Slut med os

coronavirus

Computerhacking skaber problemer for den irske regering

Udgivet

on

Den irske regering har stået over for et følsomt dilemma, da den forbereder sig på at åbne sin økonomi efter den dyre koronaviruspandemi. Den nylige hacking af computere, der driver dets sundhedstjeneste, af russiske kriminelle har ikke kun efterladt den udsat for løsesumskrav, men potentielle juridiske handlinger fra irriterede irske folk som Ken Murray rapporterer fra Dublin.

Om morgenen fredag ​​den 14. maj sidst tændte irerne deres radioenheder for at høre, at IT-systemet fra Health Service Executive (HSE), kroppen, der driver landets hospitalssystem, var blevet hacket natten over!

Cyberkriminelle, der antages at være Wizard Spider-banden i Skt. Petersborg Rusland, havde hacket personlige filer på hele det nationale computersystem og udstedte en løsesumskrav på 20 millioner euro for at låse op for koder!

Først afspilede HSE hacket og insisterede på, at alle filer blev kopieret til cloud computing-lagring, intet var blevet stjålet eller kompromitteret, og at alt ville være ok mandag den 17. maj.

Inden tirsdag den 18. maj viste krisen ingen tegn på forbedring med regeringen, der kom under angreb fra oppositionspolitikere, der selv blev bombarderet af bekymrede vælgere i de foregående dage.

”Dette eskalerer til en temmelig alvorlig national sikkerhedskrise, og jeg er ikke sikker på, at den er på radaren til det niveau, den burde være,” sagde Labour Party Leader Alan Kelly til det irske parlament den dag.

Efterhånden som dagene rullede, har vrede opkaldere til radiotelefonprogrammer, nogle i tårer, fortalt historier om aflyste strålebehandling og kemoterapi til fase 4 kræftbehandling, hvor nogle opfordrede regeringen i desperation til at betale løsesummen og få tjenesten tilbage til normal så hurtigt som muligt.

Den irske regering har stået fast de sidste dage, siden hacket opstod og insisterede på, at det ikke ville betale løsesummen af ​​frygt for, at det kunne lade sig udsætte for fremtidige hacks og krav.

Imidlertid sendte hackerne en dekrypteringscomputernøgle eller kode til den irske regering inden weekenden, der begyndte den 21. majy hvilket giver anledning til bekymring for, at en løsesum var blevet betalt.

”Der er slet ikke betalt nogen betaling i forhold til den. Sikkerhedspersonale ved ikke den nøjagtige årsag til, at nøglen blev tilbudt tilbage, ”insisterede Taoiseach Micheál Martin, da han talte til journalister fredag ​​den 21. maj.

Efterhånden som tiden går, er der nu voksende forventninger i irske regeringskredse om, at hackerne vil offentliggøre følsomme personlige oplysninger på det såkaldte mørke web i de kommende dage.

Disse detaljer kan omfatte oplysninger om personer, der kan have hiv / aids, avanceret kræft, børnemishandlingssager, hvor enkeltpersoner ikke er blevet navngivet ved domstolene eller for eksempel seksuelt overførte infektioner, men har valgt at opbevare sådanne oplysninger indbyrdes og deres respektive læger.

Sårbare mennesker med medicinske tilstande, der kan påvirke deres job, omdømme, personlige liv, levetid og livsforsikringspolicer, er stadig i fare!

Da regeringen står over for mulige retssager, hvis sådanne fortrolige oplysninger får lov til at blive offentliggjort, flyttede den i Dublin High Court i sidste uge for at sikre juridiske påbud, der forbyder irske medier, websteder og digitale platforme at offentliggøre sådanne oplysninger for den bredere offentlighed!

Junior finansminister Micheal McGrath bønfaldt folk i weekenden om ikke at samarbejde med enkeltpersoner eller korrespondance, der søger betaling til gengæld for online fortrolige medicinske oplysninger.

Tale til Denne uge på RTE Radio sagde han: "Den trussel, vi står overfor her, er reel, og frigivelse af personlige, fortrolige og følsomme data ville være en foragtelig handling, men det er ikke en, vi kan udelukke, og Gardaí [irsk politi] , der arbejder med vores internationale retshåndhævelsespartnere, gør alt, hvad de kan for at være i stand til at reagere på dette. ”

Irlands manglende overholdelse af sine forpligtelser i henhold til GDPR (generelle databeskyttelsesforordninger) kunne også medføre alvorlige bøder for EU-domstolen, afhængigt af hvordan dette alt sammen går ud!

I mellemtiden med mange sundhedsprocedurer på hospitaler forsinket af hackingangrebet stilles der spørgsmål om, hvor sikre alle irske statslige computersystemer er?

Paul Reid, administrerende direktør for HSE, der allerede arbejder 24/7 for at håndtere COVID-pandemien, flyttede i weekenden for at forsikre offentligheden om, at hans team gør alt, hvad de kan for at løse problemet.

Han fortalte Denne uge radioprogram, at omkostningerne ved at løse problemerne kan løbe op til titusindvis af millioner euro.

Han sagde, at der nu arbejdes med at "vurdere hvert af de nationale [IT] -systemer, vi vil gendanne, hvilke vi skal genopbygge, hvilke vi muligvis skal fjerne, og helt sikkert hjælper dekrypteringsprocessen os med det."

Han sagde, at der er gjort gode fremskridt "især i nogle af de nationale systemer, som billeddannelsessystemet, der understøtter scanninger, MR'er og røntgenbilleder".

Hackingproblemet i Irland vil sandsynligvis se hele det statslige IT-system gennemgået i de kommende uger og måneder for at sikre, at der ikke sker en sådan penetration af østeuropæiske kriminelle igen.

Krisen i Irland tjener imidlertid som en påmindelse til de andre 26 lande i Den Europæiske Union om, at så længe russiske kriminelle fortsat er en trussel mod vestlige demokratier, kan enhver af disse stater være næste, især dem med atomkapacitet eller følsomme. militære planer!

I mellemtiden holder regeringsembedsmænd i Dublin fingrene krydsede for, at truslen om offentliggjort følsomt materiale, der vises på det mørke web i de kommende dage, forbliver netop det, nemlig en trussel!

Covid-19

EU Digital COVID-certifikat - 'Et stort skridt mod en sikker genopretning'

Udgivet

on

I dag (14. juni) deltog formændene for Europa-Parlamentet, Rådet for EU og Europa-Kommissionen til den officielle underskrivelsesceremoni for forordningen om EU's digitale COVID-certifikat, der markerer afslutningen på lovgivningsprocessen.

Portugals premierminister Antonio Costa sagde: ”I dag tager vi et stort skridt mod en sikker genopretning, for at genvinde vores bevægelsesfrihed og for at øge den økonomiske opsving. Det digitale certifikat er et inkluderende værktøj. Det inkluderer mennesker, der er kommet sig efter COVID, personer med negative tests og vaccinerede mennesker. I dag sender vi en fornyet følelse af tillid til vores borgere om, at vi sammen vil overvinde denne pandemi og nyde rejsen igen, sikkert og frit i hele Den Europæiske Union. ”

Kommissionens præsident, Ursula von der Leyen sagde: ”På denne dag for 36 år siden blev Schengen-aftalen underskrevet, fem medlemslande på det tidspunkt besluttede at åbne deres grænser for hinanden, og dette var begyndelsen på, hvad i dag er for mange, mange borgere, en af ​​de største resultater i Europa, muligheden for at rejse frit inden for vores union. Det europæiske digitale COVID-certifikat beroliger os med denne ånd i et åbent Europa, et Europa uden barrierer, men også et Europa, der langsomt men sikkert åbner sig efter den sværeste tid. Certifikatet er et symbol på et åbent og digitalt Europa. ”

Tretten medlemsstater er allerede begyndt at udstede EU Digital COVID-certifikater, inden de 1. juli vil de nye regler være gældende i alle EU-stater. Kommissionen har oprettet en gateway, der giver medlemsstaterne mulighed for at kontrollere, at certifikaterne er autentiske. Von der Leyen sagde også, at certifikatet også kan tilskrives succesen med den europæiske vaccinationsstrategi. 

EU-lande vil stadig være i stand til at indføre begrænsninger, hvis de er nødvendige og står i et rimeligt forhold til at beskytte folkesundheden, men alle stater bliver bedt om at undlade at indføre yderligere rejsebegrænsninger på indehaverne af EU Digital COVID Certificate

EU Digital COVID-certifikat

Målet med EU Digital COVID Certificate er at lette sikker og fri bevægelighed inden for EU under COVID-19-pandemien. Alle europæere har ret til fri bevægelighed, også uden certifikatet, men certifikatet letter rejser og fritager indehavere fra begrænsninger som karantæne.

EUs digitale COVID-certifikat vil være tilgængeligt for alle, og det vil:

  • dække COVID-19 vaccination, test og restitution
  • være gratis og tilgængelig på alle EU-sprog
  • være tilgængelige i et digitalt og papirbaseret format
  • være sikker og inkludere en digitalt underskrevet QR-kode

Derudover forpligtede Kommissionen sig til at mobilisere 100 millioner euro under instrumentet til nødhjælp til at støtte medlemsstaterne i at levere overkommelige tests.

Forordningen finder anvendelse i 12 måneder fra den 1. juli 2021.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading

Covid-19

Mainstream-medier risikerer at blive en trussel mod folkesundheden

Udgivet

on

I de seneste uger har den kontroversielle påstand om, at pandemien måske er lækket fra et kinesisk laboratorium - en gang afskediget af mange som en frynsekonspirationsteori - fået trækkraft. Nu har den amerikanske præsident Joe Biden annonceret en presserende undersøgelse, der vil se på teorien som en mulig oprindelse af sygdommen, skriver Henry St.George.

Mistanken opstod først i begyndelsen af ​​2020 af åbenlyse grunde, da virussen opstod i den samme kinesiske by som Wuhan Institute of Virology (WIV), som har studeret coronavirus i flagermus i over et årti. Laboratoriet ligger kun få kilometer fra det våde marked i Huanan, hvor den første klynge af infektioner opstod i Wuhan.

På trods af det åbenlyse sammenfald afviste mange i medierne og politik ideen direkte som en sammensværgelsesteori og nægtede at overveje den seriøst gennem det forløbne år. Men denne uge har det vist sig, at en rapport udarbejdet i maj 2020 af Lawrence Livermore National Laboratory i Californien havde konkluderet, at hypotesen om, at virussen lækkede fra et kinesisk laboratorium i Wuhan, var sandsynlig og fortjente yderligere undersøgelse.

Så hvorfor blev Lab Leak Theory overvældende afskediget fra start? Der er ingen tvivl om, at ideen fra det almindelige medies perspektiv blev plettet af tilknytning til præsident Donald Trump. Indrømmet, skepsis til præsidentens påstande omkring et hvilket som helst aspekt af pandemien ville have været berettiget på næsten ethvert stadium. For at sige det eufemistisk har Trump vist sig at være noget af en upålidelig fortæller.

I løbet af pandemien afviste Trump alvoret af COVID-19 gentagne gange, skubbede uprøvede, potentielt farlige midler som hydroxychloroquin og foreslog endda på en mindeværdig pressemøde, at injektion af blegemiddel måske kunne hjælpe.

Journalister frygtede også med rimelighed ligheder med fortællingen om masseødelæggelsesvåben i Irak, hvorved der blev citeret store trusler og antagelser til en antagonistisk teori med for lidt bevis til at bakke op.

Det er dog umuligt at ignorere det faktum, at en generel animus følte sig over for Trump af store medier, der medførte en stor pligtforsømmelse og manglende overholdelse af objektive standarder for såvel journalistik som videnskab. I virkeligheden var Lab Leak aldrig en sammensværgelsesteori, men en gyldig hypotese hele tiden.

Forslag om det modsatte af anti-etableringstal i Kina blev også sammenfattet. Allerede i september 2020 optrådte 'Rule of Law Foundation', forbundet med fremtrædende kinesisk dissident Miles Kwok, på forsiden en undersøgelse, der påstod, at coronavirus var et kunstigt patogen. Hr. Kwoks mangeårige modstand mod CCP var tilstrækkelig til at sikre, at ideen ikke blev taget alvorligt.

Under foregivelse af, at de bekæmpede misinformation, censurerede de sociale medier monopoler endda indlæg om lab-lækagehypotesen. Først nu - efter at næsten alle større medier såvel som de britiske og amerikanske sikkerhedstjenester har bekræftet, at det er en mulig mulighed - er de blevet tvunget til at gå tilbage.

"I lyset af igangværende undersøgelser af oprindelsen af ​​COVID-19 og i samråd med folkesundhedseksperter," sagde en talsmand for Facebook, "vil vi ikke længere fjerne påstanden om, at COVID-19 er menneskeskabte eller fremstillet fra vores apps." Med andre ord mener Facebook nu, at dens censur af millioner af indlæg i de foregående måneder havde været fejlagtig.

Konsekvenserne af, at ideen ikke er taget alvorligt, er dybe. Der er beviser for, at det pågældende laboratorium muligvis har gennemført det, der kaldes "gain of function" -forskning, en farlig innovation, hvor sygdomme bevidst gøres mere virulente som en del af videnskabelig forskning.

Som sådan, hvis laboratorieteorien faktisk er sand, er verden bevidst holdt i mørket om den genetiske oprindelse af en virus, der har dræbt over 3.7 millioner mennesker til dato. Hundredtusinder af liv kunne have været reddet, hvis virusets nøgleegenskaber og dets tilbøjelighed til at muteere var blevet forstået hurtigere og bedre.

De kulturelle konsekvenser af en sådan opdagelse kan ikke overvurderes. Hvis hypotesen er sand - vil erkendelsen snart indebære, at verdens grundlæggende fejl ikke var utilstrækkelig ærbødighed for forskere eller utilstrækkelig respekt for ekspertise, men ikke nok kontrol af almindelige medier og for meget censur på Facebook. Vores største fiasko har været manglende evne til at tænke kritisk og erkende, at der ikke er noget, der hedder absolut ekspertise.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending