Følg os

Irland

Bekymrende tider for unionister i Nordirland

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den britiske regering er under pres fra EU om at gennemføre en nøglekomponent i Nordirland-protokollen fuldt ud inden starten af ​​juli. For fagforeningsfolk i Nordirland kunne de kommende uger se tilbage til vold i provinsen eller et valg til forsamlingen, der kunne markere begyndelsen på slutningen af ​​traditionel regionalpolitik som Ken Murray rapporterer fra Dublin.

Det har været et turbulent par måneder i Nordirland. Den første minister og leder af det demokratiske unionistparti Arlene Foster (afbilledet) blev skaftet i sidste måned i et ydmygende kup af højreorienterede kolleger, der følte, at hun ikke var hård nok med premierminister Boris Johnson, hvis administration var enig i Nordirland-protokollen med EU i december sidste år.

Foster blev efterfulgt som partileder af den gudelskende højrefløj Edwin Poots.

reklame

En elskværdig, men klart såret Arlene Foster underholdt morede journalister på et møde i British-Irish Council i County Fermanagh i sidste uge, da hun opsummerede sin blå mærkeoplevelse ved at bryde ind i en Frank Sinatra-sang og synge ”That's life. Det er hvad alle mennesker siger. Du kører højt i april, skudt ned i maj ... ”

Protokollen, som er en del af den britiske udtrædelsesaftale fra EU, har resulteret i lang havnekontrol af varer og kæledyr, der kommer ind i Nordirland fra GB.

Som pro-britiske fagforeningsfolk i Nordirland ser det, skaber handelsprotokollen en imaginær grænse i Det Irske Hav og bevæger provinsen psykologisk et skridt nærmere et økonomisk forenet Irland og isolerer den endnu længere fra Storbritannien!

reklame

Vrede britiske fagforeninger fra arbejderklasseområder i Nordirland, almindeligvis kendt som loyalister, har været ude på gaden og protesteret hver anden nat, der protesterer mod protokollen, da de føler, at London sælger dem ud til et eventuelt forenet Irland, et udsigten, de fuldstændig modsætter sig .

Når Arlene Foster formelt træder tilbage i denne uge, vil det regionale parlament i Stormont i Belfast søge at udpege en ny premierminister.

Den dominerende DUP vil udnævne Paul Givan, men i henhold til reglerne i Nordirland vil den proirske Sinn Féin have syv dage til at udnævne en vicepremierminister, som i dette tilfælde vil være den siddende Michelle O'Neill.

Givan kan ikke have jobbet, medmindre Michelle O'Neill får støtte fra sin side. Det er her, tingene kan blive vanskelige for alle sider.

I slutningen af ​​2006 blev den daværende DUP-leder pastor Ian Paisley enig med Sinn Féin, blandt andet som en del af prisen for at komme ind i magten i 2007, om at indføre en irsk sproglov.

15 år senere har DUP sat alle metaforiske vejspærringer på plads for at forhindre, at loven indføres for at sikre, at Nordirland ikke overvindes med gæliske ord.

Som DUP ser det, ville indførelsen af ​​en sådan lov gøre Nordirland lidt mere irsk, lidt mindre britisk og ville blive set af fagforeningsfolk som endnu et trinvis skridt mod et forenet Irland.

I denne uge vil Sinn Féin søge en garanteret tidslinje fra DUP for indførelsen af ​​loven, ellers er det usandsynligt, at han støtter Paul Givan til det øverste job.

Unionister kan insistere på en kulturel lov, der giver lovlig forfremmelse til det uklare Ulster-Scots-sprog, der slet ikke har nogen profil!

En DUP-kilde fortalte Irish Sunday Times i weekenden, at "Enten Sinn Féin blødgør sin holdning [om loven], hvilket jeg tvivler på vil ske, ellers vil der ikke være nogen nominering til første minister."

Hvis DUP kun afviser opfordringen til at indføre den irske sproglov, vil Nordirlands parlament eller forsamling blive suspenderet for sjette gang siden 2000 med et valg som det sandsynlige resultat.

Hvis et valg finder sted, er det højst sandsynligt, at Sinn Féin vil dukke op med det højeste antal pladser for første gang siden den britiske deling af Irland i 1921, men efterfølgende forhandlinger om dannelse af et successivt nyt parlament ville sandsynligvis blive sat i stå ved at løse det meget problem, der tvang det til at kollapse i første omgang!

I 2017 vandt den pro-britiske DUP 28 pladser ved valget af Nordirlands forsamling, mens den proirske Sinn Féin vandt 27.

En meningsmåling fra LucidTalk offentliggjort i The Belfast Telegraph sidste måned afslørede, at Sinn Féin havde 25% af den populære støtte, mens DUP var faldet til 16%, en overraskende åbenbaring, der antyder, at de dominerende dage med unionisme i Nordirland er næsten forbi!

Andetsteds vil Nordirland i næste måned nå toppen af ​​martsæsonen 2021, når fløjtebånd fra Orange Order paraderer gennem gaderne i provinsens byer, landsbyer og landsbyer for at fejre den protestantiske kong Williams sejr over den katolske konge James ved Slaget ved Boyne i 1690.

Hvis der er noget at gå igennem gademarscher i de seneste måneder, kan disse Orange Order-parader udnyttes til voldspunktet for at sende en fjendtlig besked til London om, at loyalister og fagforeningsfolk ikke accepterer Nordirland-protokollen, som de siger isolerer dem fra GB og truer deres britiske identitet.

I mellemtiden slutter den såkaldte 'nådeperiode' ved import af nogle kølet kød til Nordirland fra GB den 30. junith, en udvikling, der kunne have alvorlige konsekvenser for fødevareforsyninger og forretningsdrift!

Afslutningen på denne nådeperiode har set EU indikere, at det ikke vil ro tilbage på bevægelse af kølet kød fra GB til NI, hvor det eneste mulige kompromis er et, hvor den britiske regering er enig i at klatre ned og tilpasse sine fødevareproduktionsstandarder til samme niveau som Den Europæiske Union, som det var tilfældet før Brexit.

Tale til Sky News, Sagde premierminister Boris Johnson: "Hvis protokollen fortsat anvendes på denne måde, vil vi naturligvis ikke tøve med at påberåbe artikel 16, som jeg har sagt før", et skridt, der kunne se den britiske regering ensidigt suspendere sin drift af Nordirlands protokol og vil sandsynligvis blive mødt af en gensidig foranstaltning fra Bruxelles! "

Et sådant skridt ville fremkalde forargelse i Bruxelles, Dublin og Washington, hvor Joe Bidens støtte til Irland sidstnævnte er veldokumenteret.

Med DUP under pres for at indføre den irske sproglov eller møde valgkonsekvenser, loyalister, der truer vold, og Boris Johnson får at vide, at kølet kød ikke kan komme ind i EU fra Storbritannien den 1. juli. i de kommende uger for at se, hvem der indrømmer først.

Irland

Simon Coveney: Irsk udenrigsminister står over for tillidsafstemning

Udgivet

on

Den irske udenrigsminister Simon Coveney (billedet) står over for en tillidsafstemning senere, når Dáil (irsk parlament) vender tilbage fra sommerferien, skriver BBC.

Coveney er blevet kritiseret for sin håndtering af udnævnelsen af ​​den tidligere regeringsminister Katherine Zappone til FN's særlige udsending.

Han har nægtet for, at han havde lobbyvirksomhed for at udpege hende, men undskyldte for ikke at have informeret kabinettet inden et møde i juli.

reklame

Hun har siden afslået stillingen.

Sinn Féin har fremsat et mistillidsforslag til Coveney, men regeringen skal nedlægge et tillidsforslag, der vil blive debatteret af TD'er (parlamentsmedlemmer) og afstemt senere.

Taoiseach Micheál Martin fra Fianna Fáil beskrev det som en "forglemmelse", at Coveney ikke havde informeret sine regeringskolleger om udnævnelsen forud for kabinetsmødet, et skridt, der er blevet rapporteret at have forårsaget splittelse.

reklame

Coveneys parti, Fine Gael, er en del af en koalition med Fianna Fáil og Det Grønne Parti.

Katherine Zappone
Katherine Zappone var ministerkollega af Simon Coveney og Leo Varadkar

Det kom senere frem, at Coveneys partileder Leo Varadkar ikke havde været klar over udnævnelsen af ​​en "særlig udsending til FN for menings- og ytringsfrihed" før en uge før kabinettet, da Zappone smsede ham om det.

I meddelelser, som Varadkar udsendte i september, viste han, at han efterfølgende spurgte Coveney om rollen inden kabinetsmødet i juli.

Zappone svarede, at hendes kontrakt snart skulle afsluttes.

Den 4. august meddelte Zappone, at hun ikke ville indtage den særlige udsendingsposition, da hun mente "det er klart, at kritik af ansættelsesprocessen har påvirket legitimiteten af ​​selve rollen".

Sinn Féin -præsident Mary Lou McDonald har opfordret til at blive afskediget Coveney og rejste udsigten til et mistillidsvotum.

Hun stemplede hans handlinger som ikke "af den standard, der forventes af en minister".

Arbejderpartiet har angivet, at det ikke har tillid til regeringen, men leder Alan Kelly sagde, at der var "større spørgsmål" end rækken.

Tirsdag (14. september) fortalte Coveney på en partikonference, at han var "flov" over, at udnævnelsen havde ført til en "fiasko".

"Det har ikke været min fineste måned i politik," sagde han.

Læs

Brexit

Kommissionen godkender irske støtteforanstaltninger på 10 mio. EUR til fiskerisektoren i forbindelse med Brexit

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en irsk ordning på 10 millioner euro til støtte for fiskerisektoren, der er berørt af Storbritanniens tilbagetrækning fra EU, og de deraf følgende kvoteandelninger, der er fastsat i bestemmelserne i handels- og samarbejdsaftalen (TCA) mellem EU og Storbritannien. Støtten vil være tilgængelig for virksomheder, der forpligter sig til midlertidigt at stoppe deres fiskeri i en måned.

Formålet med ordningen er at spare en del af den irske reducerede fiskekvote for andre fartøjer, mens støttemodtagerne midlertidigt suspenderer deres aktiviteter. Kompensationen ydes som et ikke-refunderbart tilskud, beregnet på grundlag af bruttoindtjeningen i gennemsnit for flådens størrelse, eksklusive omkostninger til brændstof og mad til skibets besætning. Hvert støtteberettiget selskab har ret til støtte i op til en måned i perioden mellem 1. september og 31. december 2021. Kommissionen vurderede foranstaltningerne i henhold til artikel 107, stk. 3, litra c), i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde ( TEUF), som giver medlemsstaterne mulighed for at støtte udviklingen af ​​visse økonomiske aktiviteter eller regioner under visse betingelser. Kommissionen fandt, at foranstaltningen øger fiskerisektorens bæredygtighed og dets evne til at tilpasse sig nyt fiskeri og markedsmuligheder, der følger af den nye forholdet til Storbritannien.

Derfor letter foranstaltningen udviklingen af ​​denne sektor og bidrager til målene for den fælles fiskeripolitik for at sikre, at fiskeri og akvakulturaktiviteter er miljømæssigt bæredygtige på lang sigt. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen udgør en passende form for støtte for at lette en ordnet overgang i EU's fiskerisektor efter Storbritanniens tilbagetrækning fra EU. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Dagens (3. september) beslutning foregriber ikke, om støtteforanstaltningen i sidste ende vil være berettiget til Brexit Adjustment Reserve 'BAR' -finansiering, som vil blive vurderet, når BAR -forordningen er trådt i kraft. Det giver imidlertid allerede Irland retssikkerhed om, at Kommissionen anser støtteforanstaltningen for at være i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, uanset den endelige finansieringskilde. Den ikke-fortrolige version af afgørelsen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64035 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame
Læs

coronavirus

Afmaskeret: 23 tilbageholdt på grund af COVID-19-kompromis-svindel med virksomheds-e-mail

Udgivet

on

En sofistikeret svindelordning, der anvender kompromitterede e-mails og forskudsbedrageri, er blevet afdækket af myndigheder i Rumænien, Holland og Irland som led i en handling koordineret af Europol. 

Den 10. august blev 23 mistænkte tilbageholdt i en række razziaer, der blev udført samtidigt i Holland, Rumænien og Irland. I alt blev der søgt efter 34 steder. Disse kriminelle menes at have bedraget virksomheder i mindst 20 lande på cirka 1 million euro. 

Bedrageriet blev drevet af en organiseret kriminalitetsgruppe, der før COVID-19-pandemien allerede ulovligt tilbød andre fiktive produkter til salg online, såsom træpiller. Sidste år ændrede kriminelle deres modus operandi og begyndte at tilbyde beskyttelsesmateriale efter udbruddet af COVID-19-pandemien. 

reklame

Denne kriminelle gruppe - sammensat af statsborgere fra forskellige afrikanske lande bosat i Europa, oprettede falske e -mail -adresser og websider, der ligner dem, der tilhører legitime engrosvirksomheder. Disse kriminelle ligner disse virksomheder og vil så narre ofrene - hovedsageligt europæiske og asiatiske virksomheder, til at afgive ordrer hos dem og anmode om betalingerne på forhånd, for at varerne kan sendes. 

Leveringen af ​​varerne fandt imidlertid aldrig sted, og provenuet blev hvidvasket via rumænske bankkonti kontrolleret af kriminelle, før de blev trukket tilbage i pengeautomater. 

Europol har støttet denne sag siden dens begyndelse i 2017 af: 

reklame
  • At samle de nationale efterforskere på alle sider, der har set et tæt samarbejde med Europols europæiske cyberkriminalitetscenter (EC3) for at forberede aktionsdagen;
  • tilvejebringelse af kontinuerlig intelligensudvikling og analyse til støtte for efterforskerne i feltet, og;
  • udsender to af dets cyberkriminalitetseksperter til raidene i Holland for at støtte de nederlandske myndigheder med krydskontrol af oplysninger i realtid indsamlet under operationen og med sikring af relevante beviser. 

Eurojust koordinerede det retlige samarbejde i lyset af ransagningerne og gav støtte til udførelsen af ​​flere retslige samarbejdsinstrumenter.

Denne handling blev udført inden for rammerne af Europæisk tværfaglig platform mod kriminelle trusler (EMPACT).

Følgende retshåndhævende myndigheder var involveret i denne handling:

  • Rumænien: Nationalpolitiet (Poliția Română)
  • Nederlandene: Nationalpolitiet (Politie)
  • Irland: Nationalpolitiet (An Garda Síochána)
  • Europol: Det Europæiske Center for Cyberkriminalitet (EC3)
     
EMPACT

I 2010 oprettet Den Europæiske Union en fireårig politikcyklus at sikre større kontinuitet i kampen mod alvorlig international og organiseret kriminalitet. I 2017 besluttede Rådet for EU at fortsætte EU's politikcyklus for perioden 2018-2021. Det sigter mod at tackle de væsentligste trusler fra organiseret og alvorlig international kriminalitet mod EU. Dette opnås ved at forbedre og styrke samarbejdet mellem de relevante tjenester i EU-medlemsstater, institutioner og agenturer samt lande og organisationer uden for EU, herunder den private sektor, hvor det er relevant. Cyberkriminalitet er en af ​​prioriteterne for politikcyklussen.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending