Følg os

Irland

Voksende uenighed over Micheál Martins ledelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En uhyggelig optræden fra Fianna Fáil-partiet i et suppleringsvalg i Dublin i sidste uge har set Micheál Martins (billedet) stilling som Taoiseach eller premierminister i den irske regering kommer i stigende trussel. Som Ken Murray rapporterer, cirkler hajer inden for hans parti, da et voksende antal utilfredse back-benchers ønsker et nyt ansigt for at vinde mistet støtte tilbage.

Der er et gammelt ordsprog, der siger: "Hold dine venner tæt og dine fjender tættere på stille."

Det er en sætning, som den irske premierminister eller Taoiseach Micheál Martin muligvis skal huske på i de kommende måneder, da han kommer under et stigende pres inden for sine egne rækker, hvis han vil fortsætte med at lede sit parti og regering.

reklame

Ifølge favoritten til at være næste partileder Jim O'Callaghan TD, ”Jeg ville have troet, at det er usandsynligt, at Micheál Martin i 2025 ville lede Fianna Fáil til et valg, det er bare min egen opfattelse,” sagde han i weekenden som den nuværende koalitionsregering fortsætter sin kamp for at få økonomien tilbage på vejen efter hærgen fra Covid 19.

Partiets støtte er nede, og en kombination af Covid-træthed, problemer i forbindelse med boliger og en lukket økonomi, manglende meddelelse eller det faktum, at det indgik i en utænkelig trevejskoalition, nævnes som nogle af årsagerne til fald i støtte.

Den nuværende irske regering, hvis embedsperiode har været domineret af tacklingen af ​​spredningen af ​​Covid 19-virus, består i øjeblikket af en unik koalitionsordning efter parlamentsvalget i februar 2020.

reklame

Valget til 160-sæderet Dáil eller parlamentet så Micheál Martins Fianna Fáil vinde 38 pladser eller 22.2% af den nationale stemme, Sinn Féin 37, Fine Gael 35, De Grønne 12 med en række venstreorienterede og uafhængige, der tog resten.

Efter meget udforskning af de acceptable muligheder for at danne en ny regering trådte Fianna Fáil, ledet af Micheál Martin, der beskriver sig selv som et centrum-venstre republikansk parti, til sidst i juni 2020 med centrum-højre Fine Gael Party ledet af tidligere Taoiseach Leo Varadkar.

Som en del af koalitionsaftalen driver Fianna Fáil og Fine Gael et roterende Taoiseach-arrangement. Martin er i topjob indtil december 2022, hvor Leo Varadkar derefter efterfølger ham i løbet af det næste valg.

En sådan koalition ville have været utænkelig indtil for nylig, da begge modsatte partier blev grundlagt for næsten 100 år siden efter en bitter fjendtlig splittelse fra den gamle Sinn Féin over den anglo-irske traktat fra 1921, som så den britiske splittelse Irland og den igangværende uro, der fulgte .

De Grønne er også en del af den nye koalition, men er kun 'inde i teltet' for at holde det moderne Sinn Féin ude!

At sige Micheál Martins tid som Taoiseach har været hård ville være at understrege det.

For alle ledere over hele verden har Covid-19 og de efterfølgende lock-down-foranstaltninger været politisk upopulære. I Irland har den herskende Fianna Fáil taget noget af en hamring fra Covid-foranstaltninger i på hinanden følgende meningsmålinger på grund af forsinkelser i genåbningen af ​​økonomien.

En rød C undersøgelse for Forretningsposten avisen sidste måned oplevede Fianna Fáil med 13 procent, hvilket er et fald på næsten halvdelen af ​​dets parlamentsvalg i 2020, mens modstanderne Fine Gael var op til 30%.

Med øget rumbling blandt FF-partiets back-benchers over dets optræden i regeringen blev det nylige suppleringsvalg i den hovedsagelig velhavende valgkreds Dublin Bay South set af mange som en test af partiet og Micheál Martins popularitet med et nedslidt vælger, været noget husbundet siden marts sidste år på grund af Covid-begrænsninger!

Da stemmerne blev talt fredag ​​sidste i suppleringsvalget, fik både Fine Gael, som oprindeligt havde men forlod pladsen og Fianna Fáil, noget af et spark fra det lokale vælger med sædet overraskende til Ivana Bacik fra Labour Party som kun fik 4.4% af den nationale stemme sidste år!

Fianna Fáil-kandidaten, Deirdre Conroy, fik 4.6% af stemmerne, det værste i partiets historie! FF fald i støtte var 9.2%!

Ikke overraskende har en række af Micheál Martins utilfredse back-benchers, der blev overset til kabinetstillinger sidste år, metaforisk set slibet deres knive!

Jim O'Callaghan TD, der var direktør for Deirdre Conroy's ulykkelige valgkamp, ​​pegede skylden for forestillingen i Micheál Martins retning.

På spørgsmålet om Taoiseach skulle lede Fianna Fáil ind i det næste valg, om det skulle gå som planlagt i 2025, svarede hr. O'Callaghan med subtil stemme: "Vi bliver nødt til at tænke over det."

Barry Cowen TD, der blev fyret af Micheál Martin som landbrugsminister sidste år, efter at det viste sig, at han ikke var fuldt ud forestående over en alkoholkørsel, gjorde det også klart, at tiden var inde til, at hans chef skulle gå.

I en erklæring til andre TD'er eller parlamentsmedlemmer, senatorer og MEP'er sagde han, at Fianna Fáils dystre andel af afstemningen var 'alarmerende, men underligt, ikke overraskende. "

Han fortsatte med at indkalde til et særligt møde i parlamentets parti i løbet af sommeren, så medlemmerne personligt kunne diskutere "de seneste dårlige resultater og sidste års dystre parlamentsvalg."

Et andet parti oprør TD, der opfordrer til en ændring på toppen, er Marc McSharry, hvis far Ray var EU-kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter mellem 1989 og 1993.

Spørgsmål til Newstalk Radio i Dublin om Micheál Martin skulle træde tilbage, sagde Marc McSharry, ”jo hurtigere jo bedre. Det er ikke min præference, at han ville føre os ind til det næste parlamentsvalg. ”

Sager er ikke blevet hjulpet de seneste måneder for Micheál Martin med nyheden om, at et stort antal unge nægtes muligheden for at købe huse på grund af en sødhjertig skatteaftale, der er foretaget af regeringen med kontanterrige udenlandske gribfonde, der ' Vi har 'invaderet' det irske marked og købt nye boliger, som de igen lejer ud til oppustede priser til ægtepar, der er desperate efter at eje et eget hjem!

PR-faldet fra dette har været katastrofalt for regeringen, men også for Martin, da han er den på Taoiseachs kontor.

Åbenbaringen har forårsaget meget vrede hos yngre førstegangs og anden gang vælgere, der føler, at regeringen har forladt dem, en udvikling, der har bidraget til en drift i FF støtte.

Taler i kølvandet på mellemvalget til Dublin Bay Syd fortalte en trodsig Micheál Martin journalister, at han ville lede sit Fianna Fáil-parti ind til det næste generalvalg, der er planlagt til 2025.

"Mit fokus er på regeringen og det irske folk, at komme igennem Covid-19, er ekstremt vigtigt. Og det er min hensigt, da [efter] første halvdel af regeringen [når] vi foretager overgangen, og jeg bliver Tánaiste [viceleder] og det er min intention at føre partiet ind i det næste valg, ”sagde han.

Hvis Fianna Fáil ikke ser en forbedring i meningsmålingerne i løbet af de kommende måneder, kan hans parti beslutte, at det er tid til forandring øverst.

I mellemtiden ser det ud til, at det politiske klip fra misfornøjede back-benchers i partiet fortsætter.

Irland

Simon Coveney: Irsk udenrigsminister står over for tillidsafstemning

Udgivet

on

Den irske udenrigsminister Simon Coveney (billedet) står over for en tillidsafstemning senere, når Dáil (irsk parlament) vender tilbage fra sommerferien, skriver BBC.

Coveney er blevet kritiseret for sin håndtering af udnævnelsen af ​​den tidligere regeringsminister Katherine Zappone til FN's særlige udsending.

Han har nægtet for, at han havde lobbyvirksomhed for at udpege hende, men undskyldte for ikke at have informeret kabinettet inden et møde i juli.

reklame

Hun har siden afslået stillingen.

Sinn Féin har fremsat et mistillidsforslag til Coveney, men regeringen skal nedlægge et tillidsforslag, der vil blive debatteret af TD'er (parlamentsmedlemmer) og afstemt senere.

Taoiseach Micheál Martin fra Fianna Fáil beskrev det som en "forglemmelse", at Coveney ikke havde informeret sine regeringskolleger om udnævnelsen forud for kabinetsmødet, et skridt, der er blevet rapporteret at have forårsaget splittelse.

reklame

Coveneys parti, Fine Gael, er en del af en koalition med Fianna Fáil og Det Grønne Parti.

Katherine Zappone
Katherine Zappone var ministerkollega af Simon Coveney og Leo Varadkar

Det kom senere frem, at Coveneys partileder Leo Varadkar ikke havde været klar over udnævnelsen af ​​en "særlig udsending til FN for menings- og ytringsfrihed" før en uge før kabinettet, da Zappone smsede ham om det.

I meddelelser, som Varadkar udsendte i september, viste han, at han efterfølgende spurgte Coveney om rollen inden kabinetsmødet i juli.

Zappone svarede, at hendes kontrakt snart skulle afsluttes.

Den 4. august meddelte Zappone, at hun ikke ville indtage den særlige udsendingsposition, da hun mente "det er klart, at kritik af ansættelsesprocessen har påvirket legitimiteten af ​​selve rollen".

Sinn Féin -præsident Mary Lou McDonald har opfordret til at blive afskediget Coveney og rejste udsigten til et mistillidsvotum.

Hun stemplede hans handlinger som ikke "af den standard, der forventes af en minister".

Arbejderpartiet har angivet, at det ikke har tillid til regeringen, men leder Alan Kelly sagde, at der var "større spørgsmål" end rækken.

Tirsdag (14. september) fortalte Coveney på en partikonference, at han var "flov" over, at udnævnelsen havde ført til en "fiasko".

"Det har ikke været min fineste måned i politik," sagde han.

Læs

Brexit

Kommissionen godkender irske støtteforanstaltninger på 10 mio. EUR til fiskerisektoren i forbindelse med Brexit

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en irsk ordning på 10 millioner euro til støtte for fiskerisektoren, der er berørt af Storbritanniens tilbagetrækning fra EU, og de deraf følgende kvoteandelninger, der er fastsat i bestemmelserne i handels- og samarbejdsaftalen (TCA) mellem EU og Storbritannien. Støtten vil være tilgængelig for virksomheder, der forpligter sig til midlertidigt at stoppe deres fiskeri i en måned.

Formålet med ordningen er at spare en del af den irske reducerede fiskekvote for andre fartøjer, mens støttemodtagerne midlertidigt suspenderer deres aktiviteter. Kompensationen ydes som et ikke-refunderbart tilskud, beregnet på grundlag af bruttoindtjeningen i gennemsnit for flådens størrelse, eksklusive omkostninger til brændstof og mad til skibets besætning. Hvert støtteberettiget selskab har ret til støtte i op til en måned i perioden mellem 1. september og 31. december 2021. Kommissionen vurderede foranstaltningerne i henhold til artikel 107, stk. 3, litra c), i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde ( TEUF), som giver medlemsstaterne mulighed for at støtte udviklingen af ​​visse økonomiske aktiviteter eller regioner under visse betingelser. Kommissionen fandt, at foranstaltningen øger fiskerisektorens bæredygtighed og dets evne til at tilpasse sig nyt fiskeri og markedsmuligheder, der følger af den nye forholdet til Storbritannien.

Derfor letter foranstaltningen udviklingen af ​​denne sektor og bidrager til målene for den fælles fiskeripolitik for at sikre, at fiskeri og akvakulturaktiviteter er miljømæssigt bæredygtige på lang sigt. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen udgør en passende form for støtte for at lette en ordnet overgang i EU's fiskerisektor efter Storbritanniens tilbagetrækning fra EU. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Dagens (3. september) beslutning foregriber ikke, om støtteforanstaltningen i sidste ende vil være berettiget til Brexit Adjustment Reserve 'BAR' -finansiering, som vil blive vurderet, når BAR -forordningen er trådt i kraft. Det giver imidlertid allerede Irland retssikkerhed om, at Kommissionen anser støtteforanstaltningen for at være i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, uanset den endelige finansieringskilde. Den ikke-fortrolige version af afgørelsen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64035 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame
Læs

coronavirus

Afmaskeret: 23 tilbageholdt på grund af COVID-19-kompromis-svindel med virksomheds-e-mail

Udgivet

on

En sofistikeret svindelordning, der anvender kompromitterede e-mails og forskudsbedrageri, er blevet afdækket af myndigheder i Rumænien, Holland og Irland som led i en handling koordineret af Europol. 

Den 10. august blev 23 mistænkte tilbageholdt i en række razziaer, der blev udført samtidigt i Holland, Rumænien og Irland. I alt blev der søgt efter 34 steder. Disse kriminelle menes at have bedraget virksomheder i mindst 20 lande på cirka 1 million euro. 

Bedrageriet blev drevet af en organiseret kriminalitetsgruppe, der før COVID-19-pandemien allerede ulovligt tilbød andre fiktive produkter til salg online, såsom træpiller. Sidste år ændrede kriminelle deres modus operandi og begyndte at tilbyde beskyttelsesmateriale efter udbruddet af COVID-19-pandemien. 

reklame

Denne kriminelle gruppe - sammensat af statsborgere fra forskellige afrikanske lande bosat i Europa, oprettede falske e -mail -adresser og websider, der ligner dem, der tilhører legitime engrosvirksomheder. Disse kriminelle ligner disse virksomheder og vil så narre ofrene - hovedsageligt europæiske og asiatiske virksomheder, til at afgive ordrer hos dem og anmode om betalingerne på forhånd, for at varerne kan sendes. 

Leveringen af ​​varerne fandt imidlertid aldrig sted, og provenuet blev hvidvasket via rumænske bankkonti kontrolleret af kriminelle, før de blev trukket tilbage i pengeautomater. 

Europol har støttet denne sag siden dens begyndelse i 2017 af: 

reklame
  • At samle de nationale efterforskere på alle sider, der har set et tæt samarbejde med Europols europæiske cyberkriminalitetscenter (EC3) for at forberede aktionsdagen;
  • tilvejebringelse af kontinuerlig intelligensudvikling og analyse til støtte for efterforskerne i feltet, og;
  • udsender to af dets cyberkriminalitetseksperter til raidene i Holland for at støtte de nederlandske myndigheder med krydskontrol af oplysninger i realtid indsamlet under operationen og med sikring af relevante beviser. 

Eurojust koordinerede det retlige samarbejde i lyset af ransagningerne og gav støtte til udførelsen af ​​flere retslige samarbejdsinstrumenter.

Denne handling blev udført inden for rammerne af Europæisk tværfaglig platform mod kriminelle trusler (EMPACT).

Følgende retshåndhævende myndigheder var involveret i denne handling:

  • Rumænien: Nationalpolitiet (Poliția Română)
  • Nederlandene: Nationalpolitiet (Politie)
  • Irland: Nationalpolitiet (An Garda Síochána)
  • Europol: Det Europæiske Center for Cyberkriminalitet (EC3)
     
EMPACT

I 2010 oprettet Den Europæiske Union en fireårig politikcyklus at sikre større kontinuitet i kampen mod alvorlig international og organiseret kriminalitet. I 2017 besluttede Rådet for EU at fortsætte EU's politikcyklus for perioden 2018-2021. Det sigter mod at tackle de væsentligste trusler fra organiseret og alvorlig international kriminalitet mod EU. Dette opnås ved at forbedre og styrke samarbejdet mellem de relevante tjenester i EU-medlemsstater, institutioner og agenturer samt lande og organisationer uden for EU, herunder den private sektor, hvor det er relevant. Cyberkriminalitet er en af ​​prioriteterne for politikcyklussen.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending