Slut med os

israel

Borrell fordømmer vold i Sheikh Jarrah og siger, at Israels handlinger er ulovlige i henhold til international humanitær lov

Udgivet

on

Udenrigsministrene, der mødtes i Bruxelles i dag (10. april), drøftede situationen i Jerusalem og udsættelsen af ​​det palæstinensiske valg. EU's højtstående repræsentant Josep Borrell sagde, at ministre var dybt bekymrede over de nylige sammenstød og vold i og omkring Tempelbjerget, Al-Aqsa-moskeen og Sheikh Jarrah i Øst-Jersrael, hvor israelske styrker tvinger palæstinensiske beboere fra deres hjem.

Borrell opfordrede til fuld respekt for de hellige steders status quo. Ministre sagde også: "Politiske, religiøse og samfundsledere på alle sider bør vise tilbageholdenhed og ansvar og gøre alt for at berolige denne ustabile situation."

Som svar på angreb fra Gaza i eftermiddag tweetede den tyske udenrigsminister Heiko Maas: "Alle sider har pligt til at forhindre yderligere civile tab."

reklame

På Sheikh Jarrah mindede Borrell Israel om, at dets handlinger er ulovlige i henhold til international humanitær lov og fremmer spændinger på stedet. Han beskrev beslutningen om at stoppe jødiske tilbedere fra at få adgang til esplanaden som en positiv beslutning, der kunne berolige situationen.

Borrell sagde, at EU havde presset de palæstinensiske myndigheder til at afholde valg, men at Israel, der ikke tillod afholdelsen af ​​valget i Østjerusalem, har fået dem til at vælge en yderligere forsinkelse. 

Iran

Bennett: Iran bag angreb på israelsk-administreret skib nær Oman-kysten, Storbritannien og USA slutter sig til Israel for at bebrejde Teheran

Udgivet

on

Israels premierminister Naftali Bennett har bebrejdet Iran for angrebet, der i sidste uge efterlod to døde på det israelsk-styrede olietankskib Mercer Street ud for Oman-kysten i Det Arabiske Hav., skriver Yossi Lempkowicz.

Bennett sagde på det ugentlige kabinetsmøde søndag (1. august): '' Verden modtog for nylig en påmindelse om iransk aggression, denne gang på åbent hav. Iranerne, der angreb skibet 'Mercer Street' med ubemandede luftfartøjer, havde til hensigt at angribe et israelsk mål. I stedet førte deres piratkopiering til en britisk statsborger og en rumænsk statsborger. Herfra sender jeg kondoleanser til Storbritannien og Rumænien og selvfølgelig til ofrenes familier. ''

Han tilføjede: '' Jeg har lige hørt, at Iran på en fej måde forsøger at unddrage sig ansvaret for begivenheden. De benægter dette. Derefter fastslår jeg med absolut sikkerhed, at Iran udførte angrebet mod skibet. Irans lurvighed bringer ikke kun Israel i fare, men skader også globale interesser, nemlig sejladsfrihed og international handel. ''

reklame

Han konkluderede: '' Efterretningsbeviset for dette findes, og vi forventer, at det internationale samfund vil gøre det klart for det iranske regime, at de har begået en alvorlig fejl. Under alle omstændigheder ved vi, hvordan vi sender en besked til Iran på vores egen måde. ''

Det japansk ejede skib Mercer Street ledes af Zodiac Maritime Ltd., et London-baseret selskab ejet af den israelske tycoon Eyal Ofer. Det sejler under et liberiansk flag.

Ifølge Zodiac Maritimes websted var fartøjet, da hændelsen fandt sted, i det nordlige Indiske Ocean, på vej til Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater fra Dar es Salaam, Tanzania, uden last ombord.

USA og Storbritannien sluttede sig til Israel og anklagede Iran for at have udført angrebet, hvilket satte yderligere pres på Teheran, da det nægtede at være involveret i overfaldet.

Den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, kalder det et "ulovligt og ubehageligt angreb", at hans land og dets allierede planlagde en koordineret reaktion over strejkene.

USAs udenrigsminister Antony Blinken sagde, at der "ikke var nogen begrundelse for dette angreb, der følger et mønster af angreb og anden krigførende adfærd."

Selvom ingen har påtaget sig ansvaret for angrebet, Iran og dens milits-allierede har brugt såkaldt "selvmord" droner i angreb tidligere, som styrter ind i mål og detonerer deres eksplosive nyttelast.

I sin erklæring sagde Raab, at det var "meget sandsynligt", at Iran angreb tankskibet med en eller flere droner.

"Vi mener, at dette angreb var bevidst, målrettet og en klar overtrædelse af international lov fra Iran," sagde Raab. "Iran skal afslutte sådanne angreb, og fartøjer skal have lov til at navigere frit i overensstemmelse med folkeretten."

Blinken beskrev på samme måde USA som "selvsikkert", at Iran udførte angrebet ved hjælp af flere droner.

"Disse handlinger truer sejladsfriheden gennem denne afgørende vandvej, international skibsfart og handel og livet for dem på de involverede fartøjer," sagde han i en erklæring.

Mandag (2. august) sagde den rumænske udenrigsminister Bogdan Aurescu, at hans land vil arbejde med internationale partnere om et svar på det iranske angreb.

"Baseret på den tilgængelige information fordømmer Rumænien kraftigt det iranske droneangreb mod Mercer Street, hvor en rumænsk borger blev dræbt," tweetede Aurescu. "Der er overhovedet ingen begrundelse for bevidst at angribe civile."

Den iranske trussel er fortsat den israelske regerings højeste prioritet, både i deres ambition om at blive en atomtærskelstat og deres planer om regionalt hegemoni og støtte proxyer mod Israel i Libanon, Syrien og Gazastriben

Israel håber dette seneste angreb og den klare efterretning, som Iran var ansvarlig for, vil styrke det internationale samfunds beslutsomhed om at anerkende de farer, der er forbundet med det iranske regime

Iran vil sandsynligvis være det øverste punkt på dagsordenen, når premierminister Bennett rejser til USA for at møde præsident Biden senere på måneden.

Læs

Afrika

Tilnærmelse mellem Israel og arabiske lande vil drive økonomisk vækst i MENA

Udgivet

on

I løbet af det sidste år har flere arabiske lande gjort det normaliseret forbindelser med Israel, hvilket markerer et betydeligt geopolitisk skift i Mellemøsten og Nordafrika (MENA) -regionen. Mens detaljerne i hver normaliseringsaftale varierer, omfatter nogle af dem handels- og skatteaftaler og samarbejde inden for nøglesektorer som sundhed og energi. Normaliseringsindsatsen vil bringe utallige fordele for MENA -regionen, der øger økonomisk vækst, skriver Anna Schneider. 

I august 2020 blev De Forenede Arabiske Emirater (UAE) den første golfarabiske nation til at normalisere forholdet til Israel og etablere formelle diplomatiske, kommercielle og sikkerhedsmæssige forbindelser med den jødiske stat. Kort tid efter fulgte kongeriget Bahrain, Sudan og Marokko trop. Nogle eksperter har foreslog at andre arabiske nationer, såsom Saudi -Arabien, også kan overveje at fremme forholdet til Israel. Strengen af ​​normaliseringsbestræbelser er historisk, da hidtil kun Egypten og Jordan havde etableret officielle bånd med Israel. Aftalerne er også en stor diplomatisk sejr for USA, som spillede en kritisk rolle i at fremme aftalerne. 

Historisk set har arabiske nationer og Israel opretholdt fjerne forbindelser, da mange var faste tilhængere af den palæstinensiske bevægelse. Men nu med den voksende trussel fra Iran begynder nogle GCC -nationer og andre arabiske lande at læne sig mod Israel. Iran investerer betydelige ressourcer i ekspanderende dets geopolitiske tilstedeværelse ved hjælp af sine fuldmagter, Hizbollah, Hamas, houthierne og andre. Flere GCC -lande erkender faktisk den fare, Iran udgør for regionens nationale sikkerhed, kritiske infrastruktur og stabilitet, hvilket får dem til at tage parti med Israel i et forsøg på at modvirke iransk aggression. Ved at normalisere forholdet til Israel kan GCC samle ressourcer og koordinere militært. 

reklame

Desuden tillader handelsaftalerne i normaliseringsaftalerne arabiske nationer at køb avanceret amerikansk militært udstyr, såsom de berømte F-16 og F-35 kampfly. Hidtil har Marokko købt 25 F-16 kampfly fra USA. USA har også aftalt at sælge 50 F-35 jetfly til UAE. Selvom der er nogle bekymringer for, at denne tilstrømning af våben til den allerede ustabile MENA-region kan antænde aktuelle konflikter. Nogle eksperter mener, at sådan avanceret militær teknologi også kan øge bestræbelserne på at bekæmpe Irans tilstedeværelse. 

Mohammad Fawaz, direktør for Gulf Policy Research Group, hedder det, at "avanceret militær teknologi er afgørende for at hindre iransk aggression. I dagens militære arena er luftoverlegenhed måske den mest kritiske fordel en hær kan besidde. Med Irans militære udstyr og våben stærkt dæmpet af årtiers lange sanktioner, vil et formidabelt luftvåben kun arbejde for yderligere at afskrække det iranske regime fra at eskalere provokationer. ” 

Normaliseringsaftalerne kan også styrke samarbejdet inden for sundheds- og energisektoren. For eksempel i de tidlige stadier af COVID-19-pandemien, UAE og Israel udviklet teknologi til overvågning og bekæmpelse af coronavirus. Det er de to nationer også udforske samarbejdsmuligheder inden for medicin og forskning. I juni, UAE og Israel også underskrevet en dobbeltbeskatningstraktat, borgere til at generere indkomst i begge nationer uden at betale dobbelt skat. Derudover har Bahrain, UAE, Israel og USA aftalt at samarbejde om energispørgsmål. Især har kvartetten til formål at forfølge fremskridt inden for benzin, naturgas, elektricitet, energieffektivitet, vedvarende energi og F&U. 

Disse bemærkelsesværdige aftaler kan bidrage til at øge økonomisk vækst og sociale fordele i regionen. MENA-nationer kæmper i øjeblikket med et nyt udbrud af COVID-19 takket være Delta-varianten, der har en alvorlig indvirkning på økonomier og sundhedsindustrier. For at forbedre regionens kritiske institutioner vil sådanne normaliseringsaftaler helt sikkert forbedre regionens afhængighed af olie. Faktisk har UAE arbejdet på at reducere sin egen afhængighed af olie, diversificere sin økonomi til at omfatte vedvarende energi og højteknologi, sådanne fremskridt vil helt sikkert smitte af på andre i regionen. 

Normaliseringen af ​​forholdet mellem en håndfuld arabiske nationer og Israel vil have store fordele for den geopolitiske og økonomiske struktur i Mellemøsten og Nordafrika. At lette samarbejdet i Mellemøsten vil ikke kun øge den økonomiske vækst, men det vil også fremme regional stabilitet. 

Læs

Tyskland

100-årig tidligere dødslejrvagt skal til retssag i Tyskland

Udgivet

on

En tom plads ses i den tidligere nazistiske koncentrationslejr i Sachsenhausen på 75-årsdagen for dens frigørelse af sovjetiske og amerikanske tropper under spredningen af ​​coronavirus-sygdommen (COVID-19) nær Berlin, Tyskland, 17. april 2020. Billedet taget med en drone. REUTERS/Hannibal Hanschke

En 100-årig tidligere vagt i Sachsenhausen nazistiske koncentrationslejr nær Berlin vil stå til retssag i efteråret, 76 år efter afslutningen af ​​Anden Verdenskrig, tysk ugeblad Welt am Sonntag rapporteret, skriver Arno Schuetze, Reuters.

Byretten i Neuruppin indrømmede anklager om medvirken til drab i 3,500 sager, og retssagen forventes at starte i oktober. Tiltalte burde kunne stå for retten i 2 til 2-1/2 timer om dagen, fortalte en domstolsordfører til avisen.

reklame

Retten var ikke tilgængelig for kommentarer i weekenden.

Den anklagede, der ikke blev navngivet i overensstemmelse med tyske medielove vedrørende mistænkte, skulle have arbejdet som lejrvagt fra 1942 til 1945 i Sachsenhausen, hvor omkring 200,000 mennesker blev fængslet og 20,000 myrdet.

Mens antallet af mistænkte i nazistiske forbrydelser svinder, anklagere forsøger stadig at bringe enkeltpersoner for retten. En skelsættende dom i 2011 ryddede vejen til flere retsforfølgelser, da arbejde i en koncentrationslejr for første gang blev fundet at være begrundelse for skyld uden bevis for en bestemt forbrydelse.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending