Følg os

EU

EU øger den humanitære bistand til Palæstina til over 34 millioner euro

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU har øget sin humanitære bistand til de mest sårbare mennesker i Palæstina med 8 mio. EUR og tager det samlede beløb til 34.4 mio. EUR i år. Den ekstra finansiering vil blive afsat til at støtte ofre for den nylige vold. EU humanitær finansiering til 2021 vil hjælpe med at beskytte de mest sårbare palæstinensere, yde livreddende hjælp og opretholde menneskelig værdighed.

Krisestyringskommissær Janez Lenarčič sagde: "Efter meddelelsen om våbenhvile er det nu vigtigt med humanitær adgang for at lindre lidelsen for de mange uskyldige ofre. Intet kan bringe de mange civile liv tilbage, der blev taget i denne seneste konflikt - og vi er forfærdet over så mange børns død, inklusive 11 børn i Gaza, der har haft gavn af et traumebehandlingsprogram, der støttes af EU. EU opretholder kritisk støtte til beskyttelsesprogrammer, sundhedspleje, uddannelse, adgang til sikkert vand og kontant bistand EU EU insisterer på respekt for international humanitær lov og kan ikke acceptere, at civile er fordrevet med magt, eller at deres hjem og skoler nedrives. ”

Den annoncerede finansiering inkluderer € 8 mio. I nødhjælp og € 200,000 i støtte til det palæstinensiske Røde Halvmåne-samfund (PRCS) til at yde øjeblikkelig assistance gennem 24/7 nødmedicinske tjenester i Gazastriben og Vestbredden, herunder Østjerusalem. Det inkluderer også € 300,000 til støtte for palæstinensiske flygtninge i Egypten og et bidrag på € 500,000 fra Italien.

reklame

Baggrund

Virkningen af ​​COVID-19, der allerede er påvirket af bevægelsesrestriktioner inden coronaviruspandemien, har yderligere forværret den humanitære krise på Vestbredden og Gazastriben. Den nylige vold har efterladt mere end 248 palæstinensere, herunder 66 børn, herunder børn, der drager fordel af et EU-finansieret humanitært program (tal 23. maj) døde. Over 100,000 er flygtet fra deres hjem over Gaza og holder husly i skoler eller hos andre familier.

Af de 2.5 millioner palæstinensere, der har brug for humanitær bistand, lever 1.57 millioner under lukning i Gaza-striben, hvor levevilkårene hurtigt er blevet forværret det sidste år. Ud over at skabe sikre uddannelsesrum og muligheder for sårbare børn øger EU sin kontante bistand til de mest sårbare.

reklame

I februar 2021 konfiskerede og nedrev israelske styrker adskillige strukturer tilhørende palæstinensiske familier i Hamsa al-Foqa i den nordlige Jordan-dal. Dette fulgte af endnu en større nedrivning, der ramte det samme samfund i begyndelsen af ​​november 2020. Strukturer finansieret af EU og dets medlemsstater blev berørt i begge tilfælde. 

Ud over den finansiering, der blev annonceret i dag, som reaktion på volden i hele Palæstina og det høje antal civile tab omprogrammerede Europa-Kommissionen hurtigt € 100,000 fra de igangværende aktioner implementeret af Verdenssundhedsorganisationen for at imødekomme de oprindelige nødsituationsbehov.

Den 21. marts startede den palæstinensiske myndighed sin COVID-19-vaccinationskampagne efter modtagelse af vacciner gennem COVAX-faciliteten. EU og dets medlemsstater er en førende bidragyder til COVAX med mere end 2.2 mia. €.

På Vestbredden støtter EU og adskillige medlemsstater fortsat et konsortium af humanitære partnere, der beskytter samfund truet af nedrivninger, udsættelser og bosætters vold gennem juridisk og materiel bistand. Finansiering går også til at forbedre elevernes adgang til skolegang på baggrund af igangværende krænkelser af retten til uddannelse.

I kølvandet på koronaviruspandemien har EU finansieret screening i sundhedsfaciliteter, hygiejnematerialer til skoler og eksamenscentre, forbedret adgangen til vand, sanitet og hygiejne for sårbare samfund og intensiveret kontantoverførsler.

For at afhjælpe de mest sårbare palæstinensers lidelse støtter EU's humanitære bistand adskillige gennemførelsespartnere i de besatte palæstinensiske områder (oPt), både FN-agenturer og ikke-statslige organisationer. Siden 2000 har Den Europæiske Union ydet mere end 818 mio. € i humanitær bistand til at imødekomme den palæstinensiske befolknings grundlæggende behov.

Mere information

Palæstina faktablad

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending