Følg os

Fransk vin

Intet bedre tilbud på bordet til Iran - Frankrig

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Frankrigs udenrigsminister sagde mandag (19. september), at Iran ikke ville acceptere et lavere tilbud om at forny en atomaftale med verdensmagter. Teheran var fri til at træffe en beslutning nu, da vinduet for at finde en løsning var ved at lukke.

Indirekte samtaler mellem Irans regering og USA har ikke formået at løse flere problemer. Teheran krævede, at Det Internationale Atomenergiagentur lukkede sin undersøgelse af uranspor på tre ikke-rapporterede steder. USA lovede også ikke at trække sig fra fremtidige atomaftaler.

Catherine Colonna, medlem af FN's Generalforsamling i New York, udtalte, at Iran ikke vil acceptere et lavere tilbud, og at Iran skal træffe den rigtige beslutning. Hun sagde også, at der ikke var nogen planer om at løse problemet.

Ifølge vestlige diplomater er der ikke aktive forhandlinger lige nu, og det er usandsynligt, at der vil ske noget gennembrud før det amerikanske midtvejsvalg i november. De beskylder Iran for at være bagud i forhandlingerne, hvilket Teheran afviser.

I bemærkninger fra iranske statsmedier sagde Mohammad Eslami, Irans atomchef, at der er indikationer på, at IAEA planlægger at lukke sagen om tre steder i Iran. "Vi håber, de vil være sandfærdige og ikke spilde mere tid på at prøve at presse Iran."

Europæiske embedsmænd insisterer på, at Iran giver troværdige svar på IAEA's spørgsmål. De frygter, at hvis dette spørgsmål ikke bliver behandlet, vil det svække traktaten om spredning af atomvåben, som danner rammerne for at standse spredningen af ​​kapacitet til at fremstille atomvåben.

Colonna udtalte, at USA og europæiske partnere havde en identisk holdning til spørgsmålet om, hvordan man løser en undersøgelse.

reklame

Ebrahim Raisi fra Iran, talte til verdens ledere ved FN onsdag. Han udtalte, at Iran seriøst ville overveje at genoplive atomaftalen, hvis USA gav garantier, at det ikke ville trække sig tilbage, som det gjorde under præsident Donald Trump.

Diplomater udtalte, at USA tilbød garantier i 2.5 år, men ikke var i stand til at tilbyde mere.

Ifølge en kilde tæt på Irans atomprogram har Teheran mistet interessen for at forny en aftale, der kun er god for to år.

"Vores atomprogram bevæger sig fremad hver dag, og denne gang er vi på vores side. De burde være bekymrede over det," sagde kilden.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending