantere deres sikkerhed, vi vil styrke deres uddannelse og kultur, vi vil gøre alt for at bevare den historiske hukommelse om Holocaust, især nu hvor de sidste overlevende forlader os uden deres personlige historier, ”sagde han.

Hans besøg på det jødiske museum i Salonika kom få dage efter præsentationen af ​​EU's første strategi for bekæmpelse af antisemitisme og bevarelse af jødisk liv.

Læs

Antisemitisme

Fransk jødisk leder: »Mens de europæiske institutioner og politikere bruger betydelige ressourcer og ikke sparer kræfter i kampen mod antisemitisme, forbedres situationen i Europa ikke. Værre, det forværres '

Udgivet

on

"Mens de europæiske institutioner og politikere bruger betydelige ressourcer og ikke sparer kræfter i kampen mod antisemitisme, forbedres situationen i Europa ikke. Værre er det, at det forværres," sagde Joel Mergui (billedet), formand for Central Israelite Consistory of France, da han tirsdag (12. oktober) talte til en konference i Bruxelles med jødiske ledere arrangeret af European Jewish Association (EJA), skriver Yossi Lempkowicz.

"Det er på tide at se kendsgerningerne i øjnene. Bekæmpelse af antisemitisme kan ikke reduceres til at isolere og straffe antisemitiske handlinger. Denne straf er naturligvis afgørende. Gerningsmænd til antisemitiske handlinger bør aldrig blive ustraffet. Men for at det skal være virkelig effektivt, skal kampen mod antisemitisme komme til roden af ​​problemet, «tilføjede han.

Mergui sagde, at Europa skal iværksætte konkrete initiativer inden for uddannelse for at bekæmpe anti-jødiske stereotyper. "Det skal også værdsætte arv og bidrag fra jødedommen og ustanseligt minde om, at jødisk spiritualitet er en integreret del af europæisk kultur."

reklame

Hans bemærkninger kom, da en ny omfattende undersøgelse af antisemitiske fordomme i 16 europæiske lande blev afsløret forud for konferencen. Undersøgelsesresultaterne synes at være temmelig foruroligende. Action and Protection League (AP)-partnere i EJA-bestilte undersøgelsen med IPSOS SA under ledelse af professor András Kovács fra Centraleuropæisk universitet i Wien-Budapest, idet de tog 16 europæiske lande og stillede respondenterne direkte spørgsmål og fulgte der hvor det syntes nødvendigt. De adspurgte lande er Østrig, Belgien, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Italien, Letland, Holland, Polen, Rumænien, Slovakiet, Spanien, Sverige og Det Forenede Kongerige. Blandt de foruroligende tal er: Næsten en tredjedel af respondenterne i Østrig, Ungarn og Polen sagde, at jøder aldrig vil være i stand til fuldt ud at integrere sig i samfundet. Næsten en tredjedel var enig i, at der er et hemmeligt jødisk netværk, der påvirker politiske og økonomiske anliggender i verden. (Rumænien - 29%; Frankrig - 28%; Tjekkiet - 23%). I Spanien sagde 35%, at israelere opfører sig som nazister over for palæstinenserne; 29% sagde det samme i Holland; og 26% var enige i erklæringen i Sverige. I Letland sagde godt en tredjedel - 34% - at jøder udnytter Holocausts offer for deres eget formål; 23% var enige i Tyskland; og 22% var enige i Belgien. En fjerdedel af alle de adspurgte var enige i erklæringen om, at Israels politik får dem til at forstå, hvorfor nogle mennesker hader jøder.

"Jøder rundt om i Europa er nødt til at foreslå specifikke handlingsplaner for deres regeringer såvel som på EU-plan," sagde rabbiner Shlomo Koves, grundlægger af APL og initiativtager til undersøgelsen. "Vi er nødt til at tage vores skæbne i vores hænder, hvis vi vil have, at vores børnebørn skal kunne leve i Europa om 20-50 år fra nu," tilføjede han.

På den to dage lange Bruxelles-konference deltog snesevis af fremtrædende europæiske jødiske ledere, parlamentarikere og diplomater fra hele kontinentet, herunder EU-kommissionens næstformand Margiritis Schinas, samt præsidenten for Israel Isaac Herzog og ministeren for diaspora-anliggender Nachman Shai, der vil tale til sammenkomsten fra Jerusalem. Europa-Kommissionen præsenterede i sidste uge den første EU-strategi nogensinde om bekæmpelse af antisemitisme og fremme jødisk liv.

reklame

Med antisemitisme bekymrende stigende, i og uden for Europa, har strategien til hensigt at opstille en række foranstaltninger, der artikuleres omkring tre søjler: at forhindre alle former for antisemitisme; at beskytte og fremme det jødiske liv og fremme forskning, uddannelse og erindring om Holocaust.

Læs

Antisemitisme

Topjødiske og svenske ledere fejrer det lokale jødiske samfund

Udgivet

on

Forud for en skelsættende global konference sluttede topjødiske og svenske ledere sig til Malmö Synagoge i dag for at fejre det lokale jødiske samfunds historie og liv, især dets modstandsdygtighed i en periode med øget antisemitisme i regionen.

Synagogebegivenheden, der blev arrangeret af World Jewish Congress, sammen med den officielle

Rådet for svenske jødiske samfund og det jødiske samfund i Malmø blev afholdt dagen før den 13. oktober Malmø Internationale Forum om Holocaust -erindring og bekæmpelse af antisemitisme.

reklame

Det internationale forum, hvor stats- eller regeringschefer i omkring 50 lande deltager, vil fokusere på at identificere og gennemføre konkrete skridt til bekæmpelse af antisemitisme og andre former for had og fremme af Holocaust -uddannelse og erindring.

WJC's præsident Ronald S. Lauder, den svenske premierminister Stefan Löfven og jødiske kommunale ledere delte deres indsigt på tirsdagens synagoge-samling om Sveriges jøders rige historie og næste skridt i kampen mod nutidens udtryk for had mod jøder lokalt og nationalt niveauer.

I sine bemærkninger til synagogen, Amb. Lauder sagde:

reklame

”Jeg har beskæftiget mig med antisemitisme, siden jeg blev involveret i den jødiske verden. Det er det meste af mit voksne liv. Jeg har været vidne til det, jeg har talt med for mange ofre for antisemitisme. Jeg har også selv været målet for det. Jeg har set folk miste livet ... fordi de tilfældigvis var jøder. ”

Amb. Lauder sagde også: ”Jeg er klar over, at der skal findes et retfærdigt og rimeligt forlig med det palæstinensiske folk. Jeg har forfulgt en tostatsløsning i årevis, og jeg har aldrig opgivet denne idé. To stater for to personer er den eneste måde, hvorpå denne lange konflikt endelig kan komme til en retfærdig konklusion. ”

Han tilføjede: "Alle skolebørn skal lære om Holocaust og forstå, hvordan det opstod, og hvor had i sidste ende fører." Han fortsatte med at gå ind for en national helligdag den 27. januar, den dag Auschwitz blev befriet i 1945, for skoler verden over for at undervise i Holocaust.

”Der er stadig så meget, der skal gøres. Jeg er ikke naiv; Jeg indser, at hadet til jøder har været med os i 2,000 år og aldrig vil forsvinde helt. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre denne virus i at sprede sig. Vi bifalder den svenske premierminister og regeringen for at tage de første skridt. Og jeg takker dig for din hjælp til det jødiske samfund her med at beskytte dets synagoger, dets skole og dets folk, ”Amb. Lauder sluttede.

I de senere år har antisemitisme forekommet regelmæssigt i Malmø, Sveriges tredjestørste by, især på dets skoler, og har vundet international opmærksomhed. Sveriges førende ledere har lovet at afsætte ressourcer til demokratiforstærkende initiativer på skoler og andre uddannelsessteder. I slutningen af ​​marts 2022 overtager landet formandskabet for International Holocaust Remembrance Alliance og har lovet at åbne det svenske holocaustmuseum inden juli 2022.  

"I denne uge samles vi her i Malmø for at huske historiens mørkeste kapitel, menneskehedens mørkeste kapitel," sagde Löfven. ”Det foregik ikke på svensk jord; Da jøder begyndte at forlade Tyskland efter 1933, var de fleste lande, inklusive Sverige, imidlertid tilbageholdende med at tage imod mere end en håndfuld jødiske flygtninge. ”

Han sagde også: "Hvert Shabbatlys tændt, hver sang på jiddisch eller ladino og hver svensk jøde, der bærer en kippah eller en Davidsstjerne med stolthed, er en holdning mod had."

Dr. Nachman Shai, Israels minister for diaspora, fortalte publikum, at Israel stod bag det jødiske samfund i Malmø.

"Det er ethvert jødisk individs ret at leve et fuldt og stolt jødisk liv, uanset hvor de vælger," sagde han. "Derudover bør du have mulighed for stolt og aktivt at have relationer til Israel ... uden at blive betvivlet."

Ann Katina, formand for det jødiske samfund i Malmø, overgik ceremonien, mens hun diskuterede den pulserende historie om det jødiske liv i Malmø. Fællesskabet fejrer sit 150 -års jubilæum i næste måned.

"Det jødiske liv i Sverige er mere end antisemitisme," sagde Katina og tilføjede, at et jødisk læringscenter vil åbne i synagogen "med det formål at øge kendskabet til jødisk kultur, religion, historie, Holocaust og antisemitisme." Hun sluttede sig til Aron Verständig, formand for det officielle råd for svenske jødiske samfund, takker lokalsamfundet for dets støtte og dedikation til uddannelse.

Umiddelbart efter afslutningen af ​​forumet 13. oktober blev Amb. Lauder og premierminister Löfven vil slutte sig til en Holocaust -overlever, der repræsenterer det jødiske samfund i Malmø, for at reflektere over forløbet og fortsætte samtalen om, hvordan man kan afslutte antisemitisme. Medier, der ønsker at deltage i dette arrangement, skal allerede have legitimationsoplysninger for at deltage i Malmø Forum.

Efter onsdagens konference vil WJC's internationale møde for særlige udsendinge og koordinatorer, der bekæmper antisemitisme (SECCA), indkaldes for at udveksle synspunkter, dele bedste praksis og politikker og evaluere fremskridt i den fælles kamp mod antisemitisme. SECCA-forum består af embedsmænd, der har til opgave at bekæmpe antisemitisme, med deltagere fra snesevis af lande og fra organisationer som Europa-Kommissionen, International Holocaust Remembrance Alliance, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa og FN.

Om den jødiske verdenskongres

 Verdens jødiske kongres (WJC) er International organisation repræsenterer jødiske samfund i 100 lande over for regeringer, parlamenter og internationale organisationer.

Twitter | Facebook

Læs
reklame
reklame
reklame

trending