Slut med os

Iran

Israels sikkerhedstjenester afslører Irans efterretningsmetoder til at bruge sociale medier til at lokke israelere til udlandet og bortføre dem

DEL:

Udgivet

on

Israels sikkerhedsagentur (ISA) har i samarbejde med Mossad afsløret en metode, hvor iranske efterretningsoperatører forsøgte at lokke israelere til at rejse til forskellige lande i udlandet for at skade eller bortføre dem, skriver Yossi Lempkowicz.

"Metoden er baseret på brugen af ​​fiktive profiler på sociale netværk og kontakt med israelere, der har internationale kommercielle kontakter og rejser til udlandet," sagde ISA.

Metoden fungerede som følger:

reklame

Iranske elementer skabte fiktive Instagram-profiler af kvinder, der tilsyneladende beskæftigede sig med forretning og turisme.

Disse profiler skabte kontakter med israelske civile, koordinerede møder med dem i udlandet og forsøgte at trække dem til romantiske eller kommercielle møder.

Aktivitet af denne art udføres i forskellige lande med forbindelser til Israel og med israelere, herunder arabiske lande og Golflande, Tyrkiet og lande i Kaukasus, Europa og Afrika.

'' Dette handlingsmønster er velkendt og svarer til det, der tidligere blev brugt af Iran mod modstandere af regimet i Europa. Iran bruger i øjeblikket lignende metoder mod israelske borgere, der søger at udvikle legitime kommercielle bånd i de førnævnte lande og regioner, '' sagde ISA-erklæringen.

Iranske elementer skabte fiktive Instagram-profiler af kvinder, der tilsyneladende beskæftigede sig med forretning og turisme.
Billede fra ISA.

Det tilføjede: '' Der er ægte bekymring for, at en sådan aktivitet fra iranske operatører kan føre til forsøg på at skade eller bortføre israelere i de lande, hvor iranere er aktive. ''

Sikkerhedstjenesterne opfordrede israelere med oversøiske kommercielle kontakter til at være opmærksomme på sociale medier fra ukendte profiler og undgå kontakt med dem.

Iran

Tid til at undersøge massakren i 1988 i Iran og rollen som den næste præsident - Ebrahim Raisi

Udgivet

on

Den 5. august indvier det iranske regime sin nye præsident, Ebrahim Raisi, og forsøger at hvidvaske hans historie om krænkelser af menneskerettighederne. I 1988 spillede han en central rolle i regimets massakre på 30,000 politiske fanger, hvoraf de fleste var aktivister med den største oppositionsbevægelse, People's Mojahedin Organization of Iran (eller MEK).

Baseret på en fatwa af daværende øverste leder Ruhollah Khomeini beordrede "dødskommissioner" i hele Iran henrettelsen af ​​politiske fanger, der nægtede at opgive deres tro. Ofre blev begravet i hemmelige massegrave, hvis steder aldrig blev afsløret for slægtninge. I de seneste år har regimet systematisk ødelagt disse grave for at skjule ethvert bevis for forbrydelsen, som af anerkendte jurister over hele verden er blevet beskrevet som en af ​​de mest tragiske forbrydelser mod menneskeheden, der fandt sted i anden halvdel af det 20. århundrede .

Massakren er aldrig blevet undersøgt uafhængigt af FN. Gerningsmændene nyder fortsat straffrihed, idet mange af dem indtager de øverste regeringsstillinger. Raisi er nu det mest bemærkelsesværdige eksempel på dette fænomen, og han har aldrig benægtet sin rolle som medlem af Teheran Death Commission.

reklame

3. september 2020 skrev syv FN's særlige rapportører til iranske myndigheder om, at udenretslige henrettelser fra 1988 og tvungen forsvinden "kan svare til forbrydelser mod menneskeheden". I maj opfordrede en gruppe på mere end 150 rettighedsforkæmpere, herunder nobelpristagere, tidligere statsoverhoveder og tidligere FN -embedsmænd, til en international undersøgelse af drabene i 1988.

Som FN -eksperternes brev bekræfter, er familier til ofrene, overlevende og menneskerettighedsforkæmpere i dag udsat for vedvarende trusler, chikane, intimidering og angreb på grund af deres forsøg på at søge oplysninger om ofrenes skæbne og opholdssted. Med Raisis opstigning til formandskabet er en undersøgelse af massakren i 1988 vigtigere end nogensinde.

Den 19. juni 2021 sagde Amnesty Internationals generalsekretær i en erklæring: ”At Ebrahim Raisi er trådt op til præsidentposten i stedet for at blive undersøgt for forbrydelserne mod menneskeheden, er en dyster påmindelse om, at straffrihed hersker i Iran. I 2018 dokumenterede vores organisation, hvordan Ebrahim Raisi havde været medlem af 'dødskommissionen', der med magt forsvandt og udenretsligt henrettet i hemmelighed tusinder af politiske dissidenter i Evin- og Gohardasht-fængslerne nær Teheran i 1988. Omstændighederne omkring ofrenes skæbne og hvor deres krop befinder sig, er den dag i dag systematisk skjult af de iranske myndigheder, hvilket svarer til igangværende forbrydelser mod menneskeheden. ”

Javaid Rehman, FN's særlige rapportør om menneskerettighedssituationen i Den Islamiske Republik Iran, sagde den 29. juni, at hans kontor i årenes løb har samlet testimonies og beviser for de statsordnede henrettelser af tusinder af politiske fanger i 1988. Han sagde, at hans kontor var parat til at dele dem, hvis FN's Menneskerettighedsråd eller et andet organ opretter en upartisk undersøgelse og tilføjer: "Det er meget vigtigt nu, at Raisi er den valgte præsident, at vi begynder at undersøge, hvad der skete i 1988 og enkeltpersoners rolle. "

Tirsdag (27. juli) blev det meddelt, at anklagere i Sverige havde tiltalt en iraner for krigsforbrydelser over masseudførelsen af ​​fanger i 1988. Den mistænkte blev ikke navngivet, men menes almindeligt at være 60-årige Hamid Noury.

Dokumenter, der er registreret hos den svenske anklagemyndighed, indeholder en liste over 444 PMOI -fanger, der alene blev hængt i Gohardasht -fængsel. En bog med titlen "Forbrydelser mod menneskeheden" navngiver mere end 5,000 Mojahedin og en bog med titlen "Massakre på politiske fanger" udgivet af PMOI for 22 år siden, navngiver Hamid Noury ​​som en af ​​mange kendte gerningsmænd til massakren og erindringer om en antal PMOI -medlemmer og sympatisører.

Anklagere blev påberåbt princippet om "universel jurisdiktion" for alvorlige forbrydelser for at anlægge sagen. I en erklæring offentliggjort tirsdag, Sagde Sveriges Anklagemyndighed, at anklagerne vedrørte den mistænktes tid som assistent for viceanklageren i Gohardasht-fængslet i Karaj. Noury ​​blev anholdt i Stockholm lufthavn den 9. november 2019 ved sin ankomst fra Teheran. Han har siden været holdt bag tremmer, og hans retssag er planlagt til 10. august.

Ifølge dokumenter i sagen, Noury ​​udvekslede e-mails med en iransk-svensk dobbelt statsborger ved navn Iraj Mesdaghi 10 måneder før sin rejse til Sverige. Ironisk nok er Mesdaghi en af ​​sagsøgerne i sagen mod Noury ​​og vidnede mod ham. Krigsforbrydelsesenheden (WCU) fra det svenske politis nationale operationsafdeling (NOA) fandt Iraj Mesdaghis e-mail-adresse på Hamid Nourys telefon og bemærkede, at han havde sendt to e-mails til den adresse den 17. januar 2019. Dette har skabt spørgsmål om Mesdaghis sande rolle og mål.

Da Noury ​​stod over for afhøring, gjorde han sit yderste for at undgå at besvare efterforskningsofficerer, og Mesdaghi sagde, at han ikke kunne huske e -mailudvekslingen. Men beviserne gør opmærksom på undersøgelser, der bekræftede, at Mesdaghi var blevet indkaldt til Evin Prsion af Noury ​​år siden, og han accepterede praktisk talt at samarbejde med regimet. 

Irans politik har altid været et irriterende spørgsmål for Vesten, men den 5. august skal Vesten træffe en beslutning: Om man vil opfordre til en FN -undersøgelse af massakren i 1988 og de iranske embedsmænds rolle, herunder Raisi, eller at slutte sig til rækken af dem, der har krænket deres principper og vendt iranerne ryggen ved at engagere sig i det iranske regime. Det, der er på spil, er ikke længere kun Irans politik, men også de hellige værdier og moralske principper, som Vesten har kæmpet i generationer.

Læs

Iran

Raisi versus Jansa - uanstændighed versus mod

Udgivet

on

Den 10. juli den slovenske premierminister Janez Jansa (billedet) brød med et præcedens, der wbetragtet som et tabu af "professionelle diplomater". Han adresserede en online begivenhed fra den iranske opposition sagde: "Det iranske folk fortjener demokrati, frihed og menneskerettigheder og bør støttes stærkt af det internationale samfund." Under henvisning til den valgte iranske præsident Ebrahim Raisi's rolle i henrettelsen af ​​30,000 politiske fanger under massakren i 1988 sagde premierministeren: ”Jeg støtter derfor endnu en gang klart og højt opfordringen fra FNs efterforsker om menneskerettigheder i Iran, der har opfordret til en uafhængig undersøgelse af beskyldninger om statslige henrettelser af tusinder af politiske fanger og den rolle, som den valgte præsident spiller som stedfortrædende anklager i Teheran, ” skriver Henry St. George.

Disse ord forårsagede et diplomatisk jordskælv i Teheran, nogle EU-hovedstæder og blev også opsamlet så langt væk som Washington. Den iranske udenrigsminister Mohammad Javad Zarif straks kaldet Joseph Borrell, EU's udenrigspolitiske chef, og skubbede EU til at fordømme disse bemærkninger eller håndtere konsekvenserne. Regimets undskyldninger i Vesten deltog også for at hjælpe med indsatsen.

Men der har været en anden front, der kraftigt bifaldt Janez Jansas bemærkninger. To dage efter, at premierministeren talte på Free Iran World Summit, blandt andre den tidligere canadiske udenrigsminister, John Baird sagde: ”Jeg er virkelig glad for at kunne anerkende den moralske ledelse og modet fra Sloveniens premierminister. Han har kaldt til at holde Raisi ansvarlig for massakren på 1988 MEK fanger i 30,000, han har vred iver og mullaer og venner, han skulle bære det som et æresmærke. Verden har brug for mere lederskab som dette. ”

reklame

Giulio Terzi, tidligere italiensk udenrigsminister, skrev i en udtalelse: ”Som tidligere udenrigsminister i et EU-land mener jeg, at de frie medier skal bifalde Sloveniens premierminister for at have modet til at sige, at straffriheden skal ende for Irans regime. EU's højtstående repræsentant Josep Borrell bør afslutte 'forretning som sædvanlig' med et regime ledet af massemordere. I stedet bør han tilskynde alle EU-medlemsstater til at slutte sig til Slovenien og kræve ansvarlighed for Irans største forbrydelse mod menneskeheden. ”

Audronius Ažubalis, tidligere litauisk udenrigsminister, sagde: ”Jeg vil bare udtrykke min oprigtige støtte til den slovenske premierminister Jansa, senere støttet af senator Joe Lieberman. Vi er nødt til at presse på for, at præsident Raisi efterforskes af Den Internationale Domstol for forbrydelser mod menneskeheden, herunder mord, tvungen forsvinden og tortur. ”

Og Michael Mukasey, tidligere justitsadvokat i USA, erklærede: ”Her slutter jeg mig til premierminister Jansa fra Slovenien, der modigt opfordrede til at blive prøvet med Raisi og pådrog sig vrede og kritik af det iranske regime. Denne vrede og kritik pletter ikke premierministerens rekord; han skulle bære det som et æresmærke. Nogle mennesker foreslår, at vi ikke skal kræve, at Raisi retssages for hans forbrydelser, fordi det vil gøre det vanskeligt for ham at forhandle om det eller umuligt for ham at forhandle sig ud af magten. Men Raisi har ikke til hensigt at forhandle sig ud af magten. Han er stolt af sin optegnelse, og han hævder, at han altid med sine ord forsvarer folks rettigheder, sikkerhed og ro. Faktisk er den eneste ro, Raisi nogensinde har forsvaret, roen i gravene til de 30,000 ofre for hans perfidi. Han repræsenterer ikke et regime, der kan ændre sig. ”

Mukasey henviste til Ebrahim Raisi's erklæring i sin første pressekonference efter at være blevet udråbt til vinder i det globalt omstridte præsidentvalg. Da han blev spurgt om hans rolle i henrettelsen af ​​tusinder af politiske fanger, sagde han stolt, at han har været en beskytter af menneskerettighederne hele sin karriere, og at han skal belønnes for at fjerne dem, der stod som en trussel mod det.

I betragtning af det iranske regimes optegnelse over menneskerettigheder, dets adfærd over for sine naboer og også overvejer selve den begrundelse, som verden forsøger at argumentere med regimet i Wien, kan det være passende at fordøje, hvad den slovenske premierminister gjorde.

Er det en skam for et statsoverhoved at tage stilling til en anden stat, mens det ikke er en skam at installere en som Ebrahim Raisi som statschef? Opfordrer FN til en efterforskning af FN om forbrydelser mod menneskeheden og udfordrer den systemiske "straffrihed", der fortsat tager sin vejafgift i Iran forkert? Er det forkert at tale ved et møde, hvor en oppositionsgruppe, der har kaster lys over Teherans menneskerettighedskrænkelser, dens adskillige proxy-grupper, dets ballistiske missilprogram og hele Quds Force-hierarkiet og også udsatte det meget nukleare program, som verden kæmper for defuse?

I historien har meget få ledere vovet at bryde traditioner som hr. Jansa gjorde. Da XNUMX. verdenskrig begyndte, forstod den amerikanske præsident, Franklin Roosevelt, med rette den store fare, som aksemagterne udgjorde mod verdensordenen. På trods af al kritik og at blive kaldt en “warmonger” fandt han måder at hjælpe Storbritannien og de kinesiske nationalister i deres kamp mod aksen. Denne kritik blev stort set tavs på den offentlige arena efter det japanske angreb på Pearl Harbor, men stadig vedblev nogle i troen på, at Roosevelt på forhånd kendte til angrebet.

Faktisk kan ingen forvente, at de, der drager mest fordel af status quo, sætter samvittigheden foran interesserne og tager hatten af ​​for politisk mod. Men måske, hvis historikere ville passe nok på at beregne det fantastiske antal dødsfald og mængden af ​​penge, der kunne spares ved at forhindre en stærk mand i at blive stærk, kunne verdensledere muligvis hylde mod og afvise uanstændighed.

Har vi brug for en Pearl Harbor for at realisere det iranske regimes sande ondartede hensigter?

Læs

Iran

Mørkere horisont for amerikanske olieproducenter - tilbagevenden til iransk olieeksport

Udgivet

on

National Iranian Oil Corporation er begyndt at tale med sine kunder i Asien, især i Indien, for at estimere efterspørgslen efter sin olie, siden Joe Biden tiltrådte. Ifølge Refinitiv Oil Research steg direkte og indirekte iranske olieforsendelser til Kina inden for de sidste 14 måneder og nåede en rekordhøjde i januar-februar. Olieproduktionen er også vokset siden 4. kvartal 2020.

Iran pumpede så meget som 4.8 millioner tønder om dagen, før sanktionerne blev genindført i 2018, og S&P Global Platts Analytics forventer, at en aftale kunne bringe fuld sanktionslette inden 4. kvartal 2021, hvilket kunne se volumener øge op til 850,000 tønder om dagen i december til 3.55 millioner tønder om dagen med yderligere gevinster i 2022.

Iran har bekræftet sin villighed til at øge olieproduktionen kraftigt. Som et resultat af atomaftalen og ophævelsen af ​​internationale og ensidige sanktioner kunne landet have øget sin olieeksport med 2.5 millioner tønder om dagen.

reklame

En stor del af Irans produktion er af tungere kvaliteter og kondensat, og en lempelse af sanktionerne vil lægge pres på nabolandene Saudi-Arabien, Irak og Oman og endda Texas frackere.

De raffinerende knudepunkter i Asien - Kina, Indien, Sydkorea, Japan og Singapore - har regelmæssigt forarbejdet iranske kvaliteter, da det høje svovlindhold og den tunge eller mellemstore tæthed passer til disse komplekse planter.

Europæiske raffinaderier, især i Tyrkiet, Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland, vil sandsynligvis også vende tilbage til at købe iransk olie, når sanktionerne er fjernet, da de yderligere mængder er prisfordelede for Brent-bundne råolier fra Middelhavet.

USA søger at reparere hegn med Kina?

Det vil være muligt at bedømme de åbenlyse tegn på en sådan tilnærmelse efter graden af ​​fremskridt i det iranske spørgsmål. Hvis handelsrestriktioner med olie med Iran lettes eller ophæves - vil den største modtager (modtageren af ​​olie) være Kina og kinesiske virksomheder - fra de største til et stort antal små og mellemstore virksomheder. Beslutningen om Iran er en indikator for forholdet mellem USA og Kina meget mere end offentlig skænderi.

Og alt dette sker på baggrund af hårdt pres på randen af ​​økonomisk terror mod den amerikanske skiferproduktion, og Shell er allerede blevet et offer. Det er umuligt ikke at huske brevet fra 12 senatorer til præsident Biden, der advarede om de negative konsekvenser af den nuværende regerings energipolitik.

Amerikansk brændstof under pres: Biden-administrationens aggressive energipolitik

Presset på olie- og gasindustrien vokser sammen med bekymring over klimaændringer. Biden-æraen er startet med skarpe træk mod fossilt brændstof. Ingen forventede, at fossilt brændstof ville komme under et sådant øjeblikkeligt angreb.

Biden underskrev en bekendtgørelse, der havde til formål at afslutte tilskud til fossile brændstoffer, der suspenderer nye olie- og gaslejekontrakter i offentlige lande og pålægger føderale agenturer at købe elbiler. Fossile brændstoflagre er styrtet ned over hans handlinger, og banker, herunder Goldman Sachs Group, har advaret om et fald i amerikanske råforsyninger.[1]

Fordelene ved klimaet ved et forbud mod ny olie- og gasleje kan tage år at realisere, ifølge økonomiske analytikere. Virksomheder kunne reagere ved at flytte nogle af deres aktiviteter til private lande i USA, og mere olie ville sandsynligvis komme ind fra udlandet, sagde økonom Brian Perst, der undersøgte virkningerne af et langsigtet leasingforbud for forskergruppen Resources for the Future. . Som et resultat kunne næsten tre fjerdedele af reduktionen af ​​drivhusgasemissioner fra et forbud modregnes af olie og gas fra andre kilder, sagde Prest. Nettoreduktionen ville være omkring 100 millioner ton (91 millioner tons) kuldioxid årligt eller mindre end 1% af de globale emissioner af fossile brændstoffer, ifølge en undersøgelse foretaget af en nonprofit forskningsgruppe.[2]

Præsident Joe Biden har pålagt den føderale regering at udvikle en strategi for at bremse risikoen for klima forandring om offentlige og private finansielle aktiver i USA Flytningen er en del af Biden-administrationens langsigtede dagsorden til reducerede de amerikanske drivhusgasemissioner næsten halvt inden 2030 og overgang til en netto-nul-økonomi i midten af ​​århundredet, samtidig med at den begrænser skaden, som klimaforandringerne udgør for alle økonomiske sektorer.

Denne strategi kan forekomme i et ganske betydeligt antal jobnedskæringer i olieindustrien, og det er, mens den amerikanske økonomi genopretter efter tab af arbejdspladser som følge af pandemien. Selv begrænsede jobtab kunne i høj grad påvirke lokale økonomier i olieafhængige stater (såsom Wyoming og New Mexico).

USA's indenlandske modstand mod Bidens energipolitik

En gruppe GOP-senatorer ledet af senator Thom Tillis, RN.C., sendte et brev til præsident Biden i juni. Senatorerne ser strategien som "en grundlæggende trussel mod Amerikas langsigtede økonomiske og nationale sikkerhed".[3]

Senatorerne har opfordret præsidenten til at "tage øjeblikkelige handlinger for at sætte Amerika tilbage på en vej med energiuafhængighed og økonomisk velstand."

"Hvis vi skal overvinde de økonomiske konsekvenser af pandemien, er det bydende nødvendigt, at fornødenheder såsom brændstof tager så lidt ud af familiens budgetter som muligt." Senatorer bemærkede også, at høje energiomkostninger "uforholdsmæssigt påvirker husholdninger med lav og fast indkomst."

Republikanske senatorer Tillis, John Barrasso fra Wyoming, John Thune fra South Dakota, John Cornyn fra Texas, Bill Hagerty fra Tennessee, Kevin Cramer fra North Dakota, Roger Marshall fra Kansas, Steve Daines fra Montana, Rick Scott fra Florida, Cindy Hyde-Smith af Mississippi, Tom Cotton fra Arkansas, John Hoeven fra North Dakota og Marsha Blackburn fra Tennessee underskrev brevet.

 OPEC: globale oliemarkedsudsigter for 2. halvår 2021

En omtrentlig vækst i forsyningerne i 1. halvår 2021 udgjorde 1.1 millioner tønder pr. Dag sammenlignet med 2. halvår 2020. Herefter forventes der i 2. halvår 2021 olieforsyninger fra lande uden for OPEC inklusive naturgasvæsker fra OPEC at vokse med 2.1 millioner tønder pr. dag sammenlignet med 1H 2021 og med 3.2 millioner tønder pr. dag år-til-år.

Det forventes, at forsyningerne af flydende kulbrinter fra lande uden for OPEC vil stige med 0.84 millioner tønder pr. Dag år-til-år i 2021. På regionalt niveau forventes det i 2. halvår 2021, at ca. 1.6 millioner tønder pr. Dag i alt tilsat produktionen på 2.1 millioner tønder om dagen kommer fra OECD-lande, med 1.1 millioner tønder om dagen fra USA og resten - fra Canada og Norge. Samtidig forventes væksten i udbuddet af flydende kulbrinter i andre regioner end OECD i 2H 2021 kun 0.4 millioner tønder pr. Dag. Generelt forventes det, at genopretningen af ​​den globale økonomis vækst og som følge heraf genopretningen af ​​olieefterspørgsel vil få fart i 2. halvår 2021.

Samtidig har vellykkede aktioner under samarbejdsaftalen faktisk banet vejen for en rebalancering af markedet. Disse langsigtede udsigter sammen med konstant og kontinuerlig fælles overvågning af udviklingen samt det forventede opsving i forskellige sektorer af økonomien indikerer fortsat støtte til oliemarkedet.


[1] Fotune.com: https://fortune.com/2021/01/28/biden-climate-oil-and-gas/

[2] AP.com: https://apnews.com/article/joe-biden-donald-trump-technology-climate-climate-change-cbfb975634cf9a6395649ecaec65201e

[3] Foxnews.com: https://www.foxnews.com/politics/gop-senators-letter-biden-energy-policies

Læs
reklame
reklame
reklame

trending