Følg os

Irak

Biden og Kadhimi forsegler aftale om at afslutte den amerikanske kampmission i Irak

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den amerikanske præsident Joe Biden og den irakiske premierminister Mustafa al-Kadhimi forseglede en aftale mandag (26. juli), der formelt sluttede den amerikanske kampmission i Irak inden udgangen af ​​2021, men amerikanske styrker vil stadig operere der i en rådgivende rolle, skriver Steve Holland og Trevor Hunnicutt.

Aftalen kommer på et politisk følsomt tidspunkt for den irakiske regering og kan være et løft for Baghdad. Kadhimi har været under stigende pres fra Iran-orienterede partier og paramilitære grupper, der er imod den amerikanske militære rolle i landet.

Biden og Kadhimi mødtes i det ovale kontor til deres første ansigt til ansigt-samtaler som led i en strategisk dialog mellem De Forenede Stater og Irak.

reklame

”Vores rolle i Irak vil være ... at være tilgængelig, fortsætte med at træne, hjælpe, hjælpe og håndtere ISIS, når det opstår, men vi vil ikke være ved årets udgang i en kampmission, ”fortalte Biden journalister, da han og Kadhimi mødtes.

Der er i øjeblikket 2,500 amerikanske tropper i Irak, der fokuserer på at imødegå resterne af Islamisk Stat. Den amerikanske rolle i Irak vil helt skifte til træning og rådgivning af det irakiske militær om at forsvare sig.

Skiftet forventes ikke at have nogen større operationel indvirkning, da USA allerede har bevæget sig i retning af at fokusere på træning af irakiske styrker.

reklame

For Biden følger handlen om at afslutte kampmissionen i Irak stadig beslutningerne om at udføre en ubetinget tilbagetrækning fra Afghanistan og afslutte den amerikanske militærmission der i slutningen af ​​august.

Sammen med sin aftale om Irak bevæger den demokratiske præsident sig formelt for at afslutte amerikanske kampmissioner i de to krige, som den daværende præsident George W. Bush startede under hans vagt for næsten to årtier siden.

En amerikansk-ledet koalition invaderede Irak i marts 2003 baseret på anklager om, at den daværende irakiske leder Saddam Husseins regering havde masseødelæggelsesvåben. Saddam blev kastet ud af magten, men sådanne våben blev aldrig fundet.

I de senere år var den amerikanske mission fokuseret på at hjælpe med at besejre militante fra Islamisk Stat i Irak og Syrien.

"Ingen vil erklære, at missionen er udført. Målet er det varige nederlag for ISIS," sagde en højtstående embedsmand til journalister forud for Kadhimis besøg.

Henvisningen mindede om det store "Mission Accomplished" -banner på USS Abraham Lincoln hangarskib ovenfor, hvor Bush holdt en tale, der erklærede større kampoperationer i Irak den 1. maj 2003.

"Hvis du ser på, hvor vi var, hvor vi havde Apache-helikoptere i kamp, ​​da vi havde amerikanske specialstyrker, der foretog regelmæssige operationer, er det en betydelig udvikling. Så ved årets udgang tror vi, at vi vil være et godt sted virkelig formelt gå ind i en rådgivende og kapacitetsopbyggende rolle, ”sagde embedsmanden.

Amerikanske diplomater og tropper i Irak og Syrien blev målrettet i tre raket- og droneangreb tidligere på denne måned. Analytikere mente, at angrebene var en del af en kampagne fra iransk støttede militser. Læs mere.

Den højtstående administrationens embedsmand ville ikke sige, hvor mange amerikanske tropper der ville forblive på jorden i Irak for rådgivning og træning. Kadhimi nægtede også at spekulere i en fremtidig nedtrapning i USA og sagde, at troppens niveauer ville blive bestemt af tekniske anmeldelser.

Kadhimi, der betragtes som venlig over for De Forenede Stater, har forsøgt at kontrollere magten hos iran-tilpassede militser. Men hans regering fordømte amerikanske luftangreb mod Iran-tilpassede krigere langs dets grænse til Syrien i slutningen af ​​juni og kaldte det en krænkelse af den irakiske suverænitet. Læs mere.

I bemærkninger til en lille gruppe journalister efter samtalerne understregede Kadhimi, at hans regering var ansvarlig for at reagere på sådanne angreb. Han erkendte, at han havde nået ud til Teheran for at tale dem.

”Vi taler til iranere og andre i et forsøg på at sætte en grænse for disse angreb, der underminerer Irak og dets rolle,” sagde han.

USA planlægger at give Irak 500,000 doser af Pfizer / BioNTech (PFE.N), COVID-19 vaccine under det globale COVAX vaccinedelingsprogram. Biden sagde, at doserne skulle ankomme om et par uger.

USA vil også stille 5.2 millioner dollars til rådighed for at finansiere en FN-mission til at overvåge valget i Irak i oktober.

”Vi ser frem til at se et valg i oktober,” sagde Biden.

Irak

Med EU-støtte rykker Irak langsomt frem mod antikorruption

Udgivet

on

Siden den USA-ledede invasion for at afsætte den langvarige diktator Saddam Hussein i 2003 er korruption blevet Iraks urokkelige plage, hvor successive regeringer forsøger og undlader at tackle problemet. Nu er imidlertid den offentliggørelse af landets antikorruptionsstrategi for 2021-24, som blev udarbejdet af Iraq Integrity Authority (IIA) og godkendt af præsident Barham Salih, håber at give et fornyet skub for en samordnet antikorruptionshandling i Irak.

Dokumentet kommer kun få uger efter EU, FN og Irak lanceret et partnerskab for at undertrykke korruption i landet. Projektet på 15 millioner euro søger at "revidere Iraks antikorruptionslove, uddanne efterforskere og dommere og arbejde for at styrke civilsamfundets rolle" og forbedre retsvæsenet som det endelige mål. I lyset af det nye projekt - sammen med et nyt antitransplantat lovforslag der for øjeblikket diskuteres, der sigter mod at inddrive stjålne midler og holde gerningsmændene ansvarlige - Iraks egen anti-korruptionsstrategi kommer på et tidspunkt, hvor internationalt samarbejde for at begrænse ulovlige aktiviteter er på et nyt højdepunkt.

At gå efter forretningsmænd og dommere

reklame

Disse initiativer er en del af et bredere EU-støttet skub fra premierminister Mustafa al-Kadhimi's, hvis aggressive antikorruptionsindsats er rettet mod skæve regerings- og retsvæsenets embedsmænd i et forsøg på at stoppe de massive budgettab, der skyldes kriminelle aktiviteter. Når alt kommer til alt kom al-Kadhimi til magten efter offentlig protester mod inkompetence og umoralitet fra den tidligere regering i oktober 2019. Demonstrationerne bedt en omrystning i det irakiske parlament, med al-Kadhimi, der lover at tage en hård linje med korruption efter hans opstigning til hotseat.

Al-Kadhimi kan allerede kræve en kobling af højtprofilerede anholdelser, herunder flere fremtrædende politikere, en godt forbundet forretningsmand og en pensioneret dommer. I august 2020, han oprettet et særligt udvalg, der har til opgave at målrette højt profilerede personer, der er skyldige i transplantat, med de første anholdelser af to embedsmænd og en forretningsmand efter måneden efter. Lederen af ​​den nationale pensionskasse og chefen for investeringskommissionen var de to embedsmænd, der blev pågrebet, men det er forretningsmanden - Bahaa Abdulhussein, administrerende direktør for det elektroniske betalingsfirma Qi Card - som måske repræsenterer den største fisk, siden hans rigelige venner i høje steder viser, at selv godt forbundne svindlere ikke længere er sikre mod loven.

Den største sag hidtil i år er den pensionerede dommer Jafar al Khazraji, som for nylig var afleveret en dom af "svær fængsel" for den ulovlige inflation af hans ægtefælles formue med omkring 17 millioner dollars i sort angivne aktiver. Ifølge IIA blev Khazraji ikke kun beordret til at tilbagebetale summen fuldt ud, men fik derudover en bøde på 8 millioner dollars. Sagen er en milepæl, da den repræsenterer første gang, at retsvæsenet har retsforfulgt en person i henhold til en lov mod ulovlig gevinst af materiel velstand på bekostning af det irakiske folk.

reklame

Genindvindingen af ​​$ 17 millioner er bestemt en positiv udvikling, men repræsenterer en simpel dråbe i havet sammenlignet med $ 1 billioner, som al-Kadhimi skøn Irak har tabt for korruption i de sidste 18 år. Men domens præjudicielle karakter kan være mere værdifuld til at udrydde misforståelse og tilskynde FDI, at Irak så hårdt har brug for at genopbygge sin smuldrende infrastruktur.

Iraks økonomi på banen

Faktisk er retsforfølgningen af ​​al Khazraji vigtig af en anden grund. Dommeren havde truffet afgørelse mod internationale virksomheder Orange og Agility i deres sag mod det irakiske telekommunikationsfirma Korek. De to udenlandske interesser hævdede, at Korek havde eksproprieret deres investeringer uden behørig anvendelse af loven, en holdning, der blev afvist først af al Khazraji og derefter bekræftet af Verdensbankens internationale center for bilæggelse af investeringstvister (ICSID).

ICSID-dommen har været alvorligt kritiserede som "grundlæggende fejlbehæftet" af Agility, fordi ICSID i det væsentlige overgav korrupte embedsmænd i landets carte blanche til at gøre, hvad de vil, med investorernes penge og dermed sende betydelige røde flag til det oversøiske investeringssamfund. Dette er en udvikling, som EU helt sikkert har taget til efterretning, selvom arrestationen af ​​en dommer, der er impliceret i sagen, kan gå en eller anden måde mod at genoprette den svindende tro på irakisk retfærdighed.

Europæisk støtte til Iraks lange vej fremad

En sådan genopretning er meget nødvendigt, ikke mindst for at genoplive økonomien, som krympet af 10.4% i 2020, den største nedgang siden Saddam Husseins dage. Iraks BNP / gældskvote forventes at forblive høj, mens inflationen kan nå 8.5% i år. Al-Kadhimi er bestemt modstander af ganske udfordringen med selv sine egne partimedlemmer angivelse at 17 års forankret korruption skal fejes væk for at give landet en ny start.

Dette er kun de første skridt på en lang vej for at bringe Irak tilbage fra randen, og det faktum, at enhver efterfølgende regering siden Husseins deposition har iværksat sine egne anti-korruptionsinitiativer - og derefter ikke fulgt op på dem - kan gøre irakere forsigtige for at få deres håb op. Imidlertid er de indledende anholdelser af fremtrædende enkeltpersoner sammen med offentliggørelsen af ​​en officiel strategi, der sigter mod at fjerne det knudrede virvar af korruption i landets højere lag, i det mindste på et teknisk niveau og opmuntrer indikatorer til, at regeringens indsats står på fast grund. .

EU's rolle er nu at hjælpe regeringen med at opretholde det positive momentum. Bruxelles har gjort det godt at forblive i intim kontakt med nøgletal for at sikre gennemførelsen af ​​IIA's antikorruptionsstrategi. Selvom det er tydeligt, at en stejl bakke stadig skal bestiges, hvis selv nogle få foreslåede reformer realiseres - herunder en overgang til e-forvaltning eller en stigning i civilsamfundsgruppernes deltagelse og samarbejde - kan regeringen forsøge at gøre hvad ingen af ​​dets forgængere har klaret det.

Læs

EU

Le Pen 'er en forstyrrelse af den offentlige orden' - Goldschmidt

Udgivet

on

Kommenterer interviewet med partilederen for den franske højrepopulistiske Rassemblement National (RN) Marine Le Pen (billedet) offentliggjort i den tyske ugeavis Die Zeit, Overrabbiner Pinchas Goldschmidt, præsident for Konference for europæiske rabbiner (CER), har udsendt følgende erklæring: ”Det er ikke tørklædet, der forstyrrer den offentlige orden, men fru Le Pen. Dette er helt klart det forkerte signal til jøderne, muslimerne og andre religiøse mindretal, der bor i Frankrig. Det udtrykker fru Le Pens frygt for udlændinge. Hun deler samfundet i stedet for at forene det, og ved at bruge det bevidst bruger hun det jødiske samfund, der ifølge hende bør afholde sig fra at bære kippah, som sikkerhedsskade i sin kamp mod kulturer.

”Tilhængerne af forbuddet er overbeviste om, at de kæmper mod radikal islam. Men hvordan definerer de radikal islam? Jeg definerer radikal islam som islamisme, der ikke tolererer sekulære muslimer, kristne og jøder og det europæiske samfund som helhed. Denne radikale islam kan også gå rundt i jeans og med udækket hår. Det er dette, der er den virkelige fare, som Frankrig ofte har oplevet så bittert. I stedet for at angribe den politiske islam og dens tilhængere bliver et religiøst symbol angrebet.

”Le Pen's krav er intet andet end et angreb på den grundlæggende og menneskelige ret til religionsfrihed, som folk mange steder i Europa nu gentagne gange forsøger at begrænse. Dette er en alarmerende tendens for alle religiøse mindretal. ”

reklame

Læs

Irak

Iraks budget spyttede maskerer samarbejdskorruption

Udgivet

on

Bare et par uger efter, at pave Frans havde sit historiske besøg i Irak, hvilket markerede første gang en biskop i Rom besøgte det mellemøstlige land og dets store (hvis svindende) kristne samfund, overskyggede den politiske krangel over den irakiske regerings budget hurtigt enhver god følelse det kunne have fulgt pavens tur. Sidste uge efter tre måneders tvister mellem premierminister Mustafa Al-Kadhimis regering i Bagdad og Kurdistans regionale regering i Erbil, Iraks parlament endelig godkendt et 2021-budget midt imellem sundheds- og økonomiske kriser, der har efterladt så meget som 40% af landets befolkning i fattigdom pr. Verdensbanken, skriver Louis Auge.

I dagene forud for afstemningen eksplosiv ny rapportering fra Agence France-Press (AFP) afslørede, i hvilket omfang de offentlige konfrontationer mellem Iraks forskellige etniske og sekteriske fraktioner skjuler et næsten beundringsværdigt niveau af samarbejde om at svindle både den irakiske offentlige pung og næsten enhver erhvervsdrivende, der søger at bringe varer gennem Iraks dårligt kontrollerede grænser. Mens pave Frans kaldes Iraks ledere til "at bekæmpe korruptionens svøbe, magtmisbrug og tilsidesættelse af loven", AFP opdagede, at landets magtfulde shiamuslimske paramilitære grupper, hvoraf mange har tætte forbindelser med nabolandet Iran, udtømmer milliarder af dollars beregnet til Iraks pengestrammede statskasse i deres egne lommer.

Selvfølgelig givet oplevelsen af den franske telegigant Orange i hænderne på Iraks myndigheder, AFP's afsløringer af korruption i irakisk embedsmand sandsynligvis forårsagede lidt overraskelse i Paris, hvor Emmanuel Macron bød Iraks Kurdistans præsident, Nechirvan Barzani, velkommen sidste uge.

reklame
Paramilitære karteller gør Iraks grænseovergange værre end en jungle'

Ifølge AFP er varer, der transporterer til eller ud af Irak, effektivt underlagt et parallelt system, domineret af de shiamuslimske grupper, der engang kæmpede sammen med de irakiske regeringsstyrker for at besejre den Islamiske Stat, men som nu har tyet til afpresning ved Iraks grænser. til at finansiere deres aktiviteter. Kollektivt kendt som Hashd al-Sha'bi eller “Popular Mobilization Forces” (PMF), disse grupper har sikret positioner for deres egne medlemmer og allierede som politi, inspektører og agenter ved grænseovergange, og især i Umm Qasr, Iraks kun dybhavnshavn. Tjenestemænd og arbejdere, der trodser gruppernes kontrol over disse faciliteter, er udsat for drabstrusler, og regeringsordninger for at flytte personale mellem stillinger har undladt at bryde kartellet.

At kontrollere Iraks grænser har vist sig at være en lukrativ indsats for PMF. Som en embedsmand fortalte AFP, er operatører i stand til at kræve op til 120,000 dollars om dagen i bestikkelse for importører og eksportører, der står over for udsigten til uendelige forsinkelser ved grænsen, medmindre de er enige om at betale toldagenter under bordet. Indtægterne fra disse arrangementer fordeles flittigt mellem de grupper, der udgør kartellet, herunder dem, der tilsyneladende er i direkte konflikt med hinanden. For at forhindre samordnet statsaktion mod deres ulovlige aktiviteter er kartellet i stand til at stole på dets allierede inden for Iraks politiske institutioner.

At miste kontrollen over dets grænser har været dyrt for den irakiske stat, idet Iraks finansminister Ali Allawi indrømmer, at Bagdad kun formår at samle en tiendedel af de toldindtægter, det ellers skulle være skyldig. Dynamikken i den korruption, der er beskrevet af AFP, hvor Iraks politiske og juridiske institutioner enten er direkte medskyldige i graft eller magtesløse til at stoppe det, synes at være par for kurset for enhver aktør, der ønsker at handle i landet - som et antal tidligere udenlandske investorer kan attestere.

reklame
Udenforstående er langt fra immune

Frankrigs Orange er for eksempel sagsøger i øjeblikket den irakiske regering i en sag på 400 millioner dollars i øjeblikket bliver hørt af Verdensbankens internationale center for bilæggelse af investeringstvister (ICSID) i Washington. I 2011 påtog sig Orange og det kuwaitiske logistikfirma Agility en joint investering på 810 millioner dollars i Iraks Korek Telecom. Bare to år efter deres oprindelige investering, og lige før deres joint venture blev bestemt til at overtage majoritetsejerskab i Korek, besluttede Iraks kommunikations- og mediekommission (CMC) at tilbagekalde Orange og Agility's aktier i virksomheden og håndkontrol med Korek tilbage til sin tidligere ejere, alt sammen uden restitution til to af Iraks mest prominente eksterne investorer.

I tiden siden afsløringer fra afsætningsmuligheder, herunder Financial Times og Frankrigs Libération har givet anklager om, at Koreks nuværende ejere - nemlig Sirwan Barzani, en fætter til præsident Nechirvan Barzani - beskadigede medlemmer af CMC forud for deres beslutning om at ”ekspropriere”Orange og smidighed. Da han ikke kunne sikre restitution gennem irakiske domstole, vendte Orange sig derfor til ICSID i oktober sidste år, et skridt som sin partner Agility tog i 2017.

Med udgangspunkt i Agility's sag fandt ICSID-tribunalet sammensat af advokaterne Cavinder Bull, John Beechey og Sean Murphy til fordel for Irak og mod virksomheden i februar sidste år, hvilket indikerer problemer i horisonten for Orange, da dens egen klage går ind for kroppen. I sit svar på ICSID-beslutningen afviste Agility ICSID-panelet for at nægte "anmodninger om beskyttelse af dets irakiske vidner" og påpegede, at virksomhedens medarbejdere blev udsat for vilkårlig tilbageholdelse og trusler fra det irakiske politi under proceduren.

Disse beskyldninger gentager AFPs rapportering om korruption af irakiske politistyrker og Iraks retsvæsen med irakiske advokater fortæller nyhedstjenesten at "med et telefonopkald kan folkevalgte embedsmænd få en dommer til at droppe anklagerne mod dem, enten med en trussel eller ved at betale bestikkelse." Efter at have overlevet masseprotokoller mod antikorruption i 2019 og demonstreret deres evne til at modarbejde internationale juridiske organers arbejde, ser det ud til, at Iraks politiske klasse og dets konstellation af paramilitære styrker måske ikke har meget at frygte ud over hinanden - og selvfølgelig formaninger fra paven.

En talsmand for Korek sagde: ”Agility og Orange har fremsat en række alvorligt falske og ærekrænkende beskyldninger som en del af en kampagne for at ødelægge Korek gennem en brændt jordstrategi med flere retssager og voldgift.

”Korek mener, at Agility og Orange har været groft vildledende og forkert karakteriseret af fakta, mens de handlede imod Koreks og dets aktionærers bedste.

”Indtil videre har Orange og Agility ikke fået nogen af ​​deres påstande, og hr. Barzani vil fortsætte med at forsvare sig kraftigt i alle disse procedurer. Mr. Barzani har handlet og vil fortsætte med at handle i Koreks, dets interessenters og befolkningen i Kurdistan og Irak. "

Foto: Iraks premierminister Mustafa al-Kadhimi. Foto af Mediekontor for Iraks premierminister, Kreative fællesheder Licens 2.5.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending