Følg os

Irland

Irland på en lem over selskabsskat

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En aftale om international selskabsskat, der blev indgået i sidste uge af Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling af 130 lande, kan en gang for alle bilægge igangværende tvister om opfattet gunstig behandling for visse udenlandske virksomheder. Som Ken Murray rapporterer fra Dublin Irland kan dog finde ud af, når det forsøger at holde fast ved sin egen skattesats, der har givet det en fordel i forhold til andre EU-stater i de seneste årtier, når det kommer til jobskabelse.

Siden 2003 har store udenlandske direkte investorer i Irland fungeret med succes, idet de ved, at deres respektive selskabsskatteslag i slutningen af ​​regnskabsåret kun ville være 12.5% af indtægterne, og det er før listig regnskab og lokale særlige undtagelser tilføjes blandingen!

Satsen på 12.5% har tiltrukket nogle af de største amerikanske giganter i international handel til Irland, herunder Microsoft, Apple, Google, Facebook, Tik-Tok, e-Bay, Twitter, Pay-Pal, Intel samt mega farmaceutisk spillere som Pfizer, Wyeth og Eli Lilly osv.

reklame

Kast det faktum, at landet har en højtuddannet arbejdsstyrke, levestandarden er god, besøgende administrerende direktører får en særlig indkomstskattesats, og Irland [pop: fem millioner] er nu den største engelsktalende nation i euroens valutazone har tiltrækningen af ​​at oprette et europæisk hovedkvarter på Emerald Isle været mest lokkende.

Aktieværdien af ​​FDI [Udenlandske direkte investorer] i Irland oversteg for nylig € 1.03 billioner svarende til 288 procent af det irske BNP ifølge nye tal fra det indenlandske Central Statistisk Kontor gør landet til den mest attraktive placering pr. indbygger i Europa for investeringer ud over dets bredder.

Med de opmuntrende ord fra webstedet US-Irish Chamber of Commerce: "Irland er porten til Europa."

reklame

Med et FDI-beskæftigelsestal omkring 250,000 er det ikke overraskende, at Irland desperat ønsker at bevare en meget lukrativ investeringsincitamentpolitik.

En aftale, der blev indgået i sidste uge af den Paris-baserede OECD blandt 130 lande om at indføre en global standard selskabsskattesats på 15%, forårsagede et par søvnløse nætter i Finansministeriet i Dublin, hvor nogle højtstående medarbejdere frygtede, at den store vellykkede irske pakke skulle lokke i store virksomheder fra Californiens Silicon Valley og derover kan være ved at bremse eller værre, komme til en ende.

Ifølge Mathias Cormann, OECD's generalsekretær: "Efter mange års intens arbejde og forhandlinger vil denne historiske pakke sikre, at store multinationale virksomheder betaler deres rimelige andel af skat overalt."

Det, der var bemærkelsesværdigt fra OECD-aftalen, der havde til formål at skabe spilleregler på internationalt niveau, var at de ni internationale stater, der valgte ikke at tilmelde sig, var skattely som St. Vincent og Grenadinerne, Barbados, Estland, Ungarn - EU's mindst favorit medlem på nuværende tidspunkt - og Irland.

Tale til Newstalk Radio i Dublin sagde den irske finansminister Pascal Donoghue: ”Jeg synes det er vigtigt at vurdere, hvad der er i vores nationale interesse, og være selvsikker og klar over at gøre sagen gældende for det, vi mener er bedst for Irland, og anerkende de pligter, vi har over for resten af verden med hensyn til hvordan vi håndterer selskabsskat. ”

Minister Donoghue, som også er præsident for Eurogruppen der fører tilsyn med Euro-valutaens resultater i de respektive deltagende lande, tilføjede noget vagt: ”Jeg vil engagere mig i denne proces i denne forhandling, men dette er et spørgsmål om enorm følsomhed over for Irland, og der var ikke nok klarhed og anerkendelse af centrale spørgsmål for os i teksten, der blev præsenteret for mig. ”

Det antages, at en selskabsskattesats i Irland fra 12.5% til 15% på virksomheder med en omsætning på over € 750 mio. Årligt kan koste den indenlandske økonomi tæt på € 2 mia. Hvert år, en betydelig sum i irsk sammenhæng.

Økonomiprofessor Lucie Gadenne fra University of Warwick i England blev citeret den RTE Radio 1 i Dublin som at sige, at med skatteparadiser som Caymanøerne, der også underskriver forslagene, ved Irland, at "skrivningen er på væggen", hvilket tyder på, at den irske regering bliver nødt til at genjage sine årlige budgettal på en mere kreativ måde for kompensere for forventede tabte indtægter, hvis satsen på 15% anvendes globalt.

Irsk frygt for tab af indtægter kan dog være for høj.

Kommenterede de mulige konsekvenser af OECD-aftalen for økonomien i Irland, sagde den respekterede irske økonomiprofessor John FitzGerald Agence France-Presse: "Jeg kan ikke se nogen grund til ikke at vedtage det, hvis USA implementerer det.

”Intet firma kunne gøre det bedre ved at forlade Irland, så hvis 15% er overalt, kan du lige så godt være i Irland og betale.

"Hvis USA implementerer reglerne, kan Irland ende med at få mere [årlige] indtægter," sagde han.

Sagen forventes afsluttet inden udgangen af ​​næste oktober med 15% selskabsskattesatser planlagt til at eksistere fra 2023 og fremefter, hvilket betyder, at uret tikker for den irske regering, hvis den håber at bevare sin egen succesrige sats.

Hovedparten af ​​direkte udenlandske direkte investeringer i Irland stammer fra USA.

Da præsident Joe Biden ikke er genert med at fortælle verden om sine irske rødder, antages det, at embedsmænd i Dublin sandsynligvis vil bruge meget tid i de kommende måneder over og tilbage til Washington DC og anvende masser af sentimental overbevisende charme i et forsøg på at sikre aftaler, der ikke kun er til gavn for amerikanske virksomheder, der søger en europæisk base, men også dem, der fortsat gør Irland så attraktivt i fremtiden, som det har været tidligere.

Irland

Simon Coveney: Irsk udenrigsminister står over for tillidsafstemning

Udgivet

on

Den irske udenrigsminister Simon Coveney (billedet) står over for en tillidsafstemning senere, når Dáil (irsk parlament) vender tilbage fra sommerferien, skriver BBC.

Coveney er blevet kritiseret for sin håndtering af udnævnelsen af ​​den tidligere regeringsminister Katherine Zappone til FN's særlige udsending.

Han har nægtet for, at han havde lobbyvirksomhed for at udpege hende, men undskyldte for ikke at have informeret kabinettet inden et møde i juli.

reklame

Hun har siden afslået stillingen.

Sinn Féin har fremsat et mistillidsforslag til Coveney, men regeringen skal nedlægge et tillidsforslag, der vil blive debatteret af TD'er (parlamentsmedlemmer) og afstemt senere.

Taoiseach Micheál Martin fra Fianna Fáil beskrev det som en "forglemmelse", at Coveney ikke havde informeret sine regeringskolleger om udnævnelsen forud for kabinetsmødet, et skridt, der er blevet rapporteret at have forårsaget splittelse.

reklame

Coveneys parti, Fine Gael, er en del af en koalition med Fianna Fáil og Det Grønne Parti.

Katherine Zappone
Katherine Zappone var ministerkollega af Simon Coveney og Leo Varadkar

Det kom senere frem, at Coveneys partileder Leo Varadkar ikke havde været klar over udnævnelsen af ​​en "særlig udsending til FN for menings- og ytringsfrihed" før en uge før kabinettet, da Zappone smsede ham om det.

I meddelelser, som Varadkar udsendte i september, viste han, at han efterfølgende spurgte Coveney om rollen inden kabinetsmødet i juli.

Zappone svarede, at hendes kontrakt snart skulle afsluttes.

Den 4. august meddelte Zappone, at hun ikke ville indtage den særlige udsendingsposition, da hun mente "det er klart, at kritik af ansættelsesprocessen har påvirket legitimiteten af ​​selve rollen".

Sinn Féin -præsident Mary Lou McDonald har opfordret til at blive afskediget Coveney og rejste udsigten til et mistillidsvotum.

Hun stemplede hans handlinger som ikke "af den standard, der forventes af en minister".

Arbejderpartiet har angivet, at det ikke har tillid til regeringen, men leder Alan Kelly sagde, at der var "større spørgsmål" end rækken.

Tirsdag (14. september) fortalte Coveney på en partikonference, at han var "flov" over, at udnævnelsen havde ført til en "fiasko".

"Det har ikke været min fineste måned i politik," sagde han.

Læs

Brexit

Kommissionen godkender irske støtteforanstaltninger på 10 mio. EUR til fiskerisektoren i forbindelse med Brexit

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en irsk ordning på 10 millioner euro til støtte for fiskerisektoren, der er berørt af Storbritanniens tilbagetrækning fra EU, og de deraf følgende kvoteandelninger, der er fastsat i bestemmelserne i handels- og samarbejdsaftalen (TCA) mellem EU og Storbritannien. Støtten vil være tilgængelig for virksomheder, der forpligter sig til midlertidigt at stoppe deres fiskeri i en måned.

Formålet med ordningen er at spare en del af den irske reducerede fiskekvote for andre fartøjer, mens støttemodtagerne midlertidigt suspenderer deres aktiviteter. Kompensationen ydes som et ikke-refunderbart tilskud, beregnet på grundlag af bruttoindtjeningen i gennemsnit for flådens størrelse, eksklusive omkostninger til brændstof og mad til skibets besætning. Hvert støtteberettiget selskab har ret til støtte i op til en måned i perioden mellem 1. september og 31. december 2021. Kommissionen vurderede foranstaltningerne i henhold til artikel 107, stk. 3, litra c), i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde ( TEUF), som giver medlemsstaterne mulighed for at støtte udviklingen af ​​visse økonomiske aktiviteter eller regioner under visse betingelser. Kommissionen fandt, at foranstaltningen øger fiskerisektorens bæredygtighed og dets evne til at tilpasse sig nyt fiskeri og markedsmuligheder, der følger af den nye forholdet til Storbritannien.

Derfor letter foranstaltningen udviklingen af ​​denne sektor og bidrager til målene for den fælles fiskeripolitik for at sikre, at fiskeri og akvakulturaktiviteter er miljømæssigt bæredygtige på lang sigt. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen udgør en passende form for støtte for at lette en ordnet overgang i EU's fiskerisektor efter Storbritanniens tilbagetrækning fra EU. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Dagens (3. september) beslutning foregriber ikke, om støtteforanstaltningen i sidste ende vil være berettiget til Brexit Adjustment Reserve 'BAR' -finansiering, som vil blive vurderet, når BAR -forordningen er trådt i kraft. Det giver imidlertid allerede Irland retssikkerhed om, at Kommissionen anser støtteforanstaltningen for at være i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, uanset den endelige finansieringskilde. Den ikke-fortrolige version af afgørelsen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64035 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame
Læs

coronavirus

Afmaskeret: 23 tilbageholdt på grund af COVID-19-kompromis-svindel med virksomheds-e-mail

Udgivet

on

En sofistikeret svindelordning, der anvender kompromitterede e-mails og forskudsbedrageri, er blevet afdækket af myndigheder i Rumænien, Holland og Irland som led i en handling koordineret af Europol. 

Den 10. august blev 23 mistænkte tilbageholdt i en række razziaer, der blev udført samtidigt i Holland, Rumænien og Irland. I alt blev der søgt efter 34 steder. Disse kriminelle menes at have bedraget virksomheder i mindst 20 lande på cirka 1 million euro. 

Bedrageriet blev drevet af en organiseret kriminalitetsgruppe, der før COVID-19-pandemien allerede ulovligt tilbød andre fiktive produkter til salg online, såsom træpiller. Sidste år ændrede kriminelle deres modus operandi og begyndte at tilbyde beskyttelsesmateriale efter udbruddet af COVID-19-pandemien. 

reklame

Denne kriminelle gruppe - sammensat af statsborgere fra forskellige afrikanske lande bosat i Europa, oprettede falske e -mail -adresser og websider, der ligner dem, der tilhører legitime engrosvirksomheder. Disse kriminelle ligner disse virksomheder og vil så narre ofrene - hovedsageligt europæiske og asiatiske virksomheder, til at afgive ordrer hos dem og anmode om betalingerne på forhånd, for at varerne kan sendes. 

Leveringen af ​​varerne fandt imidlertid aldrig sted, og provenuet blev hvidvasket via rumænske bankkonti kontrolleret af kriminelle, før de blev trukket tilbage i pengeautomater. 

Europol har støttet denne sag siden dens begyndelse i 2017 af: 

reklame
  • At samle de nationale efterforskere på alle sider, der har set et tæt samarbejde med Europols europæiske cyberkriminalitetscenter (EC3) for at forberede aktionsdagen;
  • tilvejebringelse af kontinuerlig intelligensudvikling og analyse til støtte for efterforskerne i feltet, og;
  • udsender to af dets cyberkriminalitetseksperter til raidene i Holland for at støtte de nederlandske myndigheder med krydskontrol af oplysninger i realtid indsamlet under operationen og med sikring af relevante beviser. 

Eurojust koordinerede det retlige samarbejde i lyset af ransagningerne og gav støtte til udførelsen af ​​flere retslige samarbejdsinstrumenter.

Denne handling blev udført inden for rammerne af Europæisk tværfaglig platform mod kriminelle trusler (EMPACT).

Følgende retshåndhævende myndigheder var involveret i denne handling:

  • Rumænien: Nationalpolitiet (Poliția Română)
  • Nederlandene: Nationalpolitiet (Politie)
  • Irland: Nationalpolitiet (An Garda Síochána)
  • Europol: Det Europæiske Center for Cyberkriminalitet (EC3)
     
EMPACT

I 2010 oprettet Den Europæiske Union en fireårig politikcyklus at sikre større kontinuitet i kampen mod alvorlig international og organiseret kriminalitet. I 2017 besluttede Rådet for EU at fortsætte EU's politikcyklus for perioden 2018-2021. Det sigter mod at tackle de væsentligste trusler fra organiseret og alvorlig international kriminalitet mod EU. Dette opnås ved at forbedre og styrke samarbejdet mellem de relevante tjenester i EU-medlemsstater, institutioner og agenturer samt lande og organisationer uden for EU, herunder den private sektor, hvor det er relevant. Cyberkriminalitet er en af ​​prioriteterne for politikcyklussen.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending