Følg os

EU

EU, USA og kvartetten udtrykker bekymring over stigningen i spændinger og vold på Vestbredden, Jerusalem og Gaza-grænsen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Arabiske oprørere sammenstødte med israelsk politi lørdag uden for Jerusalems gamle by i vold, der truede med at uddybe den hellige bys værste religiøse uro i flere år. Oprør brød også ud i Hebron og langs Gaza sikkerhedshegn, skriver Yossi Lempkowicz.

Tidlig søndag sagde den israelske hær, at palæstinensiske terrorister i Gazastriben affyrede en raket mod landets syd, der faldt i et åbent område. Som svar ramte fly en Hamas militærpost. Der var ingen rapporter om tab i begge angreb.

Hamas, der styrer Gazastriben og modsætter sig Israels eksistens, har opfordret til en ny intifada eller oprør.

reklame

Sent på lørdag samledes flere dusin demonstranter langs Gazas ustabile grænse med Israel, brændte dæk og kastede små sprængstoffer på israelske soldater. Israelske styrker affyrede tåregas mod mængden.

Ifølge den palæstinensiske røde halvmåne blev mere end 60 mennesker såret i sammenstødene i Jerusalem lørdag.

Israels politichef Koby Shabtai sagde, at han havde indsat mere politi i Jerusalem efter sammenstød fredag ​​aften, hvilket efterlod 18 politibetjente såret. Efter uges vold om natten, stødte israelere og arabere i det østlige Jerusalem til mere konflikt i de kommende dage.

reklame

”Retten til at demonstrere vil blive respekteret, men offentlige forstyrrelser vil blive mødt med kraft og nultolerance. Jeg opfordrer alle til at handle ansvarligt og med tilbageholdenhed, ”sagde Shabtai.

En stor skare af demonstranter råbte "Gud er stor" uden for den gamle bys Damaskus-port, og nogle kastede politiet med sten og vandflasker. Politipatruljer skød bedøvelsesgranater, da de bevægede sig gennem området, og en polititruck skød med jævne mellemrum en vandkanon.

I en erklæring opfordrede Den Europæiske Union myndighederne '' til hurtigst muligt at nedtrappe de nuværende spændinger i Jerusalem. Tilskyndelseshandlinger omkring Tempelbjerget / Haram al-Sharif skal undgås, og status quo skal respekteres. ''

'' Politiske, religiøse og samfundsledere på alle sider bør vise tilbageholdenhed og ansvar og gøre alt for at berolige denne ustabile situation, '' tilføjede erklæringen.

'' Situationen med hensyn til bortvisninger af palæstinensiske familier i Sheikh Jarrah og andre områder i Østjerusalem er også af alvorlig bekymring. Sådanne handlinger er ulovlige i henhold til international humanitær lov og tjener kun til at skabe spændinger på stedet, '' sagde EU. .

De Forenede Stater sagde også, at de er '' ekstremt bekymrede '' over igangværende konfrontationer i Jerusalem, herunder på Haram al-Sharif / Temple Mount og i Sheikh Jarrah.

Statssekretærens talsmand, Ned Price, udsendte en erklæring, der sagde: '' Der er ingen undskyldning for vold, men sådan blodsudgydelse er især foruroligende nu og kommer som det gør de sidste dage af Ramadan. Dette inkluderer fredagens angreb på israelske soldater og gensidige 'prisskilt'-angreb på palæstinensere på Vestbredden, som vi fordømmer på ingen usikker måde.' '

Han tilføjede, '' vi opfordrer israelske og palæstinensiske embedsmænd til at handle beslutsomt for at afskalke spændinger og standse volden. Det er absolut kritisk, at alle sider udøver tilbageholdenhed, afstår fra provokerende handlinger og retorik og bevarer den historiske status quo på Haram al-Sharif / Temple Mount - i ord og i praksis. Ledere på tværs af spektret skal fordømme alle voldelige handlinger. Sikkerhedstjenester skal sikre sikkerheden for alle Jerusalems indbyggere og stille alle gerningsmænd til ansvar. ''

'' Vi er også dybt bekymrede over den potentielle bortvisning af palæstinensiske familier i Sheikh Jarrah og Silwan-kvartererne i Jerusalem, hvoraf mange har boet i deres hjem i generationer. Som vi konsekvent har sagt, er det afgørende at undgå trin, der forværrer spændingerne eller fører os længere væk fra fred. Dette inkluderer udsættelser i Østjerusalem, bosættelsesaktiviteter, nedrivning af hjem og terrorhandlinger, '' tilføjede han.

Talsmanden sagde, at udenrigsministeriet var i kontakt med højtstående israelske og palæstinensiske ledere for at arbejde for at afskalke situationen. '' Vi opfordrer også myndighederne til at nærme sig indbyggerne i Sheikh Jarrah med medfølelse og respekt og overveje helheden af ​​disse komplekse historiske sager og hvordan de påvirker det virkelige liv i dag. ''

I en fælles pressemeddelelse sagde Mellemøsten-kvartetten udsendelser fra Den Europæiske Union, Rusland, De Forenede Stater og De Forenede Nationer, at de '' nøje overvåger situationen i det østlige Jerusalem, herunder i den gamle bydel og kvarteret Sheikh Jarrah. '' ''

'' Sendebudene udtrykker dyb bekymring over de daglige sammenstød og vold i Østjerusalem, især i går aftes konfrontationer mellem palæstinensere og israelske sikkerhedsstyrker ved Haram Al-Sharif / Temple Mount. Vi er foruroliget over de provokerende udsagn fra nogle politiske grupper såvel som lanceringen af ​​raketter og genoptagelsen af ​​brandbobler fra Gaza mod Israel og angreb på palæstinensisk landbrugsjord på Vestbredden. ''

Udtalelsen tilføjede, '' udsendingene bemærkede med alvorlig bekymring mulige bortkastelser af palæstinensiske familier fra hjem, som de har boet i generationer i kvarterer Sheikh Jarrah og Silwan i Østjerusalem, og udtrykker modstand mod ensidige handlinger, som kun vil eskalere det allerede spændte miljø. ''

Sendebudene opfordrede de israelske myndigheder '' til at udvise tilbageholdenhed og undgå foranstaltninger, der yderligere ville eskalere situationen i denne periode med muslimske hellige dage. ''

'' Vi opfordrer alle sider til at opretholde og respektere status quo på de hellige steder. Alle ledere har et ansvar for at handle mod ekstremister og til at tale imod alle handlinger af vold og tilskyndelse. I denne sammenhæng gentog Quartet Envoys deres forpligtelse til en forhandlet tostatsløsning, '' konkluderede erklæringen.

Den nuværende bølge af protester brød ud i begyndelsen af ​​Ramadan for tre uger siden, da Israel begrænsede samlinger på et populært mødested uden for Jerusalems gamle by. Israel fjernede restriktionerne og beroligede kortvarigt situationen, men de seneste dage har protester været genoprettet over truede udsættelser i det østlige Jerusalems Sheikh Jarrah-kvarter. Det israelske udenrigsministerium har beskyldt palæstinenserne for at have grebet på den truede udsættelse, som det beskrev som en "ejendomskonflikt mellem private parter" for at anspore til vold.

Andre nylige udviklinger bidrog også til den spændte atmosfære, herunder udsættelse af palæstinensiske valg, dødbringende vold, hvor yeshiva-studerende Yehuda Guetta, 19, blev myrdet i et skydeangreb ved Tapuah-krydset i sidste uge og tre væbnede terrorister åbnede ild mod en grænse politibase i det nordlige Samaria.

Af frygt for situationen kunne eskalere yderligere, beordrede den israelske hærs stabschef løjtnant Aviv Kochavi en omfattende forstærkning af de enheder, der allerede opererede i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Taler om optøjer og sammenstød i sin by insisterede Jerusalems borgmester Moshe Leon på, at ”der ikke er nogen forbindelse mellem Sheikh Jarrah og Tempelbjerget, i Sheikh Jarrah er dette en ejendomskonflikt. Dette er en hidtil uset tilskyndelse fra den palæstinensiske myndighed, der forsøger at føre til vold og unødvendige handlinger. ”

”Den Palæstinensiske Myndighed og Hamas forsøger at antænde Jerusalem, dette er problemet, og det skal løses. Det sker hvert år. Der er ingen tvivl om, at vi alle har brug for at handle for at roe os ned og have nul vold, og vi har nul tolerance for vold. Ministrene gør alt for at berolige situationen. ”

Israelske diplomater har kontaktet embedsmænd i Jordan og Egypten i et forsøg på at få dem til at presse Den Palæstinensiske Myndighed (PA) og Hamas til at ophøre med at anspore til vold.

I et opkald til Palæstina TV fredag ​​roste PA-præsident Mahmoud Abbas demonstranternes "modige stand" og sagde, at Israel bar det fulde ansvar for volden. Abbas udsatte i sidste uge det planlagte parlamentsvalg med henvisning til de israelske restriktioner i det østlige Jerusalem som en undskyldning for forsinkelsen.

På et særligt kabinetsmøde søndag på Jerusalems rådhus for at markere Jerusalem-dagen, genforeningen af ​​byen siden 54 år, adresserede den israelske premierminister Benjamin de '' voldelige forstyrrelser i Jerusalem under påvirkning af agitatorer. ''

'' Vi tillader ikke noget ekstremistisk element at underminere stilheden i Jerusalem. Vi vil opretholde lov og orden - kraftigt og ansvarligt. Vi vil fortsat beskytte tilbedelsesfriheden for alle trosretninger, men vi tillader ikke voldelige forstyrrelser, '' sagde han.

'' Jerusalem har været det jødiske folks hovedstad i tusinder af år. Vores rødder i Jerusalem går tilbage til bibelsk tid. Vores kontinuerlige forbindelse med Jerusalem er opretholdt i alle generationer. ''

'' Når man ser tilbage på tusinder af år med jødisk styre og udenlandsk styre og i dag igen under jødernes tilstand, er der kun under Israels suverænitet sikret fuld og konsekvent tilbedelsesfrihed for alle trosretninger, og dermed er vi vil fortsætte, '' sagde Netanyahu.

'' Vi afviser eftertrykkeligt presset om ikke at bygge i Jerusalem. Desværre er dette pres steget sent. Jeg siger også til vores bedste venner: Jerusalem er Israels hovedstad. Ligesom hvert folk bygger sin hovedstad og i sin hovedstad, forbeholder vi os også retten til at bygge Jerusalem og i Jerusalem. ''

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending